petrasperspektiv

Alla inlägg under februari 2011

Av petrasperspektiv - 20 februari 2011 22:00

Idag gäller ändringen vårt hus. Det vill jag verkligen totalförändra. Det är på gång. Vi väntar bara på en liten kalkyl på vad kalaset kommer att kosta. Förmodligen inte peanuts. Men, vi är en familj som trivs hemma och jag tycker det är välinvesterade pengar att öka trivseln här OCH att att slippa tänka på renovering mera på ett antal år. Då kan maken och jag spela golf istället och så kan han klippa gräset medan jag läser en bra bok. Hur bra låter inte det?

Av petrasperspektiv - 19 februari 2011 22:04

...blev jag innan idag. En av de andra hockeyföräldrarna,PD, berättade att hans syster A läser min blogg. Det var lite oväntat men så himla kul! Det är ju nästan så att jag skulle kunna ha en "Dagens Peter" bara för att glädja liksom:-)- Hoppas, hoppas, hoppas han gör något riktigt kul, eller för all del pinsamt så jag har stoff för blogginläggen!


Nu är Anders tillbaka igen. Jag kan säga att det är tur att Mellon är slut för nu är det show igen. Just nu pratar han om en utbränd ishallsvaktmästare...


Nähä, att formulera text här är ingen begåvad idé! Hörs imorgon.

Av petrasperspektiv - 19 februari 2011 20:42

Jaha, då var vi i Tjeckien. Om någon inte varit där kan jag berätta att det ganska mycket ser ut som Sverige, naturen då alltså, husen ser INTE ut som hemma. Vi och tjeckier har inte riktigt samma syn på heminredning och belysning. I ALLA fönster hänger trådgardiner och inte en enda fönsterlampa syns så långt ögat når.


Jag trodde i min enfald att det skulle vara lite, lite vår här. Det är det inte kan jag berätta. Fy fasen vad kallt det är här! Inte bara ute utan oxå på hotellrummet. Men, för att kompensera det har de täcken man hade  i Sverige för en hundra år sedan eller nåt, jättetjocka och jättetunga. 


Igår kväll var vi på hockey. Kul och anorlunda. Många mål och om man tycker att Kallinge ishall är kall har man aldrig varit i den ishallen vi var i igår. Kallt var bara förnamnet.


Hotellet är annars helt okej. Glamoröst är helt fel ord. Okej stämmer bättre. Maten är god och vinet kostar 10 svenska kronor för ett glas. Ni fattar! Himmelrike:-)


Nähä, nu ska jag fokusera på mellon. Givetvis har vi kopplat ihop dator med tv. Björklund har införskattat rätt kabel och hade högtalare med sig (?!) så nu sitter så gott som alla och tittar på melodifestivalen. Anders har änttligen gått och satt sig i baren så nu kan vi andra lyssna ordentligt:-) 

Av petrasperspektiv - 19 februari 2011 14:15

Vad skulle jag mer vilja ändra på? Ja, det finns ju en del...


Jag skulle vilja att alla barn fick må bra och vara glada. Jag vill att alla barn ska få tak över huvudet, mat i magen och ha föräldrar som älskar dem. Det vill jag.

En självklarhet egentligen men ändå inte en självklarhet för alla barn. Inte ens här hos oss i Sverige.

Jag vill att alla barn ska ha kompisar och att ingen är taskig emot någon annan. Jag vill att alla vuxna tar ett vuxenansvar och ser till att våga vara vuxna. Barn mår bäst av att ha trygga vuxna omkring sig.


Det var dagens önskan. Hmmm, vad ska jag önska imorgon?

Av petrasperspektiv - 18 februari 2011 17:45

En annan sak jag skulle vilja förändra är hela kaloritjottabalongen. Jag skulle vilja vända upp och ner på allting så att det som är onyttigt nu vore nyttigt. Tänk er att godis, särskilt choklad, vore något man var tvungen att äta för att må bra och för att det innehöll en massa nyttigheter och att man inte gick upp nånting av att äta det. Tänk det!


Eller tänk att lever var så onyttigt att man fick skämmas om man åt det. Det vore något det.

Av petrasperspektiv - 17 februari 2011 20:00

Jag tänkte jag skulle göra en såndär bloggrej. Ni vet sånt där när man har ett tema man håller sig till under några dagar eller en vecka eller så.

Frågan är ju vad jag ska ha för tema...


Tänk, tänk, tänk...


Nu kom jag på det! Saker jag vill ändra på! Det ska jag skriva om.


Första saken jag vill ändra på är det svenska klimatet. Det är alldeles för kallt för min smak och så är vintern alldeles för lång. En liten vinter på två månader skulle man väl kunna stå ut med men som det varit i år är det ju bara för mycket. För mycket snö. För mycket blåst. För mycket kallt. Usch!


Tänk om jag verkligen hade kunnat ändra på det! Vad lycklig jag hade varit!

Av petrasperspektiv - 16 februari 2011 21:11

För att kunna åka på semester jobbar jag på som en slav för att få klart saker. Idag fick jag veta att en rapport jag trodde skulle vara klar till den 3/3 skulle vara klar till IDAG! Hoppsan. Jag nästan dog. Dessutom har jag och kollegan M arbetat med en annan grej och fightats mot tiden samtidigt så det känns som om dygnet skulle behöva byggas ut något litet under några dagar. Jag hade tänkt crosstraina idag för imorgon är det vägning och den här veckan har det inte blivit mycket träning. Däremot har det blivit en del godsaker. Givetvis inte mer än tillåtet men i mitt fall medför det väl i alla fall en viktuppgång...


Men, men, ingen träning blev det...utan jag har istället lagt onsdagskvällen på att sammanställa rapporten. Kollegan och jag blev klara med den andra saken också så nu lättar trycket något.


Hungrig är jag också. Eländes elände;-)



Av petrasperspektiv - 15 februari 2011 20:23

Nu har jag landat efter en lång dag. Som vanligt har jag hunnit ungefär hälften av vad jag hade tänkt hinna med. Hopplöst...


Men, jag har haft flera samtal idag. Bra samtal. Kreativa och utvecklande samtal. Det är kul.


Sen har jag varit på yoga. Det var jobbigt fysiskt och psykiskt. Psykiskt för att jag kunde konstatera att mina armar är för korta. Antingen det eller har jag för tjocka lår för mina armar når inte ner i golvet ordentligt i en akrobatisk rörelse vi ska göra. Hmmm, vad gör man åt det?


Imorgon är det möten. Kul. Det var rätt så länge sedan nu känns det som.  

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards