petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2011

Av petrasperspektiv - 23 oktober 2011 20:33

...söndag kväll. Helgen är slut. Den började ju nyss. Jag har ju knappt hunnit vara hemma. Jag har ju definitivt inte hunnit tvätta eller göra något nyttigt och nödvändigt här hemma MEN det som stör mig mest är att jag inte heller denna helg hittade tid för att bara vara. När ska jag lyckas hitta den tiden? Jag vill hitta den. Jag önskar mig en hel dag utan ett enda måste när jag bara får välja vad jag vill göra och allra helst ska jag inte ens behöva tänka på vad vi ska äta eller att jag borde motionera. Ni vet en sån dag när man går från sängen till soffan, äter sega ostbågar som blev kvar från kvällen före, hittar en bra film på tv, sover en stund på soffan, läser lite, äter lite, tittar på tv och så vidare. Ni fattar va? Såna dagar man hade som tonåring. Åh, vad det hade varit skönt att få en sån dag. Fast förmodligen hade jag blivit rastlös efter ett par tre timmar. Men drömma får man ju;-)


Jaha, hockey har det varit idag. Först spelade sonen och laget match mot Kalmar. De tog snabbt ledningen med 3-0 men som vanligt när de leder stort slutar de att spela klokt utan istället blir det egokörningar och rädd-för-att-förlora-spel som BARA leder till att de tappar ledningen och låter motståndarna komma ikapp och till och med ta ledningen. Det är tur att det är ett gäng killar med kämparvilja och j-ar anamma så att de kan vända tillbaka matchen på rätt köl igen. De vann till slut med 5-4. Tur.


A-laget övertygade desto mer. Efter ett snabbt motsåndarmål tog SIK över matchen och ägde den sedan. De vann:-)


Nu ska jag slappa lite. Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 22 oktober 2011 18:54

Okej. Om 6 minuter ska vi vara på fest. Tur att det är tvärs över gatan. Tur att jag, tack vare Paula, har en extremt lättfixad frisyr. Maken sitter fortfarande i kalsongerna och kollar på Brynäs-Modo och hävdar att det tar cirka 30 sekunder att gå in till grannen;-)


Vi har alltså spelat golf idag. Jag har ALDRIG tidigare spelat golf i oktober men jag måste ju säga att vädergudarna var på vår sida. Vilket kanonväder! Mitt golfspel lämnar en del att önska men vad fasen, det var ju trevligt. Jag fick både friskluft och motion OCH trevligt sällskap. Nice:-)


Vi spelar om vin. Alla satsar varsin flaska. Jag har inga förhoppningar om att ens vinna en vinkork men fåglar har viskat att maken har storspelat så hoppet lever;-)


Oj då. Nu är det bråttom!!!

Av petrasperspektiv - 21 oktober 2011 22:08

Nyss hemkommen från Mörrum. Killarna förlorade med 6-4 men för att vara en förlust var det en förbaskat bra match. Sik spelade riktigt, riktigt bra, men en grym målvakt och en grym spelare som gjorde fem mål på frilägen i motståndarlaget gjorde att de ändå föll. Dock med flaggan i topp. Sonen gjorde årets snyggaste brytning:-) och alla stred och slet som djur men idag räckte det inte. Det kommer fler matcher. Faktiskt är det en ny redan på söndag.


Imorgon ska det spelas golf. Om det inte går bra sätter jag mig och dricker ett glas rött i restaurangen istället. Låter inte det sunt?


Ha en bra fredagskväll. Själv ska jag lägga mig i soffan en stund innan det är dags att hämta sonen. :-)

Av petrasperspektiv - 20 oktober 2011 21:36

...hur man kvittar utvisningar, när man blåser av vid spelarskador, hur man agerar i olika roller kring matcherna med mera, med mera, då kan ni fråga mig. För jag har koll. Stenkoll. Jag har nämligen varit på båsutbildning i ishallen. Mycket lärorikt.


Efteråt hade jag tänkt gå en rask promenad men så klart fastnade jag i ishallen och pratade med en massa folk. Mycket trevligt men fruktansvärt kallt om fötterna när jag var så puckad att jag bara hade Converse på mig. Dumt.


Dottern skulle iväg till K-stad men ansåg sig ha för lite pengar. Stressade mamman såg sin chans och köpte genast städtjänst av henne. När vi kom hem var det jättefint och städat i hela huset. Hon kan hon!!!


Nu känner jag att känseln börjar komma tillbaka i fötterna. Skönt:-)

Av petrasperspektiv - 19 oktober 2011 19:20

Idag var alla chefer inom kommunen på utbildning. Vi fick lyssna på två kvinnor via länk och så en kvinna som var här live. Live-kvinnan var bäst. Hon pratade en massa om värdeord, värdegrund och ledarskap och det fanns en hel del i det som sas som fick mig att fundera vidare. Såna föreläsningar gillar jag mest av allt, såna som skapar nya tankar hos mig och som kanske gör mig till en bättre ledare och bättre människa. Ylva, som kvinnan hette, visade ett arbetslag som figurer ur Muminberättelserna. Hon visade oss att alla desa figurer finns representerade i alla arbetslag, mer eller mindre. Där finns Muminmamman, den omhändertagande, bullbakande mamman, lugn och trygg i alla lägen. Där finns Fillifjonkan som ser alla problem som finns och som gärna drar slutsatsen att det aldrig kommer att funka, gärna innan man ens försökt. Där finns Lilla My som är pigg på det mesta, superambitiös och en vitamininjektion. Ja, och så fanns det ju fler då men Mumindalen har aldrig varit någon favoritberättelse så jag kan inte riktigt vad de andra karaktärerna står för. En annan slutsats jag drog idag är att jag verkligen älskar sån där skön finlandssvenska som Ylva talade. Det lät ungefär som en kvinnlig version av Mark Levengood. Så underbar!


Lunchen åts på Salvatores. Halleda vilken supergod mat!


Eftermiddagen vigdes åt ledningsgruppsmöte. Kul som vanligt.


Jag och kollegan skulle sedan planera en grej till nästa vecka men det bara trillade in en massa roliga människor att prata med så det blev inte mycket planerat. Men det var ju trevligt att prata.


Nu har jag pratat i telefon i en och en halv timme för det har varit en händelserik dag på jobbet och då måste man ju bli uppdaterad. Nu återstår bara mejlen så kan jag vara ledig sedan. Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 18 oktober 2011 19:54

...och så kan jag inte det för det vore inte lämpligt. Jobbigt. Jag som har så många tankar jag hade behövt lufta, ventilera och analysera. Hur gör man då? Man sväljer, sväljer och sväljer tills man exploderar. Om man inte hittar en annan lösning. Och det har jag gjort idag. Hoppas det är en bra lösning!


Idag har jag inte fått en enda minuts motion. Jag som hade bestämt att det skulle vara minst en halvtimme om dagen. Så länge varade det. Men jag orkar verkligen inte gå ut nu. Verkligen inte. Men jag har i alla fall inte ätit något onyttigt. Alltid något.


Dagens hjältedåd står bästa vännen J för. Hon var hos doktorn idag och skulle undersöka en grej. Hon blev stucken tio gånger, 10 gånger!!!, i halsen. Fy f-n. Jag mådde illa av att höra henne berätta. Tänk då att behöva uppleva det. Stackars J.


På lördag är det golf och fest. Halleda, jag har ju inte hållt i klubborna på evigheter. Men det verkar vara en hel hög med trevliga människor att umgås med och så får jag ju både motion och friskluft så det blir nog bra. Festen hålls dessutom tvärs över gatan och då kan man ju definitivt inte klaga på avståndet;-)


Men, först är det onsdag och chefsutbildning. Det ska bli kul. Jag behöver lite positiv påfyllning.



Av petrasperspektiv - 17 oktober 2011 18:50

Japp, då var det dags igen. En dag när jag inte var socialt upplagd. Eller för att säga det lite mer brutalt, jag ville inte umgås med folk. Det är ju ganska svårt med mitt jobb men jag pratade inte mer än nödvändigt med folk. Det blev bättre och bättre under dagen för att nästan vara borta helt på eftermiddagen så arbetsdagen avslutades med ett kanonsamtal med I. Som vanligt synkar vi bra. Kanske dags för en ny Sthlms-resa?;-)


Nu sitter jag i soffan efter en gourmetmåltid bestående av potatismos och korv och tror fasenimig att jag inte ska göra mer idag. Jag tror det är "Det okända" på tv ikväll och det passar perfekt att titta på så här en måndagskväll.



Av petrasperspektiv - 16 oktober 2011 20:48

Idag har jag nästan tillbringat mer tid i ishallen än hemma och det är helt okej:-)


Först spelade sonen och laget. De mötte Växjö och vann ganska stort. Jag vetisjutton vad som hänt men just nu har killarna verkligen ett underbart spel och jag hoppas det håller i sig. Kul att titta på är de i alla fall. Det är de ju i och för sig alltid.


Nästa pass i ishellen innebar A-lagets seriepremiär. De mötte Åstorp och vann stort! Suveränt bra spelade de! Som om matchen i sig inte bjöd på spänning så kryddades matchen av att brandlarmet gick i ishallen. Grejen är att vi ju har självaste räddningstjänstchefen och en kollega till honom i styrelsen så så klart var vi på tå och beredda. Efter förra gångens brandlarm som fick ungefär noll personer att reagera hade CA och AH skapat rutiner för just barndlarm och utrymning så idag fungerade allt som smort. Inom loppet av ett par minuter var hallen tömd. Bra jobbat alla!


En annan sak som var underbar att se var parkeringen. I vanliga fall är det fullständigt kaos och bilar står lite huller om buller där och skulle en buss eller ambulans behöva komma fram är det omöjligt. Men ICKE idag. Maken och ett gäng killar ur laget styrde upp parkeringen på ett föredömligt sätt. Riktigt bra! Särskilt bra att räddningstjänsten faktiskt kunde komma fram idag.


Kvällen och veckan avslutades på bästa möjliga sätt. Med sång i kören. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: JAG ÄLSKAR DET! Ingen gång i veckan går tiden så snabbt som på söndagskvällen:-).


Nu ska veckan som kommer styras upp och organiseras innan det är dags att gå till kojs. Ha det gott allihopan!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards