petrasperspektiv

Alla inlägg under juli 2010

Av petrasperspektiv - 16 juli 2010 10:32

Tror ni inte jag har gått och blivit förkyld.

Dottern, den lilla smitthärden ,smittade mig! Usch och fy för killiga halsar i den här värmen. Ja det är väl aldrig kul men det känns värre än vanligt just nu faktiskt.


I helgen ska vi umgås med familjen L. Det ska bli så kul! Enda smolket är att vädret för första gången den här semestern kommer att visa sig från sin sämsta sida. Tradigt. Men, inget man kan påverka. Vi får göra det bästa av det och hoppas det inte öser ner hela tiden.


Igår spelade vi golf, maken och jag. Sonen och dottern var med och förde protokoll. Jag vann så maken fick laga maten igår. Det var en rätt kul bana vi var på. En utslagsplats var inne i en kohage. Tur man inte har koskräck:-)


Nähä, ut i solen igen. Måste gå och köpa halstabletter:-(

Av petrasperspektiv - 15 juli 2010 23:32

Så sa sonen till mig idag. Det gällde vem som skulle få ha datorn efter några dagar utan internet. Dottern paxade först, sedan jag, sist sonen. Maken fattar att han inte har en chans:-)


Jag har alltså inte tröttnat på att blogga utan har bara haft strul med internetet.


Alldeles nyss hade jag skrivit ett roligt och fyndigt inlägg som försvann (!) när jag skulle publicera det. Fatta att man blir knäckt när det händer. Det går liksom inte att skriva om samma inlägg en gång till. Det blir inte lika roligt andra gången...


Synd, för jag hade en del tankar. Om bönder och om folk som tror att muslimer är onda av naturen och inte fattar att de sårar med den inställningen. Men just nu är jag så knäckt över mitt raderade inlägg att jag packar ihop och går och lägger mig. Nu är jag sur!


God natt!

Av petrasperspektiv - 11 juli 2010 22:09

Maken och jag for till golfbanan. Där var nästan inget folk alls. Förmodligen var det VM-finalen som drog. Dock inte oss. Vi golfade istället. Tyvärr gick det inte så bra men så är det med den sporten. Värst idag var flugorna. I den här värmen luktar man ju inte direkt rosor och det gillar de små kräken. Jag hatar flugor. Fyller de någon funktion egentligen?


Maken är just i detta nu ute och tvättar bilen. Galen. Jag funderar på att tvätta mig. Eller väntar jag tills imorgon bitti. Varför göra det idag som du kan skjuta på till morgondagen. Det är mitt motto.


Vad tyst det blev när Killebom slutade. Alldeles knäpptyst. Ja när inte pippin får dårfrispel och vrålar då förstås. Men för övrigt är det tyst. Riktigt tyst. Ganska skönt men lite sorgligt oxå.


Ha det gott!


Av petrasperspektiv - 11 juli 2010 12:54

Nej, för ibland måste man göra lite nytta oxå. Idag är en sån dag. Och herrejisses vilken dag att göra nytta på. Jag upptäcker nya områden på kroppen som kan producera mängder av vätska (svett, fast det låter ju rätt äckligt). Jag har till exempel aldrig innan svettats på baksidan av låren strax under rumpan. Det gör jag nu.


Som jag sagt innan, värmen är underbar men ska avnjutas på stranden eller på sjön. Inte mitt i stan.


Jag var nyss inne på SMHI och kollade prognosen. Det ser minsann ut som det håller i sig. Härligt. Bara jag får bada så...


Nu ska jag ta en liten kaffepaus och sedan är det bara att börja jobba igen. Pust.


Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 10 juli 2010 10:24

Japp, nu är det officiellt - jag är gammal.


Vi var nerom Killebom en sväng igår och det jag kände var i och för sig att det var kul att träffa folk och jag önskade att jag hade hunnit prata med alla men det går ju inte när man är ett helt sällskap. Men, jag kände också: "Vad gör jag här? Varför stannade vi inte kvar hemma på altanen och drack rosé och pratade?"

Det, mina vänner är nog ett ålderstecken.


Jag älskar när stan lever upp och jag strosar gärna runt och kollar på grejer och på folk MEN när det blir fylle och stök då går jag gärna hem. Den tiden är förbi när jag uppskattade det. Nja, fylle och stök har jag väl aldrig uppskattat men jag har haft överseende med det.  


Så nu gör jag det jag gillar bäst med Killebom, jag går ner till medeltida marknaden och strosar en runda på stan. Sen ikväll när det blir stökigt spelar vi golf eller sitter vi på altanen och njuter.


Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 9 juli 2010 17:12

Oj oj oj vad skönt det var på stranden! Hemma på altanen var det jobbigt varmt. Ni vet så där att det till och med är jobbigt att andas. Så vi drog till stranden och där kunde man andas. Mucho nico!


Jag kan meddela att årets första dopp är avklarat. Vattnet var INTE varmt men det var skönt och avsvalkande på ett positivt sätt.


Sonen, dottern med kompis gick ner till Killebom medan maken och jag drog nitlotten som innebar handling. Fördelen var att det var svalt och skönt på Ica. Jag som brukar frysa häcken av mig därinne.

Vi tog en sväng bortom kyrkogården oxå och satte blommor på pappas grav. En dag för sent för det var igår som var hans födelsedag. Dålig dotter. Han skulle ha blivit 62. Ibland är livet för j-ligt...


Nu är det mat! Tjipp o hej!

Av petrasperspektiv - 9 juli 2010 10:45

Jag har fått en kommentar där jag uppmanas berätta vad jag sa till sonens kompis, O2, efter deras finalförlust. Han var ju rätt deppig och knäckt efter förlusten så jag går fram till honom och säger:

- Nej, du O2, nu går vi och letar upp en klen stackare och pryglar upp honom så vi blir av med våra aggressioner.

Då glömde O2 att vara deppig och började fnittra. Mission completed.


Jag bloggade inte igår heller! Vilken slarver jag har blivit. Den här gången lastar jag J och K och allt deras goda vin som dels gjorde att jag missade (och dissade) Nanne Grönvall, trots att jag ÄLSKAR henne, och dels var jag alldeles för yr i mössan för att kunna skriva något vettigt när jag kom hem. Så kan det gå i goda vänners lag. Trevligt var det i alla fall. Mycket trevligt!


Nu tror jag att det blir en liten runda till stranden. Vi stannar väl ett par timmar för sen blir vi sjukt rastlösa. En liten mathandling behöver hinnas med för det ser tomt ut i kylskåpet. Ikväll kommer familjen L och vi ska ta oss en tur på Killebom. Och ikväll ska vi verkligen gå ner:-)


By the way, gissa vad som väckte mig 06.00 imorse? Idag som alla andra dagar, alltså. Gissningar? Som ledtråd kan jag säga att det börjar på fågel och slutar på jävel. Jag kommer att lida av sömnbrist efter den här semestern...

Av petrasperspektiv - 7 juli 2010 20:13

När börjar lugnet på semestern? Jag bara far omkring. Just nu längtar jag efter en lugn dag när jag bara "är". Kanske kommer den imorgon.


Dagen började i sportaffären. Vi stod i kö för att betala i cirka 1,5 timme men det var värt det. Vilka kap vi gjorde. Det blev joggingskor till sonen och maken, tygskor till mig, golfbyxor till både maken och mig, golfjacka till maken, träningströja till sonen, Haglöfsfleece till mig. Jag älskar att handla när man får så mycket för pengarna.


Efter den svettiga kön drog vi hem. Åt och drack och for sedan vidare till Åhus. Grabbarna hade förlorat sista gruppspelsmatchen men vann kvarts- och semifinal i B-slutspelet. I finalen föll de dock, på straffar. Attans. De var jättedeppiga och halvaggressiva en stund men en stor feteglass på Ottos kan göra vems om helst glad igen. Så även våra gossar.


Nu har jag precis duschat och jag vågar påstå att det ALDRIG förut varit så skönt. Jag hade sand precis överallt.


Maken rustar för fotboll. Han är just nu på Ica och inhandlar nödvändig föda, såsom chips. Sonen har en kompis med sig hem. Gissa vad de gör?`Just det, spelar fotboll för det har de ju inte gjort knappt nånting de senaste dagarna.


Dottern är i Sandviken med kompisar. Vi har verkligen gått om varandra denna veckan. Skittradigt. Men, nu är i alla fall jag hemma och hon kommer nog snart.


Nu tror jag minsann jag ska ta min bok, min nya fleece, som är skitflott och ett glas vin och sätta mig på altanen. Är det semester så är det. Då MÅSTE man njuta, hela tiden. Det är lag på det.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards