petrasperspektiv

Alla inlägg under november 2011

Av petrasperspektiv - 13 november 2011 20:51

Innan ikväll låg jag under en filt i soffan. Trött, frusen och full av söndagsångest. Jag var inte sugen på att ge mig ut i kylan för att åka till kören. Men dottern och hennes kompis propsade på och så klart masade jag mig upp från soffan. Och tur var väl det för det var lika roligt och lyckofyllt som alltid. Jag älskar det! Som sagt tidigare, ingen timme på hela veckan går så snabbt som tiden på kören!Annars då? Fars dag. Middag hos svärfar. Gott. Massor med tankar på den egna faren som jag saknar mer än vanligt sådana här dagar. Nu ska jag dricka kaffe, läsa Sockerdöden av Unni Lindell och njuta färdigt av helgen, som som vanligt har gått alldeles för fort.

Av petrasperspektiv - 12 november 2011 15:59

Vilken underbar dag det varit. Såna här höstdagar kan jag leva med även om jag annars klassar hösten som tämligen överskattad. Maken och jag började med att gå en runda direkt på morgonen. Det var så skönt! Hem och in i duschen och fixa till sig innan det var fikadags med JP. Kul som vanligt. Efter fikan gick vi lite på stan och jag som verkligen inte skulle ha något hittade ett par svarta skinnstövlar. Ett par jag inte behöver hjälpmedel eller anabola muskler för att kunna stänga. Jag tror inte ni förstår att detta är snudd på ett mirakel. Det har aldrig någonsin hänt förut. Dessutom, som om miraklet inte var nog, kostade de INTE 2000:-. Jag borde nog köpt en lott men efter stövelköpet känns det som om jag behöver hålla i pengarna. Det har varit en väldans massa utgifter den här månaden...


Väl hemkommen for maken, sonen och jag till K-stad för att maken behöver nya skridskor. Bra tajmat... Det slutade med skridskor till maken, och de kostade 2000:-, inga mirakel där inte, jacka till sonen, suck och julklapp till dottern. Jomen så gick det med den svångremstanken. Jag kan meddela att det numera råder köpstopp i familjen Johansen.


Nu lagas här canneloni, dricks ett glas rött, tittas på Bond och bloggas. Inte illa.


Förresten, om hösten är överskattad är det ingenting mot vad Bond är. Riktigt kass...

Av petrasperspektiv - 11 november 2011 10:12

Så här på fm sitter jag och är glad. Jag är glad att det är fredag. Jag är glad att jag ska fika med IB idag. Jag är glad att dottern sitter på tåget till Sthlm. Jag är glad att sonen inte behövde tjatas på imorse. Det är rätt viktigt tycker jag att fokusera på det positiva. Det negativa och tradiga finns ju där ändå.Nähä, haj å ivaj:-)

Av petrasperspektiv - 10 november 2011 18:30

Borde det inte vara lag på att sångpedagoger bor så pass centralt så att föräldrar till sångövande döttrar slipper skjutsa dem när de ska dit? Jag tycker det;-) Alldeles strax ska jag skjutsa dottern. Och dit hon ska är det så mörkt så man kan inte ens gå en runda där. Dessutom har det lilla puckot;-) bestämt tid när A-laget spelar match. Inte smart. Så här blir det köra av. Först dit vid sju, wroooom in till stan, kolla hockey, wroooom ut på landet igen och hämta och wroooom in till stan och se slutet på matchen. Mycket körande blir det.


En annan tanke är att jag har stora barn nu. Imorgon åker dotter och en kompis till henne till Sthlm. Själva!!! Halleda. Jag har självklart gjort klart för dottern att om det uppstår ett krisläge får hon ringa så kör jag dit. Det tar bara sex timmar.


Sonen är också stor. Han har dessutom utvecklat en sjukt rolig humor. Lite lik min faktiskt:-).


Musikal är bokad i London, Dreamboat and petticoats, visst låter det mysigt. Oh yes! Idag är det tre veckor till:-)


Nähä, på med långfilsen. Det är kallt på hovet.


I

Av petrasperspektiv - 9 november 2011 21:35

Möte är min gren. Jag är på många möten, flera varje dag faktiskt. Det är ju en himla tur att jag gillar möten.


Ikväll var det styrelsemöte och vi började 16:00 och avslutade 21:00. Givetvis hamnade större delen av styrelsen i ishallen en stund efter det så jag är alldeles nyss hemkommen. Och puckot jag hade converse på mig så mina fötter är som små isblock som kommer att tina upp någon gång i mars.


Imorgon är det match igen. Hemmamatch för a-laget. Kom dit! Det är verkligen kul!


Om det här inlägget verkar splittrat så är det helt rätt. Jag tittar nämligen på Grey´s Anatomy samtidigt och det går verkligen inte så bra...


Så, vi hörs imorgon, med varmare fötter och inte Grey´s på tv:n.

Av petrasperspektiv - 8 november 2011 20:36

Idag var det en som var otrevlig och översittande mot mig. Tack vare att jag är ganska utvilad och att jag fick handledning igår kunde jag hantera det på ett bra sätt. För handledning hjälper en att förstå sig själv och varför jag agerar, känner och reagerar som jag gör i olika situationer. Superintressant och givande. För vad är det som gör att jag på riktigt inte klarar av översittare och såna som måste stärka sig själv på andras bekostnad? Varför tål jag inte utseendefixerade människor? Varför blir jag ilsken på män med en, enligt mig, kass kvinnosyn? En sak är helt säker. Svaret finns hos mig. En annan sak som är säker är att jag inte tänker ta att någon försöker trycka ner mig för att hävda sig själv men idag var jag så pass stark att jag kunde låta bli att sjunka till samma nivå. Jag är faktiskt lite stolt över det.

Av petrasperspektiv - 7 november 2011 21:20

Det gäller till exempel en del sidor på internet. Sjuka, konstiga sidor skapade av sjuka och konstiga människor och använda av kosntiga och/eller okunniga människor.


Internet och mycket av dess innehåll är bra och vi har stor nytta av det men det finns en del elände också. Det gäller att vi vuxna försöker lära våra barn att undvika de värsta farorna.


Detta och mycket mer avhandlades på föreläsningen jag hade anordnat på skolan. Den var riktad till föräldrar som har barn på mellanstadiet och det verkade som om det var uppskattat. Macke var en bra föreläsare och han fick fram många bra saker.


Nu är jag dödstrött och ska titta på Det okända med dottern. Mysigt.

Av petrasperspektiv - 6 november 2011 10:12

Vad ska denna dagen användas till tro? Jag vet inte riktigt ännu men det blir nog något bra. Till att börja med spelar sonen och laget match, halv tolv, mot Karlskrona. Förra gången vann de. Vi får väl se vad som händer denna gången.


Det är konstigt det här med ledighet. Man kan ju tro att det behövs en veckas ledighet eller så för att hinna tagga ner och bli lite utvilad. Men jag måste ju säga att en halv fredag och en hel lördag helt utan måsten har gjort att jag faktiskt känner mig hyfsat utvilad. Bra va? Framförallt är det nog att de där måstena har kyst med sin frånvaro. Måsten stressar livet ur mig.


Imorgon är det jobbedag igen. En lång sådan som avslutas med att en facklig kollega ska föreläsa för ett gäng föräldrar om saker som händer deras barn på Internet, vad vi vuxna bör veta och hur vi kan hantera det. Det ska bli mycket intressant att lyssna på.


Nähä höörni, om jag snabbar mig nu så hinner jag gå en runda innan matchen. En långrunda med ett nedladdat avsnitt av en sommarpratare. Värre kan man ha det;-)

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards