petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2010

Av petrasperspektiv - 24 juni 2010 17:04

Jag måste inleda med att svara på en kommentar jag fick igår: Susanne! Kom hit så ska jag dela med mig! Jag har också boxar och så kan vi prata en massa goja. Det kan bli kul!


Idag sov jag lite längre än vanligt. Så skönt så skönt. Det hade varit ännu skönare om jag inte blivit väckt av en såg som grannarnas hantverkare drog igång cirka 7.20 Allvarligt talat är jag lack på att alltid, år efter år, få mina sommarmornar förstörda av hantverkare, fåglar eller skällande hundar som ingen säger till. Skitirriterande. Är inte huset färdigrenoverat snart...


Ja, ja, jag tänker inte låta sånt förstöra min lediga dag så det är ju bara att gilla läget. Dessutom har jag ju en blogg jag kan spy ur mig på. Det borde alla ha:-)


Ut på en morronpomenix som avslutades med sillinhandling på Ica. Jag passade på att köpa frallor också men när jag kom hem stod dottern med händerna i en sconesdeg så det blev såna istället. Frukosten intogs i strålande väder på altanen. I love sommaren!


Dagen har ägnats åt trädgårdsarbete, tvätt, läsning, kaffedrickande, solning och pluttelite matlagning. Lite jobb har hunnits med också. I form av samtal från jobbet. Helt okej så länge jag kan prata i handsfreen och måsla omkring i trädgården samtidigt.


Imorgon är det midsommar och återigen samlas vi fyra familjer som har firat tillsammans i århundraden. Det ska bli såååå kul. Det enda som är lite trist (eller ganska mycket trist) är att ungarna börjar falla ifrån och fira på annat håll. Jag vill att ALLA ska vara med. Det blir roligare då!!!

Av petrasperspektiv - 23 juni 2010 21:28

Vilken dag jag har haft! Den började med en vandring i Hörvik. Fantastisk utsikt och picnic i det gröna. Värre kan man definitivt ha det. Efter det var det möte och massor av viktiga saker avhandlades. Lunchen bestod av stekt sill med mos vid havet i Hörvik. Mums!


Eftermidadgen upptogs av diverse fixande och trixande med olika saker. Bland annat kom mitt tygkonstverk upp på mitt kontor så nu kan jag sitta och drömma mig bort till Grekland när jag tycker livet är jobbigt. Och när det inte är jobbigt kan jag bara njuta av det vackra tyget!


Väl hemma parkerade jag mig i en solstol och vägrade laga mat. Så det gjorde dottern för maken sov och sonen var i H-vik. Duktig dotter!


Tokhandling inför midsommar hanns med och nu sitter jag här med datorn i knät, Morden i Midsomer på tv, ett glas rött och lite ostbågar. Mmmm, riktigt härligt. Och imorgon är jag ledig. Ett litet strandbesök ska nog hinnas med. Härligt!!!


Kan förresten berätta att telefonen (den nya) ringde när jag stod i kassakön på Ica. Lite panik fick jag och utbrast: "Ehhh, hur svarar man?" Jag har hunnit sätta mig in i ganska mycket i telefonen men ringt hade jag inte...men nu kan jag det med!


Ha det gott och njut av den superhärliga sommarkvällen!

Av petrasperspektiv - 22 juni 2010 20:59

Det var jobb idag igen. Jag trodde faktiskt att jag skulle ha värsta ångesten över att inte ha sommarlov men det är inte så farligt. Idag jobbade jag hemifrån och blev intervjuad och gjorde schema för en klass och tre personal. Det ser bra ut.

Intervjun vete fasen hur den gick. Jag går ju gärna igång när man pratar svenska som andraspråk, genrepedagogik och Pauline Gibbons. Så även idag...men hon tar väl inte med det hon inte vill ha med. Hoppas jag. Nåja, jag behöver ju inte precis möta den texten varje dag. Och så himla många människor läser väl inte kurskataloger?!


Efter jobbet shoppade jag och dottern loss lite. Det blev en supersnygg Fred Perry-träningsjacka på MQ och snyggshorts på Shack Matt. Dottern hittade oxå lite smått och gott men hon är ju pank efter Rocken. Som den goda mamma jag är erbjöd jag mig att betala, mot att hon städade och sorterade mina garderober - ett mastodontjobb. Vad hade det lilla livet att sätta emot? Klart hon städade garderoberna. Hon gör det bra för hon är inte ens en tiondel så sentimental som jag som har extremt svårt att göra mig av med kläder. Helt skoninglöst kan hon titta på ett plagg, konstatera att det är fult och lägga det i slänghögen. Jag ser alltid någon nytta med ett plagg och så kan det ju bli modernt igen...


Imorgon börjar dagen med en liten utflykt i det gröna och medhavd frukost. Så himla trevligt. Jag har lovat att hämta kollegan. Måtte jag inte glömma det! Jag får sätta upp en lapp på dörren.


Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 21 juni 2010 20:33

Hektisk dag, som vanligt...men den lystes upp av de fina blommorna och presentkortet jag fick av personalen på skolan. Tack så jättemycket! Nu ska jag köpa något ursnyggt:-)


Men, nu börjar lovet för alla lärare så det borde lugna sig något nu på jobbet. Nu ska vi bara ta tag i allt vi inte hunnit med fram till nu.


På vägen hem stannade jag och handlade lite blommor och engångsgrejer till midsommar. Här ska INTE diskas. Jag hann oxå med alla samtal som krävdes för att styra upp festen.


På tal om samtal så hade jag missat två samtal på privata mobilen, den nya alltså, och när jag skulle kolla vilka det var tror jag nog det tog fem minuter innan jag lyckades fatta hur man gjorde då. Hmmm, nåväl, INGEN mobil vinner över mig. Snart har jag fattat och genomskådat den;-)


Just nu är maken på fest, sonen hos en kompis i H-vik och dottern är sjukt rastlös. Första dagen på sommarlovet! Hur ska det här gå. Bäst att jag skriver långa att-göra-listor åt henne varje dag.


Ha ha, det hade jag förresten gjort idag. Men jag glömde skriva dotterns namn på den så maken hade gjort allt. He he. Jaja det viktigaste är ju att det blir gjort:-)


Nu får jag nog leka med dottern för hennes rastlöshet börjar bli odräglig...



Av petrasperspektiv - 20 juni 2010 19:24

Brodern och hans fru, M, bestämde i våras att de ville gratulera dottern när hon gick ut grundskolan. Eftersom jag misstänkte att det skulle göra henne glad blev jag glad och tyckte det skulle bli kul. Idag var det dags. De hade ställt krav på middag och dottern slet som ett djur med tacopajer och kladdkakemuffins med gott tillbehör. Klockan två kom de och överlämnade presenter. Först fick hon en bok om vad man borde lärt sig under nio år i skolan...sen fick hon en systemkamera med väska och andra tillbehör till!!! Har hon en generös morbror och moster eller vad?! Jag kan säga att här har fotats idag! Kul!


När de ändå var igång fick jag en ny mobil oxå. En Sony Ericson Vivaz. Så jäkla cool. Nu ska jag bara förstå hur man ska handskas med den...Mobilen vann M i en tävling. Priset var oxå en VM-boll och den gjorde brorsonen lycklig men telefonen hade de ingen nytta av. Tack säger jag och funderar på hur jag ska återgälda detta?! Massor av barnvakt kanske?


Idag känns det som ett nerköp att ha blivit rektor. Och det är BARA med tanke på att jag blivit av med mitt sommarlov. Som jag ju till stor del faktiskt redan har jobbat in...Hmmm, hur tänkte jag där?


Men, men imorgon jobbar alla. Lärare som rektorer. Och vi har rätt mycket att göra. Men på tisdag kanske det lugnar sig liiiite i alla fall.

Av petrasperspektiv - 19 juni 2010 21:58

Dagen började med skitigt arbete i röda ladan hemma på tomten.


Den fortsatte sedan med fika på stan med A och J. Mycket trevligt och massor att diskutera. Särskilt ett radikalt beslut en av oss nyligen fattat. Ett modigt och klokt beslut men som med alla förändringar följer ju vissa ångesttankar. Jag tycker i alla fall att det var ett bra beslut. Livet är för kort för att gå omkring och må dåligt.


Jag hämtade ut böckerna jag beställde så nu tror jag sommaren är räddad. Ja det krävs ju lite vettigt väder och ledighet oxå förstås.


På tal om ledighet vet jag fortfarande inte när jag ska ha semester. Hmmm.


Lagom till att bröllopet skulle börja gick solen i moln och det regnade lite till och från. Perfekt tajming. Då kunde jag kolla på bröllopet utan att få ångest över att jag inte var ute i solen. Åhhh, vilket bröllop. Jag älskar bröllop och jag gråter alltid när jag är på bröllop eller ser det på tv. Så oxå idag. Björn Skifs och Agnes framträdande var ju också så himla bra. Klänningen var superfin. Allt var fint. Det enda jag har att klaga pluttelite på är att stackars Prinsen är så välkammad. Jag tycker han ska ta efter svågern och rufsa om i håret lite.


Måste oxå tillägga att jag var impad av Säpo-folket som sprang bredvid kortegen hela rundan. Fort gick det oxå. Imponerande.






Av petrasperspektiv - 18 juni 2010 13:14

Jag älskar skolavslutningsdagen. Den är så full av känslor, glädje och förväntningar. Alla är finklädda och glada och stämningen är på topp.


Dagen började på skola 2. Där fixades och trixades lite innan vi gick bort till kyrkan. Allt avlöpte väl och jag tror inte det syntes att mina ben skakade när jag höll mitt lilla tal. Att jag sedan missade att säga några saker är det ju bara jag som vet. Och ni nu då förstås...


Därefter sjöng vi rektorer en sång som den ena rektorn skrivit. Vi fick hjälp av sexorna och i mina öron lät det mycket vackert.


I bilen och mot skola 1, i en rasande fart. Där var jag med på sexornas och sjuornas avslutning och det var väldans trevligt. Skolans muikklasser bildade kör och sjöng så grant, så grant. En av låtarna de sjöng var Alice Coopers "School´s out". Riktigt coolt!


Så klart myglade jag mig in i dotterns klassrum med förklaringen att jag skulle fotografera. Och det gjorde jag oxå. Jag fotade allt och alla:-)


Väl hemma fikade vi på hemmagjord (!) jordgubbstårta. Mums!


Därefter hämta-bilen-dax. Nu bor den hemma hos oss. jag hoppas vi ska trivas tillsammans och att den inte ska kosta för mycket pengar...


Ikväll är det lite party med skola 2. Kuligt! Fast det är med sorg i hjärtat jag missar partyt på skola 1 för de brukar vara sjukt roliga och det händer alltid en massa skojiga saker på de festerna:-D.


See ya!

Av petrasperspektiv - 17 juni 2010 20:51

Ännu en kul dag på jobbet. For till skola 2 och jobbade, jobbade, jobbade. Kastade mig i bilen och for till skola 1 där dottern och alla andra nior skulle ha avslutningslunch. Jag for omkring som värsta pressfotografen och fotade henne och klassen. Nu kan vi ju inte ha föräldrar springande där mitt i maten men som tur väl är så är jag ju lärare också. I like. Detsamma gäller imorgon. Det är tur mina barn inte tycker att jag är pinsam med tanke på att jag dyker upp överallt.


Efter fotografering och ett snabbinsatt möte som inte avlöpte som jag tyckte det skulle göra for jag till skola 2 igen. Skrev en massa stipendiekort och övade på en sång vi ska framföra. Att sjunga med två män är inte helt lätt för jag måste sjunga så ljust och högt att det jättejobbigt. Alltså måste jag mima lite imorgon. Säg inget till någon;-)


Imorgon ska jag dessutom hålla tal i kyrkan. Jag är inte nervös, ännu. Jag är förmodligen dum i huvudet men som jag nämnt innan är ju prata grenen jag har vinnarchans i så det ska nog gå bra.


By the way, varför i hela fridens namn lägger man fotbolls-VM i ett land det är svinkallt i just nu? De sitter med filtar på sig på avbytarbänken. He he, ser lite roligt ut faktiskt.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards