petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2011

Av petrasperspektiv - 6 oktober 2011 19:40

Nu var det städat. Som vanligt inte på något sätt en överdriven insats men ändå så att man känner att det går att stå ut en vecka till.


Nu pluggar sonen engelskaglosor och pratar HELA TIDEN. Jag fattar inte hur man kan lära sig något då men det kan ju hända att han har en helt unik

inlärningsstil:-)


Dottern vet i tusan var hon är. Jag vet att hon är hemma men jag vet inte i vilket rum. Det låter som att vi har ett enormt hus men riktigt så stort är det inte.


Jag borde verkligen ut och springa en runda men vädret är riktigt kasst så jag vet inte om jag ska ta och släpa in crosstrainern från uterummet istället. Lite crosstraining framför Brynäsmatchen låter väl inte så dumt?


Sonen ska iväg på läger i helgen. Pirrigt. Mest för mig tror jag. Jag är faktiskt lite impad av att han gång efter annan gör saker han egentligen är nervös inför. Att åka iväg på ett läger med en massa folk han aldrig träffat tidigare och dessutom skulla prestera på topp är ju ändå ganska stort. Han är duktig och stark den lille:-)


Imorgon är det tjejfest med bästa vännerna. Äntligen! Sååååå kul att få träffas och vara oseriös, fnittrig, flamsig och allmänt avslappnad. Så om jag inte bloggar imorgon så vet ni att jag är och dricker vin och blir uppdaterad på skvallret i stan, hehehe:-)



Av petrasperspektiv - 5 oktober 2011 21:05

Jag har precis lagt ifrån mig den engelska texten sonen snart ska ha prov på och jag måste säga att mina tankar snurrar. Antingen har jag gått och blivit rätt kass på engelska (och det har jag faktiskt inte varit innan) eller är den texten svår. Att sonen skulle klara den själv är uteslutet. Att NÅGON 14-åring skulle klara den själv verkar otroligt men visst det kan ju vara så att jag underskattar deras kunskaper... Stackars alla elever som inte har föräldrar som kan hjälpa till med läxan.


Idag var det arbete med rektorskollegorna. Vi jobbade med budget och ekonomi. Faktiskt mer spännande än man kan tro.


En liten vända hemma hanns med innan det var dags för möte. Nu var det dags att utvärdera årets SIK-insats på SRF. Det tog ett par timmar men det var lärorikt.


Nu sitter vi som sagt med engelskaläxan men eftersom maken och sonen är mer intresserade av Efterlyst än av engelskan så härsknade jag till och dumpade texten hos maken och nu gör de det i reklampauserna. Det lär ju ta ett tag...


Om någon har ett kreativt förslag på vad man gör när airbagslampan blinkar i bilen får ni gärna höra av er. Vi lämnade nämligen in bilen på verkstad idag men de kunde inte fixa det. Vi är tvungna att lämna in bilen på en Mazda-verkstad. Suck. Då blir ju allt så jobbigt.


Nu ska jag wordfeuda lite:-)

Av petrasperspektiv - 4 oktober 2011 21:22

Och jag har ätit en tallrik yoggi med keso, äpple och hackade valnötter med kanel på. Ni fattar inte vad gott det är! Jag skulle nog kunna leva på det.


Idag låg en dag med en ganska tom skola framför mig och jag hade planer på att hinna en väldig massa saker. Men, som vanligt när man tänker så hinner man knappt en promille av det man vill. Så ock idag. Givetvis hände oförutsedda saker som tog en hel del tid att reda ut. Trösten är ju att alla saker jag skulle göra är kvar;-)


Direkt efter jobbet var det möte med Presidiet-människorna. Styrelsen representerades av mig och maken. Att sedan en av besökarna är kusin med makens pappa förstärkte bara familjekänslan;-). Det var ett väldigt bra möte. Det var trevligt och konstruktivt. Vi fick en hel del tips och förslag på människor att kontakta i olika frågor och vi fick berätta om vår förening och vilka tankar och ideal som styr verksamheten. Det kändes riktigt bra!


Idag förtjänar jag en tapperhetsmedalj. Det är kanelbullens dag och jag har läst ordet kanelbulle ett antal gånger idag och utsatts för frestelser in real life ett antal gånger. MEN! Jag har stått emot och varit oerhört stark och visat på god karaktär. Jag är imponerad. :-)



Av petrasperspektiv - 3 oktober 2011 20:33

...men vad är det för fel i huvudet på folk som kör varv efter varv efter varv på Icas parkering bara för att få en parkering NÄRA dörren. Jag fattar det inte. Jag menar vi är ju ett motionerande folk. Om man liksom är mån om att röra sig är det ju ett perfekt tillfälle att göra det lite, lite extra om man får en parkering 100 meter bort. Tror man att man sparar tid? För det gör man ju inte. Den tiden det hade tagit att gå 100 meter extra kör man ju bort i ivern att hitta den perfekta, nära parkeringen.


Men, som om inte detta vore korkat nog så finns det ytterligare en kategori som slår nära-parkeringsletaren med hästlängder och det är jag-stannar-och-väntar-på en extremt-nära-parkering-trots-att-alla-bilar-bakom-mig-håller-på-att-krocka-puckot. Jag blir tokig på de som gör så. Fattar de inte att det är fullständigt korkat OCH farligt. Bilar blir ju ståendes mitt i vägen bara för att någon ska ha en nära parkering. Så, våga vägra nära parkeringar.


Om ni läste min blogg igår så vet ni att A blev dålig och fick åka till sjukhuset. Till min stora glädje och lättnad fick jag höra att han var hemma igen och mår bra. Skönt!


Maken och sonen är på hockeymatch i Växjö. Lite avis är jag ju. Men det är rätt skönt här hemma i soffan också, nyduschad efter löprundan och med en gigantisk mugg kaffe framför mig på bordet. Värre kan man ha det:-)


Imorgon ska jag och några till ur styrelsen träffa presidiet i Fritids- och kultur-nämnden. Det ska bli himla intressant! Att jag dessutom får träffa I sätter ju lite extra guldkant på tillvaron:-)


Förresten måste jag försöka beskriva känslan när jag återigen står i speakerbåset igår och inser att nu är säsongen igång. Det är en sån lyckokänsla att den är svår att förklara. Men jag kan säga att det är ren och skär lycka och jag mår underbart bra. Tänk att man kan tycka det är så kul att vara i en svinkall ishall när man i vanliga fall gillar värme. Kan det vara alla goa människor? Det kan det vara.


Nu gjorde Växjö mål. Nu är maken INTE glad. Kom igen nu Brynäs och vänd det här! Nu ska jag också kolla!




Av petrasperspektiv - 2 oktober 2011 20:10

Avbryt! Stopp! Halt! Jag är inte klar med den här helgen ännu! Den har bara rusat förbi och jag har inte hunnit hälften av det jag hade velat hinna. Läsa och vila till exempel. Inget är läst mer än dagstidningen igår och lite på facebook och det kallar jag inte läsning på riktigt.


Jag skulle dessutom hunnit springa idag men det blev inget av det på grund av ett långt föräldramöte och att jag och maken hade glömt att han skulle jobba och därför var tvungna att fixa mat snabbt. Det fick bli Lasses. Suck. Sjukt onyttigt, men gott.


Sonen och laget mötte Karlskrona idag. Jag bestämde mig redan innan för att vara cool och tänka på att K-krona-killarna haft is hela sommaren medan vi bara haft det i en månad och därför förmodligen skulle bli fullständigt frånåkta. Men icke! Våra pojkar gick in och ägde stundtals isen och vann med 3-1, Bra jobbat! Lite smolk i glädjebägaren var att en av killarna plötsligt mådde dåligt och ambulans fick tillkallas. Vad det var vet jag fortfarande inte men jag hoppas det bara var någon form av vätskebrist eller annat som är hyfsat snabbfixat. Krya på dig A! Massor med kramar till dig!


Måndag imorgon. Ny vecka och nya utmaningar. Jag önskar mig en lugn vecka. Okej?!

Av petrasperspektiv - 1 oktober 2011 19:49

Japp, imorse bar det iväg till Malmö. Vi skulle hämta en klubba som maken köpt till sonen och som broren hämtat och varför inte kombinera det med ett IKEA- och Stadium-besök.


Dottern övningskörde. Det var första gången med den stora bilen och det i sig var ju ett äventyr. Att det sedan var värsta tjockdimman och att han som lovat henne att köra till Malmö satt bakis i baksätet var en annan utmaning. Alltså låg ansvaret hos mig. Men det gick bra!


På IKEA hittades lite smått och gott. Som alltid. Inga problem att hitta saker där inte. Inga problem att få god mat heller. I love IKEA:s mat. Särskilt bearnaissåsen. Mums!


Väl hemma i stan igen kunde vi ju inte bara köra raka vägen hem. Nixelipix, in i trafikkaoset vid ishallen bara. Fotbollsmatch i kombination med hockeycup är lika med kaos. Att det sen finns människor som helst av allt ska in på planen eller in i ishallen för att komma nära nog är bara att beklaga.


Imorgon har killarna sin första träningsmatch för säsongen. Äntligen!


Nu ska jag hålla lördagskväll. Sonen har precis startat om Brynäs-matchen från tidigare idag så det verkar som att vi ska se den en gång till. Det gör inget. De vinner ju:-)


Söndag imorgon. Lite spring och lite hockey. Lite tvätt och massor av vila.





Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards