petrasperspektiv

Alla inlägg under april 2010

Av petrasperspektiv - 12 april 2010 19:12

Nu är jag hemma efter jobb och träning. Pust...Jag ska ta en liten, liten paus innan jag går igenom och betygsätter åttornas brev.


Förmiddagen var späckad av lektioner. Trevliga sådana men hektiska.


Eftermiddagen var fylld av möten. Viktiga sådana. Jag hoppas de leder till något bra.


I bilen från gymmet fick bästa E lyssna när jag spydde ur mig nödvändig galla. Vilken tur jag har som har någon som orkar lyssna på det...


Maken talade om att han minsann hade lagat maten så jag fick plocka undan. Då lekte jag tonåring, ryckte på axlarna och menade att då fick det stå framme. Det värsta är att jag menade det. SÅ trött är jag just nu.


Nu kaffe, sen skruva ihop en fåtölj, sen rätta, sen vill jag läsa.

Av petrasperspektiv - 11 april 2010 20:51

Ja, då var det snart måndag igen. Veckan ser sjukt upplanerad ut. Ovanpå det ska hemmet fixas till inför nästa helgs kalas. Här måste struktureras och organiseras. Vem gör det? Hmmm, det blir nog jag. Imorgon ska jag göra en att-göra-lista för var och en av medlemmarna i familjen och den ska den följas till punkt och pricka, Basta!


Är det någon som känner för att baka en tårta, putsa våra fönster, plantera blommor ute, handla, montera nya utemöbler eller vad som helst som skulle kunna underlätta i mitt liv är det bara att höra av sig.


Jag har planer på att visa upp en ekonomisk kalkyl för familjen som visar vad det skulle kosta att leja bort städningen och vad det kostar för vår familj att åka på vinter- eller sommarsemester. Sedan får de välja om de vill åka på semester eller om de tänker ta städningen på allvar. Är inte det en bra idé?


Av petrasperspektiv - 11 april 2010 15:48

Nu gör jag det igen, lagar mat och bloggar samtidigt. Får se hur det slutar den här gången.


Dagen har varit intensiv, så även gårdagen. Det var därför det inte blev något blogginlägg igår.


Igår fixade och trixade jag med allt möjligt här hemma och så var familjen D här och tog en fika. Jäkla tur vi precis har köpt kakor i 9A:s försäljning så vi hade något att bjuda på...


Vid halv sex bar det av mot Karlskrona och buskisteatern Virus i bataljonen. Vi köpte nämligen biljetter till föräldrar och egna familjen i julklapp och jag måste säga att det var en oerhört intelligent idé (min).


Teatern var riktigt rolig och skratten var många. Alla var nöjda och belåtna med den lilla utflykten.


Inatt sov jag återigen på soffan för makens hosta var värre än någonsin. Är det någon som vet om det är något som går just nu? Han hostar ju extremt mycket och i snart en hel vecka...


Imorse åt vi gemensam frukost och det är ju alltid trevligt. Därefter spikade jag upp saker på dotterns rum och efter det sprang/gick hon och jag en runda. Nu ska flåset upp igen! Snabbdusch på det och sedan var det två timmars golfträning som gällde. Härligt väder och lite nya trix att träna på. Kan det bli bättre?


Nu är det middagsdags och det osar bara lite bränt här i köket. Det är bra med tanke på att jag skrivit detta under tiden.

Av petrasperspektiv - 9 april 2010 22:08

Dottern är vid Slottslängorna med kompisar. Det är visst något med musik där. Jag kommer ihåg orden band, musik och ...nej. sen kommer jag inte ihåg mer. Jag uppmuntrade henne att gå dit även om hon var trött efter dagens shoppande. Klart hon skulle gå, det kunde ju bli kul  sa jag och glömde för ett ögonblick bort att jag är en hönsmamma och absolut inte kommer att kunna gå och lägga mig förrän ungen är hemma.

Hmmm, orutinerat Petra...


Sonen och kompisen sitter vid datorn. Jag har uppmuntrat dem att bädda åt kompisen men svaren jag får på det kvalar inte in i "långa-och intelligenta-svar-klubben".


Maken ligger i soffan, och hostar. Skitjobbig. Inatt är det HAN som ligger på soffan.



Av petrasperspektiv - 9 april 2010 20:44

Jeeezez vad ont i fötterna jag har! Men nu sitter jag mätt och belåten med datorn i knät och fötterna på bordet.

Dagen började med att maken hostade som en galning vid tre i natt. Efter ett antal host var jag klarvaken. Efter ytterligare ett tag gav jag upp, lämnade maken, tog täcke och kudde och la mig på soffan. Där tog det inte så lång tid innan jag somnade. Tjugo i sex la jag mig i sängen igen. Som hämnd snoozade jag 5 gånger innan jag masade mig upp:-)

Dottern och jag lämnade stan och for till Helsinborg, turade över till Helsingör, tillbaka igen, vidare till Väla och avslutade med IKEA. Konstigt att fötterna värker? Nej just det. Och då gav jag ändå upp klackastövlarna redan efter Helsingör...

Vi har aldrig avverkat IKEA så snabbt. Nu är det ju i och för sig inget riktigt IKEA i Helsingborg eftersom det är massor med saker som inte finns där men ändå. Jag stannade och slet till mig en matta ungefär som man tar en limpa bröd på Ica. Sedan sov dottern hela vägen hem...

En veckohandling med maken efter det och efterföljande gemensam matlagning och nu sitter jag alltså här. Om jag känner efter är jag dödstrött så jag låter bli att känna efter.

Nu ska jag bara läsa mina mejl innan jag tillåter mig att sjunka ner i soffan.

See you tomorrow! Då ska vi förresten se "Virus i bataljonen" i Karlskrona. Det var vår julklapp till föräldrarna och egna familjen. Imorgon är det alltså dags. Så kul!

Av petrasperspektiv - 8 april 2010 19:57

Imorgon ska jag ha minipåsklov. Jag och dottern far till Helsingör och Helsingborg en sväng. Det ska bli kul. Förmodligen kostsamt också. Suck...


Idag har varit en rolig dag. På eftermiddagen blev vi lätt oseriösa och skrattade åt, så gott som, allting. Roligt. Jag älskar när det blir så. Det händer ju inte varje dag och tur är väl det för då hade det nog blivit jobbigt.


Efter jobbet hämtade jag dottern och sen for vi till Karlshamn. Där köpte vi ett nytt möblemang till altanen. Det blev ju lite fix och trix att få in allt i bilen. Gallret åkte väck och det ligger numera i uterummet för jag slarvade bort någon piddeluttgrej som behövs. Maken kommer att grymta...

Jag är i alla fall sjukt imponerad av att alla grejerna OCH sonen, som skulle hämtas i Karlshamn, fick plats. Ett tag övervägde jag att köpa en tågbiljett och sätta honom där istället men nu löste det ju sig ändå.

Flytet höll i sig för precis när jag hoppade ur bilen hemma ringde min mobil. Alltså pratade jag i telefon medan barnen släpade in de stora och tunga möblepaketen. Vi snackar tajming;-)


Nu har jag skickat iväg ett antal mejl som jag har glömt att skicka hela dagen. Ett av dem gäller en kompetensutvecklingsdag för alla lärare i kommunen i augusti. Jag tror den kommer att bli grymt bra!!!


Idag åt jag lasagne på Coffee House på lunchen. Klockan ett ungefär. Jag är fortfarande mätt. Fatta då hur mätt jag var klockan två...

Av petrasperspektiv - 7 april 2010 19:23

Väcktes halv sex idag av min levande väckarklocka, maken. Drog mig till sex och sedan gav jag mig ut på morgonpromenad. Ja, idag blev det äntligen av. När jag väl kommit ut fattar jag inte varför jag har tvekat för det är såååå skönt. Hela dagen blir så mycket lättare liksom.


Har fixat och trixat en massa på jobbet oxå. Tjänstefördelning, ämnesinriktning och timplaner var några saker som upptog min tid. Men, givetvis hann vi med att fika lite också.


Idag kom barnen hem igen. Genast drog var-väskan -ska-stå- och hur-långt-ner-man-får-ha-byxorna-diskussionerna igång. Maken meddelade också att det är städdag imorgon för det är inte okej att kunna skriva uppsatser i dammet på sina rum. Som vanligt älskade barnen honom extra mycket under denna delen av samtalet.


Nu är dottern på dans och sonen pratar i telefon. Maken tror den har vuxit fast vid sonens öra. Sonen tycker att maken är dum. Så, allt är som vanligt igen och det är inte längre tyst här.


Nu ska jag börja läsa  Nattfåk som M har rekommenderat. Vad är nattfåk egentligen? Det ordet har jag aldrig hört innan.


Tjipp o hej!

Av petrasperspektiv - 6 april 2010 18:04

Nu börjar det hända saker!

Min jobbedator fungerar och jag kommer in på de sidor jag behöver komma in på. Detta fixade hjälten K från It-avdelningen idag. Riktigt bra!

Vi har börjat pilla lite med tjänstefördelningen och jag fattar vad jag håller på med. Jag har till och med lite nya kreativa tankar och förslag att komma med! Imponerande!


Jag kan meddela att det är VÄLDIGT lugnt på en skola när det är lov. Det är inte så att man kan sitta och pilla sig i naveln och dricka kaffe hela dagarna men man hinner göra klart saker man börjar med och det känns bra.


Barnen är fortfarande i Malmö och här är extremt tyst. Imorgon kommer de hem. Då är allt som vanligt igen.


Jag behöver tips på en ny bok att läsa. Någon som har något?


Nu är det kaffe och sedan en kvällsrunda på det.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards