petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2011

Av petrasperspektiv - 15 oktober 2011 20:48

Lördag i oktober. Den skulle kunna vara blåsig, kall, regnig eller till och med snöig men idag var det absolut tvärtom. Solen sken och det var underbart att vara ute. Lite kallt var det ju men det ska det ju liksom vara nu. Att ha en övningskörande dotter innebär att det är hon som skrapar rutorna. Det gillas:-)


Maken har jobbat idag så jag, dottern, sonen och modern for till K-stad. Framförallt skulle sonen utrustas med jeans och så blev det. Jag gick in och provade fyra, fem par jeans och såg fan inte klok ut i ett enda par av dem. Sonen provade fyra par och alla satt som en smäck. Orättvist. Jag vill också kunna bara prova och så konstatera att alla sitter lika bra så jag kan bara välja vilka av dem jag ska ha. Men, jag vill inte träna fyrakvällar i veckan, varav två innehåller dubbelpass så jag antar att det inte blir verklighet. Suck...


Shoppat blev det i alla fall. Modern shoppade loss och om man inte hittar något till sig själv är det lika kul att någon annan hittar.


Ett litet stopp vid Eko på vägen hem hanns med och så en liten sväng inom moderns för att dottern skulle leta 70-talsgrejer. Under tiden hon gjorde det hittade sonen och jag godisskåpet. Mums. Min mor har ett gigantiskt godisförråd. Det är första stället vi går till när vi kommer dit. Supergott!


En liten promenix har klarats av. Jag skulle ha sprungit men tror ni inte jag känner av halsen igen. F-n. Det kan bero på den lilla smitthärden sonen som hostar som en besatt här hemma;-)


Nu sitter jag i soffan och här tänker jag stanna. Jag har ett glas vin, Fångarna på fortet på tv:n, Wordfeud i telefonen och familjen runt mig. Jag är nöjd!

Av petrasperspektiv - 14 oktober 2011 20:34

Freeeedag:-)


Fredag är bra på många sätt. Jobbedagen är kort. Det är inte en massa måsten på eftermiddagen. Man kan städa och så kan man strunta i det. Idag dammsög jag lite men sen blev det inte mer. Här ska städas på söndag har jag bestämt. Tro inte att vi har någon form av demokrati här hemma;-). Det som mer är bra med fredag är att vi ofta lagar mat tillsammans maken och jag. Så ock idag. I ärlighetens namn lagade han lite mer än vad jag gjorde men jag fanns i närheten:-)


Fredag är också bra för då får man ta ett glas vin till maten utan att känna att man skulle ha någon form av problem. Ja, så svensk är jag...


Men bäst av allt med fredagen är att krypa ner i sängen på kvällen och veta att man har två lediga dagar framför sig och att man INTE behöver ställa klockan imorgon bitti.


Är det någon mer än vi som har SJUKT många flugor inne?! Idag har jag säkert slagit ihjäl en 50 stycken. Är det normalt eller kan det bero på det eventuella råttliket under golvet? Vad tror ni?



Av petrasperspektiv - 12 oktober 2011 20:10

...hade jag rest mig upp från soffan, som är sjukt skön, hämtat datorn och skrivit blogginlägget på den. Men det tyar jag inte så det blir att blogga från mobilen, sjukt jobbigt. Jättepilligt. Maken och jag sprang innan. Perfekt. Han pratade nästan hela tiden:-)Innan idag träffade jag en gammal elev, T. Han hade blivit så stor och halvvuxen. Jag blir så glad när gamla elever tar kontakt med mig. Det visar att vi hade en speciell relation. Det värmer mitt hjärta och får mig för en stund att sakna läraryrket. Jag vill ha semester och så vill jag ha sol och värme. Det blir inget av med det såvida inte en vinst trillar in men det är väl ingen större risk. Jag fortsätter att drömma.

Av petrasperspektiv - 11 oktober 2011 21:55

Alldeles nyss kom vi hem, maken och jag, från ett styrelsemöte i SIK. Som vanligt var det långt men oerhört kreativt. Det finns en massa bra idéer och en massa bra upplsag för nya saker. Det enda problemet och hindret är att dygnet har för få timmar och att vi i styrelsen faktiskt har heltidsjobb att sköta också. Maken har dessutom ett tränaruppdrag som tar en hel del tid... Jaja, det är tur det är så kul.


Nu blir det en kvällsmacka och titt på resten av fotbollen innan jag stupar i säng. Halleda vad trött jag är.



Av petrasperspektiv - 10 oktober 2011 20:29

...ska du vara med på en A-lagsfotografering, sitta på mittenstolen längst fram och ha de två absolut största spelarna på varsin sida om dig. Då känner du dig plutteliten. Vill du dessutom känna dig som en riktig kärring har du klackaskor på dig och måste hanka på en spelare ut till stolarna. Suck. Ja det var min kväll. Måtte fotot nu ha blivit bra. Jag förfrös ju nästan tårna på kuppen...


Jobbet idag var långt. 7:30 till 18:15 ungefär. Så kan det gå när man startar en pedagogisk och filosofisk diskussion med kollegan när det är nästan dags att sluta.


Annars är det upp och ner på jobbet. Vissa saker är bara roliga. Andra saker är bara tunga. En del saker är jättekul. Andra saker är bara skittråkiga. Som på alla andra jobb antar jag. En sak jag älskar är när jag går någonstans och någon elev ropar Hej Petra! till mig. Det är kul och jag känner att jag är liiiite viktig för eleverna trots att jag inte är lärare och träffar dem varje dag. Det känns bra.


Kan undra om det ska bli uppehållsväder imorgon. Jag har tre medarbetarsamtal imorgon och det hade varit skönt att få gå några rundor. Jag håller tummarna.

Av petrasperspektiv - 9 oktober 2011 15:29

...visas "På väg mot elit". Just nu demontreras handledsskott och skotteknikens grunder. Mmm, det är så vi har det:-)


Söndag idag. Lite ångest finns. Mest för att veckan som kommer är inplanerad så till den milda grad att jag faktiskt tror att jag måste avboka en eller två saker. Jag kan inte vara borta först hela dagarna och sen hela kvällarna. Dels mår inte familjen och huset bra av det. Dels mår inte jag bra av det. Jag behöver få glida runt och pula lite här hemma. Jag behöver bara få vara. Sån är jag och jag tänker se till att jag får det jag behöver. Får jag inte nödvändig vila klarar jag inte av allt jag tycker är kul och det vill jag ju göra.


Ikväll är det i alla fall kören och den får mig ju att må bra. Utom när det är stämsång och jag inte hittar vare sig melodi eller tonart på stämman. Jag trivs bäst när jag får sjunga "vanligt".


Men först av allt: reprisen av Grey's Anatomy. Äntligen!

Av petrasperspektiv - 8 oktober 2011 21:00

Nu ikväll var vi i Tyringe och tittade när killarna på lägret spelade match. Sonen slet men kom inte till sin rätt riktigt. Kombinationen extremt hårda krav på sig själv, en dag när saker inte funkar och en massa viktiga människor som tittar på är inget vidare. Jag hoppas han i alla fall har kul nu ikväll.


Idag har det jobbats lite här hemma. Maken fixade med hyllorna i dotterns garderob och när han ändå var i gång med skruvdragaren så gällde det ju att få en del annat fixat. Sagt och gjort. Tavellisterna som inhandlades förra helgen kom upp. Efter en (1) vecka. Personbästa! Jag är inte riktigt nöjd med de tavlorna och fotona som pryder dem så jag får upp på vinden och leta lite nya alster imorgon. Har både ens mormor och farfar varit konstnärer har man ju lite tavlor att välja på.


Kvällen igår med tjejerna var supertrevlig med god mat och god dryck. Synd bara att man är så sleten på fredagskvällarna.


Nu tittas här på Fångarna och spelas Wordfeud. Det går bra. Både och. Om nu sonen kunde ringa också så jag kan sluta oroa mig för honom...

Av petrasperspektiv - 7 oktober 2011 17:24

Okej. Bråttom nu. Om en kvart ska jag vara vis Apoteket och möta C och sen ska vi gå till A på tjejträff. J kommer så snart hon har slutat. Kuligt ska det bli!


Ett snabbt blogginlägg får det bli.


Dagen har varit bra. En riktigt skön fredag. Lugn och fin. Till och med på jobbet.


På vägen hem stannade jag och köpte finfina blommor på Spar som jag direkt planterade när jag kom hem. Rysligt snyggt blev det:-)


Liten powernap på soffan innan övningskörning med dottern och sedan stajlning inför kvällen. Återigen är jag glad att jag delar garderob med dottern. Räddad. Igen:-)


Dagens barninlägg är att dottern kammade hem 198 poäng på ett ord (!) på Wordfeud. Fy fasen, imponerande. Definitivt mina gener:-)


Nähä, drick upp sista slatten och på med skorna. Tjingeling!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards