petrasperspektiv

Alla inlägg under juli 2010

Av petrasperspektiv - 24 juli 2010 21:04

Här kommer receptet:

900-1000 g kycklingfiléer som ska skäras i små bitar, och då menar jag små.

Stek bitarna. Krydda med grillkrydda, bara. Låt svalna.

Rör ihop 5 dl creme fraiche (jag tar 15%-aren) med en burk grön pesto.

När kycklingen svalnat rör du ner den i creme fraiche/pestoröran.

Till detta behöver du 2 paket med färska lasagneplattor (ligger i kylen tvärs över salladen på Ica om du är från stan).

Ta lite kycklingröra och lägg på lasagneplatterullen. Rulla ihop. Skär av och lägg rullen i en smord form. Gör så tills röran är nästan slut. Ta resten och smeta ut över rullarna. Strö riven ost över alltihopan. In i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

Ha en sallad till. Så jädra gott!



Av petrasperspektiv - 24 juli 2010 15:10

Hur mycket snor kan en näsa producera? I wonder. Min har producerat och fortsätter att producera kopiösa mängder. Skittråkigt. Men så länge det håller sig det till det och jag inte har ont i halsen är jag nöjd.


Idag regnar det! Jag tycker det är ganska skönt MEN det får inte bli långvarigt. Redan imorgon vill jag ha sol och åka till stranden.


Igår kväll kollade vi på vädret på nyheterna och på SMHI:s sida på nätet. På båda ställena lovade de lite sol och lite moln idag, Inget regn. Hmmm, hur tänkte de där? Det har ju regnat hela dagen. Låt oss hoppas att de som gjort de prognoserna inte tillhör de högst avlönade på SMHI.


Dottern for med en kompis till Åhus för att kolla beachhandbollen. Fint väder...Finalen går klockan tio ikväll. Hur blöt är hon då?


Sonen med kompis stack till en annan kompis. De tyckte jag skulle skjutsa dem men det tyckte inte jag. Vad är det med idrottskillar? Så länge de spelar hockey eller fotboll så kan de hålla på hur länge som helst men när det kommer till att flytta sig från A till B då är de så fruktansvärt trötta. Trams! Varsågoda och gå! De blev så sura att de bara gick, utan att säga hej då. Räkna med att jag kommer att gnälla på det när de kommer hem.


Ikväll blir det favomaten: canelloni. Så himla gott! 

Av petrasperspektiv - 23 juli 2010 22:28

Idag sov jag till 9.20 Herregud, halva dan har ju gått innan jag masade mig upp. Jag bestraffas dessutom direkt med huvudvärk för det får jag när jag sover för länge. Helt sjukt.


Kidsen och jag for till K-stad och där rullade pengarna vill jag lova. Vill man bli av med pengar ska man låta sina barn hålla på med fritidsaktiviteter...Men, hellre lägger jag 600 spänn på benskydd så att sonen kan hålla på med det han älskar istället för att pela sig i naveln och sitta framför datorn.


När vi genade genom resecentrum i K-stad på vår väg till Stadium kom det en hel flock med killar i sonens ålder. De cyklade samma genväg. Japp ni läste rätt. Ungarna cyklade genom hela resecentrum, som ju är inomhus, och folk fick liksom kasta sig åt sidan för att inte bli påkörda. Jag vände mig till sonen och sa att om han och hans kompisar någonsin gör något så j-a korkat vrider jag nacken av dem. Han tittade tillbaka, suckade och sa att de aldriog skulle göra något så puckat. Tur för dem!


Har jag sagt att jag älskar sommaren? Det gör jag. Just nu sitter jag på altanen. Framför mig står ett glas rött (IKEAs största), en skål med Fredagsblandning (sjukt gott), en oljelampa och laptopen. Det börjar bli lite kyligt så jag tror jag ska hämta mig en filt men jag tänker INTE gå in ännu. Nej, här ska njutas! Gör det ni med!

Av petrasperspektiv - 22 juli 2010 19:48

Om någon människa är fräsch i den här värmen är den människan förmodligen ingen människa utan en alien. Det går inte att vara fräsch i den här värmen. Sekunden efter du har lämnat duschen är du svettig igen. Men, jag gnäller inte. Vintern som gick är i färskt minne och jag tycker om sommaren. Fast när man blir svettig av att andas tycker jag att det börjar bli liiite jobbigt.


Dottern är i behov av pengar. Mitt uppdrag till henne blir då att röja och rensa och sortera på kontoret. Sagt och gjort. Hon drog igång innan idag. Men som vanligt när jag tycker jag är übersmart så visar det sig att det är jag INTE. För vem måste sortera och avgöra vilka papper som ska slängas och vilka som ska sparas? Mmmm, det är jag det. Maken låtsades inte om uppmaningen från dottern om rensning av hans saker så jag lärde henne ett krigsföringsknep; dumpa skiten på hans säng så kan han inte gå och lägga sig förrän det är gjort. Fast maken kan det. Han föser ner det på golvet och sedan sover han sött. Men då kommer det att vara stökigt på ett ställe ingen annan i familjen vistas på alls och då gör det ju inte så mycket.


Sonen är oxå i behov av pengar så han klipper gräset just nu. Ha! Pengar är makt:-)


Snart ska jag ut och gå en runda. Nu är det ju snart läge för att inte svettas ihjäl bara man rör sig och då kan det bli riktigt skönt.


Maken och jag for till golfbanan idag. Det var ingen bra idé. Det var bautavarmt och makens golfspel lämnade övrigt att önska varpå han var skitförbannad ungefär 95 % av tiden. Då är det INTE kul att spela golf. Alldeles nyss frågade han om vi skulle ut en sväng igen nu ikväll. Är han galen eller? Jag är inte någon självplågare. Nej, låt oss titta på golf på tv istället. Det är mycket lugnare.


Haj svajs!

Av petrasperspektiv - 21 juli 2010 22:27

Maken tycker som bekant sisådär om mitt bloggande men nu har han faktiskt bett mig ta upp ett ämne till ytan och det är BÖNDER PÅ VÄGARNA. Vi brukar i och för sig vara överens i många frågor men i frågan om bönder på vägarna är vi rörande överens. Nämligen, bort, väck, stick! Kör på en åker eller på småvägar men ge f-n i att köra på vägarna under värsta semestertrafiken och skapa köer som är kilometerlånga och som till slut leder till att någon tappar tålamodet och far förbi i en inte alltid genomtänkt omkörning. Självklart försvarar jag inte såna omkörningar men när man legat bakom en traktor som går i 30 km/h i några kilometer (som ju tar rätt lång tid att köra i den hastigheten) då blir i alla fall jag ganska aggressiv. Makens och mitt förslag är att OM de måste ut på E22:an och köra får de köra max en kilometer eller något. Det bästa vore om de INTE körde på E22:an dock.


Så maken, nöjd med det? Nej, visst nej. Du läser ju inte min blogg:-)


Det blir mycket maken idag men nu har vi varit iväg på semester igen och ni vet hur känslig han är angående mitt bloggande då. Därför har jag dels knappt haft tillgång till Internet för min mobil och jag kommunicerar inte så bra med varandra i Internet-frågor. Dels är det skitjobbigt att skriva i allmänna ordalag när man inte vill annat än berätta om att man till exempel varit i Varberg, Träslövsläge, underbara ställe, Ullared, I love, Växjö, kanon, Västervik, finns stad men sunkig camping. Att jag inte är förstoppad är INTE campingtoaletternas förtjänst...Örk.


Nu har jag i alla fall plöjt igenom hela posthögen och det var faktiskt lite annat än bara räkningar. Trevligt. Jag har oxå plöjt igenom alla dagstidningar som kommit under tiden vi varit iväg. Detta på jakt efter klassindelningen på Furlund inför hösten. Jag har hittat klassindelningar ifrån alla de andra kommunerna men inte det härifrån. Det har varit i Sydöstran men inte i BLT. Dåligt...

Av petrasperspektiv - 19 juli 2010 20:50

Ja, det är sant! All friskluft kills me. Jag är dödstrött klockan nio på kvällen och längtar efter att få gå och lägga mig. I och med det fina vädret är man ju ute hela tiden och jag får mycket mer friskluft än vad jag är van vid. Det kan omöjligt vara bra...


Idag har det inte gjorts många knop. En promenad på morgonen i och för sig men sedan har det sparats på energin. Jag har solat, läst, druckit kaffe och vatten, värmt ravioli till lunch, handlat mat (lite jobbigt för det var svinkallt i affären), meddelat maken att jag ju fixade lunchen så han fick fixa middan. Hur smart var inte det?:-)


Just nu diskar maken och sonen. Sonen hade nästan en nära-döden-upplevelse när det gick upp för honom att han skulle diska men alla vi vuxna vet ju att det som inte dödar, det härdar. He he he


Kvällen ska vigas åt plump-spel med familjen. Måtte jag ha en tur-dag så jag kan spöa dem-)


Tjipp och hej!

Av petrasperspektiv - 18 juli 2010 20:50

Vilken helg vi har haft! Vi tillbringade den med familjen L på en camping i växjö. Vi hade finfina platser alldeles vid sjön och utsikten var gudomlig. Sällskapet var toppen och vi hade en riktigt bra helg. Det är långt ifrån första gången vi är iväg tillsammans och det är kul för det går alltid lika bra. Vi vuxna är synkade och har samma syn på acceptabelt uppförande och kostvanor, alltså inte inte chips och läsk jämnt. Det är skönt när man tycker lika för då behöver man inte lägga energi på såna saker utan kan lägga den på roligare grejer.


Sönerna och döttrarna har badat nästan hela tiden. Där fanns nämligen hopptorn och då är ju lyckan gjord. Även papporna har hoppat och dykt en del. Mammorna, de smartaste, tittade på och kom med käcka tillrop.


Nu tror jag det är dags för boken igen. Jag håller på med "Mörkermannen" av Unni Lindell. Så himla bra!

Av petrasperspektiv - 17 juli 2010 08:25

Uppe rättså tidigt denna sommarmorgon. Jag hör regnet smattra lite lätt på taket och tycker faktiskt det låter riktigt mysigt. Bara det inte stannar för länge...


Dagen idag ska inledas med shopping. Jag, dottern och dottern i familjen L, J, är de som uppskattar det mest. Modern i familjen L lider lite men biter ihop. Fäderna och sönerna försöker inte ens att dölja att de tycker det är århundradets sämsta idé. De har redan flaggat för att de förmodligen åker hem tidigare än oss. Ja, jag skulle då inte sätta emot på det. Enda gången maken är shoppingintresserad är när det handlar om golfkläder. Då är han riktigt intresserad.


Nähä, nu är det dags att fota upp familjen ur sina sängar så vi hänger på låset klockan tio.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards