petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2010

Av petrasperspektiv - 16 juni 2010 22:03

Blev jag och några kollegor idag. Lärarlyftskatalogen ville göra ett reportage från vår lilla stad för vi har använt Lärarlyftsmöjligheterna på ett föredömligt sätt. Jag och några till tillfrågades om vi ville representera. Och sånt är ju alltid kul. Ja, förutom fotograferingen då. Jag kan inte le. Antingen ser jag bister ut eller gapskrattar jag. Jag leeer inte. Det är inte min grej. Om jag ler är det förmodligen ansträngt och det är det minsta man kan säga om mina leenden vid fotograferingen idag. Men, jag behöver ju inte titta i Lärarlyftskatalogen. Den går att undvika.


Idag var det jobb med möten och annat. Vi hann med en salladslunch på stan innan fotograferingen. Journalisten som skulle intervjua oss satt fast i Stockholm pga flygstrejken så det får bli telefonintervjuer nästa vecka istället.


Hem och jobbade hemifrån och efter det hann jag med en halvtimme i solstolen. Så himla gott.


Sonen spelade träningsmatch med nya laget och han gjorde riktigt bra ifrån sig. Han gjorde till och med mål! Och ett assist. Heter det så i fotboll oxå?


Dottern är i Sandviken med klasskompisar. Mysig kväll för grillning på stranden.


Själv kollade jag nyss på Grey´s. Det kallar jag ett dramatiskt avsnitt. Men jag behövde inte vara nervös eftersom jag tvingade min namne att avslöja slutet förra veckan:-)


Nu är det inte mycket termin kvar. Skönt. Jag tror alla behöver lite vila nu. Jag behöver i alla fall lite lugn och ro.

Av petrasperspektiv - 15 juni 2010 20:38

I följetongen om mina skavsårsplågade tår kan jag berätta att varje morgon när jag går morronpromenixen så spricker sårskorporna och jag BLÖDER. Tänkte att ni kanske ville veta det och utbrista ett wow över vilken hjälteinsats jag gör som fortsätter promenera trots dessa plågor. :-D


Idag har det hunnits med ett och annat. Jobb, mattemusikaluppvisning med f-1:orna på skola 2, de var superduktiga. Tänk vilka kunskaper man kan skaffa sig genom att sjunga, dansa och röra sig. Allt detta givetvis i kombination med tecken. Imponerande. En gullig tjej sa att när hon räknade gånger (multiplikation)i boken tänkte hon en sång med gånger i  för då blev det mycket lättare. Kloka tankar vi vuxna snarast bör ta till oss.


Anställningsintervju har hunnits med. Ekonomigenomgång likaså. Kuligt.


Nu ikväll var det pedagogiskt promenad med E. Det är alltid lika givande. Idag fick hon förklara lite saker kring åtgärdsprogram som jag funderat kring. Så klart kunde hon berätta så jag fattade direkt. Bäst är hon!


Imorgon ska jag bli intervjuad minsann. Då vill det till att inte säga något korkat ogenomtänkt eller skoja på ett sätt som journalisten inte förstår. Då kan det bli så fel.


Nu tror jag jag ska gå upp och trakassera min familj lite. Det är jag bra på:-)

Av petrasperspektiv - 14 juni 2010 21:09

...var en röd liten läcker Mazda någonting. 2001 års modell. 7000 mil ungefär. Kassettradio i! Oacceptabelt enligt dottern. Jag är beredd på att hålla med. Lite kombi sådär. Alltså, perfekt IKEA-bil. Easypeasy att fälla säten och trycka in stora paket. I like!


Den ska hämtas på fredag. Kul!

Av petrasperspektiv - 14 juni 2010 20:57

Idag har allt gått i hundranittio vill jag lova. Det är konstigt att det ändå inte på något sätt känts stressigt utan bara kul. Häng med nu så drar jag min dag:


Upp. Morgonpromenad. Frukost. Packa allt nödvändigt till jobbet. Cykla till jobbet. Blanda saft. Ha knytkalas med åttorna. Mums. Träffa sexor och sjuor. Gå till Kristinas med dem. Fika. Tillbaka till skolan. Snack med kollega. Betygsunderskrifter. Hem. Lunch. Bussen till skola 2. Jobb, jobb, jobb. Maken hämtar. Vi svänger inom Folkessons. En halvtimme och en provtur senare är vi bilägare. Varför dra ut på det lixom? Slänga i mig en bar. Slänga av maken hemma. Till frissan. När hon kletade färg i håret läste jag igenom alla mina utskrivna mejl och bilagor. Hem. Åt mat. Facebook. Nu, blogg.


Ja det var min dag. Nu ska jag sätta på lite kaffe tänkte jag.

Av petrasperspektiv - 13 juni 2010 22:33

Så skönt! Nu är min lilla flock samlad igen och allt är som vanligt. Det gillar jag.


Dottern och maken är i risigt skick efter städandet idag men sonen är utvilad och glad efter att ha levt ett glassigt bortaliv.


Imorgon är det skola igen. Jag hör en massa knorra över att vi fortfarande går medan resten av Sverige (?) har lov. Sluta gnäll säger jag. Jag skulle oxå gärna varit ledig nästa vecka men den ledigheten har jag fått någon annan gång under läsåret. Så här är det:


Eleverna ska gå 178 eller 179 dagar på ett läsår. Det är lag på det. Om resten av Sverige är lediga nu beror det på att de gått i skolan när vi varit lediga. Lätt som en plätt.


Nu ska jag hoppa i säng tror jag. Imorgon ska jag åka kollektivt till skola 2. Trodde inte ens att det gick bussar dit mitt på dan men i och med en liten bilkris kollade jag och minsann och dá, det gick en precis när jag behöver den. Toppen!

Om det nu inte är löjligt dyrt tänker jag använda mig av det kollektiva fler gånger. Särskilt när snön yr och det är snorhalt på vägarna.


See you!

Av petrasperspektiv - 13 juni 2010 15:30

...så är mina tår fortfarande såriga. Aj aj.


...så har jag haft den tråkigaste helgen i mannaminne. Maken har jobbat exakt hela tiden, antingen på riktiga jobbet eller på Rocken. Dottern har jobbat på Rocken eller varit på Rocken. Sonen har varit med kompisar och sovit borta båda nätterna. Kvar var jag. Om jag hade fattat att helgen skulle bli så kunde jag ju ha ordnat något socialt men det fattade jag inte förrän i fredags och då var det lite för sent. Som vanligt när jag har så mycket egen tid blir det inget vettigt gjort. Jag kan liksom inte bestämma vad jag helst av allt vill göra så det blir inget alls.


...så väljer jag just nu mellan att läsa, crosstraina och stryka. Hmmm, svårt val.


...så tycker jag att "tutorna" på fotbolls-VM är sjukt störiga. Förbjud skiten.



Av petrasperspektiv - 12 juni 2010 22:50

...mina fruktansvärda skoskav? Nej, trodde väl det. Jag tänker inte gå miste om en chans till sympatier så det är lika bra jag berättar. Idag spelade jag ju golf. När jag packade ut bagen ur kofferten fick jag syn på mina flashiga svart/rosa/silvriga golfskor. Jag bestämde snabbt att ta dem för det var så länge sedan jag använt dem. På hål fem började det kännas konstigt. På hål sex började det göra ont och på hål sju gjorde det riktigt ont. På hål åtta och nio haltade jag och det kändes verkligen inget vidare. När jag kom hem och tog av mig skor och strumpor såg jag att jag fått två jätteblåsor på stortårna och att dessa gått sönder. Amen ni fattar vad ont det gjorde! Det gör fortfarande ont.


Så där ja. Trodde ni ville veta;-)

Av petrasperspektiv - 12 juni 2010 19:27

Idag är jag pigg! Sov som en klubbad säl hela natten. Ja förutom när dottern smög in då. Då vaknade jag och yrade en massa och när hon sa att hon hade haft det bra trillade jag i min säng (låg på soffa innan) och föll i dvala igen. Vaknade vid sju och var helt utsövd. I like.


Lite senare var det dags för golf med J, K och M. Det gick bättre än väntat. Jag fick inte så mycket poäng men slagen var inte katastrofala och ibland fick jag till och med till riktiga slag. Bättre än väntat alltså. Rektorskapet för med sig längre dagar som för med sig mindre fritid som för med sig mindre golf. Men vänta bara tills jag oxå får lite fritid och övningstid. Då blir jag farlig:-)


For som ett spjut ner till stan för att hitta en klänning till skolavslutning och midsommar. In i affär 1, hittade nada. In i affär 2, hittade 4 klänningar varav en var helt okej. Den är knallig i färgen så jag behöver bättra på brännan lite. Hmmm, inte så lätt i detta vädret. Jag gjorde ett försök men det var så jobbigt att skifta mellan bikini och termobrallor att jag gav upp efter ett tag. Nu är solen framme nästan hela tiden men då har vinden vänt så vi har orkanvindar ute på altanen. Jag skiter i det nu och litar på kollegan som skrev att solen skulle komma imorgon.


Fortfarande ingen som har en Beetle till salu? Jag mejlade en på Blocket som hade en ute till försäljning. Fick svaret att den var såld. Det är ju kul för säljaren men varför i h-e plockar man inte bort annonsen då? Jag tror att det är fjärde bilen detta händer med. Skitirriterande.


Pigg och utvilad som jag är har jag fart fram som en tornado i huset och städat. Jag har röjt i uterummet och jag tvingade ut dottern på en rask promenad. Nja, rask var väl att ta i men promenad i alla fall.


Nu börjar snart ett program på ettan som jag ska se. Jag kommer inte ihåg vad det var men jag kommer ihåg att det var på ettan klockan 20.00 För övrigt det enda som verkade roligt ikväll.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards