petrasperspektiv

Alla inlägg den 6 mars 2011

Av petrasperspektiv - 6 mars 2011 19:00

Apboken alltså. Den handlar alltså om apor men inga riktiga apor man kan ta i utan författaren har beskrivit frågor/problem/uppdrag som apor. Han tar upp vikten av att som chef kunna se till att inte alla andras apor hamnar på ens egna axlar. Det kan låta enkelt men det är det inte.

Jag är ju en "duktig storasyster" som måste lösa alla andras problem. Det är nog inte så att andra egentligen begär det av mig (inte alla i alla fall) utan det är något jag tagit på mig alldeles själv. Sedan är det ju bekvämt att ha en sån som mig som löser och fixar och trixar så jag förstår att ingen klagar på det. Men, precis som författaren skriver, är det inte hållbart i längden. Om man tar på sig andras uppgifter hinner man inte med sina egna PLUS att man genom att göra andras uppgifter signalerar att man inte tror de klarar de bättre än jag. Det är inget man signalerar medvetet men det är faktiskt så man kan tolka det. 7

Så, från och med nu kommer jag att vara ytterst observant på att inga andra än mina egna apor sitter på mina axlar:-)

Av petrasperspektiv - 6 mars 2011 16:24

Nu var kalasandet över för den här gången. Vad barnen fått har jag ingen aning om för då stod jag i köket. Inte hann jag prata med alla heller. Det är lite synd att inte ens ha hunnit prata med alla när vi inte är fler än 16 stycken men så blir det när alla inte kan sitta tillsammans och när jag har kökstjänsten. Å andra sidan kan ju alla som vill hålla mig sällskap i köket.


Nu spelar sonen x-box, dottern leker med sin mobil och maken är på möte. Nu jädrar ska jag slänga mig i soffan. Imorgon drar en ny vecka igång och med den följer en del ångestladdade saker att ta itu med. Suck...


En sak jag undrar över är om alla andra hinner ladda batterierna på helgerna eller hur ni gör. Jag är bara trött, hela tiden. Jag skulle behöva sova en vecka eller nåt. Är det vårtrötthet eller borde jag vara orolig?


Och så har jag en fråga till alla som varit i London eller helt enkelt bara har koll på läget. Dottern och jag ska ju snart dit och vi vill se någon musikal. Jag har för mig att någon sagt att det finns ett ställe i London där de säljer musikalbiljetter till många olika musikaler och till lägre pris än vad man kan köpa dem för hemifrån. Min fråga är: var ligger det stället?

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards