petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2010

Av petrasperspektiv - 11 juni 2010 18:05

Jisses vad förkyld jag är. Skittråkigt. Ont i huvudet har jag oxå. Dessutom är jag uttråkad.


Maken jobbar, dottern är på rocken och sonen är med kompisar. Vem ska leka med mig? När jag någon gång är iväg på något då är minsann hela familjen hemma men ikväll är jag helt övergiven. Jag försökte övertyga J om att ett glas vin hemma hos mig var en bra idé men hon var trött efter dagens arbete. Känslig;-) Hon vill säkert bara ladda inför golfen imorgon. :-)


Just nu har jag lite fjortisbrudar här hemma. Jag har lite svårt för dem.


Jag kanske skulle gå en runda. Det verkar ju som om det klarnar upp.


Åhhh, vad jag är uttråkad. Ring om det är någon som vill umgås.

Av petrasperspektiv - 11 juni 2010 09:13

Jag hatar att vara förkyld! Vanlig förkylning med snor är inte så farligt men sån jag fått nu med kill i halsen som leder till illamående och knappt någon sömn är hemsk.


Det finns ju inget som hjälper. Till slut pregade jag in en halstablett och så sov jag med den i munnen en timme eller nåt. Jag är så trött. Jag ska lägga mig i soffan, stoppa en hel påse halstabletter i munnen och se om jag kan få sova lite.


Ha de!

Av petrasperspektiv - 10 juni 2010 18:18

Jag läste nyss i Lärartidningen om en lärare som blivit avstängd från sitt jobb för att hon bloggat om elever och lämnat ut saker om dem på ett icke passande sätt. Min spontana tanke var att hon måste vara dum i huvudet men sedan började jag tänka lite djupare än så. Var går gränsen för vad som är okej att skriva i en blogg? Jag har valt att kalla familjen för maken, dottern och sonen och vännerna för bokstäver men alla som vet vem jag är vet ju säkert vilka jag menar. Maken brukar muttra över att andra vet mer om både honom och mig än vad han själv gör. Jag brukar svara att han också får läsa bloggen för att hålla sig uppdaterad. Då muttrar han ännu mer;-).


Jag anstränger mig verkligen för att inte utelämna någon i bloggen men ibland använder jag den som mitt eget lilla forum för att uttrycka mina åsikter och då kan förmodligen någon ta åt sig av det jag skriver. Men jag skulle aldrig kränka någon medvetet. Det är mer så att jag vill få sagt hur jag upplevt saker och ting.


Igår var jag skitsur över en sak och jag slet till mig datorn för att skriva ett blogginlägg. Jag har ju sagt innan att det har en lugnande effekt på mig men igår insåg jag när jag tittade på texten att den kunde jag absolut inte lägga ut. Då hade jag avslöjat för mycket och det vill jag inte. Ne, jag fick muttra, svära och sparka lite här hemma istället och bli av med ilskan på det sättet.


Jaja, jag hoppas verkligen att ingen blivit sårad av mina inlägg. De brukar ju vara skrivna i en positiv anda men ibland flammar mitt sydländska temperament upp och då antar jag att det märks även här.


Tillbaka till den avstängda läraren. Jag tror att hon gått in i bloggandet lite väl mycket och glömt att precis vem som helst kan läsa det. Det är ett vanligt fenomen hos våra barn och tonåringar och det kan säkert vara lätt att trilla in i, både i bloggar, Msn, Facebook etc. Men, om man har grundregeln att inte kränka så klarar man sig långt.

Av petrasperspektiv - 9 juni 2010 20:35

Märklig dag. Det händer en massa runt omkring mig. Folk säger och gör en massa. En del bra, en del dåliga och en del konstiga saker som jag inte förstår. Det är inget jag kan eller vill gå in på men jag konstaterar att jag blir lite trött, på det konstiga, inte det braiga.


Fick ett erbjudande idag som jag går och grunnar på. Det verkar bra. Tror jag väljer det. Ska bara förhandla lite till.


Nån som har en Beetle (bubbla) till salu? Jag vill ha en sån. Fort! Bilpuzzlandet tar livet av mig. Nu ska dottern med kompisar städa på Rocken och jag måste vara stand-by om de missar bussen hem. Samtidigt städar maken också, fast inte på riktigt samma tider. Dessutom har vi ju vanliga jobb också båda två. Utöver ett bilköp vore kloning ingen dum idé. Tänk en värld full av petror. Halleluja! Jag hade gillat den världen, eller inte...

Av petrasperspektiv - 8 juni 2010 19:36

Det finns situationer i livet när man måste välja. Det är bland det värsta jag vet. Ibland kan det till och med vara bättre att bli beordrad så att man inte behöver fatta besluten själv.


Just nu är jag i en välja-situation. Människor omkring som jag diskuterar med säger att jag ska tänka på vad jag vill och vad som är bäst för mig. Lätt att säga, svårt att göra. För OM jag ska tänka på vad jag vill och vad som är bäst för mig finns det bara ett alternativ och valet är egentligen ganska lätt. MEN sedan kommer ångesten krypande och säger att jag sviker folk. Och det gör jag men det måste jag göra om jag ska tänka på mig själv. Jag gillar inte att svika. Jag har svårt att prioritera mig själv och helst av allt skulle jag alltid göra så att alla är glada och nöjda men då lär jag ju gå in i väggen med en dundersmäll.


Svårt är det i alla fall och det går åt en massa tid att grubbla. Suck.

Av petrasperspektiv - 8 juni 2010 07:58

...så var jag ute och gick imorse. Klockan sex. Stolt över mig själv och det är verkligen så att jag känner mig piggare hela dagen när jag har gått morgonpromenaden.


Nu har jag ätit frukost och läst tidningen. Idag bestod BLT:s första del av hela tre ihophäftade blad! Wow, det är verkligen inte ett dugg skamligt att ta betalt för!


Solen är framme. Hoppas den är det hela dagen.


Ikväll ska dottern och jag ta upp löpningen igen. Det ska bli riktigt skoj. Kanske inte under tiden men efteråt. Fast det är rätt trevligt när vi springer tillsammans. Vi hinner prata så mycket.


Sa jag förresten att jag hunnit med en maskin tvätt också nu på morgonen? :-)

Av petrasperspektiv - 7 juni 2010 21:31

Idag hade jag bestämt mig för att verkligen köra hem när jag slutade. Det blev inte så. Tjugo minuter senare lämnade jag men det är jag nöjd med. Jag körde raka vägen till gymmet för att öppna för de som skulle träna. För egen del blev det ingen träning för det är inte så praktiskt att träna i klänning och klackaskor.


Jag körde hem och åt istället och sedan gick maken, hunden och jag en lång runda i regnet. Det var faktiskt riktigt skönt. Jag har så bra regnkläder att regnet inte störde.


Nästa vecka ska jag intervjuas. Jag tror det var Lärarlyftskatalogen som skulle göra ett reportage från vår stad för att vi så flitigt använt våra lärarlyftsplatser och så frågade chefen mig om jag ville vara med. Det sa jag ja till men lite ångest är det ju alltid i samband med såna grejer. Jag menar, tänk om jag säger något korkat...och så kan hela lärarsverige skratta åt det. Usch. Nåja, det kan ju gå bra också.


Jag tror minsann jag ska ta och lägga mig och läsa lite. Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 7 juni 2010 12:38

Nu skulle det ju vara läge att gnälla över vädret och regnet som verkligen öser ner men just nu känns det lite futtigt. Dessutom passar detta väder bra ihop med sinnesstämningen på skolan. Eleverna har varit dämpade idag och det har varit väldigt lugnt i korridorerna.


Strax ska jag på möte och diskutera lite. Bland annat om vad jag ska hitta på efter den sista juni. Jag vet faktiskt inte riktigt själv vad jag vill. Men att jobba 130% när man har två barn känns inte som ett bra alternativ. Särskilt inte nu. Det finns andra prioriteringar i livet än jobb.


Men vem vet? Det kanske löser sig för det stod i mitt horoskop att jag skulle så som jag ville idag. Låt oss hoppas på det.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards