petrasperspektiv

Alla inlägg under januari 2011

Av petrasperspektiv - 8 januari 2011 14:42

Maken vill väldigt gärna flytta till Sölve. Dottern vill ogärna flytta till Sölve. Maken försöker locka henne med en egen dansstudio i källaren. Han tänker ta till alla knep som behövs. Det märks;-) Undrar vad han mutar mig med om jag oxå låtsas sätta mig på tvären?

Av petrasperspektiv - 8 januari 2011 12:10

Så här är det.

Jag är ingen hushållerska. Jag är heller ingen städerska. Jag är absolut inte någon kock. Så, varför ska jag vara det när jag är ledig? Det är lite småmysigt att gå och plocka de första dagarna på ledigheten men sen tar det slut. Sen blir det bara tradigt och irriterande. Om alla kunde plockat undan efter sig hade allt blivit så mycket enklare. Jag vet att jag också lämnar saker framme ibland och att jag ibland väljer att inte ta tag i saker direkt MEN grejen är att det finns ingen annan som gör det åt mig heller. Aldrig har det hänt att någon plockat undan mina kläder från soffan och lagt dem där de ska vara.

Som sagt, vilken tur att jag ska börja jobba på måndag. Då kommer jag hem helt slut på kvällarna och hinner inte se varken det ena eller det andra.


Det var dagens spya. Att blogga har verkligen en terapeutisk verkan;-)

Av petrasperspektiv - 7 januari 2011 18:53

Japp, då var det dags igen, megarenovering kontra flytta till nytt hus-funderingarna. Antingen renoverar vi vårt hus så att det blir EXAKT som vi vill ha det och det kommer att kosta jättemycket pengar för vi tänker INTE göra det själva. Vi har renoverat så det räcker för ett helt liv. Eller köper vi helt enkelt ett nytt, färdigrenoverat, hus. Problemet är bara att när vi hittar hus vi vill ha så ligger de på ställen vi liksom inte riktigt tänkt oss att bo på. Förra året hittade jag ett skitflott hus, i Ysane! Ajamenvadfan...

Nu har jag hittat ett nytt. I Sölve, inte riktigt lika illa men låååångt från stan. Min late son kommer aldrig i livet att cykla till träningarna. Han blir ju uppriktigt sur när han inte får skjuts nu och då bor vi 500 m från ishallen...

Dottern tycker flyttidén är rätt kass. Hon gillar att bo här och är till och med beredd på att ta vårt lilla pluttsovrum om det är så att vi vill ha ett större. Det är ju snällt men det gör ju inte att vi slipper renovering. Ja, ni fattar vad det snurrar i huvudet. Suck. Tror jag ska kolla på hemnet om det finns exakt ett sånt hus jag vill ha till fyndpris här i stan. Mirakel sker ju...

Av petrasperspektiv - 6 januari 2011 20:40

Jag har märkt en sak. När jag är utvilad och ledig från jobbet är jag ju rätt trist. Jag är inte särskilt arg på nånting och det har inte hänt saker som upprört mig. Jag är tråkig helt enkelt. Lugn och säkert trevligare än vanligt , men, ganska tråkig. Mmm,så är det.


Därför har jag inget kul att skriva idag heller. Att jag har bytt lakan och gjort andra hushålleliga saker kan ju knappast intressera en enda människa så jag skiter i att skriva om det.


Det enda lilla kuliga idag var när jag smet iväg till ishallen för att kolla B2-matchen. Det är alltid så kul att träffa andra föräldrar och snacka lite skit med dom. Men det var inga sensationer där heller idag. Våra killar vann, sonen dömde bra, tränare och föräldrar i båda lagen skötte sig exemplariskt, alltså en toppentillställning.


Vägde mig idag men det tänker jag inte ens kommentera mer än med: vad gör jag för fel? Så nu släpper vi det.


Av petrasperspektiv - 5 januari 2011 21:55

Nu har jag varit iväg och njutit. Först lämnade vi sonen i K-krona. Givetvis stannade vi och kollade första träningstimmen men sen lyckades vi slita oss och for vidare till R-by. Där checkade vi in på Ronneby brunn innan vi gick ut på stan och åt lunch. Eftermiddagen tillbringades på spa-avdelningen. Icke äckligt;-)

På kvällen åt vi trerättersmiddag som var mycket mumsig och till det en flaska god rioja. Ajamennifattarvadgott:-)


Imorse åt vi först frukostbuffé, I love hotellfrukostar, innan vi tränade loss på hotellets gym. Härligt.


Sedan har vi mest glidit runt och tagit det lugnt idag och nu sitter vi i soffan och kollar på Junior-kronorna. Måtte de nu vinna bronset. De är de värda!



Av petrasperspektiv - 4 januari 2011 06:02

Småkronorna förlorade. Det kunde verkligen gått åt vilket håll som helst. Men, som dottern sa, det är kanske tur det för annars hade vi ändå bara blivit förbannade när amerikanska domare hade dömt som värsta hemmadomarna i finalen mot Canada. Detta är mycket mera skonsamt för psyket;-)


Strax ska vi lämna sonen på hockeläger i K-krona. Den som kom på inryckningstiden 7,30 skulle skjutas;-)



Av petrasperspektiv - 3 januari 2011 18:01

Daegn har varit lugn och behaglig. Det mest ansträngande jag gjort var att gå ner till Ica och handla. Övrig tid har jag läst, druckit kaffe och planerat att plocka bort julsakerna. Eftersom det var så trivsamt att läsa och dricka kaffe lät jag bortplockarplanerna stanna vid just planer. Vad är det för fel på att plocka bort dem på torsdag? Inga enligt mig. Då har jag ju ändå en hel vecka tillgodo tills de verkligen måste vara borta, enligt reglerna ni vet.


För att ni inte ska tro att jag är helt förslappad kan jag berätta att jag dammsugit, svabbat, lagat två olika rätter och tvättat också. Bara så ni vet;-)


Sonen har en kompis här. Hans namne. De båda är verkligen störtsköna ihop. De har samma sköna, torra humor och så är de lika lugna. Så klart är de som trettonåringar är men det är absolut inget härj och röj med dem i huset. Jag har knappt lagt märke till dem mer än när de har varit nere och ätit och då har jag mest skrattat åt deras helt sjuka skämt. Underbart!



Av petrasperspektiv - 3 januari 2011 09:43

Vaknade 8.45 idag. Underbart att få sova tills man vaknar av sig själv. Så skulle jag kunna ha det alltid förutom att jag hade fått jobba till åtta på kvällarna för att hinna göra mitt jobb då.


När jag låg kvar och spekulerade en stund i sängen slog det mig plötsligt. Imorgon bitti ska sonen "rycka in" 7.30 på Telenor Arena i Karlskrona. Hmmm, det innebär att vi måste köra senast 6.15 Vi måste alltså stiga upp vid fem. Fy f-n...



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards