petrasperspektiv

Alla inlägg under februari 2012

Av petrasperspektiv - 20 februari 2012 20:17

Idag var dagen jag hade tryckt in nästan hela veckans möte på. Detta för att jag ska få lite lugnare de andra dagarna. Smart va?:-) Så, imorgon räknar jag med lugn och ro och att jag hinner en massa grejer.


Efter jobbet idag gick jag en lång runda. Så himlans skönt. Jag vet att jag är lättroad men fasen vad gött det är när det är ljust längre och längre för var dag som går. En liten runda inom ishallen och stå och snacka lite skit med papporna i båset hanns med innan jag gick hemåt. Alltid trevligt att träffa folk i ishallen.


Nu har vi precis ätit makens goda mat, fläskfilé, potatisgrejer och sallad. Mums. Duktig make:-) Och för att fira att det är en helt vanlig måndag tog jag ett glas vin till.


Nu ska jag sjunka lååångt ner i soffan och bara njuta av att göra ingenting. Det är härligt.



Av petrasperspektiv - 19 februari 2012 19:09

Ja, den här helgen har ju varit hur lång som helst. Inte för att jag klagar. Icke. Jag bara konstaterar att den varat länge och att jag gillar det. Kan det bero på att helgen inte innehållit någon hockeymatch (mer än på tv:n)? Det kan vara så för när det är match så går ju en halv dag och även om det är superkul så går ju en halv dag. Om ni fattar vad jag menar...


Imorgon bitti behöver jag inte tjata upp sonen. Det betyder semester för mig med. Dottern behöver jag aldrig tjata upp. Dels för att hon är lik sin pappa och disciplinerad på mornarna. Dels för att hon har sovmorgon tre dagar i veckan. Helt sjukt. Vi hade inte en enda, då på 1900-talet när jag gick på gymnasiet;-)


Veckan som kommer innehåller lite gott och blandat. På jobbet är det lite möten, planering, budget, tjänstefördelning, analyslistor och andra roliga grejer. Hemma är det ett kvällsmöte, hockey två kvällar, träning så mycket som hinns med och orkas, fest på fredag, melodifestival på lördag. Kanske en fika på lördag också? Det låter väl bra?




Av petrasperspektiv - 19 februari 2012 12:16

...är det att ingen av oss här hemma har dammallergi eller något ännu värre. Idag tömde jag och maken toaletten uppe för han ska viga nästa vecka åt att lägga nytt klinkersgolv där och när vi drog ut skåpet från väggen och fick syn på mängden damm så blev jag lätt chockerad. Halleda vad mycket damm. Urk. Till vårt försvar kan ju tilläggas att det är omöjligt att knö in dammsugaren där men visst kunde vi lagt oss på golvet och tittat in och tagit det för hand. Om vi hade tänkt på det alltså. I fortsättningen kommer jag att tänka på det.


I torsdags kväll drog jag på mig en vätskebrist som utvecklades till huvudvärk och denna huvudvärk sitter fortfarande i. Igå testade jag Eeze och tyckte det blev bättre ett tag men framåt kvällen hade jag ont igen och idag likaså. Nu har jag tagit två nya tabletter och kan meddela att de inte hjälper ett dugg. Är det då inte migrän jag har? VAD är det för slags huvudvärk annars? Finns det någon som har koll på sånt? Tråkigt är det i alla fall. Det tar på krafterna att ha konstant ont i huvudet i flera dagar i rad.


Alldeles nyss skulle maken och jag gå en runda. Precis så öppnade himlen sig och regnet bara öste ner. Det räckte med rundan vi tog igår i värsta ösregnet. Det är inte så mysigt att jag vill göra det två dagar i rad.


Igår var det melodifestivalsdags igen. I vanlig ordning var det ett bidrag som INGEN fattar hur det lyckades vinna som vann. Igår var det Björn ranelid som stod för bedriften att gå direkt till Globen. När man läser reaktionerna på facebook undrar man ju lite över vilka det är som röstar eftersom så gott som alla på facebook spyr ut galla över resultatet. Jaja, låten i sig var det väl inget fel på. Det som störde mig är att Ranelid tar sig själv på så stort allvar och att han inte ens har så musikalitet i sig att han kan klappa och knäppa fingrarna i takt. Det faller ju lätt ett löjets skimmer över tävlingen om man inte tar det på större allvar än att fjantar som han och Flink går direkt till final. Men, det är ju MIN åsikt. Det finns förmodligen lika många åsikter som människor och det är väl så det ska vara:-)

Av petrasperspektiv - 17 februari 2012 21:31

...då var köket beställt. Det blev ett Ikea-kök. Ett mörkt med en massa förvaringsutrymme. Fasen vad snyggt det blir. Åtminstone om man får tro Ikeas ritprogram.


Utöver köket som ju kostade en del blev det ingen storshopping på Ikea idag. Nix, det blev bara en diskborste, ett blockljus och en ny toasits. Inga stora grejer men det känns som om man vill vänta med det tills att nedervåningen är klar.


Lite kalas har hunnits med idag. Vi har firat Oscars 15-årsdag med släkten. Broren med familj saknades men alla andra var  här. Fullt ös:-). Småkusinerna är fulla av härlig energi och så är de goa som få. Sonens bästa kompis OL var också här och småkusinerna adopterade honom direkt. De limmade på varsin sida i soffan och han fick så klart lika många kramar som alla andra:-). Minikusinen charmade som vanligt alla i sin väg:-)


Nu sitter alla i soffan, tur den är gigantisk, och tittar på ett helt galet program som bygger på kiss- och bajshumor. Sonen och OL är de som valt det men de andra tittar med nyfiken skepsism för det är ju verkligen knäppt...


Imorgon är planerna Bodybalance (om jag orkar stiga upp i tid), grillning och skridskoåkning med småkusinerna i Bromölla och så ska sonen döma en match och då kollar vi nog. Japp, så får det bli. Ha det gott alla!

Av petrasperspektiv - 16 februari 2012 20:10

Jaha, då har jag varit på styrelsemöte i facket för sista gången. Ja, vad jag vet just nu i alla fall. Det är ett roligt gäng så jag kommer verkligen att sakna dem. Men om jag inte kan satsa för fullt så är det lika bra backa och låta någon annan ta platsen. Nu satsar jag på jobbet och SIK. Det är liksom fullt upp.


Trött som en gnu är jag idag. Kan det bero på att jag inte masat mig i säng förrän efter elva två kvällar i rad? Förmodligen. Jag som alltid har varit värsta kvällsmänniskan har blivit värsta kvällströtta människan. Trist men sant. Och grejen är att om jag bara masar mig i säng så är det inte lika jobbigt sen på morgonen. Jag tycker nog att det faktiskt blir lättare att stiga upp ju äldre jag blir. Nåt bra med att bli äldre...


Strax är det Biggest Looser-dags och det missas icke! Faktiskt det enda program jag måste titta på- Imorgon är det Ikea och så är det kalas för sonen. Vi kör den smarta varianten med gäster på kvällen (behöver inte städa snornoga) och så bjuds de på tacobuffé (tar ingen tid alls att fixa till) och så fixar dottern en cheesecake till efterrätt (hon står för jobbet). Jag tycker det är smart upplagt;-)


Av petrasperspektiv - 15 februari 2012 19:32

Idag har jag pratat och så har jag lyssnat på när andra pratat. Det har varit bra och givande samtal. Det är ju i samtal med varandra vi lär oss nya saker och får nya sätt att se på saker och ting. Alltid bra!


Allvarligt talat är jag trött på att frysa nu. Jag ogillar vintern å det grövsta. Åtminstone när jag måste gå ut och det måste jag ju jämt. Jag avskyr att frysa och jag längtar något enormt efter att kunna öppna dörren och gå ut utan att dra på mig 73 plagg. Min dröm just nu är att det helt plötsligt bara finns ett antal tusenlappar över och att jag och familjen kan dra iväg på en solsemester. Nu är ju oddsen för det ganska taskiga men man måste ju få drömma.


Nej i den här familjen ser vi just nu till att finansiera bilskolans verksamhet. Moppekörkort till sonen och bilkörkort till dottern är roliga utgifter den här våren. Tänk på det alla ni andra som också har tre år mellan era barn.


Idag har jag pluggat kemi med sonen. Är jag glad eller är jag glad över att jag slipper banka in sånt längre? Nu kan jag läsa böcker för att jag vill lära mig nya saker och för att jag vill utvecklas, inte för att prestera på ett prov. Eller vänta nu, är det inte det som är meningen även när man är 15?;-). I och för sig kanske inte femtonåringar frivilligt hade läst särskilt mycket om de inte hade blivit tvingade till det men om man hade bearbetat det de läst på fler sätt än prov tror jag att kunskaperna hade stannat kvar lite längre. Jag kan säga att jag har läst mil efter mil med texter som sedan har testats på prov och kunskaperna lämnade huvudet ungefär i samma ögonblick som jag lämnade in provet. Men höga betyg hade jag...


Nu ska jag läsa vidare i Elevers olikheter och specialpedagogisk kunskap bara för att jag vill:-)

Av petrasperspektiv - 14 februari 2012 21:00

Jag älskar nya saker. Jag älskar att pröva nya teorier och se om de håller och jag älskar att förändra och utveckla. Det är liksom mina grejer. Jag kommer aldrig, aldrig, aldrig luta mig tillbaka och gilla läget. Jo, under korta perioder kan jag konstatera att en sak eller ett projekt har lyckats och under den perioden kan jag njuta av det men sedan är det dags att gå vidare mot nya utmaningar och nya mål. Vill man ha lugn och ro ska man inte komma till mig. Lugn och ro har jag möjligen när jag sover. Knappt då eftersom jag till och med vänder mig i ett rasande tempo. För den som är intresserad kan jag berätta att jag vänder mig lite sedan snurrar jag resten av vändningen i luften. Det går knappt att förklara men måste liksom se det;-).


Så vad gör man då om man själv snurrar lite fortare än omgivningen? Stannar? Ja, det måste man ju så klart ibland men måste man alltid det? Skulle någon form av utveckling överhuvudtaget ske om vi aldrig prövade gränserna och testade saker utanför boxen? Nej, så klart inte. Om jag gör exakt samma saker alltid och aldrig prövar nya så testar jag ju aldrig andra möjligheter och därmed hindrar jag mig själv från att utvecklas. Och hindrar jag mig själv från att utvecklas så dör jag lite. Och det vill jag inte.


Mmm, idag var det djupt;-)


Djup var faktiskt också filmen jag och dottern gick och såg på bio idag. Järnladyn, om Margreth Thatcher. Jag gillade den. Även om jag definitivt inte sympatiserar med hennes politiska åsikter så gillar jag hennes jävlar anamma. Hon fick verkligen strida för sin rätt och sin övertygelse och som vanligt fick hon ju bevisa allt hundra gånger tydligare än vad en man hade behövt...


Nu kan jag inte hålla mig längre. Nu ska jag äntligen få öppna bokpaketet som kom idag med forskaren Bengt Perssons bok om inkludering. Jag behöver få lite stöd för mina teorier och hans forskning hjälper till med det:-)


Nu vann Brynas över Luleå. Om nån vill veta;-)

Av petrasperspektiv - 13 februari 2012 20:23

Det har jag inte. Jag bara orkade inte blogga för jag hade inget vettigt att skriva. Jag vet inte om jag har det idag heller men jag skriver ändå;-)


Idag har varit en blandad dag men jag väljer att fokusera på det positiva. Och det positiva är människor jag har runt mig som idag såg vad jag behövde och gav mig det. Tack, säger jag. Jag lovar att göra detsamma om det skulle behövas.


Just nu sitter vi och har ett litet hockeymöte vid köksbordet. Det är himla trevligt!


Dottern är på dans och ska hämtas klockan nio. Det får INTE glömmas!


Sonen fyller ju år idag och jag ville fira med lite god mat och tårta men sonen valde dubbla träningar istället. Snacka om att dissa sin mamma... Jaja, jag får väl fira honom på fredag som alla andra.





Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards