petrasperspektiv

Alla inlägg under januari 2011

Av petrasperspektiv - 16 januari 2011 13:40

Jag kanske har höga krav men i ett hus för 2,5 miljoner ska det vara tipptopp. Tycker i alla fall jag.


Idag när vi var och kollade på huset i Sölve möttes vi av en pöl på köksgolvet. Det var någon form av läckage och det är ju inte det bästa utgångsläget vid en försäljning.


Dessutom var det sprickor lite här och där och mellanrum mellan golv och golvlist nästan överallt.


Men visst var det fint annars, och stort. Nästan för stort faktiskt. Men, inget för oss. Imorgon kommer det hem hantverkare som ska kolla och räkna på en renovering här hemma. Och så kollar vi vidare på andra hus också. Man vet ju aldrig. Plötsligt kanske drömhuset är ute till försäljning.


Nu ska jag dammsuga upp en två-tre miljoner barr och sedan ska jag jobba. En LPP-mapp måste bli klar idag. Dessutom ska jag gå en runda. Och stryktvätt har jag en hög av också. Ojdå, plötsligt känns det lite stressigt;-)

Av petrasperspektiv - 15 januari 2011 10:14

Lördagsmorgon, ordet klingar härligt. Äntligen ska man få sova ut och vakna av egen kraft istället för klockradions. Mmmm, det låter väl himlans bra MEN testa att ha sovmorgon i ett hus där två förklädda elefanter ska iväg på match. Det går inte. Helt omöjligt. När maken ska försöka smyga in på toan, som ligger vägg-i-vägg med sovrummet, råkar han på något märkligt sätt dra i sovrumsdörren så den tjongar. När sonen ska öppna toadörren låter det som om han tar sig igenom en stängd dörr.

Så har jag det. Och, när de äntligen lämnat huset och jag lyckas slumrat till, då ringer telefonen! Hallå, det är dödsstraff på att ringa till någon halv nio en lördagsmorgon. Det var bara okej den perioden i livet när barnen var små och man ändå var uppe på okristliga tider. Den tiden är över så, nu är det förbjudet.


Och mitt i allt detta sover dottern som en stock. Jag är allvarligt oroad över att hon kan sova så hårt att hon inte vaknar för mindre än en ett krig. Ska dom vara såna när de är 16, snart 17? Det är ju så länge sedan att jag har glömt. Själv hade jag en pappa med usel hörsel som varje lördagsmorgon lyssnade på Ring så spelar vi på dövnivå. De flesta lördagsmornar innehöll momentet när jag for ner för trappen och sulade igen köksdörren så karmarna vibrerade. Jag lärde mig aldrig att jag inte kunde somna om när jag var så förbannad och att jag egentligen kunde kapitulerat redan från början och stigit upp istället.


Jaja, nu är jag ju uppe och redo för loppisar.  

Av petrasperspektiv - 14 januari 2011 19:01

Nja, jag är väl kanske inte direkt en ond människa annars heller men idag var jag så hygglig att jag blev impad själv. Så här var det:


Jag gick efter tips till BR Skor för att inhandla broddar och visst fanns det broddar där. Ett par. Jag stod och höll i dem när det kom in en äldre kvinna och frågade efter broddar. Ilona (jobbar i affären) skrattade till lite och sa att jag hade det sista paret. Jag skrattade också till förnöjt och menade att japp så var det. Men då! Då slog det dåliga samvetet till. Inte fasen kunde jag köpa det sista paret broddar när det står en olycklig tant på minst 80 år bredvid mig och ser helt knäckt ut. Nixelipix, inte jag. Kvickt som tusan gav jag henne dem och sa att jag kunde vänta tills på tisdag när de jag beställt kommer till sportaffären. Hon tackade mig ungefär 100 gånger och jag mådde SÅ bra. Jag mådde så bra att jag direkt gick in på MQ och belönade mig med en kjol:-)


Efter MQ bar det vidare till Shack Matt och dottern hittade ett par brallor. Då fortsätter jag att vara god och BETALAR dem. Men då blev jag mig själv igen och krävde lite fönsterputsning i gengäld. Mohahaha, nu känner jag igen mig själv igen;-).


Denna veckan var det jag och dottern som dragit nitlotten och fick veckohandla. Så jädra tråkigt.


Jag glömde berätta att jag fick ett ryck och bjöd dottern på lunch på Coffee House. Jag tog samma som dottern. Vetefasen vad det hette men det var en varm macka med salami, brie och soltorkade tomater. Sjukt gott var det. När jag kom hem räknade jag ut pointsen i det. Hoppsan. Nästan hela dagsransonen hade försvunnit med lunchen. Tur att jag fortfarande är mätt:-). Nu har jag tagit en 12 kilometer på crosstrainern så nu kan jag i alla fall ta lite kvällsmat.


Snart är det dags för fredagsmys. I love it.

Av petrasperspektiv - 13 januari 2011 20:09

Idag hade jag mina favo-elever! Idag fick jag dessutom en till. Kul!


Sen for jag till kommunhuset och lämnade ett viktigt papper som jag glömt lämna i flera veckor. Tur det bara gällde mig själv...


Vidare ut till jobb 2 och där hann jag med förvånandsvärt mycket på kort tid innan det var dags för möte i Karlshamn.


Idag var det jag/vågen igen. Idag vann jag. -1,0!!! Jihaaa!!!


Nej, nu måste jag verkligen kolla Maria M och Anna Book. TV3, nu!

Av petrasperspektiv - 12 januari 2011 18:43

Japp, det for nyss fram en tornado genom huset. Tornadon (jag) slet mig sig alla ljusstakar och packade ner dem i kartonger. Tornadon satte fram de gamla lamporna i fönsterna och kunde konstatera att vi har sjukt tråkiga lampor. Måste köpa några nya. Den klantiga tornadon (fortfarande jag) tappade en ljusstake i golvet, kunde konstatera att någon lampa gått sönder, suckade, tryckte ner skiten i kartongen och kommer att bli galen nästa gång ljusstaken plockas fram och inte fungerar. Men, det är ju ett senare problem.


Jag kunde också konstatera att några lampor behöver nya glödlampor och det är riktigt ångestframkallande nuförtiden med lågenergilampor. Värdelöst skit. Jag fattar ju inte vilka lampor jag ska ha! Jag har liksom inte fattat systemet. Om någon människa som läser detta är bevandrad i lågenergilampans värld kan ni väl förklara det för mig. Tackar på förhand.


Jag behöver hjälp med en annan sak också. Jag behöver en zumba-dansare som kan hålla en lektion. Nån som kan? Nån som vet nån annan som kan? Snälla hör av er!


Idag hann jag ÄNTLIGEN till sportaffären. Broddarna var slut. Är vi förvånade? Nä, vi är ju inte det... Det skulle komma in nya på måndag eller tisdag. Jag paxade givetvis ett par;-) så det blir crosstrainern idag igen. Inte bra. LP kommer att ha ett sjukt stort försprång snart;-)

Av petrasperspektiv - 11 januari 2011 18:37

Just nu håller maken på att räkna ut allt material som behövs för att få vårt hus i toppskick. Jag har uppgiften att genast slå upp allt han behöver veta på nätet. Den arbetsfördelningen gillar jag. Särskilt eftersom jag kan facebooka och blogga samtidigt;-).


Sonen är på föreläsning. På eget initiativ är han och lyssnar på Mietek som föreläser om sin tid i koncentrationsläger. Jag lyssnade på honom förra året och kan ju säga att tårarna rann rätt friskt. Duktigt av sonen att gå på såna grejer tycker jag.


Imorgon ska jag till tandläkaren. Jag ska bara göra småsaker som inte ens kostar pengar, den här gången, och ändå är jag lite skeptisk. Sån är jag...


Nu pockar maken på uppmärksamhet. Lika bra att hjälpa till lite;-)

Av petrasperspektiv - 10 januari 2011 19:01

Idag var det back to det vanliga på jobbet. Fullt ös alltså. Så himla kul! Alla är pigga och glada och våra möten har flutit på väl.


Men det var sjutton vad det känns i kroppen att man hållt ett annat tempo idag. Är dödstrött...


Tror ni jag hann ner och köpa broddarna? Nej, exakt. Inte idag heller. Siktar på imorgon.


Nu ska jag unna mig en stund i soffan. Biggest Looser. Inte bara är det kul att se folk med sån kämparglöd. De är dessutom större än mig så jag känner mig pinnsmal när jag ser programmet. Två i ett liksom;-)



Av petrasperspektiv - 9 januari 2011 19:57

Jag får munsår när jag är stressad. Gissa om jag har munsår nu? Japp! Har jag varit ledig och borde vara helt ostressad? Japp. Har vi börjat diskutera flytt kontra renovering på allvar? Japp. Är min familj helt oense? Japp. Där har ni svaret på varför jag just nu har ett fetemunsår. Varför kunde inte huseländet legat i stan? Varför kan inte hela familjen jubla över samma sak och vara så där överdrivet trevligt Disney-överens?


Jaja, en sak är i alla fall bra just nu och det är att jag börjat röja så smått här hemma. Vår hall är faktiskt inte så liten när man plockat bort en sisådär tretton jackor. Har jag sagt att vi förmodligen kan förse ett mindre land med kläder? Det kan vi. Jag har separationsångest när det gäller 1. kläder 2. böcker. Vi har för mycket av båda varorna.


Jag och dottern (mest dottern) la ut lite möbler på Blocket och vips så var två av dem sålda. Det är snabba business;-).


Imorgon börjar jag jobba efter en dryg veckas ledighet. Det är skönt och oskönt. Jag gillar att jobba men jag gillar inte när dygnets timmar inte räcker och så brukar det bli rätt snabbt. Vetifasen vad jag ska göra åt det. Om någon har något smart att komma med tar jag tacksamt emot tipsen!


Igår firade vi jul i Bara. Sent men mycket trevligt. Vi åt ingen julmat utan blev bjudna på den mest fantastiska kycklingpestolasagne jag nånsin ens varit i närheten av. Bra jobbat brorsan! M hade bakat en supergod kladdkaka som vi krönte middagen med. Mums! Det var en händelserik lördagskväll med vinstänk, blod och trill i trappen men för att veta mer om det får ni läsa här: anniejohansen.devote.se


Imorgon ska jag köpa broddar. Snälla påminn mig om det. Jag lider brist på friskluft.


Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards