petrasperspektiv

Alla inlägg den 6 september 2010

Av petrasperspektiv - 6 september 2010 20:39

Dagen har varit full av möten. Möten med olika personer. Vissa möten var lättare än andra. Det är inte alltid så lätt att dra åt samma håll men det är en av de utmaningar mitt jobb innebär.


Det tråkiga är när jag bara säger nej till allt. Vad skönt det hade varit om jag kunde sagt ja till allt. Jag vet inte om det är någon tröst att jag i alla fall hade velat godkänna allt som alla ber om.


Kvällen avslutades med ett föräldramöte. Inget jag höll i utan ett jag deltog i som förälder. Tur var väl det för L kom fram till mig efteråt och skrattade. Hon hade nämligen läst av mitt kroppsspråk alldeles korrekt i klassrummet när hela jag kokade av irritation. Anledningen till det var en grottmänniska som hade åsikter om precis allt. Inte högt givetvis, utan halvhögt så att bara vi som satt hyfsat nära kunde höra. Why stå för sin åsikt liksom? Förmodligen för att de var ganska korkade. Enligt mitt tycke i alla fall...


Nej nu ska jag koncentrera mig på riktigt på partiledardebatten om skolan. Jag ska försöka att inte kasta saker på tv:n när en viss skolminister är i bild. Om han bara låter bli att säga att "nu minsann ska det bli ordning och reda i skolan" så kan jag nog hålla mig. För det är mycket ordning och reda i skolan. Och det massor av rediga barn i skolan. Och om vi vill komma åt dem som av olika anledningar inte passar in i skolan så är nog inte betyg i ordning eller kvarsittning lösningen på problemet. Det är andra saker vi behöver arbeta med då.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards