petrasperspektiv

Alla inlägg under december 2010

Av petrasperspektiv - 26 december 2010 16:38

Ja, det här har verkligen varit en riktig göttedag. Jag sov länge, åt frukost och drack dubbel mängd kaffe. Sedan tog maken och jag en lång promenad i det gudomliga vädret. Nu tvättar jag och inte ens det förstör min dag;-)


Maken är och lämnar saker till sonen som ska övernatta hos familjen L. Dottern är på väg hem ifrån K-stad. Hoppas jag i alla fall. Det där med kollektivtrafik är ju ibland lite opålitligt...


I vårat lag har vi en pappa som är ett tekniskt geni. Han tipsade igår om att man kan klippa ett vanligt SIM-kort så att det fungerar som ett mikrosimkort. Sagt och gjort. Maken bangar inte för såna grejer kan jag berätta. Han klippte och fixade lite och vips så var Iphonen igång. Jisses vad imponerad jag är. Både av geniet MB och maken. Börja nu inte klippa loss i era SIM-kort bara. Det finns mallar för sånt. Bara googla säger jag som den hyper-it-männinska jag är;-)


Jag var nere en sväng på rean. Shoppinglusten begränsas något av att man har 17 lager kläder på sig så det blev inget handlat alls. Jag försökte få maken att prova lite byxor men det gick verkligen inget vidare. Inte förrän vi kom hem fattade han att det kanske var en bra idé ändå. Detta innebär att han får återvända till klädesaffären en gång till. Helt i onödan mohahaha;-)


I samma affär träffade jag en gammal klasskompis. Vi har inte setts på en herrans massa år. Inte förrän jag kom hem reflekterade jag över att hon nämnt min blogg. Kul om hon läser den. Jag hälsar särskilt till T om det är så. Hej, hej!


Nähä mina vänner, vad tycker ni; ska jag börja laga mat eller ska jag verka jäkligt busy när maken kommer hem så att han får börja? Jag visste det! Ni är så kloka. Då lägger jag mig och läser en stund;-)

Av petrasperspektiv - 25 december 2010 17:14

Ni kommer ihåg häromdagen när jag och dottern gav oss ut i svinakylan för att kunna baka en After Eight-kaka? Den var gudomligt god och förmodligen jättenyttig;-). Här kommer receptet:

3 ägg

140 g flytande margarin

2 dl socker

1 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

ca 20 bitar After Eight

florsocker

Blanda vetemjöl, kakao och salt tills det är klumpfritt. Vispa ägg, vaniljsocker och socker på högsta fart i ett par minuter. Sänk hastigheten och tillsätt margarin och mjölblandningen. Vispa tills det blir en klumpfri smet. Slå upp smeten i en smord form, ca 20x20 cm. Grädda kakan i ugn, 170 grader i 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna några minuter. Lägg sedan på After Eight i ett jämnt lager. Kyl kakan och pudra på florsocker när det är dags att servera. Mums!

Av petrasperspektiv - 25 december 2010 12:25

Så här gör Telia:

1. Skickar ut ett nytt SIM-kort i och med ett nytecknat avtal med dem. SIM-kortet skickas den 29/11-10.

2. Den 22/12 skickas Iphonen ut.

3. Den 25/12 förklarar Telia att det SIM-kortet som skickades ut i november självklart inte passar Iphonen utan man måste ha ett annat, mikrosimkort. Detta skickades den 22/12 från Telia.

4. Nej, man tycker inte man har någon skyldighet att meddela att det första som skickas ut inte kommer att passa.

5. På frågan om varför i hela friden man överhuvudtaget skickar ut SIM-kort 1 när abbonemanget inte börjar gälla förrän den 22/12 svarar Telia att det är deras rutiner. Mitt svar på det är: ÄNDRA DEM DÅ!


En halvtimme efter samtalet börjar jag bli så pass lugn att jag i alla fall inte tuggar fradga när jag hör ordet Telia.  

Av petrasperspektiv - 24 december 2010 11:56

Ibland är det faktiskt överskattat att vara vuxen. Idag tex. Det var ju mycket härligare och mera spännande när man var liten. Så klart njuter jag av stämningen och jag älskar verkligen att ge saker, särskilt till mina barn, men så klart älskar jag att få saker också och det är ju lite tunnt på den sidan nu när man är vuxen.


Maken och jag bestämde att vi inte skulle köpa saker till varandra utan åka iväg tillsammans istället, och det är så klart ett klokt beslut och när jag njuter på Spa-avdelningen på Brunnen kommer jag att tycka att det är en suverän idé men liiiite saknar jag klapparna idag...


Vår årliga julfrukost är intagen och den var riktigt god och mysig. I det här huset har vi pannkakor med lönnsirap till julfrukost. Mums!


Nu ligger vi och slappar lite i soffan och laddar inför jullunchen hos farmor och farfar. Vi var där igår kväll också och till vår förtvivlan är deras panna ännu mer sönder än vår! De har inte ens varmvatten...och ingen värme alls. Fattar ni vad kallt det var?! Därför ska jag noga kolla upp om de har satt in fläktar innan jag klär mig idag. Är det fortfarande kallt tänker jag äta lunch i thermobrallor, var så säker!


Ikväll ska min lilla familj mysa. Vi ska ta det lugnt, äta gottebord, spela spel, kolla på julfilm och annat mysigt. I love it!


Men nu börjar det bli dags att kolla upp fläktarna.;-)

Av petrasperspektiv - 23 december 2010 15:10

...avsnittet i Emil där han drar den sjuke Alfred på en släde genom snöstormen? Jag har aldrig riktigt fattat hur sjukt jobbigt det måste ha varit förrän idag. Min vandring ner till stan var ungefär likadan som Emils. (Ja, jag vet att det ärpåhittat, men ändå...)


Hela vägen ner försökte jag att skydda ögonen för snön blåste RAKT in i dem. Skitjobbigt. Såg ju knappt något alls. Trottoarerna var inte skottade för vem hinner det? Inte vi i alla fall.


Fast jag får väl skylla mig själv. Jag gjorde ju ett byte med sonen. Han hade julklappar kvar att handla så jag erbjöd mig att fixa dem om han skottade. Båda två tyckte det var en bra deal. Jag vet inte vem som vann på det egentligen...


Nu är det snart dags för lite julemys men först ska jag väga mig. Säkert är det inställt idag också för om det ställdes in förra veckan pga av vädret är det förmodligen det idag också med tanke på att vädret är ungefär 10 gånger värre idag. Fast om det är inställt blir jag sur. Man kan inte ställa in hur ofta som helst. Folk behöver sina träffar och jag har ju redan betalt så jag vill ju liksom ha valuta för det.


Men, men julemys ska det bli i alla fall.



Av petrasperspektiv - 22 december 2010 17:10

Upp med tuppen. In i duschen. Ut och skrapa INSIDAN av bilen. maken hade tagit utsidan. Till jobbet. In i värmen. Jobba, jobba, jobba. Lunch på fiket. Jobba, jobba, jobba. Köra hem.


Japp, det var min dag det. jag har förkovrat mig i IUP:n och LPP:ns förlovade land och det har varit mycket spännande läsning. Jag ska dock inte trötta ut stackars bloggläsare med såna grejer för jag vet att det bara är några av er som tycker det är lika kul som vad jag gör.


Taxin bokad till nyår! Drygt en veckan innan! Personbästa med råge!!!


Maken och sonen for nyss iväg. Bortamatch i Mörrum. Jag är nog trött och sleten för jag valde bort det. Frivilligt...


Jag ska göra mycket mera glamorösa saker, nämligen tvätta. Usch vad tråkigt. Inte tvättningen då för det sköter ju maskinen utan hängandet och sorterandet. DET är riktigt tråkigt.


Nu nös jag två gånger. Jag tar det som ett tecken på att jag behöver vila en stund;-)

Av petrasperspektiv - 21 december 2010 20:27

Alldeles nyss var det en gammal elev till mig som tog kontakt med mig via chatten på FB. Så himla kul att "prata" med honom. Det fick mig att minnas våra stunder tillsammans. Herregud vad arg jag var på honom ibland. Samtidigt som jag tyckte jättemycket om honom. Jag har ofta den relationen till mina elever. Jag kan vara tokarg ibland och jag ställer höga krav på dem men jag visar också hur mycket jag gillar och hur respekterar dem. Viktigt tycker jag.


Idag var det julavslutning. Jag var i kyrkan och lyssnade när F-klass, 1:or och 2:or sjöng. Vackert och sött!


Idag gjorde en i min närhet en strålande insats. Inte vet jag om hon läser min blogg men om hon gör det säger jag bara: Starkt jobbat! Jag är djupt imponerad av din styrka och proffessionalitet! (jisses vilket långt ord...)


Imorse när jag vaknade hade temperaturen stigit så pass att pannan börjat producera värme igen. Gissa om det var varmt under mina två täcken och en filt, fullt påklädd sovandes bredvid ett elelement? Japp, det var det. Skönt! Maken meddelade när jag kom hem att elementen varit jättevarma hela dagen men nu kan jag berätta att de är kalla igen. Hoppas verkligen att Göranssons prioriterar oss imorgon.


Förresten, ett jättetack till Jan och Ditte som tillbringade lång tid hos oss igår kväll och försökte fixa pannan åt oss. Jättegulligt!

(Tack till Ida oxå för jag vet att det var du som låg bakom;-)


Nu ska jag återvända till Åtgärdsprogramsskriften:-)

Av petrasperspektiv - 20 december 2010 18:39

Mitt lilla kontor är så varmt och skönt. Förmodligen det varmaste rummet på skolan. Och det trivs jag med.


När jag kom hem idag var det som att gå in i ett kylskåp. Maken eldade i vedspisen men det värmde upp ungefär som en fis i rymden...


Vad är der för fel på pannan? Tydligen har den funkat innan idag och så när det blir för j-a kallt och elpatronen ska gå in, då ballar den ur! Ahhhhh!!!!


Kom just i detta nu på att en pappa i hockeylaget jobbar med sånt här. Jag ringer honom!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards