petrasperspektiv

Alla inlägg under september 2010

Av petrasperspektiv - 5 september 2010 12:33

Jag har ju glömt att rapportera från fredagens kräftskiva! Oj, oj, oj vad det hände grejer...eller nej, det gjorde det inte. Inga sensationella-får-inte-lämna-denna-lokalen-grejer i alla fall.


Men kul var det! Alla var i toppform och pigga och glada. Pojkarna framförde en vacker sång för oss damer. Vi framförde då en sång för dem och överglänste deras insats med bravur. Ja, i alla fall om jag får säga det...och det får jag ju för det här är ju MIN blogg.:-)


Nu har jag städat nedervåningen och precis som vanligt var det sjukt tråkigt. Men nu är det gjort. Hunden tänker jag inte släppa in på ett tag för jag vill gärna njuta av renheten. Får han komma in kommer han direkt att sätta sig på köksmattan och klia sig så att partiklar och hår yr runt honom. Och då kan det hända att jag behöver en tvångströja och det vore ju dumt en så fin söndag som denna. Därför får han stanna ute.


Dottern har en vägra-gå-ut-dag. Hon struntar fullkomligt i hur mycket solen skiner. Hon tänker inte gå ut och så är det med det. Jag tänker inte ens försöka övertala henne. Det kommer nämligen hennes pappa att göra så bra när han har vaknat upp efter nattarbetet. Han är vår egen lilla friskluftspolis:-)


Sonen är och roar sig på Liseberg. Han blev medbjuden av lill-kusinen som äntligen uppnått 110 cm och får åka så gott som alla karuseller. Jag misstänker att det var ett smart föräldradrag av brodern med fru att bjuda med sonen. Då behöver ju inte de själva åka hela tiden. Smart!


Idag blir det Canneloni (eller hur det nu stavas). Mums!




Av petrasperspektiv - 4 september 2010 20:48

Nu har jag läst ut Theorins Blodläge. Den var riktigt bra. Läs den! Som vanligt i hans böcker är det mysterier blandat med andevärld och övernaturliga fenomen. En suverän blandning.


När jag lagt boken ifrån mig fick jag en släng av energi så jag gick snabbt igenom fyra kassar med kläder som dottern rensat bort från min och hennes garderob. Jag ville bara kolla att det inte fanns något där som dottern ansett vara förkastligt men som jag tycker är fint. Hade dottern varit hemma hade hon blivit galen men när katten är borta dansar ju råttorna på bordet så jag passade på att plocka tillbaka några grejer. Om jag inte skriver vilka kanske hon inte märker något;-)


Dottern är alltså i Bromölla och umgås med folk. Sonen är i Malmö hos morbror med familj. Maken sover. Och jag börjar bli rastlös men inte tillräckligt för att göra något vettigt. Så jag sitter kvar i soffan och tittar på Här är ditt liv med ena ögat. Funderar starkt på att gå ner och hämta upp den andra boken jag fått låna av svägerskan. Men det kräver ju en fysisk insats så jag måste ladda en stund till.



Av petrasperspektiv - 4 september 2010 14:26

Om man är en ordentlig flicka som inte ens drack upp det man hade med sig, städade lääääänge, offrade tumnageln på stearinbortgnuggning från golvet och la sig i hyfsad tid då förtjänar man inte att ha en djävulsk huvudvärk dagen efter. Bara så ni vet.


Dagen började med fotbollsmatch i Vä, som pojkarna för övrigt vann med 6-0. Bra jobbat! Innan matchen hann jag och M springa in på HM, prova varsin skitsnygg jacka, konstatera att de satt som de skulle, betala och ut. Allt det tog cirka 4 minuter. Behöver jag nämna att M tycker shopping är överskattat.


Nu ska jag lämna sonen vid tåget.

Av petrasperspektiv - 3 september 2010 16:12

Jag har egentligen inte tid att skriva för här sitter jag och har lååååångt kvar tills jag är i kräftskiveform, både kläd- och annatmässigt.


Ikväll är det alltså kräftskiva med jobbet, skola 2. När vi har det på skola 1 är jag aldrig inblandad i ansvaret. Det är rätt skönt...


Men, men jag hoppas i alla fall att alla får kul. Eftersom jag förmodligen även har tystnadsplikt när det gäller personalfester kommer jag inte att kunna kommentera något som händer. Eller, jag tror inte det i alla fall. Vi får se...:-D

Av petrasperspektiv - 2 september 2010 22:01

Jaha nu har jag varit iväg och gråtit igen. Jag är den mest lättrörda människa som någonsin vandrat på denna jord. Bara så ni vet. Och när jag är på seanser och människor får kontakt med nära och kära då rinner tårarna på mina kinder. Idag rann de mer än någonsin. En ung tjej som mist sin pappa alldeles för tidigt fick "prata" med honom igen och det är mäktigt, rörande och glädjande att vara med om.


En familj som mist sin pappa fick också hälsningar och goda råd från andra sidan och på mina kinder flödade tårarna.


Om man är minsta lilla skeptisk till att det finns ett liv efter detta önskar jag att man följde med på en seans. Efter det kan man inte längre tveka.


Mediet sa till exempel till en man i publiken att han skulle sköta maten bättre. Det var hans döda mamma som förmanade hans skrala mathållning. Hans fru satt bredvid honom och kunde avslöja att mannen inte åt någonting på hela dagen när hon var iväg på jobbet. Inte förrän hon kom hem åt han.


Jag uppmanar alla som är intresserade att komma på nästa seans. Man måste liksom uppleva det för att fatta det stora i det.


Men, ingen pappa eller farmor dök upp idag, heller. Jag undrar var de håller hus.


Mediet, Eva, var väldigt rolig att lyssna på. Ett av de bättre medier jag stött på. Glimten i ögat och en förmåga att lätta upp en gråtig stämning med ett välvalt skämt, det var hennes styrka. Henne måste jag träffa igen. Tjejerna, (ni vet vilka ni är) henne kan vi ha på en hemmaseans!

Av petrasperspektiv - 1 september 2010 21:25

Imorse orkade jag inte riktigt med att klä på mig och ge mig ut på morgonrundan så jag tänkte lite käckt att jag kunde ta en stund på crosstrainern istället. Jeeeses, efter 20 minuter rann verkligen svetten av mig. Att köra på den innan frukost får morgonpromenaden att framstå som en vilostund. Imorgon är det jag som går ut. Dessutom var jag tvungen att kolla på Värmlandsnytt och Tvärnytt hela tiden. Hur kul är det? Inte alls...


Idag har jag blivit undervisad i ekonomi, fakturor, konto, slag och andra saker som för mig är lika lättfattat som grekiska. Jag har dock en mycket duktig och tålmodig lärare så det går framåt. Jag tror jag fattar. I alla fall ända tills jag ska agera på egen hand. Imorgon är det dags för nästa lektion.


Dagen rusade iväg i vanlig ordning på jobbet. Nu är det snart dags för de lönesättande samtalen och när de är inplanerade i kalendern önskar jag att absolut INGET oförutsett händer de närmaste veckorna för det finns det inte tid till.


Ett tips från mig är att veckohandla en onsdag strax efter 20.00 är übersmart. Knappt något folk alls. Mycket bättre än fredag eftermiddag vid fyrasnåret.


Nu pockar dottern på uppmärksamhet:-) Bye!



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards