petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2011

Av petrasperspektiv - 15 augusti 2011 22:00

Snart börjar barnen i skolan. Mohahahaha:-) Det blir ordning i huset igen. Inte barn som sitter kvar i soffan och vinkar god natt när jag går och lägger mig och framförallt inga barn som sover som stockar när jag tvingas gå upp. Det enda lilla jobbiga är att det blir lite trängre i köket på mornarna plus att jag varje morgon får ett psykbryt på sonen som inte har en aning om vad "skynda sig" betyder... Men, han är fjorton, och ett halvt, så han får ta ansvar för sina ankomster till skolan. Mig veterligen har han inte kommit för sent ännu. Konstigt nog.


Dagen var lång och intensiv och avslutades med ett lååååångt möte. Lite fniss och konstig humor blev det på slutet men det tycker jag är rätt kul. Där är jag nog ingen vanlig rektor...


Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig och läsa vidare i "Den femte årstiden". Än så länge är den kanon. Konstig men bra. Huvudpersonen håller sig nykter och det är bra med tanke på min inställning till karaktärssvaga, missbrukande huvudpersoner. Den är inte positiv. En huvudperson ska vara en god människa. Så trångsynt är

jag:-)

Av petrasperspektiv - 14 augusti 2011 21:13

För att inte ha masat sig ur sängen förrän halv tio har den här dagen varit förvånansvärt lång. Jag har hunnit massor. Mest en massa nyttigt. Jag hade tänkt att varva nyttigheter med att läsa min braiga bok men inte en sida har blivit läst. Helt olikt mig!

Jag skulle ju kunna lista allt jag gjort idag men vem vill läsa det? Möjligen jag själv men jag vet ju redan vad jag gjort så jag tror jag skiter i det.


Alldeles nyss kom jag och maken hem från en långrunda. Vi gick i rask takt och det var oerhört svettigt men skönt.


En ska jag bara tänker nämna men sedan inte prata mer om är att det redan är mörkt ute. Deprimerande...


Imorgon är det jobbedag igen. Jag önskar mig en kul, kreativ och positiv dag med lagom mycket att göra och många skratt. Jag tror det blir så.



Av petrasperspektiv - 13 augusti 2011 13:03

...för detta håller på att förvandlas till en väderblogg. God forbid. Därför håller jag väderkommentaren kort idag och konstaterar bara att det än en dag INTE är sommarväder. Sen får ni själva föreställa er alla övriga kommentarer jag egentligen  har till det.


Men, men. En tur till möbelaffären och nya fynd inhandlades. En hylla och en golvlampa till dotterns rum. Båda grejerna är redan monterade och på plats. Så kan det gå när solen är i moln. Hoppsan, där kom det igen...


En golftid är bokad till 14:51. Så om ni har tvätt ute så kan ni ju se till att ha plockat in den tills dess;-)


Maken håller på och fixar i sin klädkammare. Japp, det är den manliga, mycket mera oglamorösa, varianten av en walk-in-closet. Den kommer dessutom inte bara att hysa makens kläder utan också alla lakan, extratäcken och kuddar samt dukar men det vet han inte om än;-). Bäst så.


Jag åt två frallor till frukost och är fortfarande mätt. Är det normalt? Jag brukar ju jämnt vara hungrig...





Av petrasperspektiv - 12 augusti 2011 20:52

Idag är det många tankar som far omkring. För det första har det varit en tokintensiv dag på jobbet. Det är många frågetecken som ska rätas ut och det är mycket som ska ordnas innan eleverna kommer nästa vecka. Den som tror att vi pelar oss i naveln och fikar veckan innan skolstart har verkligen fel. Just nu är det så att alla lektioner inte ligger, alla är inte bemannade, vi har inte sittplatser till alla osv. Ni fattar. Kaoset är totalt och ändå vet vi att nästa torsdag är allt fixat. har inte möblerna anlänt löser vi det på ett annat sätt. Så är det bara.


Det som är kul mitt i det intensiva är att man ser hur olika människor agerar. Det är lärorikt och man lär sig ett och annat.


Idag hade jag också ett låååångt samtal med två kloka lärare. Det var konstruktivt och riktigt givande. Åh, vad jag önskar vi tog oss tid till sådana oftare.


Dagen började lite ledsamt dock. Jag läste i tidningen att min "gamla svärmor", alltså svärmodern jag hade innan den jag har nu, har gått bort. Jag gillade verkligen R. Jättemycket. Jag tänker på hennes nära och kära och förstår hur mycket de saknar henne. Jorden har blivit fattigare men himlen har blivit rikare nu när R är där.

Av petrasperspektiv - 11 augusti 2011 19:42

Ojojojojoj, vilken rivstart det var idag. Från helt öde förra veckan till lite aktivitet denna veckan till fullt ös idag. Jag vet ju vad jag föredrar. Även om det stundtals var hysteriskt idag så tycker jag det är roligt. Påminn mig om det om en fem, sex veckor.


Min roll som rektor är rätt spännande. Ni anar inte vilka olika situationer man hamnar i. Det är knappt jag själv anar det;-). En bra grej med att vara rektor är att man får bestämma. En dålig sak med att vara rektor är att man måste bestämma. Det är bra för man styr verksamheten i den riktning man tycker den ska ta MEN man måste stå för alla beslut. Det är jobbigt. Ibland.


Efter jobbet sprang jag och maken. Han fick order om att asa runt mig om det krävdes men jag skulle springa 4 kilometer. Hans uppdrag var att se till att jag inte smet undan. Ni ska veta att jag försökte. Men, maken tog sitt uppdrag på allvar och tvingade mig vidare. Duktig! Så det blev 4,7 km och jag är återigen omåttligt stolt över mig själv. Jag har redan träningsvärk:-)


Dottern har bakat Tobleronemuffins och nu serverar hon dem och nybryggt kaffe. Det tillsammans med hockey på tv är en oslagbar kombination.

Av petrasperspektiv - 10 augusti 2011 19:29

Vad är det med vädret?! Det ska föreställa sommar! Om naturen har svårt att komma ihåg hur vädret ska vara då kan jag tala om att det 1. ska vara varmt, 2. inte behöver regna typ varje dag, 3. bäst är det om solen är framme vaje dag och att det regnar på nätterna. Jag vet att nummer 3 är ganska mycket begärt men 1:an och 2:an ska väl inte vara så svårt att få till... Imorse när jag var ute och promenixade var det höstkyligt ute. Hallå, det är inte ens mitten av augusti ännu. Avbryt!


Jaja, nog om vädret. Snabba kast till nästa jobbiga sak i mitt liv. Golvet.


Favosnickarna var här häromdagen och fixade det. Jag blev jätteglad och fruktansvärt lättad över att det gick så smärtfritt att få det bra. MEN, idag upptäcker jag att det delar sig på andra ställen nu. F-n! Jag messade maken och han skickade vidare mitt mess direkt till M-snickaren. Hmm, jag hade kanske haft ett annat ordval om jag hade vetat det...Jaja, antingen är han chockad eller har han bara inte hunnit ringa idag men vi får väl se vad som måste göras nu. Klart är i alla fall att det påverkar humöret. Man blir liksom lite smådeppig när man lagt

320 000 på att renovera och golven inte håller måttet. Lite smådeppig och ganska förtvivlad för att vara ärlig. Men det ligger i min natur att måla fan på väggen och se det värsta tänkbara scenariot framför mig. Rätt jobbig natur... Om alla håller tummarna och tänker positiva golvtankar så kanske allt löser sig till det bästa. Snälla...



Av petrasperspektiv - 9 augusti 2011 19:06

Nu är vi igång på jobbet och halleda vad roligt det är. Massor av sjuk humor och massor av gapflabb. Precis som det ska vara.


Dagen har innehållit möten med roliga och spännande människor. Först var det möte med jämställdhetsgruppen och det var, som alltid, mycket givande. Vi har en tendens att glida iväg från ämnet MEN våra samtal är så konstruktiva och givande att det är svårt att se att det är fel att glida iväg. Förmodligen skulle vi kunna lösa världsproblem i den gruppen.


Sedan var det lunch med rektorskollegorna. Alltid kul. Träffade dessutom lite hockeyfolk innan som jag pratade en stund med. Det är ju också alltid lika kul och konstruktivt. Eftermiddagen lades på att strukturera upp den närmaste framtiden.


När jag kom hem stack jag och dottern ut och sprang direkt. Det gick bra. Vi orkade till och med prata under tiden;-) Det bästa är ju förstås om hon pratar:-)


Nu har vi precis ätit makens goda mat och det är dags att skruva upp gardinstänger. Eftersom jag har världens ögonmått måste jag hjälpa till. Ja, sen måste jag ju styra upp det så att jag får det EXAKT som jag vill också;-)


Snart är det Allsång på Skansen. Ojojoj, vad jag ska sjunga idag!

Av petrasperspektiv - 8 augusti 2011 16:51

Jag glömde blogga igår. Eller, jag kom på det sent men då var jag så trött att ingen ändå hade uppskattat svamlet jag hade kunnat producera. Jag gick och lade mig istället och laddade för jobbet. Idag var det minsann andra bullar! Så mycket trevligt folk att prata med! Superkul! Ingen lappsjuka i sikte här inte:-)


Lunchen intogs på Glass- och sillabåten och det blev sill och potatismos. Såååå gott!


Nu är jag bara hemma och vänder för alldeles strax kommer E och hennes skjutsande dotter och hämtar mig och så bär det av till P i Djupekås. Där är det utlovat kyckling, i någon form, vin och en massa prat. I love it:-)


Idag har hantverkarna varit här och fixat med golvet. Jag tror det är bra nu. Jag har inte hunnit kolla ordentligt. Jag gör det sen. Vad glad jag blir om det var så snabbt fixat!


Om jag kastar mig ut på altanen nu kan jag få en 7-8 minuters sol. Det räcker.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards