petrasperspektiv

Alla inlägg under februari 2012

Av petrasperspektiv - 11 februari 2012 20:00

Japp, nu är det dags för veckans höjdpunkt, melodifestivalen. Till alla dem som lägger enorma mängder energi på att dissa melodifestivalen kan jag bara säga: men titta inte då. Det är ju oerhört korkat att lägga tid på nånting man  ogillar. Det är ju som om jag skulle sitta och titta på ett 100-varvs Formell1-lopp och sedan gnälla på att det är dåligt.


Idag var dottern och jag i K-stad och jag handlade INGENTING. Ja, alltså inget onödigt alltså. Jag handlade en ögonpenna och hudkräm på HM och sedan en matta och annat smått och gott på Eko MEN inga onödiga kläder. Jag är stolt över mig själv:-)


Städat har jag gjort idag. Först jag och dottern. Sedan vi två och maken och till sist sonen. Allihop alltså. Alla tar sitt ansvar. Precis som det ska vara och inte som gubben på Skavlans igår mässade om. Halleda, jag trodde jag skulle bryta ihop. Han och Anna Anka skulle bilda ett perfekt par;-).


Nej nu är det fokus som gäller. Melodisfestival. Tystnad. Surroundsystemet på och full fokus på tv:n. Må det bidrag jag gillar vinna:-)

Av petrasperspektiv - 10 februari 2012 17:50

...och det är på inget sätt äckligt. Nu börjar jag bli lite trött igen. Skidresan har liksom gått ur kroppen och den behöver ny vila. Eftersom semester inte är att tänka på är det bara att gilla läget och i alla fall försöka vila upp sig på helgerna. Vi får väl se hur det blir med det. Imorgon ska jag nämligen följa med dottern till K-stad och på söndag är det först hockey, där jag har speakeruppdrag, och så har jag tänkt träna på kvällen. På måndag fyller sonen år och det kräver ju lite fix och trix det med. Jaja, jag behöver ju i alla fall inte stiga upp 05:45 och jag väljer vad jag vill göra, vem jag pratar med och vad jag vill lägga min tid på. 


Stackars sonen har fått två tänder utdragna idag. Han var då ingen munter syn efter det. Men efter en liten tupplur och en Ipren så gick han nyss upp till ishallen. Strängeligen förbjuden att träna men han ville i alla fall dit. Hmm, hade det varit jag hade jag legat i soffan och tyckt synd om mig.


Jag tänker i alla fall inte gå nånstans. Nixelipix. Jag tänker såsa omkring här hemma och göra absolut ingenting. Sköööönt!

Av petrasperspektiv - 9 februari 2012 18:03

Om 55 minuter börjar matchen. Undrans om sonen kommer att få spela. Usch det är ju lite nervöst det här;-)


Han fick en för tidig födelsedagspresent idag av farmor och farfar. En sprillans ny klubba. Hoppas det är en riktigt turklubba:-)


Idag är det fjärde dagen jag lever sunt och nyttigt och ännu så länge går det bra. Det är ju lite meckigt att inte bara kunna gå in i matsalen och äta utan behöva ha mat med sig men man vänjer väl sig vid det med.


Imorgon tänkte jag plocka en friskvårdstimme och avsluta veckan med ett body pump-pass. Det verkar väl klokt? Det hänger i och för sig på att jag och kollegan får klart allt som måste bli klart för annars kommer jag nog inte kunna sticka tidigare, om ens i tid...


Nähä, nu ska de varma kläderna på och sedan är det ishallen som gäller. Jag hoppas det kommer massor med folk idag!

Av petrasperspektiv - 8 februari 2012 18:53

Onsdag, halva veckan är gjord och nu är det nedförsbacke. Skönt. Jag som brukar tycka att veckorna bara susar förbi tycker att den här veckan varar väldigt länge. Det beror på att det kändes som onsdag redan igår och två onsdagar i veckan är en för mycket.


Dagen idag har varit intensiv och kul. Många möten, många samtal och många tankar. Utvecklande och roligt.


Men nu är jag trött. Det känns lite grusigt i ögonen. Är det för tidigt att gå och lägga sig nu?


Jag får rycka upp mig och göra något så jag inte somnar.


Om ni vill veta något kul så kan jag berätta att sonen ska göra A-lagsdebut i morgondagens match. Ojojoj, vad kul! Men ni behöver väl inte berätta att jag har berättat. Han tycker inte om när jag skryter om honom. Men det gör jag ju inte. Jag bara berättar att han ska vara med i A-laget imorgon. Inget annat;-)


Nu är det koffein i mängder som gäller.

Av petrasperspektiv - 7 februari 2012 20:31

Japp, allt var planerat in i minsta detalj och schemat var supertajt och därför var mat som går att äta samtidigt som man kör inhandlad, dottern instruerad att stå i givakt och redo tjugo i fem och alla inblandade förberedda rent mentalt och så ställs äventyret in. Attans. Stackaren vi skulle till hade fått kräksjuka. Urk. Då vill jag verkligen inte dit. Men det var ju synd att det blev inställt. Jaja, det kommer nya tillfällen. Jag får bara vänta lite. Men att vänta är inte min starka gren så jag får träna lite på det.


Jaha, dagen annars då? Jodå, möte och kaffe med kollegan. Kul, kul. Möte med expeditionstjejerna. Också kul. Jobb vid datorn och lunch i bibblan. Ännu mera jobb vid datorn och en massa prat med olika människor. Kul igen. Möte med Svarta Leds-rådet. Kul. Hem till dottern en sväng och sedan body balance med bästa E. Kul båda grejerna. Nu har jag ätit favoriten yoggi, keso, äpple, valnötter och kanel och väntar på att kaffet ska rinna ner. Härligt.


Idag fyller en av mina fastrar år. Min favofaster faktiskt. Det kanske är elakt att rangordna men så är det. Det kan ha att göra med att hon bara är sex år äldre än mig och min stora idol när jag var liten. Numera träffas vi knappt. Bara när det händer tråkiga saker. Synd. Jag kanske skulle ta tag i det... Det var hon som lärde mig spottleken. Ni som sett den vet vad den går ut på. Grym;-) Det var också hon som lärde mig att när man gör chokladbollar kan man lika gärna bara göra  en gigantisk istället för många små. Supergott:-)


Idag hade dottern en ny vikarie i matten. Hon var lite impad över att han var så vältränad och någon av tjejerna i klassen tyckte han var rätt snygg för att vara så gammal (!). När jag undrade vad han hette så sa hon att hon kände igen namnet nånstans ifrån och trodde det var någon jag kände och som kanske hade jobbat ute hos mig i Mjällby. Sen sa hon att han hette Mattias Asper. Japp, det är min dotter det:-). Störtskön och helt oimponerad av en kändis.


Idag tränar sonen dubbelt. Först med egna laget och sedan med A-laget. Min lille gosse har blivit stor;-). Igår fick han in en bygel uppe i gommen som en del av tandställningen. Tandläkaren hade sagt åt honom att prata så mycket som möjligt för att vänja sig så fort som möjligt. Såna råd tar sonen på allvar och jag fick ett mejl av hans lärare som undrade om rådet verkligen var sant och om tandläkaren kunde skriva ett intyg på det:-). Kul kille. Jag antar att han har det efter mig;-). Och ja, jag menar både humorn och pratet:-)

Av petrasperspektiv - 6 februari 2012 19:25

Jag konstaterar:

* det är jobbigt att driva förändring

* det är jobbigt att ha ideal

* det är jobbigt att nästan aldrig kunna falla in i den stora massans åsikter

* det är jobbigt att alltid behöva förklara och motivera sina beslut och motiven med dessa

* det är jobbigt att vara den jobbiga


Kände bara att jag behövde förtydliga detta. Men eftersom jag är en obotlig optimist kan jag också konstatera att:

* det är roligt att få bestämma

* det är roligt att folk faktiskt lyssnar på mig

* det är roligt att jag inte behöver hålla med alla utan istället finner kraften att stå för mina egna åsikter

* det är roligt att driva förändringsarbete och se när det blir skillnad.


En annan rolig sak är att jag ska iväg på äventyr imorgon kväll. Ojojoj, vad spännande. Jag berättar mer efteråt.


Av petrasperspektiv - 5 februari 2012 18:58

Mmm, det är jag. Idag börjar ett nytt liv. Jag har slagit nytt viktrekord och eftersom det INTE är ett rekord jag strävar efter att slå så måste jag ta tag i eländet nu. Suck, stön och pust. Så, idag har jag ätit nyttigt och jag har dessutom tränat 30 minuter på crosstrainern. Och det är här det äckliga kommer in. För det var några timmar sedan jag tränade och så klart var jag svettig efteråt MEN jag har hela tiden kommit på nya saker jag måste göra så jag har inte kommit in i duschen ännu. Fattar ni hur mycket jag fryser?! Och eftersom jag nu ändå är igång och gör en massa andra grejer än att duscha så kan jag ju lika gärna blogga lite också;-)


Söndag idag och alltså guldläge för sovmorgon. Mmm, om jag då inte antingen kommit in i ett vakna-tidigt-stim eller helt enkelt bara blivit gammal för jag vaknar som vanligt innan det ens börjat ljusna och det är lögn att somna om. Hopplöst. Och inte kan jag tända och läsa heller. Det vore ju grymt mot maken som sover som en stock. Nej, bara att ligga och filosofera och titta i taket och sedan när det ljusnar kan jag plocka fram boken och läsa lite. Det är bland det bästa jag vet; att stanna kvar i sängen och läsa. Bara för att man kan liksom. Underbart.


Match i Mörrum idag. Ful match som domarna först inte hade kontroll över och då lönar sig motståndarnas fula spel så att de ledde med 5-0 när det var som värst. Men, sedan samlar våra killar ihop sig och domarna tar bort ögonbindlarna och ser faktiskt vad som händer på isen och då vänder våra killar på resultatet till 5-8. Starkt! Sonen gjorde nog en av sina allra bästa matcher och var riktigt på hugget. Riktigt stolt mamma som satt på läktaren. Ja, utom när jag vandrade runt av oro för om jag överhuvudtaget skulle få en hel son med mig hem med tanke på det ruffiga spelet.


Maken är i Lund och hjälper till att coacha A-laget. Kul! Jag undrar hur det går. De vinner säkert:-)


Nej men vad tycker ni, ska äcklot masa sig in i duschen. Japp, jag tror jag gör det;-)

Av petrasperspektiv - 4 februari 2012 18:39

Japp, utöver maken och barnen älskar jag en ny. Jag träffade på den idag och jag föll direkt. Jag pratar om en Odd Molly-kofta som fullständigt skriker petra och som fullkomligt förtrollade mig. Grejen är att priset inte på något sätt skrek mitt namn och att det egentligen är emot mina principer att köpa koftor för pengar man kan handla mycket mat för men nu tror jag att jag måste spara lite så att jag och koftan kan förenas. Hmm, undrar om resten av familjen tycker det är okej med havregrynsgröt resten av månaden och om sonen blir glad för en teckning när han fyller år?;-)


Idag har varit en helmysig dag. Maken och jag vaknade ungefär samtidigt och konstaterade att solen sken och det var ett riktigt toppenväder för en promenix. Kallt som tusan men ändå härligt var våran långa runda. Familjefrukost följt av fika med J och C följde på promenaden. C skulle jobba men jag och J gick på shoppingtur efter fikan. Det var då jag mötte koftan;-). Jag älskar verkligen att strosa på stan, särskilt på lördagar. Det är något särskilt då. Vad vet jag inte men det känns gott.


Bokhyllan som inhandlades förra helgen monterades ihop och sedan har jag fixat med att sätta in böcker i den. Jag var uppe på vinden och hämtade ner åtta papperskassar med böcker och sedan kom det svåra, att sortera bort. Jag älskar ju böcker och har svårt att skiljas från dem men eftersom antalet bokhyllor har minskat drastiskt efter renoveringen är det tvunget att rensa. Så om någon är sugen på lite skönlitterära böcker av tex Nora Roberts och Rosamund Pilcher så finns det att hämta här. Bara hör av er!


Nu har maken tagit tag i matlagningen så jag tror jag glider ut i köket och är ett moraliskt stöd för honom. Det är kärlek det:-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards