petrasperspektiv

Alla inlägg den 22 april 2010

Av petrasperspektiv - 22 april 2010 19:47

Idag var det utbildning/möte kring sociala medier. Det är intressant att höra hur olika vi diskuterar. Mycket beror givetvis på hur van man är vid att använda olika sociala medier. Jag anser att framförallt vi i skolan måste hålla oss uppdaterade så att vi i vår tur kan lotsa barnen igenom allt nytt. Om vi inte kan lära dem något nytt så måste vi i alla fall hålla jämna steg med dem.


Jag tror sociala medier har oanade möjligheter och att det bara är fantasin som sätter stopp. Man skulle t.ex kunna använda Msn Messenger till boksamtal eller som diskussionsforum i olika frågor. Man kan använda en blogg för att publicera elevtexter. Då läses texterna av riktiga mottagare och texterna har ett verkligt syfte. Om det bara är jag som lärare som läser elevtexterna så blir det ju liksom inte på riktigt. Föräldrar skulle kunna gå in på bloggen och läsa vad barnen skrivit och bli delaktiga i skolarbetet på ett nytt sätt. Man kan lägga ut veckomeddelande och annat på en skolblogg. Man kan göra en facebookgrupp med föräldrar eller lärare. Ja, listan på möjligheter kan göras lång.


Igår glömde jag en hel hög "sånt som måste läsas" på skrivbordet och idag har jag inte varit vid skrivbordet. Detta medförde den första kvällen på länge utan arbete. Det känns ovanligt. Inte har jag motionerat idag heller. Men sovit på soffan i en halvtimme har jag och det var väldigt skönt.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards