petrasperspektiv

Alla inlägg under juni 2011

Av petrasperspektiv - 16 juni 2011 19:24

...Gud för att det snart är sommarlov. Inte för att jag har något men tempot vi håller i vår familj just nu gränsar till vansinne. Nja, inte kidsen då. De verkar rätt obekymrade. Men, från och med imorgon eftermiddag kan jag lämna en att-göra-lista, till sonen åtminstone, varje dag när jag kör till jobbet. Bara det kommer att underlätta makens och mitt liv en del. Dottern ska ju sommarjobba så henne kan man ju inte pressa på lika hårt. Men sonen ska få jobba av moppen så det sjunger om det. Feels good;-)


Nu har jag precis ätit jordgubbar och mjölk. Såååå gott. Men ett tips, köp inte uppe vid Boke. Priset var 45 kr (!) och jordgubbarna var verkligen inte i bästa skick. Trist. Men så kan det gå när man glömmer stanna på vägen hem...


Är det åldern eller är det tempot som gör att jag är konstant trött? Är andra 41-åringar också så trötta som jag? Igår kväll somnade jag först under Beck-filmen så jag missade de sista 45 minutrarna. Hur bra är det? Sedan började jag titta på Morden i Midsomer och gissa vad! Jag somnade. Hopplöst. När maken kom hem från jobbet vid halv tolv styrde jag stegen rakt in i sängen och somnade om. Klockan sex imorse var jag helt utsövd. Men nu är jag lika trött igen. Ajamenvadjobbigt...

Av petrasperspektiv - 14 juni 2011 19:55

...till en son kan ni lägga ner. Det finns inte. Någonstans. Suck. Vi har sprungit i typ varenda affär i K-stad UTAN att hitta ett enda par. Det fick bli långa som han får kavla upp istället.


Själv hittade jag en cool, prickig klänning man blir glad av, korta joggingbrallor och en bh. Och då förstår alla kvinnor vilken pärs jag hade i provhytten för när man provar bh ska verkligen allt av och det är riktigt, riktigt tråkigt. Därför är ju lyckan total när man en gång av hundra hittar en som verkar bra.


Nu har sonen mopedproblem och av någon märklig anledning ska JAG lösa dem. Hmmm, vi får se hur det går...

Av petrasperspektiv - 13 juni 2011 20:35

Det sa i alla fall kollegan M. Och ja, jag var nog det. I alla fall ett tag. Ni vet så där aggressivt på hugget när man inte pallar med korkade saker eller kommentarer. Som tur är gick det över rätt så kvickt. Sicken tur. Det hade ju kunnat sluta illa om jag gick omkring ilsken och aggressivt på hugget.


Dagen började rätt kass. Jag slog personbästa och var skittidigt på jobbet för jag skulle förbereda en liten överraskning till mina elever och gissa då om jag hade glömt nycklarna hemma och inte kom in överallt där jag hade behövt komma in? Just det, det hade jag. Suck. Men jag hann ändå.


Nu har vi haft vår sista lektion, mina nior och jag. Jag kommer verkligen att sakna dem. Förhoppningsvis har jag lärt dem lite men framförallt har jag lärt mig massor av dem och tillsammans med dem. Det jag lärt mig mest av allt är relationens betydelse. Det är så extremt viktigt att ha en uppriktig och ärlig relation till sina elever. Om man själv vill bli lyssnad på och respekterad måste man faktiskt lyssna själv och visa respekt för eleverna. Lätt som en plätt. Och fasen säger sig om någon lärare inte behandlar mina små goeungar med respekt. Då blir jag sur. För det är är ungdomar med empati, omtanke, respekt och en väldig tolerans för olikheter. Snälla, låt dem få fortsätta vara så!


Av petrasperspektiv - 12 juni 2011 19:04

...hur maken ser ut. Men jag kan ha fel. Jag har ju inte sett honom på länge nu. I matchen mellan mig och Rocken vinner Rocken:-). Nej då, så illa är det inte. Visst tar Rocken mycket tid men det är ju tur att det finns såna som maken som bara jobbar på i 12-15-timmarspass utan att gnöla. Allt för klubben. De är ju ett ett gäng som ger det där lilla extra, maken och några till. Jag är full av beundran. Själv har jag hållt ställningarna på hemmaplan. Det kan låta mesigt men någon måste göra det med. Och för att vara riktigt ärlig önskar jag att jag hade haft tid att vara mer på Rocken. Kanske inte för att städa men för att få prata med alla trevliga Stingers-människor.


Istället fick jag åka på fotbollsmatch i H-holm med sonen idag. Det kunde vi ha låtit bli för det slutade med förlust. Jag vet att jag inte ska gnälla på domarinsatserna men att ge rött kort för att en av våra spelare sa "Skärp dig" till domaren, tycker jag är att vara överdrivet kinkig. Och det var inte det enda konstiga han gjorde. Suck. Till hans försvar kan jag säga att jag tycker det är ytterst märkligt med ett endomarsystem med så här pass stora killar. Hur sjutton ska han hinna se allt?!


Nu har jag lite ambitiösa Sp-elever i trädgården. De bygger på sitt inslag i karnevalståget som går av stapeln på onsdag. Ojojojoj, vilka minnen det väcker. Hehe, ni som var med fattar säkert vad jag menar:-).

Om ni vill se dem är det 16:30 på onsdag. Be there.


Tillbaka till marktjänsten. Idag blir det Chili con carne. Mums!

Av petrasperspektiv - 11 juni 2011 19:09

Mmmm, Rocken var det igår kväll. Hmm, vet inte riktigt vad jag tycker... Jo, jag vet att jag tycker det finns en hel del sköna människor där. Jag vet att jag gillar musiken så där. Jag vet att jag tycker det är oerhört märkligt när folk väljer att "klä ut sig" till hårdrockare under några få dagar men aldrig gör det annars. Det sista förstår jag helt enkelt inte. Jag menar absolut inte att nedvärdera det på något sätt. Jag förstår bara inte.


Jag gillar alla besökare som fattar vilket hästjobb alla SIK:s städare gör. Jag ogillar däremot dem som slänger skräpet på marken trots att de står precis bredvid en soptunna. Jag mår illa när jag ser en tjej spy i en soptunna för jag vet att någon stackare kommer att öppna den säcken på sorteringen...Öööörrrrkkk! Jag gillar stämningen vid SIK:s Camp för där är folk glada, trots att de städar och står i. Bra jobbat!


Själv har jag jobbat på hemmaplan. Det behövs kan jag berätta.

Av petrasperspektiv - 10 juni 2011 20:27

Ja, idag har jag verkligen känt mig skum. Jag vaknade med huvudvärk som ganska snart spred sig till illamående också. Så länge jag höll igång kände jag inte så mycket men så fort jag slog av lite på tempot kände jag hur det dunkade i huvudet och hur illamåendet satt långt upp i halsen. Äckligt. Så jag kapitulerade en stund innan jag skulle och hämtade hem sonen från sitt städpass på Rocken. Sedan stupade vi i varsin ände av soffan och där sov vi i fyra timmar ungefär. När jag vaknade var jag bättre. Tur, för jag hatar verkligen att vara sjuk. Nu var jag nog inte det, inte på riktigt i alla fall men bara det att jag inte själv styr vad jag kan/ska göra stör mig något fruktansvärt. Så någon veckohandling har inte blivit utförd, suck, men å andra sidan behövde jag nog sova och då är det sova man ska göra.


Nu har dottern övertalat mig att hänga med ut på Rocken och lyssna på Whitesnake. Hmmm, lättövertalad. Jag höll på att dö när jag hörde att det börjar 23:30. Det är ju jättesent! Lät jag väldigt gammal nu?;-)



Av petrasperspektiv - 9 juni 2011 19:27

Hallau vad kallt det är! Jag är nyss hemkommen efter äventyr med J i grannkommunen och jag var iklädd shorts, t-shirt och jeansjacka och jag höll på allvar att frysa ihjäl. När jag dessutom var tvungen att stanna och tanka då var det riktigt illa och kallbranden var nära;-).


Nu är jag hemma och sitter i den goa husvärmen med datorn i knät. Mmmm.


Inga hantverkare har varit här idag. Koooooom hit! Jag börjar tröttna på renovering nu. Jag vill ha lite ordning och reda och en soffa utan en sovande son i. Sonen börjar också känna sig trött på det. Han har ju varit utan rum i snart två månader. Det blir inte mycket till socialt liv...Så snickarbröderna, snälla kom hit imorgon.


Bra dag på jobbet har det varit. En vän har sökt jobb på annan ort och lämnat mig som referens och idag ringde de upp. Halleda vad jag sa snälla saker:-). Jag har redan talat om att han är skyldig mig massor:-). Nej då, jag sa inget som inte var sant. Men om han får jobbet räknar jag med någon form av belöning, som typ 10% av lönen. Det är väl skäligt?


Dottern är på Rocken. Fint väder...jag är glad att jag INTE är på Rocken. Imorgon är hela min familj på Rocken och jobbar. Jag jobbar på mitt vanliga jobb och så straffas jag med veckohandling, detta djävulens påfund. Ingen annan är ju hemma så jag antar att jag får axla det ansvaret. Suck...



Av petrasperspektiv - 8 juni 2011 17:55

Inte för att jag städar ihjäl mig ute på Rocken men jag kan meddela att jag trots det inte sover för mycket under dessa dagar. Anledningen är dottern som ju är sjukt musikintresserad och kommer hem mitt i nätterna när ALLA slutat spela. Kan jag sove med någon reda då? Nej, det kan jag inte. Men, hon har ju kul och det är ju det viktigaste.


Idag började min dag på MQ:s rea. Jag skulle kunna tänka mig att börja alla dagar på det sättet:-). Fina kläder hittades och inhandlades.


På jobbet hade vi en egen rockfestival idag. Det var olika band som spelade i parken och det verkade mycket uppskattat.


Efter jobbet for jag till SIK:s kansli och där berättade T en del jag behöver veta. Men sånt där är så svårt. Det är liksom svårt att fråga om sånt man inte har en aning om. Så vi gjorde en deal, att T ringer mig om det är något han anser att jag ska göra och så gör jag det. Lätt som en plätt.


Imorgon är det picnic med mina nior! Det ska bli kul! Hoppas, hoppas, hoppas det blir så fint väder att vi kan picnica utomhus.


Nu ska sonen hämtas i Bma. Tjngeling.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards