petrasperspektiv

Alla inlägg under mars 2011

Av petrasperspektiv - 26 mars 2011 08:46

Ja det kan man undra!

Någon nära vårt hus är korkad nog att dra igång att snickra vid sju en lördagsmorgon.Smart Måste vara någon som jobbar skift och inte håller lördagsmorgonen fullt så högt och heligt som vad jag gör. Korkat är det i alla fall.


Men, nu är jag ju uppe sedan ganska länge. Frukosten är intagen, tidningen läst och facebook genomgånget så vad gör jag nu? Jag ska träffa J i stan halv elva så jag har ju en stund på mig. Jag tror minsann jag crosstrainar en stund. Då kanske jag i alla fall kan ta en torr liten kaka om vi fikar. Så får det bli!

Av petrasperspektiv - 25 mars 2011 20:41

Ingen kan anklaga mig för att inte vara delaktig i mina barns aktiviteter. Jag missar aldrig ett framförande eller dansuppvisning dottern är med i. Jag missar så gott som aldrig en match sonen deltar i, oavsett sport, men idag har jag talat om för sonen att jag inte kommer att titta på en enda fotbollsmatch förrän jag inte riskerar att frysa ihjäl. Ni fattar inte hur kallt det var! Den som ens andas om att det är kallt i en ishall har aldrig tillbringat en marskväll i Svängsta tittandes på fotboll. Jeeeezez vad kallt det var. Usch och fy. Bra fotboll var det i alla fall och sonen fick spela hela matchen. Bra när det var första gången sedan i höstas han var med.


Nu ska jag bädda ner mig under 73 filtar i soffan och se om jag kan få upp värmen. Tveksamt.

Av petrasperspektiv - 25 mars 2011 07:26

...så kan jag berätta att jag verkligen var en duktig människa imorse och gick en rask promenad mellan sex och halv sju. Det var riktigt skönt men det är det ju alltid när man väl tagit sig ut. Det var kallare än väntat dock.


Idag är det en kort jobbedag för mig. Trots att det är kompetensutvecklingsdag. Det känns mycket märkligt. Men, när klockan är 13.00 idag har jag gjort mina 40 timmar den här veckan (plus några till) och då ska jag ju faktiskt gå hem. Det sa min chef, alltså lyder jag:-)


Här hemma sover maken, dottern och sonen och det är alldeles tyst i huset. Inte helt oangenämt.


Ikväll spelar sonen match (fotboll nu) i Asarum och så klart ska vi titta på. På med thermobrallorna igen;-).

Av petrasperspektiv - 24 mars 2011 21:47

Hemma. Äntligen!


Dagen har sett ut så här:

1. Skola 1, nationellt prov och musikaltittning.

2. Skola 2, leta upp en sexårings fotboll som en nia (!) snott.

3. Äta lunch

4. Lönesamtal.

5. Lite smått och gott

6. Jämställdhetsgruppsmöte, kul

7. Hemom för att kissa

8. Vägning, så nu pratar vi inte mer om det...

9. Föreläsning, lärde mig inte en enda ny grej...


Nu ska jag sura och gå och lägga mig. Funderar skarpt på att starta upp mina morgonpronmenader imorgon. Undrar om jag tänker likadant imorgon bitti. Förmodligen inte...

Gnatt


Av petrasperspektiv - 23 mars 2011 20:01

Nu har jag sett finalen i Biggest Looser Australia. Jisses vad imponerande! Han som vann har tappat ca 40% av sina kilon. DET är imponerande!


För övrigt har jag inte mycket vettigt att förmedla idag. Jag kan bara konstatera att det är onsdag och snart helg, igen. Imorgon är det först skola 1 sedan skola 2. Därefter är det vägning och dagen avslutas i Kristianstad på föreläsning. Det blir en lång men förhoppningsvis givande dag.



Av petrasperspektiv - 22 mars 2011 21:49

Om man direkt sätter sig vid datorn för att skriva ett blogginlägg när man kommer hem 21:45 på kvällen, är man en dålig mamma då? Nej, bry er inte om att svara på det. Jag ska skriva ett jättesnabbt inlägg...


Idag har jag jobbat och så har jag varit på damkickoff på golfen. Mycket trevligt. God mat, gott vin, kul sällskap och modevisning. Sånt hade jag kunnat leva med oftare.


När man träffar andra golfare har man en tendens att glida in på ämnet handicap. Ytterst pinsamt att jag inte vet mitt... men det vet å andra sidan inte J heller så jag är inte ensam:-). Alla andra verkar ha snorkoll...


Imorgon kommer snickarbröderna hit för att prata renovering. Fasen vad kul! Påminn mig gärna om det sedan när jag är mitt uppe i det och inte trivs med att leva tattarliv med hela familjen intryckt på samma våning och sonen har sitt rum i vardagsrummet;-).


Nähä, dags att bli en bra mamma.

Av petrasperspektiv - 21 mars 2011 19:59

Jaha, då var veckans första dag över. Det har varit en bra dag, så där lagom mycket att göra men utan stress. Det gillas!


Eftersom jag ska iväg på äventyr imorgon kväll var jag på yoga idag istället. Det var en lika trevlig grupp där som jag brukar vara med i. Det är nog bara trevliga människor som yogar. Mmmm, så är det nog.


Första lasset är avlämnat på Brokiga Boden. Jag har en känsla av att det kommer att bli en hel del lass innan vi är klara. Samtidigt har jag bestämt mig för att INTE handla en enda ny pryl förrän det är dags att börja inreda på riktigt. Det kommer inte att bli lätt. Shoppa är ju min grej:-)


Maken är hemma! En måndagskväll! Så det är så här andra har det. Andra som inte har makar som tillbringar en sisådär 20 timmar i veckan i ishallen. Oavlönad. Harrejisses vad vi (läs: han) kommer att hinna göra saker här hemma nu.


Jaja, om han nu kommer att hinna så mycket borde jag ju kunna ta det lite lugnt och titta på tv en stund innan ögonen faller ihop. Jag tror jag gör det.

Av petrasperspektiv - 20 mars 2011 20:29

Åhhh, vilken bra film det är! Hur många lingon finns det i världen alltså. Här snackar vi om feel good-film, ja med undantag för när jag grät så tårarna flödade över kinderna. Men det är så en film ska vara, den ska beröra, och det gjorde denna.

I promise! Gå och se den!


Nu har vi ju börjat rensa. Om jag har slängångest är det ingenting mot vad maken har. Harrejisses vad han håller på. Jag hittade en ishink i ett skåp. Jag tror vi har använt den en gång på 20 år men maken tyckte att den kunde vara bra att ha. Tänk när vi behöver is till sommarfesterna, menade han. Ajamenförf-n, suckade jag då. Nej, nej, släng den då så får vi väl ha isen i något annat, kontrade han med då, och suckade djupt... Detta kommer att bli en lång och jobbig process för oss båda, på olika sätt;-)



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards