petrasperspektiv

Alla inlägg under april 2010

Av petrasperspektiv - 5 april 2010 18:23

Idag har det inte gjorts många knop i det här hemmet. Jag vaknade av att det var lite turbulens i både huvud och mage. Dooley´s i kombination med rött vin är ingen bra idé. Rent av en riktigt korkad idé faktiskt. Men, lite yoggi, havrefras och två Panodil tillsammans med en liten vila på soffan löste allt.


Jag började läsa en ny bok av Christina Herrström men den var så djup att jag inte kunde koncentrera mig. Började läsa en deckare istället. Gick bättre.


Barnen har det nog bra i Malmö för de hör inte av sig.


Här är det tyst. Ovanligt tyst. Är det så här det ska bli sedan när de har flyttat hemifrån? Hu, det orkar jag inte ens tänka på.


Imorgon är det jobb. Jag undrar om mina möbler kommer den här veckan. Det hade varit väldigt trevligt.




Av petrasperspektiv - 5 april 2010 01:06

Trevlig kväll med god mat, gott att dricka och många asflabb! Mucho trevligt:-)

Tack till alla som var där. Nu är det dags att sussa. Alldeles för jobbigt att hitta tangenterna:)

Av petrasperspektiv - 4 april 2010 16:56

Okej, jag är snart redo för partaj. Kläderna är valda. Det blev ingen balklänning. Det blev ingen klänning alls, inte ens kjol. Fast kjol har jag ju alla andra dagar så mina nya chinos känns mer fest än mina kjolar. Det blir alltså byxor. Otippat.


Nu ska mina barn ha landat i Malmö. Det sista jag sa var: "Skicka ett SMS så fort ni är framme så jag vet att allt har gått bra". Tåget skulle anlända till Malmö 16.32 Varför kom det då inget mess 16.33?  Jäklans ungar. Nu måste jag snart kolla att allt är bra. Det har ju gått sju minuter efter 16.32 nu...


Ok allihopan! Ha en bra kväll! Vi hörs imorgon. Om jag har fått reda på något skvaller skriver jag det imorgon. Eller nej, det gör jag inte. Det här är ju en seriös blogg.;-)


Förresten försökte J nyss få mig att tro att släktingbarnet förmodligen ätit något olämpligt som kaninbajs eller nåt och inte alls hade maginfluensa. Mmmm, eller hur.

Av petrasperspektiv - 4 april 2010 13:19

Söndag men inte dagen-innan-jobb-söndag utan festsöndag. Det är trevligt. Ikväll är det dags för lite firande av C som fyllde 40 för några veckor sedan. Presenten är ordnad och jag är duschad. De enda små orosmolnen är att jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig och att J just nu hälsar på släktingar vars barn spydde loss igår. Pax att inte sitta bredvid J!


Barnen packar inför Malmövistelsen. Dottern gör det ganska organiserat. Sonen påstår hela tiden att han är klar men när jag frågar om han har packat olika saker så går direkt iväg för att hämta dem. Hmmm. Jaja, Malmö är ju fullt av affärer om han glömt något.


Fasen vad det regnar ute! Vad var det för fel på vädret igår. Jag skulle kunna haft det hela påskhelgen...


Dags för hårplattning. Det måste göras innan dottern far till Malmö för maken är inte alls lika bra på att platta nackar som hon.


Av petrasperspektiv - 3 april 2010 20:35

Tror ni jag hittade nånting i stan? Nope! Jag hatar verkligen när det är så. Däremot om man är luspank och inte ska handla nånting, då kan man ge sig f-n på att det kryllar av saker man vill ha. Suck! Jag får väl rota i garderoben och se om det finns något jag står ut med att ha på mig.


MQ behöver genast se över sin belysning i provhytterna, by the way. Om de vill sälja något bör de genast se över den. Det är möjligt om man redan är snygg och smal att man inte tänker på detta men om man är som jag som behöver lite gör-mig-snygg-belysning då kan jag berätta att MQ-belysningen tar död på all form av självförtroende och det blir absolut ingenting handlat såvida de inte har en tältavdelning eller för den delen ett fettsugningsavdelning. Det funkar vilket som...


Istället åkte maken och jag ut till golfbanan och slog lite. Det gick inte überbra men det kan bero på att jag var på pissigt humör efter MQ-vistelsen. Det var i alla fall härligt väder så jag kunde sola nunan lite. Så gött!


Därefter var det dags att åka hem till svärföräldrarna på påskmiddag. Påskbord bidde det. Passade perfekt eftersom det inte är något jag älskar så jag åt bara lite. Till efterrätt var det fruktsallad med maränger och grädde. Naturprodukter allihop:-).


Nu på kvällen gick jag och maken en lång härlig runda i 1,5 timme. Underbart väder och vi kände riktigt hur det luktade vår! Mmmm



Av petrasperspektiv - 3 april 2010 10:10

Hej och godmorgon på er alla! Har ni haft en härlig morgon? Det har jag.


Maken, som aldrig kommer att accepetera att våra barn blir äldre, hade planerat en lite skattjakt för dem. Först fick de en rebus att lösa som skulle leda dem fram till en liten frågegrej som skulle leda dem vidare till påskäggen. Sagt och gjort. Maken var exalterad som ett barn. Barnen var lite lugnare. Men, jag måste säga att det var väldigt fyndigt gjort. Slutklämmen var att de kunde finna påskäggen i "chefens garderob". När jag påpekade att det kanske var lite kaxigt av honom att utnämna sig till chef här hemma tittade han bara på mig och sa att det var i min garderob äggen skullle ligga. Äntligen är det alltså uttalat, jag är chefen här hemma! Jag väljer i alla fall att tolka det så även om det var mitt yrke han syftade på.


Nu ska chefen ner till stan och se om hon hittar något att ha på sig imorgon när det är firardags för C.


Tjipp och hej!

Av petrasperspektiv - 2 april 2010 20:54

Vilken härlig dag! Först vaknade jag strax innan klockan sex men när jag konstaterat att jag var ledig somnade jag om igen. Så skönt!

Långsam frukost med bokläsning till. Det var bara jag uppe så det var väldigt lugnt. Efter det var det plock med lite allt möjligt. Började röja lite i uterummet men blev inte klar för när maken vaknat bar det av till golfbanan. Premiär! Var lite nervös, tänk om jag hade glömt allt?! Men, jag fick till några bra slag så allt har i alla fall inte fallit i glömska.

En runda med hunden och en snabb husesyn hos makens kusin hanns också med innan det var dags att laga Canelloni. Sjukt gott!

Nu har vi precis tittat klart på Australia med Nicole Kidman. Jag brukar inte tycka om henne men i den här filmen var hon helt okej.

Imorgon ska jag se om jag hittar något i klädväg. Det är lite svårt för jag vet liksom inte vad jag vill ha. Annars brukar jag veta exakt vad jag vill ha och då är det bara att leta upp.

Har tv:n på i bakgrunden, Talang 2010. Vad är det för människor som söker sig dit? En del är jätteduktiga men andra måste sakna all form av självkritik. Att räkna upp nollor och ettor verkar ju inte precis vara någon särskilt kul talang.

Av petrasperspektiv - 1 april 2010 21:17

Ville bara berätta att jag idag var en god och ordentlig människa som gick en lång runda med C. Det var jättelänge sedan och vi hade en massa att babbla om. Under tiden vi gick fick jag ett mess av A. Det var ett första-april-skämts-SMS och jag kan säga att jag blev lurad. Enda gången idag. Vad jag vet i alla fall...


Efter lite vårrulle och wokgrönsaker har jag, datorn och jättekaffeglaset hamnat i soffan. Där tänker jag stanna.


Haj svajs

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards