petrasperspektiv

Alla inlägg den 24 februari 2010

Av petrasperspektiv - 24 februari 2010 22:29

Här sitter man och tittar på OS dagarna i ända och vad händer när jag går ifrån några ynka timmar för att kolla på hockey. Jajamensan då tar herrarna guld! Varför gör de inte det när jag tittar? Det är ju inte alls lika roligt att se reprisen...


Vi var alltså på hockey. A-laget mötte Trelleborg i en viktig play-off-match. SIK förlorade. Suck! Men vi vann en superflott SIK-tröja. Vi, alltså sonen och jag. Ja, han kastade pucken så den kom närmst mitten men jag betalade den. Alltså tycker jag att vi ska dela på tröjan. Han är inte helt överens med mig i den frågan och som äkta 13-åring blir han skitsur när jag fortsätter att hävda att halva tröjan är min. Bäst att lägga ner.


Imorgon är det lite firande för honom och en av hans kompisar. Bowling, pizza och sedan skräckfilm. Det där med skräckfilm borde jag förmodligen stoppa. Men vad fan! Han ska ju inte behöva lida för att han har en lärarmamma och en polispappa hela tiden! Klart ungarna ska få titta på barnförbjuden film! Jag kontaktar kuratorn på skolan för gruppsamtal nästa vecka:-)


Imorgon bitti är det hockey på tv, Sverige-Slovakien. Det får man ju inte missa! Därför: Over and out

Av petrasperspektiv - 24 februari 2010 12:51

För allas skull borde det införas central rättning av Nationella prov. Dels är det grymt svårt att hålla sig opartisk och neutral till elevernas insatser eftersom jag ju faktiskt tycker om mina elever och så himla gärna vill att de ska klara åtminstone godkänt. Dels finns det förmodligen lika många tolkningar av kriterierna som det finns rättande lärare. Detta innebär att ett svar jag underkänner kanske skulle godkänts av någon annan som tolkat svaret annorlunda eller tvärtom. Visserligen har jag lite trix för mig för att minimiera risken för orättvisa eller felaktiga bedömningar men helt rättvist blir det inte. Med central rättning hade det i alla fall blivit lite mindre orättvist.


Oj vad synd att Norge inte spöade Slovakien. Vilken skräll det hade varit!


Dottern är i Malmö och shoppar. Jag är INTE avundsjuk. Nej då, jag gillar att rätta. Och om jag skulle bli klar någon gång innan sommaren kan jag ju alltid tömma torktumlaren på en gigantisk tros-/kalsong-/strumptvätt...

Nu tror jag att jag måste tröstäta något.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<<
Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards