petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2011

Av petrasperspektiv - 6 augusti 2011 21:34

...så klarar jag kvällen riktigt bra. Jag har läst ut boken, flyttat över tvätten, druckit kaffe och nu kollar jag facebook lite. Det jag inte gjort är att dammsuga och duscha. Istället tog jag på mig inneskor och så bestämde jag att det är MYCKET bättre att duscha imorgon bitti. Nu har jag dessutom Wallander-filmen från i onsdags som vi missade i programbiblioteket (underbar uppfinning) så nu ska jag mysa och kolla på film.


Lite snabbt tänkte jag bara nämna partiet som sommartalade i vår lilla stad idag. Eftersom Sverige är en demokrati får man tycka vad man vill och det tycker jag givetvis är bra. Men, om det man tycker kränker andra som inte gjort något fel utan bara fötts i ett annat land eller med en annan hudfärg då är man fel på det. Tycker jag. Och det får jag ju tycka.

På en väns logg skrev jag idag att jag blir illa berörd när jag förstår att folk i min omgivning sympatiserar med partiet. Och jag blir verkligen det. Jag blir djupt besviken när jag förstår att människor jag tycker borde stå för andra värderingar, som arbetar med människor, står för dessa värderingar. Hur funkar det? Jag fattar inte riktigt hur de tänker.


Då var det sagt. Skönt. Nu kan jag koncentrera mig på Wallander.

Av petrasperspektiv - 6 augusti 2011 18:52

Jag är hemma själv. Helt själv. I många timmar. Vad gör man då? Jag är ju inte så van vid det? Jag vet inte ens om jag gillar det. Eller jo, det kan vara skönt i några timmar men sen får jag ju lappsjukan i vanlig ordning. Hmm, jag måste alltså styra upp det här så att lappsjukan hålls stången.

Så här planerar jag alltså att tillbringa min kväll:

1.Sitta och läsa på altanen och suga ut det sista ur solen innan den försvinner bakom grannens tak, som fortfarande inte har ändrat sitt hus till ett enplans. Det kunde han gott göra för han är aldrig hemma;-). Bara för att vara en hygglig granne;-)

2. Ner och slänga över tvätt från tvättmaskinen till torktumlaren.

3. Dricka kaffe och läsa ännu mera.

4. Duscha kanske.

5. Sukta över att jag inte kan dricka ett glas vin eftersom jag ska hämta sonen.

6. Eventuellt dammsuga nedervåning för det är sådär oskönt på golvet eftersom sonen och kompisen var lite grusiga igår när de hade badat.

7. Somna på soffan.

8. Hämta sonen.

Vad tror ni om det? Inte så glamoröst men vilsamt och skönt. Och strukturerat. Och det gillar jag. Förmodligen har jag nån form av diagnos;-)


Imorgon blir det golf med J och K. Om det inte öser ner vill säga för då golfas det minsann inte. Så käck är jag icke.

Av petrasperspektiv - 5 augusti 2011 17:42

Nu är det helg och jag är ledig igen. Det kan jag leva med. Något jag har svårare att leva med är att huset behöver städas och jag är negativt inställd till detta faktum. Jag HATAR att behöva städa själv. Därför tror jag att jag struntar i det tills att sonen och maken är hemma så att vi kan göra det tillsammans. Dottern har redan gjort sin del om ni nu skulle tro att jag curlar henne;-)


Idag har jag fikat med I och det var riktigt kul! Alltid roligt att träffas och vi har ju så mycket att prata om. Dessutom skrapade vi Triss-lotter och vann 75 (!) kronor. Jaja, det blir ju tre nya lotter och chansen att bli miljonärer lever vidare.


Efter fikandet gick jag en runda på stan men hittade ingenting som var lockande att handla. Undrar om det någonsin hänt tidigare?


Men, pengarna rullar ju ändå för veckohandlingen gick lös på ett antal kronor och har jag otur räcker det inte ens en vecka. Inspirerad av en artikel i tidningen idag köpte jag ekologisk mjölk. Tänk att en så liten grej kan få en att må så bra. Testa!


Nu har jag lagat en invecklad kycklingrätt. Eller, invecklad var kanske att ta i men det var en hel del grejer som skulle blandas och hackas och mosas och allt sånt man gör;-). Det luktar gott dock så jag hoppas inte arbetsinsatsen varit onödig. Hmm, jag kanske ska gå ut i köket nu så jag inte bränner det. Haj svajs!

Av petrasperspektiv - 4 augusti 2011 17:05

Det har förekommit tillfällen när jag sagt att jag vill ha ett jobb i en källare nånstans där jag slipper träffa och prata med folk. Jag tar tillbaka det nu. Jag får ångest av att inte ha folk omkring mig. Det var möjligen skönt en förmiddag, uthärdligt eftermiddagen men sen var det bara pestigt och det ökar i pestighetsgrad hela tiden. Idag var det så illa så istället för att ringa körde jag till människan jag behövde prata med. Sedan stannade jag längre än jag behövde och passade dessutom på att ta en kopp kaffe där. Härligt!


Efter den sociala tankningen kunde jag stå ut med att vara själv en stund och då har jag läst Skollagen. På så sätt är den här tiden bra för jag hinner läsa sånt jag aldrig hinner annars. Skolverkets hemsida är också lusläst och där finns att läsa...


Idag börjar maken jobba efter semestern. Äntligen lite rättvisa;-)



Av petrasperspektiv - 3 augusti 2011 21:38

Nu när det är lågsäsong på jobbet hinner jag göra saker jag aldrig hinner annars, som tex att besegra och lära mig, åtminstone grunderna i Excel. Idag har jag lagt in hela rastvaktsschemat och skapat ett veckoschema i ovan nämnda program. Det är säkert peanuts för många men för mig är det stort. Jag brukar nämligen 1. be kollegan M om hjälp, vilket innebär att han gör det åt mig. Praktiskt på många sätt men jag lär mig väldigt lite. 2. göra det för hand. Ni vet the old fashion way, med papper och penna, så 1900-tal men jag gillar det. Men nu börjar alltså en ny tid, tiden när jag använder Excel. Plötsligt känns det som att jag vill börja göra allt i Excel men då är det ju dags att lugna ner sig lite:-)


Sol har jag fått idag och det behövde min kropp, men framförallt min själ. Mycket, mycket, mycket skönt var det.


Golf har också spelats idag. Det gick så där. Med lite fusk gick det ganska bra:-)


Sonen är ute och cyklar med en kompis. Jag saknar tiden när man kunde förbjuda dem att gå ut efter Bolibompa. Det är jobbigt att behöva vara så orolig hela tiden. Idag hörde jag om en cykelolycka i Bma. Jag visste att sonen var där och tränade och hade cyklat dit så jag kastade mig på telefonen och ringde maken för att kolla om han hade koll. Det hade han inte. Men han skaffade sig. Efter ett bra tag fick han kontakt med sonen, som hade varit och badat efter träningen. Why meddela det? Grrr...


samtidigt som jag skrivit detta har jag ätit ostbågar. Hade någon annan i den här familjen gjort det hade jag förmodligen skjutit dem så det är nog en god idé att torka av tangenterna nu. Ha det gott alla! Njut av sommaren. Det tänker i alla fall jag göra:-)

Av petrasperspektiv - 2 augusti 2011 16:31

Alltså, så här är det. Innan jag gick på semester var det JÄTTEFINT väder och alla lediga var bruna som pepparkakor för de låg på stranden hela dagarna. På min semester var det enstaka soliga dagar och jag tror jag var på stranden 3-4 gånger på fyra veckor. Nu, efter min semester är det JÄTTEFINT väder. Ahmen, jag älskar ju att ligga på stranden. Det måste vara en komplott mot mig, personligen;-)


För att inte bli helt knäckt är det väl lika bra att ställa in sig på att det INTE blir strandväder i helgen.


Idag var det en kompis/facklig kollega som förbarmade sig över mig och hälsade på mig lite. Skönt med lite mänsklig kontakt:-). Vi hann med en hel del pedagogiskt prat och faktiskt en kopp kaffe i solen också. Tack G, du är hygglig du som sitter hos mig istället för att ligga på stranden:-)


Nu ska här ätas lax. Mums. Tur att jag slapp laga den för då hade jag blivit ännu surare;-)

Av petrasperspektiv - 1 augusti 2011 19:18

Jaha, då var första dagen gjord. Det gick väl bra. Förutom att jag fick lappsjukan av att sitta på en helt tom skola. Jag gick ner till fritids en stund och pratade lite så jag inte skulle glömma bort hur man gör ;-) men jag kan ju inte stanna där hur länge som helst så det var ju bara att gå tillbaka och jobba.


Min första jobbedag skiner solen som den inte gjort på hela semestern, nästan i alla fall. Jag är en shysst medmänniska som ställer upp och börjar jobba så att alla semesterfirare kan få lite strandtid. Hygglo jag. Nåja, för att vara helt ärlig blev jag och datorn lite osams så jag övergav den och arbetade med rastvaktsschemat för hand istället. Men drog det goda med sig att jag kunde sitta utomhus och jobba. Helt klart okej.


Nu har vi precis ätit och kaffe är på gång. Sedan ska jag och dottern springa. Suck.


Var kommer alla äckliga flugor ifrån? Ska de inte bo på landet? De måste ha kommit fel. Jaja, jag drar mig inte för att slå ihjäl dem. Särskilt inte de hysteriska, ni vet de där som flyger runt i 200 km i timmen och smäller i varenda fönster och är helt omöjliga att slå ihjäl på första slaget. Om inget annat kan ju ljudet knäcka den starke.



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards