petrasperspektiv

Alla inlägg under februari 2011

Av petrasperspektiv - 8 februari 2011 20:33

Vid fyra i natt vaknade jag av att dottern stod i dörrhålet och viskade. När hon väckt mig och maken upplyste hon oss om att strömmen hade gått, i typ halva stan, och att det stormade som bara den. Efter att vi konstaterat att hon ställt sin mobil på väckning somnade både jag och maken om. Ja, jag kunde ju höra att vinden tog tag i huset vid något tillfälle men det var inget som påverkade min sömn nämnvärt.


Så fatta min förvåning när jag steg upp i morse och ser förödelsen ute. Vad fasen, det var ju värre än när Gudrun for fram! Takpannor hade farit iväg och till vår lycka landat på gräsmattan, soptunnelocket var uppe och soporna hade sorterat iväg sig någon annanstans och värst av allt, vårt nya plank var helt böjt. Suck, stön och pust...


Idag var en av lärarna, som just nu är föräldraledig, och hälsade på med sina lilla söta bebis. Halleda vad söt hon var. Bebsien alltså;-). Läraren har en begåvning utöver det vanliga i att baka och idag bjöd hon på två fantastiska kakor. Ni vet ju att jag i vanliga fall har en extrem karaktär men när just hon bjuder på kaka då är man dum i huvudet om man hoppar över. Ni anar inte vad god den var! Himmelsk! Värt att få lite ångest över, helt klart.


Mina elever hade ju prov idag. Min magkänsla säger mig att det gick bra. I alla fall slet de som små myror och gjorde sitt allra bästa. Och det är jag nöjd med!


Arbetsdagen avslutades med en föreläsning kring värdegrund och kultur. Många kloka saker sades och jag fick faktiskt en kul idé jag tror jag ska testa på jobbet.


Ett särskilt meddelande till A: Jag tyade inte;-)


Av petrasperspektiv - 7 februari 2011 20:35

Imorgon är det dags för nationellt prov i svenska och svenska som andraspråk. Upp till bevis för min del alltså. Jag tror att jag är mer nervös än eleverna. Jag vill ju så gärna att de ska lyckas! Jag kommer i alla fall att vara på plats och stötta dem mentalt;-). Om alla klarar godkänt bjuder jag på fika. Tror ni det kan vara en bra morot? Äh, jag bjuder på fika i vilket fall som helst, bara alla gör så bra de kan.


Idag var det lång dag på jobbet. Lunchen åt jag med vänstran samtidigt som jag hade ett samtal. Det gick det med.


Ett promenadmedarbetarsamtal har också hunnits med. Idag i ett rasande tempo. Skönt!


Pratat med broren har jag gjort. Vi har synkat vår vintersemester nästa år. Han ringde och bytte stuga idag så att vi bor grannar. Inte för att han har en sådan försäkring som gör det möjligt men han lyckades ändå. Det är bara han som lyckas med sånt;-). Jag funderar skarpt på att hyra in honom nästa gång vi ska binda om huslånet. Det hade förmodligen slutat med att banken var skyldig OSS pengar varje månad;-).


Eftersom jag haft det lite körigt på jobbigt idag har jag 8,5 pp kvar att äta! Förslag?



Av petrasperspektiv - 6 februari 2011 10:18

Om man inte gillar konceptet melodifestival, varför titta? Så klart kan det ju vara så att man tittat och lyssnat på alla bidragen och inte gillar ett enda och då är det ju bara så. Men, om man liksom inte gillar hela melodifestivalgrejen så fattar jag uppriktigt inte varför man tittar. Jag skulle aldrig sitta och titta på ett program jag tyckte var tradigt. Men det är ju jag... Jag älskar hela melodifestivalkittet. På riktigt! Ingen är nog gladare än jag för alla deltävlingar och andra chansen och allt. Jag har härliga veckor framför mig:-)


Ett annat val man gör är vad man väljer att lägga sina pengar på. I vår familj prioriterar vi upplevelser. Därför har jag alldeles nyss bokat en skidresa. Inte förrän nästa säsong är det dags men det är bra att vara ute i god tid så man får bo där man vill. Jag blev ju lite bortskämd sist med bastu i stugan så det är ju numera ett krav på vintersemestern:-)


Idag ska vi städa. Så himla trist att behöva lägga tid på. Men om vi gemensamt tar ett rejält ryck är det gjort på någon timme så det är väl bara att bita ihop.





Av petrasperspektiv - 5 februari 2011 18:42

Lördagen borde bara räknas som en halv dag så som den susar iväg. På grund av hockeyn hinns väldigt får saker med på lördagen. Vips så är det kväll och vips igen så är det söndag. Idag sov vi rätt länge i och för sig och det gör ju dagen ännu kortare men vad skönt det var.


Innan frukost gick maken och jag en runda som vi avslutade på Ica med att handla frallor och annat gott. Frukosten avnjöts sedan med hela familjen och två kompisar till sonen. Nice.


En sväng till stan hann vi med där en present till sonen inhandlades. Han fyller ju 14 nästa helg!!! Då blir ha fjortis. Undrar om han uppskattar att jag kallar honom det?;-)


Föräldramöte inför Tjeckienresan har vi oxå haft idag. Jag säger bara vad trevligt det kommer att bli. Såna goa människor som jag ska tillbringa en vecka med. Redan nu vet jag att det kommer att skrattas en hel del:-)


Hockeyn nämner jag bara som hastigast. Jag hade det hektiskt i speakerbåset idag med många mål och många utvisningar. Pust. Det var en lättnad när matchen var slut. Om inget annat så för att min son fortfarande var hel efter att laget återigen mött ett lag som mer gick in för att grisa än att spela hockey. Ja, jag vet att hocket ska vara tufft MEN det ska inte vara fult. Konstigt att en del lag inte kan lära sig det. OCH! Konstigt att en del föräldrar inte alls kan reglerna men ändå vrålar som besatta på läktaren. Pinsamt...


Nu är det snart Melodifestivalsdax. Det är heliga stunder i det här huset. Inget onödigt prat, största möjliga koncentration och surroundsystemet på, det är reglerna här hemma.

Av petrasperspektiv - 4 februari 2011 15:33

Olle heter min nya tandläkare. Det var Olle och en snäll tandsköterska som heter Annelie som tog hand om mig idag. De gjorde ett gott jobb. De klarade nämligen av att hålla mig lugn och fin, trots att det slutade med en rotfyllning. Suck.


Eftersom den första bedövningssprutan inte tog tillräckligt fick jag en till och jisses vilken kräm det var i den. Jag var bedövad upp i ögat, skitläskigt att blinka.


Men nu har Olle fixat och trixat lite i tanden och på torsdag ska jag dit igen. Kalaset går på något 3800 och uppåt. Sura pengar men när man har ont är plötsligt inte pengarna viktiga längre. Konstigt det där.


Nu håller jag tummarna för att det inte ska börja göra ont men om ifall att har jag lagrat ett halvt apotek;-) som jag hoppas att jag inte behöver nyttja för jag har köpt en flaska vin på Bolaget som såg fin ut och den skulle jag vilja smaka på ikväll. Jag köper alltid vin efter ettikett. Så vinsnobbig är jag...



Av petrasperspektiv - 3 februari 2011 19:30

Jag har jätteont i munnen. Jag tror det är en tand som spökar men det gör liksom ont överallt den sidan av munnen. Grejen är ju också att psyket är väldigt mycket starkare än man tror så jag försöker faktiskt att slappna av mentalt och fokusera på annat. De stunder jag lyckas har jag mindre ont. Imorgon bitti ringer jag till tandläkaren i alla fall. Har de ingen tid till mig åker jag dit och sätter mig tills de tar sig tid.


En positiv sak mitt i allt bedrövligt med munnen är: -0,9!!! Yes!


En annan positiv sak idag var alla glada zumbadansare på jobbet. Jisses vad de dansade. Mycket imponerande måste jag säga. Jag tittade ju bara på men jag kunde snabbt konstatera att det var tur det för med min koordination hade jag ALDRIG fått ihop zumban.

Av petrasperspektiv - 2 februari 2011 22:01

Nu måste jag verkligen hoppa i sängen och försöka sova. Imorgon är det kompetensutvecklingsdag på skolan och det är en del som ska fixas innan alla kommer. Därför blir jag hämtad av M 7.20 Japp, ni läste rätt. 7.20 Dessutom måste jag duscha och tvätta håret imorgon bitti. Ojojoj, jag som avskyr tidiga mornar. Hellre jobba till sex om jag bara hade fått glida in vid nio, halv tio.


Sonen och laget förlorade sin match. Synd. De var värda en seger. Men vem har sagt att idrott är rättvis? Vem har sagt att något är rättvist? På tal om rättvisa så är det ju faktiskt så att för att det ska bli rättvist måste det vara lite orättvist. Nu tror ni väl att det slagit över men nixelipix det har det inte. Ni kan väl grunna på det över natten så ska jag förklara vad jag menar imorgon.


Snabb omröstning: Ska jag äta något innan jag lägger mig? Om jag inte har fått hundra nej inom tio sekunder tolkar jag det som en direkt uppmaning att äta något;-). Tack och godnatt!

Av petrasperspektiv - 2 februari 2011 18:02

...är det lite synd om mig för jag har ont. Jag har ont i örat ner i halsen och från örat fram till ena bihålan. Det gör ruggigt ont stundvis för att sedan försvinna korta stunder. Mycket märkligt. I natt vaknade jag en tvåhundrafemtiotusen gånger och var tvungen att upp och vandra en runda för när jag gjorde det släppte det värsta. Fatta vad tråkigt. Och tröttsamt. Just nu hålls ögonlocken uppe av ren vilja.


Snart ska jag en sväng till ishallen. Sonen spelar match och det vill man ju inte missa. Mot Mörrum idag igen. Hoppas det inte blir pinsamma tränaruttalanden igen...





Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards