petrasperspektiv

Alla inlägg under november 2011

Av petrasperspektiv - 5 november 2011 15:47

Nej, ingen behöver skjuta mig. För jag sprang idag. Det höll i och för sig på att kosta mig livet för att det var sjukt jobbigt men än lever jag. Så LP, ingen ny rektor i Mjällby på måndag;-)


Idag har varit ytterligare en härligt oplanerad dag. Jag vaknade, wordfeudade, åt frukost, sprang en runda med maken, sprang inom ishallen och blev kvar en timme (fatta vad kallt), hem duschade, for en runda till Bma för att lämna av sonen och kompisen, shoppade loss lite på Markislagret, hem och hänga lite tvätt och nu sitter jag här.


Maken är just nu iväg och letar efter hunden som varit iväg och jagat med farfar och försvunnit och givetvis väljer sökargrejen som sitter i halsbandet att inte funka just då...


Sonen är son sagt i Bma och dottern ska snart till Kylinge. Jag bara undrar, vad är det för fel på Sölvesborg? Väldigt strategiskt köpte vi ett hus som är tokcentralt bara för att vi inte ville hamna i situationen att man skulle behöva skjutsa barnen överallt. Det var ju ett feltänk... Nu är ju inte vi överdrivet curlande människor så barnen är väldans vana vid att ta tåget men tåg till Kylinge blir ju svårt;-)


Nähä, nu ska jag nog ta en liten powernap. Givetvis drog jag på mig en vätskebrist när jag sprang. Finns det någon annan som lyckas med det när det är svinkallt ute?! Så, två panodil och en liten blund blir det nu.

Av petrasperspektiv - 4 november 2011 17:36

Av alla saker som fanns att göra idag blev det:


* wordfued, ett tag hade jag 7-8 matcher igång samtidigt:-)

* Läst lite jobbrelaterad litteratur

* Duschat och glidit in i den nyinköpta onepiecen. Hääärligt.

* Rotat efter grejer på vinden. Hittade äntligen PS2:et. Nu ska här sjungas:-)

* Uppmuntrat dottern till kakbak. Det luktar underbart här nu:-)

* Tittat på när sonen och dottern kopplade in ett nytt bredbandsgrejsimojs och talade hela tiden om att jag inte fattade ett jota. Det behövdes heller inte för det fixade de alldeles utmärkt på egen hand. Duktiga ungar! Dessutom har vi äntligen ett skyddat internet nu. Så alla grannar, framför allt LH, ni får logga in på ert eget nu;-)

* Just nu tittar dottern på en film som verkar bra och som jag kanske till och med fattar om jag inte bara lyssnar utan faktiskt tittar också. Jag tror jag gör det.


Jag kan i alla fall säga att jag är väldans nöjd med dagen. Den har varit lugn och skön och det gillas skarpt. Imorgon SKA jag springa. Om jag inte gör det får ni skjuta mig. Okej?

Av petrasperspektiv - 4 november 2011 12:34

Nu är jag ledig! Ända tills måndag morgon! Vad ska jag göra med den tiden? Ska jag städa nedervåningen? Ska jag springa en runda (trots att jag redan gått en runda idag?)? Ska jag upp på vinden och leta upp saker som ska ner till övervåningen? Ska jag plocka upp några lådor inne på kontoret? Ska jag läsa en bok? Ska jag skruva upp gardinstången i walk-in-closeten med risk för att den bli sned? Ska jag hjälpa dottern att hänga upp tavlor på sitt rum? Detsamma med sonen?


Hjälp! Det här är alldeles för mycket att välja på. Jag tror jag stannar i soffan med laptopen i knät en stund till. Har jag tur kan jag få något av barnen att hämta iPhonen så kan jag wordfeuda oxå;-)



Av petrasperspektiv - 3 november 2011 19:45

...har jag att skriva. Inget tråkigt heller för den delen. Jag har helt enkelt lite inspirationsbrist. Det drabbar väl alla skribenter då och då. Som tur är lever jag inte på detta utan kan unna mig att ha en dålig dag. Fast det blir ju trist för er så klart. Men jag lovar att inte vara så här tråkig hela tiden;-)


Dagen har liksom bara flutit på och jag har fått undan en hel del saker från att-göra-listan och det känns riktigt bra. Det enda som stört mig är det förbaskade vädret och makens hosta. Jodå, maken har åkt på en rejäl hosta. En sån där störig rethosta som låter som högfärdshosta, alltså som om han hostar i onödan. Dottern och jag säger åt honom att han ska sluta;-) men det gör han inte. Nu har jag i alla fall tvingat i honom tabletter som ska dämpa hostan. Måtte de hjälpa.


Imorgon tror jag att jag ska köpa mig en onepiece. Jag har hela tiden tyckt att de är rätt fula och jag fattar inte hur man kan lämna huset i en onepiece men att glida omkring här hemma i ett plagg som inte sitter åt någonstans känns plötsligt tilltalande;-). Så onepiece får det bli. Dessutom borde det vara det pefekta plagget på skidsemestern som hägrar längre fram.


Inte ett enda kreativt förslag på hur jag ska piska ut mig i löparspåret har jag fått heller! Hallå! Jag behöver lite hjälp här. Under tiden ni tänker äter jag lite glass:-)



Av petrasperspektiv - 2 november 2011 18:33

Var ska sleven vara om inte i grytan?! Jajamensan, nördiga jag har ju så klart hamnat i Twitterkarusellen också. Men, jag fattar inte riktigt. Jag menar facebook kan jag och hittar i som i min egen ficka. Bloggandet greppar jag men Twitter är ett nytt fenomen för mig. Men, men, jag får väl lägga lite tid på att förstå det så får jag se sen om det är något för mig.


Alldeles strax ska jag gå en runda. Jag måste ju säga att det tar emot att gå ut när det är kolsvart ute. Jag hatar mörkret på hösten och vintern. Det är verkligen överskattat. Det fullständigt dränerar energinivån i en detta förbaskade mörker.


Tur det inte är lov oftare säger jag! Min kollega vill dricka kaffe nästan hela tiden och när vi inte dricker kaffe vill han äta. Jag hade ju rullat fram om jag inte hade stoppat honom;-). Imorgon blir det jobb igen men jag tror jag lyxar till det med lite ledigt på fredag. Ja förutom några samtal som inte går att genomföra förrän på fredag. Jag kan låtsas att jag är helt ledig;-)


Nähä, ut i mörkret. Sedan tänkte jag pimma lite när jag kommer hem. Verkar det vettigt? Mmm, visste väl det.



Av petrasperspektiv - 1 november 2011 20:39

Jag uppviglade kollegan till oseriöst agerande idag. Vi är alltid så ordentliga och flitiga så jag tyckte vi kunde ha en dag när vi bara tramsade och var oseriösa. Kollegan hängde på. Nu lyckades vi ju inte fullt ut men lite i alla fall. En del skratt blev det men så klart en del jobb också. Vi är ju såna...


Efter jobbet blev det en låååång runda med EB. Åh vad jag älskar dessa promenader. De är så kreativa och livgivande. Trots att vi gick en lång runda kändes det som om vi gick runt kvarteret. Vi måste ju verkligen göra om det. Minst en gång i veckan.


Imorgon är det marknad i vår lilla stad. Det är tradition att det ska vara svinkallt och blåsa minst 57 sekundmeter men imorgon verkar det som att det blir fint höstväder. Jag tror minsann det blir ett marknadsbesök. Lite god fudge kan ju alltid inhandlas;-)


Imorgon börjar sonens konfirmationsundervisning (heter det så?). Halleda, en sak till att tjata om. Maken sa på fullt allvar till sonen häromdagen att han besökt knarkarkvartar som var trevligare än sonens rum. Nja, jag tror han överdrev liiite. Men dammigt är det där. Riktigt dammigt, så snart ska det städas. Innan det blir besöksförbud. Jag har nämligen skapat regeln att vid en viss stökgräns är det förbjudet att ta in folk i huset innan det städats. En ganska bra regel tycker jag.


Nähä, tillbaka till Wordfeud. IB leder (inte stort) och om jag inte ska förlora (trots den totala vokalbristen) måste jag koncentrera mig. Ha det bra!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards