petrasperspektiv

Alla inlägg under december 2010

Av petrasperspektiv - 6 december 2010 19:21

...är jag nu. Trodde det var omöjligt;-)


Anledningen är en suverän utbildning i nya skollagen idag av Lars Verner, nej inte den gamle vpk-ledaren, en annan. Riktigt bra var det. Lars själv var som ett uppslagsverk. Jeeeses, den mannen har koll. Utom på SvA då. Men där har ju jag koll;-)


Vi, jag och tre rektorskollegor, gick hem i snöfallet efteråt. Trevligt!


Därefter lagade jag mat i rekordhastighet innan jag och dottern for till Polisen i K-stad för att skaffa nya pass. Det vore ju önskvärt att hela familjen gjorde det samtidigt men då har vi väl inga nya pass förrän 2019...


Som vanligt ser jag lätt efter ut på passet men som en gammal kollega sa en gång när det var dags för fotografering: -Antingen blir man bra eller blir man lik sig. Jag blev väl lik mig antar jag...



Av petrasperspektiv - 5 december 2010 21:13

Ja kanske inte alla då men ni som inte var i Mörrums kyrka idag mellan sex och åtta har definitivt missat något. Jag och dottern var där på konsert. Det vare Håkan Winbladh, Novah-kören (rätt namn?) och Gospel Kids. Så himla bra. Det var en hel del solister utöver Håkan och alla var grymt bra. En som var extra bra var en pytteliten söt tjej som sjöng så vackert att tårarna rann.


Jag älskar musik i nästan alla former. Dottern är som tur är som jag så jag får med mig någon i familjen på såna grejer. När jag sa till maken att han minsann fick bli lite kulturell sen när dottern flyttar hemifrån tittade han på mig och sa:

-Vadå, hockeybockey ÄR kultur!

Vi snackar inte riktigt samma språk i den frågan... Nåja det är ingen strid jag tar nu. Jag räknar kallt med att vinna när den dagen kommer:-)



Av petrasperspektiv - 4 december 2010 17:53

...efter en heldag i K-stad. Nej, det blev inget Växjö. Fegade ur och valde K-stad istället. Tur det kanske för jag fick alldeles nyss veta att pojkarna förlorat med

9-4 och en av killarna är just i detta nu på akuten i Växjö med en bruten hand. Stackars lille LP! Hoppas det inte är nån svår brytning utan läker snabbt!


Ikväll ska vi har lite föräldramöte/fest med laget. Hmmm, hur ska vi hitta den stämningen?


Tillbaka till shoppingen. Hittade faktiskt en del i alla fall till sonen. Dottern var ju med så henne kunde jag ju inte handla till. Jag rekommenderar alla som vill handla på Game att göra det på vardagar. Såvida ni inte tycker det är extremt kul att stå i kö alltså. Gör ni det är lördagar toppendagar;-)


Nu ska jag crosstraina för annars kan jag snart inte ha mina nyinköpta kläder. Gottebord och vin igår. Pizza och vin idag. Hmmm.

Av petrasperspektiv - 4 december 2010 09:32

Idag mår jag som jag förtjänar...men det är inget som inte två Panodil kan fixa till;-)


Gårdagskvällen tillbringades ju hos M&J och vi hade jättetrevligt. De hade dukat upp världens gottebord och J som är huslig och duktig hade gjort supergoda ädelsostbollar och andra nya godsaker. Det var liiite svårt att hålla sig till VV-planen men det är smällar man får ta.


Och sjöng gjorde vi. Herregud vad vi sjöng. Det var mycket Singstar kan jag lova. Och tro det eller ej men jag har hittat ett sätt att fuska även i Singstar. Jag lutar mig mot dotterns håll och så sjunger hon med så att jag hittar rätt tonart. He he, har man ett riktigt proffs i familjen måste ju det utnyttjas;-). Sonen var till en början skeptisk till sjungandet men i slutet av kvällen släppte han knappt micken. Fint lät det med.


Nu ska det shoppas! Jippi!!!

Av petrasperspektiv - 3 december 2010 16:42

Dagen har flutit på bra. Den enda lilla missen var att maken inte hunnit handla innan jag kom hem. Detta bara för att jag ju aldrig brukar komma hem i tid. Men idag var jag hemma exakt i tid. Så vi fick handla tillsammans och det är ju rätt trevligt det med:-)


Efter handlingen tog jag mig en tupplur på soffan och jisses vad jag sov. Länge. Var rätt off när jag vaknade men nu är jag med på banan igen.


Strax ska vi hem till J&M på lite glögg och julmys. Jag älskar ju inte glögg så jag säkrar upp med att ta med annat gott;-). Kan undra om vi ska spöa dem i Singstar idag? I så fall måste vi vänta in dottern för utan henne är vi chanslösa;-). Taktik!


Sonen och laget spelar match i Växjö imorgon och jag är jättesugen på att titta men jag vill upp innan så vi hinner shoppa lite innan oxå. Jag älskar att shoppa i Växjö. Något jag däremot inte älskar är att köra på pissigt skötta vägar och det är det enda jag ser när jag ger mig ut. Efter förra årets vinter BORDE samhället vara mera rustat för snö. Varför plogas inte vägarna? Bara en stilla undran...

Av petrasperspektiv - 2 december 2010 19:38

Så. Nu har jag umgåtts med J. Och vi har skrattat och flamsat och löjlat oss, i vanlig ordning. Sen  har jag vägt mig. Minus 0,7. Genast blev jag liiite gladare.

När jag sedan kom hem och öppnade fejjan då visade det sig att bästaste (nej man kan inte skriva så egentligen) kollegan har lyft en bautatyngd från mina axlar. Tack snälla M!


Nu skulle jag vilja gå en liten runda. Tror jag går upp och möter sonen när han kommer från träningen.

Av petrasperspektiv - 2 december 2010 16:45

Sån är jag idag. Jag har inte varit det hela dagen. Inte när jag hade mina goa elever utan det smög sig på. Jag är så in i vassen trött på allt att jag just nu glatt skulle kunna ta familjen och flytta någonstans där det är lugnt och varmt. Till ett ställe där jag blir glad och mår bra.


Det var dagens deprimerade inlägg.


Nu ska jag strax iväg och väga mig. Förmodligen blir jag inte gladare av det. Inte för att jag ätit för mycket. Nix, utan för att jag inte hinner äta och slarvar något kopiöst med det. Skit!



Av petrasperspektiv - 1 december 2010 17:52

Idag var en annorlunda och väldigt rolig dag måste jag säga. Som jag har ojat mig över att föreläsa och så blir det så pass bra ändå. Visst missade jag en del och tekniken bråkade med mig lite ibland men att jag missade vet ju bara jag och att tekniken bråkar kan vara bra för att visa att man inte behöver vara något tekniskt geni för att kunna blogga eller arbeta med bloggar.


Så, jag är nöjd. Jag hoppas jag inspirerat någon att arbeta med bloggar. En medarbetare påpekade att låg och mellan också behöver en sådan här dag innan de påbörjar sin "en till en"-process. Bra idé! Så klart ska vi fixa det!


Nu är jag hemma och jag känner mig varm och behaglig. Frågan är om det är varmt här på riktigt eller om jag är så sjukt nerkyld efter att ha stått i aulans 15-gradiga "värme" att jag upplever det som skönt här hemma men bara blir lurad. Hmmm, tål att tänkas på.


Nu ska jag strax ge mig ut på promenad. Dottern vill ha skjuts till dansen men som den hyggliga mamma jag är erbjuder jag mig istället att gå tillsammans med henne. Jag vet att hon uppskattar det, innerst inne;-)


Dagens hjälte idag är sonen som rycker ut i värsta snövädret för att fixa lunch åt sin mamma som inte hinner iväg och fixa det själv. Tack sonen! Som tack för hjälpen ska jag inte gnälla över popcornsresterna i vasken;-). Pöss:-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards