petrasperspektiv

Alla inlägg under juli 2010

Av petrasperspektiv - 7 juli 2010 00:10

Jag är en vän av ordning och oordning stör mig. En del skulle kalla det normalt andra skulle kalla det för någon form av diagnos. Ni får välja själva. I alla fall stör det mig något oerhört att jag inte hann lägga in ett blogginlägg innan midnatt. Nu kommer det ju att vara tomt på en dag...Sånt stör mig. Men, jag har verkligen inte hunnit att ens närma mig en dator idag. På grund av:


* Halvt hysterisk organisation och packning inför en heldag på stranden i Åhus. Beachfotboll för grabbarna.

* En av pojkarna saknade shorts så jag for iväg till sportaffären och köpte ett par. Raskt vidare till Ica för lite matinköp och DÅ märkte jag att Visakortet var väck. Det hade jag använt i sportaffären. Kastade mig i bilen och for tillbaka. Jodå, där var det. Hon i affären sa att hon hade försökt få tag på mig men inte lyckats. När jag kom hem kollade jag mobilen. Inget där. Kollade tjänstemobilen och på den hade hon ringt. Nu undrar jag; hur i hela fridens namn fick hon tag på det numret??!! Jag får fråga henne nästa gång.

* Sedan hämtade vi lite barn och lämnade lite hund innan vi for mot Åhus. Det var ömsom varmt och ömsom kallt. Det enda som var konstant var blåsten. Vilket blåshål Åhus är. Och vad oerhört mycket sand det finns på stranden och numer i mina öron, i mitt hår och i min mun. Blörk!

* Matchresultaten: oavgjort, förlust, vinst. Bra resultat. Nästa match spelas imorgon bitti men den missar jag och maken för då räknar vi med att göra fynd på sportrean i stan.

* Efter sista matchen skjutsade vi pojkarna till stugan de ska sova i inatt. Vi blev bjudna på god mat av P och L. Pojkarna lekte dunkgömme ändå tills vi tvingade in dem ca 23.20 Vi får de hur pigga de är imorgon bitti.

* Nu sussar maken sött bredvid mig. Jag tror jag måste somna snabbt, innan snarkningarna drar igång. Så, god natt!

Av petrasperspektiv - 5 juli 2010 20:57

Maken och jag hade bestämt att vi skulle ut och gå imorse och jag gav honom ansvaret att se till att vi kom upp. Tror ni vi gick imorse? Nej, just det.

I fortsättningen ansvarar jag, för det med.


Vi lämnade sonen hos en kompis i Hällevik och passade på att gå husesyn i deras nya stuga. Eller stuga, hus snarare. Skitflott! Jag blir jättesugen på en stuga när jag ser såna. Samtidigt vet jag att det inte är läge just nu. Vi har ju för fasen inte tid att sköta huset. Det får bli sen...


Maken och jag for till golfbanan och eftersom maken sett att det skulle mulna på tänkte vi att vi lika gärna kunde gå 9 hål. Mulna?! Det var inte ett enda moln på himlen så långt man kunde se och garanterat den varmaste dagen hittills. Jag höll på att flyta iväg. Usch och tvi MEN jag sänkte mig. Jag hade en suverän golfrunda och turen var på min sida nästan hela tiden. Då är det SÅ roligt att spela golf.


Dottern låg och päste med en kompis på stranden och sonen var ju som sagt i Hällevik så vi passade på att äta lunch ute på golfrestaurangen oxå. Det var inte äckligt!


Promenad i Hällevik under tiden pojkarna tränade beachfotboll och sen hem och fikade men familjen L. Mycket trevligt på en och samma dag!


Även ikväll kommer vi att sitta ute på altanen och njuta av sommaren. Igår kväll kl. oo.30 hade vi 19 grader. Så skulle jag kunna ha det jämnt.


Nähä, nu är det dags för facebook och kolla upp vad jag har missat idag. Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 4 juli 2010 21:20

Så har ännu en dag gått. En härlig sommardag. Jag stannade upp idag och konstaterade hur härligt allt är just nu. Vädret är kanon, familjen är ledig och vi hittar på saker tillsammans. Underbart!


Dagen började på fotbollscup. Sonen och hans lag skulle spela placeringsmatch. Det gick INTE så bra. Storstryk. Ja ja, shit happens.


På eftermiddagen packade vi väskorna och tog cyklarna ut till Tredenborg. Där låg vi en stund och filosoferade. Sonen, den galningen, badade. Han påstod att det var varmt men det tror jag vad jag vill om. Jag läste och så pratade jag med några av mina supermysiga elever som oxå var där och badade.


På tal om elever. En elev skrev till mig på facebook att hon hade drömt om mig. Jag undrade då om det var en mardröm. Så här svarade hon:


Haha nej da, så läskig är du inte (:
Men jag drömde om att jag & du red på den fåglen som finns på 20 lappar, tror den heter Nils.. Sen bara tyckte du att jag tog för mycket plats så du puttade ner mig och jag dog.. Medans du levde lyckligt i alla dina dagar.. Låter konstigt men vad ska jag göra åt det?! Och kanske var det en mardröm iallafall.. :s Tur att du verkligen inte är så OND i verkligheten (;
 
Ha ha ha, roligt tyckte jag:-)
Tillbaka till temat bad. Det är en sak jag måste göra klart en gång för alla. Folk går i och badar och när de kommer upp säger de att det var jättevarmt. En sak är fruktansvärt säkert och det är att det ALDRIG är jättevarmt i havet. Det kan vara mindre kallt eller skönt eller behagligt eller svalkande men det kan aldrig, aldrig, aldrig vara varmt! Förstått? Varmt är det i duschen, inte i havet.
Och eftersom jag bara badar när jag riskerar att dö av värmeslag behövde jag inte hoppa i idag heller för så varmt var det inte. Skönt.
Efter cykelutflykten grillade vi och nu var jag bara tvungen att kila in och skriva lite. Alldeles strax ska jag gå ut på altanen igen, tända fotogenlamporna, hälla upp ett glas vin och prata lite med maken. Det tycker jag är ett alldeles utmärkt sätt att tillbringa en söndagskväll på. Eller hur?
Ha en härlig kväll ni med. Särskilt du K, som läser min blogg och hänger med i det som händer! Roligt!
Av petrasperspektiv - 3 juli 2010 19:59

Idag har det varit varmt och skönt. Vi var ju på Strandängen och så låg vi och solade och badade ute på piren och där fläktade det gött. Det hade nog inte varit fullt lika gött hemma i trädgården...


Första matchen idag slutade med vinst. Andra med förlust. Nog sagt om det. Imorgon är match igen.


Inte orkade vi laga mat efter en lång dag borta. Nixelipix. Det fick bli mat på Glassbåten. Lax för min del. Mmmmm.


Nu ska strax dottern iväg med kompisar, maken jobbar och sonen håller på med att hopplöst projekt i trädgården. Alltså är det jag och min bok på altanen. Har jag sagt att jag älskar sommaren? Särskilt när det är så här fint väder. För min del kan det här vädret vara tills i september. Okej, det kan få regna liiiite på nätterna, mellan två och fyra är okej för min del.


Snart drar Killebom igång. Tänk, då fylls vår lilla stad av folk i massor. Det, mina vänner, är riktigt kul.


See you tomorrow:-)



Av petrasperspektiv - 2 juli 2010 18:56

Jag kom på en sak jag måste kommentera. Idag hade två herrar skrivit en artikel i tidningen. Den ena herren är kandidat till ordförandeplatsen i BUN. Jag tror att han blir en alldeles utmärkt ordförande för det har såna som känner honom sagt. MEN, han måste lära sig att det heter FÖRSKOLA inte dagis. Det ser för illa ut annars. Särskilt på den positionen.


Det var allt. Ville bara säga det.

Av petrasperspektiv - 2 juli 2010 18:51

...för batteriet börjar ta slut och jag orkar inte hämta sladden. Jag har ju varit på fotbollscup idag. Jag vet att man inte borde bli trött av det men jag hjälper verkligen till när pojkarna spelar. Och jag hjälper till med hela kroppen. Därför är jag lite trött nu.


Första matchen började bra men slutade sämre. Förlust. Så den glömmer vi.


Andra matchen började bra och slutade bra. Vinst med 4-0. Super! OL gjorde hattrick. Doktig onge:-). Min unge hade värsta målchansen men motståndarna tyade peta bort bollen i sista nanosekunden. Attans!


Att ligga på stranden sliter och jag känner mig trött. Jag tror minsann jag ska ta en dusch och sedan lägga mig i soffan. Det blir nog härligt.


Imorgon är det fotboll igen.

Av petrasperspektiv - 1 juli 2010 23:47

Oj oj oj, jag börjar redan vända på dygnet. Inte bra. Särskilt inte när jag och några till i familjen ska på fotbollscup imorgon bitti. Samling 8.45 och då ska vi ha med oss allt för en hel dag, inklusive mat. Vi måste upp tidigt.


Nu börjar allt ordna sig. Jag tror fikan är ordnad. Åtminstone verkar det så just nu. Men å andra sidan trodde jag att hela studiedagen var ordnad ända tills igår förmiddag så vem vet vad som kan hända när jag börjar tänka.


Maken och jag spelade golf idag. Det gick riktigt bra! Resultatmässigt låg jag på mitt hcp, nästan, men framför allt var vi inte arga på varandra en enda gång. Det är riktigt bra! Jag tror inte ens jag svor idag. Det måste vara personbästa.


Min familj är liiite knäpp. Nyss hojtade sonen, som har sitt rum bredvid tv-rummet att dottern ville mig något. Hon hade skickat ett SMS till honom att han skulle säga till mig. Hennes rum ligger vägg i vägg med sonens, alltså cirka tio centimeter längre bort. Pucko:-)

Maken drar timmerstockar som i decibel är fullt jämförbart med granndjuret. No way jag tänker väcka honom så att missljudet ska störa min nattsömn. Nej då, en natt på soffan har ingen dött av:-)


Sov gott på er! Vi hörs imorgon!

Av petrasperspektiv - 1 juli 2010 10:26

Människor som känner mig vet att jag är en ganska tuff person. Jag klarar av att fatta besvärliga beslut och jag klarar av att säga sånt folk inte vill höra. Det är verkligen inget jag tycker är kul men jag klarar av det. MEN, ibland är jag en mes. Det är jag särskilt när jag ska behöva gnälla eller klaga på någon eller något som i en affär eller restaurang eller så. Jag äter hellre halvrisig mat än gnäller. Korkat, jag vet.


Nu är det så att jag hade behövt gnälla lite. Kanske inte gnälla men snällt fråga en granne om de hade kunnat tänka sig att ha sitt djur inne nattetid så att jag och min familj inte vaknar av djuret VARJE morgon. Det är faktiskt inte alls roligt att bli väckt varje morgon av något som låter som ..., det går inte ens att beskriva. Men som sagt, i såna här situationer är jag en fegis och en mes. Jag gnäller så här men vågar inte riktigt ta diskussionen. Hmmm, jag får försöka samla på mig mod och ta samtalet. Att be maken vore korkat. Han är om möjligt ännu mera mesig i såna här situationer. Suck.


Nu har samtliga barn i huset vaknat till liv. Eller ja, de är uppstigna. Halvdöda.


Nu ska jag handla. Åhhh, vad roligt! Not!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards