petrasperspektiv

Alla inlägg den 6 augusti 2011

Av petrasperspektiv - 6 augusti 2011 21:34

...så klarar jag kvällen riktigt bra. Jag har läst ut boken, flyttat över tvätten, druckit kaffe och nu kollar jag facebook lite. Det jag inte gjort är att dammsuga och duscha. Istället tog jag på mig inneskor och så bestämde jag att det är MYCKET bättre att duscha imorgon bitti. Nu har jag dessutom Wallander-filmen från i onsdags som vi missade i programbiblioteket (underbar uppfinning) så nu ska jag mysa och kolla på film.


Lite snabbt tänkte jag bara nämna partiet som sommartalade i vår lilla stad idag. Eftersom Sverige är en demokrati får man tycka vad man vill och det tycker jag givetvis är bra. Men, om det man tycker kränker andra som inte gjort något fel utan bara fötts i ett annat land eller med en annan hudfärg då är man fel på det. Tycker jag. Och det får jag ju tycka.

På en väns logg skrev jag idag att jag blir illa berörd när jag förstår att folk i min omgivning sympatiserar med partiet. Och jag blir verkligen det. Jag blir djupt besviken när jag förstår att människor jag tycker borde stå för andra värderingar, som arbetar med människor, står för dessa värderingar. Hur funkar det? Jag fattar inte riktigt hur de tänker.


Då var det sagt. Skönt. Nu kan jag koncentrera mig på Wallander.

Av petrasperspektiv - 6 augusti 2011 18:52

Jag är hemma själv. Helt själv. I många timmar. Vad gör man då? Jag är ju inte så van vid det? Jag vet inte ens om jag gillar det. Eller jo, det kan vara skönt i några timmar men sen får jag ju lappsjukan i vanlig ordning. Hmm, jag måste alltså styra upp det här så att lappsjukan hålls stången.

Så här planerar jag alltså att tillbringa min kväll:

1.Sitta och läsa på altanen och suga ut det sista ur solen innan den försvinner bakom grannens tak, som fortfarande inte har ändrat sitt hus till ett enplans. Det kunde han gott göra för han är aldrig hemma;-). Bara för att vara en hygglig granne;-)

2. Ner och slänga över tvätt från tvättmaskinen till torktumlaren.

3. Dricka kaffe och läsa ännu mera.

4. Duscha kanske.

5. Sukta över att jag inte kan dricka ett glas vin eftersom jag ska hämta sonen.

6. Eventuellt dammsuga nedervåning för det är sådär oskönt på golvet eftersom sonen och kompisen var lite grusiga igår när de hade badat.

7. Somna på soffan.

8. Hämta sonen.

Vad tror ni om det? Inte så glamoröst men vilsamt och skönt. Och strukturerat. Och det gillar jag. Förmodligen har jag nån form av diagnos;-)


Imorgon blir det golf med J och K. Om det inte öser ner vill säga för då golfas det minsann inte. Så käck är jag icke.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards