petrasperspektiv

Alla inlägg under april 2011

Av petrasperspektiv - 22 april 2011 20:09

Ska vi ta och bestämma att vi har det så här nu? Jag menar så här tokfint väder och att vi arbetar fyra dagar per vecka. Jag skulle kunna leva med det. Skulle ni? Förmodligen finns det en dröse med bönder och andra kloka människor som har synpunkter på det där med sol varje dag men jag är en generös människa och skulle kunna gå med på att det regnar på nätterna. Ok?


Just nu sitter jag och dotterna och kollar på Så ska det låta. Jag älskar det programmet. Särskilt när såna underbara människor som Markolio (stavning?) är med. Min första idol, Kikki Danielsson, är också med. När hennes hits kommer kan jag sjunga med. Jag kan alla texter. Det har med min diagnos att göra;-). När jag var liten och skulle mima och föreställa någon var jag ALLTID Kikki.


Vad har jag annars gjort idag då? Jo, jag har solat (älskar det), tittat på fotboll, också underbart i det här vädret, fikat hemma hos familjen L, mycket trevligt, solat ännu mer, läst, lagat mat, cannelloni, mums, läst och bedömt sju uppsatser, jag vet det är helt sjukt att göra en långfredagskväll men vad fasen ska jag göra... men nu ska jag luta mig bakåt i soffan och njuta av Så ska det låta.


Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 21 april 2011 17:01

Japp, våren är definitivt här. Till och med en släng av sommaren. I alla fall på vår altan där jag nyss gled ut i shorts och albinoben. Jag var tvungen att ha solglasögon på för att inte blända mig själv. Åh, vad jag gillar den här tiden. Den så fula vinternaturen håller på att bli vacker igen. Det är ljust mycket och länge och så börjar det bli varmt. Ja, utom på mornarna då. Fattar ni vad kallt det är klockan sex?! Efter vårvärmen i London har min hjärna ställt om sig så jag drar glatt iväg utan jacka bara för att ganska snart hålla på att frysa ihjäl. Men, men, det blir snart behagligt vid den tiden på dygnet med.


Idag har barnen på jobbet haft galej. Jag fick rollen som det elaka trollet som skulle ta bort påsken om de inte drack trolldrycken som fritidspedagogerna gjort av diverse skumma grejer. Att spela troll var kul, särskilt att spela ett elakt troll. Fast jag vet inte om jag var så bra för en kille sa: Ah, jag vet ju att du är snäll och en annan gjorde ett armband till mig. :-)


Nu är jag ledig i fyra dagar. Sau gott. Jag ska verkligen njuta. Jag lovar. Gör det ni med.

Av petrasperspektiv - 20 april 2011 22:13

... att blogga! Så slarvigt! Så går det när man håller på som en liten galärslav hela dagen. Jaja, maken fick riva och röja efter jobbet men jag fick övningsköra med dottern, med livet som insats;-), och så fick jag försöka fixa till moderns dator som förmodligen är så virusfull att det är ett mirakel att den överhuvudtaget startar. Suck. Resultatet blev att jag överlevde övningskörningen men modern får köra ner till banken imorgon och betala räkningarna för datorn visade sig från sin absolut sämsta sida. Lika bra att slänga skiten. Datorer ska liksom bara lyda och fungera annars mister de sin rätt till liv. Så är det.


Sonen är på väg hem från en match i Helsingborg. Den andra på fem dagar. Nära och bra. Not.


Imorgon jobbar jag. Helt okej. Fatta vad jag hinner när det är lugnt.


Efter jobbet idag var det träff hos A. C och J var oxå där och det var Barca-resan som var på tapeten. Puckoflygbolaget hade ändrat flygtiden hem så den är sämre nu än när vi bokade. Mucho störigt.


Imorgon när jag kör förbi Ica ska jag njuta av att jag handlade igår:-). Sån är jag, lättroad:-).



Av petrasperspektiv - 19 april 2011 20:49

Ja jisses vad engelsk jag har gått och blivit:-)


Idag har jag jobbat. Riktigt kul. Inte det minsta jobbigt. Riktigt glassigt faktiskt när skolan är så gott som tom.


Efter jobbet har jag besökt banken, varit på en firma och försökt övertyga dem om att prioritera vårt hus, helst innan påsk, lagat mat, druckit kaffe i solen, gött, veckohandlat, lämnat sonen hos Lundquistarna i Bma och kollat igenom facebooks senaste nytt. Ganska effektivt eller hur?


Lite London: Vi flög till Stansted. En bra flygplats tycker jag. I och för sig tog resan till centrala London ca 90 minuter men vad fasen då hann vi ju se en del också. Vårt hotell hette Hotel 43 och var helt okej, till och med bra. Det var djuriskt lyhört, särskilt med hissen som närmsta granne, men det var fint och fräsch inrett och frukosten var onyttig men god:-). Hotellet låg i Bayswater, ett längre stenkast från Notting Hill. I lööööve Notting Hill. Husen är så fina och miljön är så mysig att jag skulle kunna tänka mig att bo där.


En grej med de fina husen är dock att de bara är fina på framsidan. På baksidan är det skitigt gul-grå tegel som gäller. Not good looking!


I London såg vi typ allt man ska se som turist. Det var Oxford Street, Buckingham Palace, Hyde park, Kensington Park, Picadilly Circus, London Eye, Westminister Abbey, House of Parliament, Millenium Bridge och alla andra broar dottern ansåg att man måste se när man är i London. Vi lyckades förresten lägga vår värsta sighseeingtur samma dag London Maraton gick av stapeln. Osmart. Galet mycket folk och bussar i total oordning. Suck. Men, fint väder var det i alla fall. I London har bokarna (böckerna?) slagit ut och det är grönt och fint.


Att vi åker till London igen är solklart. Men, världen är ju full av andra städer jag också vill se så det kanske dröjer ett tag innan vi är där igen.


Kronan på verket denna reseinspirerande vår är Barcelona-resan som går av stapeln om två veckor. I like it:-)



Av petrasperspektiv - 18 april 2011 20:15

Japp, så var fem dagar i London done and over. Fem dagar är tillräckligt för att min hjärna ska omprogrammeras lite så bli INTE förvånade om det smyger in sig lite engelska, eller föralldel svengelska, här:-D


Vilka dagar! Vädret har varit suveränt! I London är våren mer framskriden än här så det var grönt och fint överallt och det var varmt och gott. Igår var det till och med lite föööör varmt när vi yrade omkring letandes efter en buss som kunde ta oss till Picadilly, mitt i London Maraton. Hmmm, taskig tajming kan jag meddela.


Har vi sett London eller har vi sett London? Halleda vad vi har sett London.


Nu kom maken och sonen och de kommer att bli ytterst kinkiga om jag prioriterar bloggen före dem så: I'll be back:-)

Av petrasperspektiv - 13 april 2011 19:19

Ja, då var jag ett år äldre. 41. Hur klingar det? Hmmm, faktiskt inte så dumt. Mitt i livet liksom. Jag klassas fortfarande som ung, åtminstone av min chef, gillar honom;-), men samtidigt har jag samlat på mig tillräckligt mycket erfarenhet för att faktiskt veta vad jag tycker, varför jag tycker så och sedan kunna stå för det. Det är skönt tycker jag.


En del menar att man inte kan göra en del saker i takt med att man blir äldre och visst kan det vara så men det där måste var och en få styra över. Jag kommer förmodligen alltid att gapskratta, sådär okvinnligt ni vet. Sån är jag... Jag kommer förmodligen också att fortsätta med att klä mig i det jag tycker är snyggt även om det kanske inte passar en 40+. Sånt är individuellt och ska så vara.


Nu ska vi äta. I vanlig ordning, bland träningar och jobb, har ingen hunnit laga mat så idag blir det köpemat. Mums! Ett glas vin blir det också minsann. Ska man balla ur så ska man balla ur:-)

Av petrasperspektiv - 12 april 2011 20:05

Äntligen hemma. Direkt från jobbet till utvecklingssamtal till snabb mat, som dottern fixat, till skjuts, till Pressbyrån och nu skulle jag sjunka ner i soffan och hålla kväll. I och för sig med tjänstefördelningen i knät men med hockeyn i bakgrunden. Gissa då om den förbannade tv:n bråkar! Japp. Helt rätt. Suck.


Dagen har gått i ett huj. Swish så var den slut och det var dags att köra hem. Det måste betyda att jag har kul på jobbet. Eller hur?


Maken jobbar. Den här veckan blir det bara telefonkontakt och möjligen några hummande grymt av mig på kvällen när han kommer hem och av honom på mornarna innan jag sticker. Trevligt...


Jag har nästan packat klart också. Det gick på några minuter. Jag räknar kallt med att jag kommer att hitta massor i London. Nu är det snart dags. Bara en liten födelsedag att klara av först. Vad tror ni om att jag äter en god bakelse eller något annat sjukt onyttigt imorgon? Mmmm, jag visste det. Ni är på min sida:-)

Av petrasperspektiv - 11 april 2011 18:04

Såja, då var första jobbet över för idag. Nu tar taxijobbet över. Sonen ska träna. Inte konstigt jag gillar vintern när han går till ishallen och jag bara kan fnysa när han frågar om skjuts.


Idag har jag sett att det varit toppenväder. Synd att jag bara har tillbringat cirka 17 sekunder utomhus...


Nu är det bara två dagar kvar att jobba innan lilla semestern. Nice. Imorgon är det chefsutbildning på Valjeviken. Det känns fortfarande lika konstigt att sorteras in i chefsfacket så jag säger bara att jag ska på utbildning.


Nähä, får väl ropa ner sonen som by the way är jordens främste tidsoptimist.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards