petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2011

Av petrasperspektiv - 7 juni 2011 19:22

(Nu är det hett, betyder det på svenska;-)


Ja jisses vilken värme vi fått. Så gött. Särskilt om man hade fått ligga på en strand. Men nu får man ju inte det utan vistas i skollokaler. Samma skollokaler man håller på att frysa ihjäl i på vintern håller man nu på att flyta iväg i. Men, jag tänker INTE klaga. Mycket hellre supervarmt än superkallt och regn.


Målarna är klara. Nice:-). Imorgon börjar bröderna P att lägga golvet. Nu vill jag att det ska bli klart. Nu har vi levt tattarliv länge nog...


Innan var jag i klubbstugan. Det var typ en Ullaredkö där. Det var allt folk som skulle hämta ut band till Rocken. Tänk vad mycket folk som är engagerade i det. Rättså häftigt.


Sonen gillar sin moped. Han får köra i trädgården. Han tjatar hål i huvudet på mig om att få köra "en liten, liten runda runt kvarteret". Men, nixelipx, inga rundor i kvarteret. Suck. Det här kommer att bli jobbigt...




Av petrasperspektiv - 6 juni 2011 21:58

Jag och M skulle som sagt gå en runda när pojkarna ändå tränade. Mmmm, det var innan vi träffade på 83 miljarder myggor som ville sticka oss och en galen geting som förföljde oss i en sådär 2 kilometer. För att undkomma de ondsinta varelserna var vi tvungna att börja springa. Men, det gick ju bra det med. Ingen av oss dog och vi blev av med både mygg och geting. Vi avslutade med att titta på när pojkarna tränade. Perfekt nervarvning:-)


Nu har jag duschat och funderar på att gå och lägga mig. Undrar om jag somnar. Det har jag ju gjort två gånger tidigare idag, en gång på altanen och en gång i soffan:-). Gött! Somnar jag inte gör det inget. Jag har ju en suverän bok.


See you tomorrow!


Av petrasperspektiv - 6 juni 2011 15:56

Nu är jag tillbaka, hemma i stan. Tvättmaskinen surrar, sonen har sovit en stund på soffan, maken jobbar, dottern har varit på dansplaneringsmöte och själv har jag mest läst. Ute på altanen i solskenet. Hällevik är toppen men jag måste säga att altanen inte är så dum den heller.


Middagen är nyss intagen. Idag blev det lax och potatismos. Fasen vad gott. En lite gräddbulle som dessert blev det för att jag inte hade kraft att stå emot när dottern satte fram dem på bordet. Sååååå god!


Om ett par timmar ska sonen träna fotboll och jag och M har stämt möte för en motionsrunda. Man kan ju lika gärna vara lite nyttig när man ändå är där.


Imorgon är det  jobb igen. Egentligen tycker jag att det är kul men som alltid när jag varit ledig i några dagar mer än vanligt har jag lite ångest. Jag hade lätt kunnat vara ledig i några veckor nu. Och jag måste säga att i dessa tider känns bytet från ferieanställning till semestertjänst som en dålig affär. Men, men det där går ju över. Det gör det alltid.


Nu ska jag ut i solen en stund igen. Sedan är det inomhustjänst i fyra dagar. Dessutom har jag hört att det ska regna massor under rocken. Bad timing. De skulle aldrig bytt vecka!

Av petrasperspektiv - 5 juni 2011 19:00

Om jag hade varit M hade jag påstått att jag är gyllenbrun men jag är ju jag och jag erkänner att jag har olika nyanser av rött på min kropp. Nice:-)Man kan ju lugnt säga att vädergudarna gillat oss den här helgen. Jag menar hur vanligt är det att sånt här götteväder sammanfaller med fem dagars ledighet? Nicht ofta. Så vi njuter i fulla drag. Maken är just nu och golfar med P, sonen duschar och jag dricker vin och läser. Mmmmm

Av petrasperspektiv - 3 juni 2011 17:49

Dag 2 av ledigheten har sett ut på följande sätt:

Vaknade 9:00 (!!!!) i en husvagn som var ganska varm... Det är nackdelen med husvagnar och solsken i kombination.

Efter det var det frukost och sedan blev det en promenix med M. Vi gick en lång runda i N-sund och H-vik. Att H-vik är vackert är ju välkänt men jag får nog erkänna att jag aldrig tänkt N-sund som vackert. Men det är det ju! Underbart! Varför lämnar vi sölvesborgare överhuvudtaget vår kommun någonsin?


Lite solning och lunch blev det innan jag for hem till stan och duschade innan frissanbesöket. Jag är sjukt nöjd med frissan och jag bad J att spruta i allt medel hon hade så att den ska hålla sig resten av husvagnstiden:-).


När jag kom hem fann jag sonen körandes moped i trädgården. Jag antar att våra grannar älskar oss mer än någonsin nu när de kommer att få höra det underbara mopedljudet;-.


På övervåningen är det färdigmålat och fondväggen är uppe. Halleda vad den lyser upp! När jag har mer tid ska jag fota och visa upp den. Men nu ska jag ut i solen och pressa det sista ur solstrålarna.

Av petrasperspektiv - 2 juni 2011 15:41

...j-a campingen i hela j-a Sverige. På den befinner jag mig. Detta vackra uttalande kom från min, i vanliga fall, verbala man igår när förtältet skulle resas. Jag och sonen skrattade lite men var rätt noga med att dölja det:-). Idag glassas det i alla fall. Ja, alltså jag glassar medan maken jobbar :-). Sonen har köpt moppe. Nu ska verkligen mina nerver prövas. Räcker det inte med en som övningskör...Sonen och jag gick en morgonpromenad i ljuvliga Hällevik. Här skulle jag kunna tänka mig att bo. Eller kan jag tänka mig att ha en sommarstuga här. Sonen har lovat mig ett flådigt hus här när han börjar tjäna de riktigt stora pengarna. Jag längtar;-)För att visa att jag är en god hustru, trots att maten inte kommer att vara klar, ska jag lägga in några öl på kylning. Snällt va? Sån är jag:-)

Av petrasperspektiv - 1 juni 2011 18:17

Fem dagar är jag ledig. Fattar ni? Fem dagar.


Inte nog med att jag är ledig från jobbet, det är ingen fotboll för sonen heller. Den enda lilla tid jag har att passa är på fredag när jag ska till frissan. Maken började snacka om golf men jag bara fräste att om han ens försökte lägga in ett enda krav på mig i helgen kunde jag inte anvsvara för följderna. Så trött är jag just nu. Jag behöver sol, badenbadenstol, bra böcker, trevligt sällskap, god mat, lite motion och gott vin. Sen är jag nöjd.


Medan jag vilar jobbar hantverkarna dag och natt här. Det passar mig utmärkt:-)



 

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards