petrasperspektiv

Alla inlägg under november 2010

Av petrasperspektiv - 11 november 2010 20:10

Gnäll är okonstruktivt, otrevligt, irriterande och j-igt tråkigt att lyssna på. Jag hatar gnäll. Tänkte bara att ni ville veta...eller inte men det var skönt att skriva det. Jag kan också gnälla och vara pissigt inställd till det mesta men det går över snabbt för istället för att gnälla brukar jag försöka hitta vettiga lösningar på det jag gnäller på. Så önskar jag att alla gjorde. Men återigen blir jag bara ledsen och besviken, och kränkt.


Idag var det återigen petra vs metallsaken och den här veckan vann petra. YES!


Efteråt shoppade jag och J loss på Netto, denna shoppingmetropol;-) men de hade ju billigt kaffe;-). Tantvarning på det?


Nu har dottern beställt sin julklapp. Själv. Hmmm, hon är alldeles för stor.


Sonen var hemma med halsont idag. Jag har ju lite svårt med det där att vara hemma om man inte är riktigt sjuk och det klassade inte jag det som. Men, skolsköterskan, som annars minsann inte pjoskar med någon, tyckte jag kunde vara lite human och låta honom vara hemma. Det är ju inte så att han är hemma särskilt ofta menade hon. Nej, det är ju i och för sig sant. Det var nog förra vintern tror jag. Så jag var hygglig och lät honom vara hemma men nu är den lilla lorten på hockey för det fick han för sin pappa. Mmmm, för mamman var inte hemma. Fast pappan bedyrade att sonen har jättemycket kläder på sig så han inte fryser där på läktaren. Mmmm.

Av petrasperspektiv - 10 november 2010 19:56

Om ni är lite trötta en vanlig onsdagskväll kan ni göra som jag. Jag riggar den bärbara i knät där jag ligger i soffan. Sen loggar jag in på Skolverkets hemsida och sätter igång filmen om de nya läroplanerna. Oj, vad jag somnade. Det är INTE så att jag är ointresserad men det var lite för mycket prat och lite för lite handling. Men efter en powernap tittade jag vidare och nu har jag sett allt.


Idag firade vi chefen. Det gjorde vi genom en överraskningslunch på Vita huset, ett Bed and breakfast-ställe här i stan. Maten kom i och för sig från Rickard en trappa ner men miljön i Vita huset var mycket trevlig. Maten var väldans god! Om man känner nån som ska övernatta i vår lilla stad kan man definitivt rekommendera Vita huset. Fina rum och extremt centralt.


Nu känner jag att jag har gjort nog med nyttigheter för den här dagen så nu ska jag kolla på tv. Idag är det ju Grey´s!

Av petrasperspektiv - 9 november 2010 19:56

Alla som känner mig vet att jag inte är någon skogsmulle eller friskluftsmänniska på något sätt. Trädgården fnyser jag tex åt så länge det inte gäller att ligga och sola i den. Men, till och med jag måste ju erkänna att friskluft har en hälsosam effekt på en. Särskilt under den här pissiga årstiden.


Innan nu ikväll satt jag framför datorn och tog igen sånt jag hade missat på facebook. Jag var trött och hade ont i huvudet. Då plingade det till och C undrade om vi skulle ut och gå. Sagt och gjort. En timmes rask promenad med uppdatering på vad som hänt omkring oss sedan vi gick senast (söndags) och vips så var jag superduperpigg! Så nu ska här duschas för jag vet att jag INTE är pigg imorgon bitti. Sen ska det hämtas barn. Ett är och dansar och det andra våldgästar en kompis;-).


Idag när jag loggade in hade jag både fått en fråga och en kommentar. Kanske måste man vara bloggare för att förstå hur sjukt roligt det är. Flera kommentarer och gärna frågor. Det är jättekul!


Imorgon bitti ska jag och mina båda rektorskollegor träffas på ett fik och ha ett frukostmöte. Glassigt va? ;-)



Av petrasperspektiv - 8 november 2010 19:30

Nej, jag har inte mycket vettigt att säga idag. Egentligen har jag en massa saker jag skulle behöva diskutera med någon men en blogg är knappast rätt forum för det.


Dagen har susat fram i 190. När jag var hemma vid halv sju var jag grymt hungrig. På måndagar har vi fika på konferensen men jag hinner aldrig äta för jag håller ju i den och förväntas prata om en massa saker. Alltså hann jag inte äta idag heller och eftersom jag hade ett möte i Karlshamn blev det senare än vanligt. Tur att maken hade lagat mat för annars hade det blivit en lätt aggressiv stämning här hemma kan jag lova.


Dottern meddelade idag att det är tre veckor till första advent. I like!


Dottern meddelade oxå sina betyg på två prov. Mamman är mycket stolt! Än en gång, mina gener;-) eller nej jag kanske måste ge maken cred för historiagenerna. Men språkgenerna är mina!


Sonen susade iväg till hockeyträningen utan benskydden som ligger kvar här hemma. Hockey utan benskydd är sådär. Glömskhet är mina gener det med.

Av petrasperspektiv - 7 november 2010 22:10

Idag blev det tre filmer och en skvallertidning. Billigaste gången hittills. Man kan ju inte köpa kuddar varje gång...


Just nu är det paus i Beck-filmen, som jag redan har sett men absolut inte kommer ihåg hur den slutar. Finns det fler människor som är som jag? Jag är helt hopplös på att komma ihåg både hur böcker och filmer slutar. Däremot känner jag igen det mesta i handlingen. Sjukt.


Dottern meddelade att det är 7 veckor till jullovet. Kan det stämma? I så fall är det ju bara att bita ihop. Inte för att jag har något lov men ändå.


På tal om skola. Om nån elev läser detta är vi i nya salen imorgon klockan nio. Den bredvid matsalen ni vet. Vi ses!



Av petrasperspektiv - 7 november 2010 10:51

Japp, det var jag på igår kväll. Mycket kul måste jag säga. Denna mördarjakt utspelades på Ortholmen i Karlshamn och det var middag blandat med mysterielösning. Jag som gillar både mat och deckare älskar så klart kombinationen.


Vi som var där var ett gäng från jobbet. Vi firade två kollegor. En som nyss fyllt och en som snart fyller 50! Det var kollegan A som lagt ner mest planering på äventyret och det hade hon gjort väldans bra!


Det är bäst jag inte skriver mer om mysteriet nu för då kanske jag avslöjar mördaren och då kommer något hemskt att hända mig;-)


När jag kom hem sov maken och sonen som stockar medan dottern och två kompisar tittade på skräckfilm. Vad är det för fel på dem? Vad är det för fel på komedier? I vilket fall som helst slocknade jag på soffan. Varför är det så skönt att somna på soffan?


Söndag idag. Sonen dömer 98:orna och jag ska strax springa dit. Dottern med kompisar sover, trots att jag har dammsugat;-). Maken jobbar, trist. Ikväll är det Maxi-dags. Ni vet, dottern ska baletta. Någon som har koll på Maxis erbjudande denna veckan?



Av petrasperspektiv - 5 november 2010 18:15

Japp, det har jag. Idag fick jag nämligen uppleva något nytt. Vi var 5 stycken som via telefon och egna datorer fick en föreläsning av en tjej i Sthlm. Det var verkligen häftigt. Jag tänkte innan att det väldigt lätt kan bli stökigt när man inte ser varandra men det löste sig väldans bra. Visst var det så att vi ibland började prata i munnen på varandra men jag måste säga att det var förvånansvärt sällan. Informativt och bra var det i alla fall. Jag tyckte verkligen innan vi började att jag hade hyfsad koll på facebook men efter de två och en halv timmarna förstod jag hur lite koll jag hade haft innan.


Jag stod alltså med en telefonlur tryckt till örat i 2,5 timme. Ska jag göra om något sånt här ska jag använda mobilen så jag kan använda headsetet. Sen får det kosta. Eller får vi köpa in en telefon med högtalarfunktion.


Väl hemma gick maken, jag och dottern en runda. Först gick vi nerom pappas och lade lite blommor och tände ett ljus sedan gick vi inom stan på vägen hem.


Nu har vi precis ätit fajitas och det är dags för lite kaffe. Maken har överskottsenergi och håller på att montera ner en bokhylla på sonens rum. Jag har fullt sjå med att försöka räkna ut hur jag ska kunna smita undan...


Jag har sagt det innan men jag säger det igen: är det någon som behöver en vit Expedit-hylla (Ikea) med 25 fack är det bara att höra av sig. 300 spänn kostar den.

Av petrasperspektiv - 4 november 2010 20:51

Inte chefen Bosse alltså utan grannhunden Bosse. Han hade nog tradigt för han tokskällde, länge. Han tystnade inte förrän matten kom hem och då hade jag redan gett upp sömnen. Men det var bra att han väckte mig för annars hade vi inte fått soporna tömda. Maken hade missat att ställa ut tunnan nämligen. Hans jobb;-)


Lite jobb har hunnits med idag. Kuligt. Och lugnt. Skönt. Lite lunch på fiket oxå. Mycket god sallad. Kollegan var gottesugen men fick lite ångest över att han skulle behöva äta kaka själv. Jag har ju karaktär;-). Så vad gjorde han? Han köpte en morotskaka och låtsades att den var nyttig! Kreativt! Jag känner att han kan lära mig ett och annat.


Lite vägning idag. Minimalt nedåt. Vet inte om det beror på att jag hade träningsbyxor och inte jeans med skärp på mig. Jag intalar mig att jag faktiskt gått ner.


Nu ska färgen bort från dotterns hår. Dagens lärdom: om du har en dotter med en hårman som typ tre andra människor har tillsammans, betala hennes färgning på salong. Skit i pengarna. Tid är oxå viktigt...

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards