petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2010

Av petrasperspektiv - 13 maj 2010 13:05

Jag jobbar hårt här hemma. Tvätta, städa, plocka och en massa annat, samtidigt! Jag har hört att männens stressnivå sjunker när de kommer hem medan kvinnors stiger. Det är en undersökning jag tror på. Det gäller så klart inte alla men generellt tror jag att det stämmer.


Satte mig vid facebook för att pausa och så öppnade jag mejl. Dumt gjort. Genast blev det jobb. Men nu har jag svarat och hoppas att jag förklarat på ett bra sätt så att jag inte skapat ännu fler frågor istället...


Nähä, back to work.

Av petrasperspektiv - 12 maj 2010 20:12

Jeezez vad kallt det var på fotbollen. Tur jag körde hemom (finns det ordet?) och tog på mig jättetjocka vinterparkasen. Så skönt!


Pojkarna vann med 4-2, skönt när det nu var så otrevligt väder. Det blir ju lixom lättare att stå ut med vädret om spelet funkar.


Jag pratade med lite andra mammor också när jag var där. Det känns toppen att vi har så bra kontakt. För när egna barnet påstår att ingen annan längre använder cykelhjälm då är det väldigt lättkollat och vips så är den diskussionen avslutad. Det är många i sexan som går just nu för vi föräldrar är sjukt envisa med att de ska använda hjälm. Men det är helt okej för min del. Vill de hellre gå så är ju det deras bekymmer.


Händelserik dag på jobbet var det också. Jag hann med en snabbvisit i matsalen, en språngmarsch upp till personalrummet för att hämta kaffe och så enstaka snabba toabesök. Därutöver var jag sysselsatt med viktiga grejer och massor med samtal. Det är oerhört händelserikt på jobbet kan jag säga.


Nu ska jag ta och beställa lite ur taxfreekatalogen tror jag. Lite parfym och annat glamoröst får det bli.


Tjipp och hej!

Av petrasperspektiv - 12 maj 2010 16:31

Nu ska jag packa ihop datorn och bege mig hemåt alldeles strax. Kylskåpet gapar tomt, det är värsta höstvädret ute och jag ska på fotboll!!! Jag är lite nojig med att alltid närvara när mina barn gör något. Idag är det match för sonen och då måste jag ju titta. Trots att jag lär frysa ihjäl på kuppen. Men men det är bara att bita ihop. Tänk vad livet kommer att vara trist när ingen längre vill att man ska titta på när de spelar/sjunger eller dansar.


Mat får inhandlas imorgon. Det får bli köpemat idag. Det lär ju i alla fall inte sonen klaga på.


Haj svajs!

Av petrasperspektiv - 11 maj 2010 13:57

Ännu en fantastisk dag. Började med möte som var riktigt trevligt. Önskar bara att det funnits mer tid till diskussion för det var spännande saker som togs upp.


Sedan fortsatte jag med att ha lektioner med sexor och sjuor. De jobbar på som galningar och jag kan redan nu se vilka bra böcker om sig själva de producerar. Det ska bli riktigt roligt att läsa alla!


Lunch är ju rätt överskattat så jag åt en måltidsersättningsbar under tiden jag ringde olika människor. Eftersom lunchen skippades tyckte jag att jag kunde ta mig fem minuter att blogga istället. Det är såna val jag gör.


Rätt ofta möter jag folk som undrar hur jag hinner blogga. Rätt många får det dessutom att låta som att jag sitter och leker vid datorn och borde ha vettigare saker för mig. Jag kan berätta att skrivandet har en terapeutisk verkan på mig och att jag skriver istället för att kolla på tv för det är jag ganska ointresserad av. Jag bloggar eller läser mycket hellre än tittar på tv. Så nu var det utrett.


Jag och en kollega är på gång med en rektorsblogg så nu blir det ännu mera bloggande. Mina elever i åttan har också startat en blogg som jag administrerar så livet är fullt av bloggar. Känns riktigt bra!


Tisdag eftermiddag betyder fika som betyder bästa dagen i skolan. Mums!

Av petrasperspektiv - 10 maj 2010 19:32

...det är viktiga saker det. Och det har jag fått lära mig massor om idag i Malmö. Vi var iväg i rektorsgruppen och lyssnade på olika människor som berättade om dessa saker. Bäst var en rektor och två elever från Alvesta. Rektorn för att han var så duktig på att prata att jag glömde att vara trött och eleverna för att de var klokare i ämnet än många av oss som satt i salen och lyssnade. Mycket intressant!


Det värsta med hela dagen var att man fick en macka till lunch! Jag är inte van vid att bara äta en liten ynka macka till lunch varpå jag nästan hade en nära-döden-upplevelse innan jag var hemma och kunde slafsa i mig pyttipannan sonen fixat. Äta frukost klockan sex, en fralla klockan nio, en macka klockan tolv och sedan en kaka klockan tre är inget att rekommendera.


Nu funderar jag på om jag ska crosstraina eller om jag ska låta bli. Det lutar åt att låta bli. Är grymt trött. Kanske ska jag gå en runda imorgon bitti istället?


Sssshhh, jag hör soffan ropar på mig. Då var det avgjort. Ingen träning idag.

Hej svejs!

Av petrasperspektiv - 9 maj 2010 16:41

Nu sitter jag nyduschad i soffan och försöker piska ut maken i köket. Han ska laga middag men ska titta färdigt på ett program först. Trots att jag är hungrig...Hur tänker han?


Dagen har hittills fyllts av tvätt, tvätt, tvätt, fotboll (hy), tvätt, städning, crosstrainer, dusch och tvätt.


Fotboll i maj BORDE vara varmare än hockey men nixelipix. Det var svinigt kallt på Svarta Led idag. Detta trots att jag hade ungefär lika mycket kläder på mig som när vi åkte skidor i 23 minusgrader. Fy fasen. Det borde vara solgaranti på fotbollsmatcher.


Crosstrainern är en underbar uppfinning. Perfekt träning i lagom temperatur och som en extra bonus kan man titta på tv samtidigt. I like!


Så ja, nu är maken i köket:-)


Det bidde ingen golf idag. Det är för kallt för det med. Jag är en glidargolfare, dvs jag spelar helst bara när det är fint väder, i alla fall inte ösregn eller svinkallt.


Imorgon är det utbildning i Malmö. Riktigt kul!

Av petrasperspektiv - 8 maj 2010 23:24

Oj vad snabbt den här dagen gått. Och vad mycket jag hunnit...

Först långfrukost. Sen fylla släpet med bråte som ska till tippen. Lunch och sen iväg till Slottslängorna där alla sexor i kommunen tävlade i Drogfighten. I sonens klass går många idrottsungar som ju i sig själva är riktiga vinnarskallar. Som om inte det vore nog är föräldrarna ännu värre vinnarskallar. Hur slutar den kombinationen? Med vinst! Jajamensan 6D ska till Tyskland och bada i vattenland, bo på lyxhotell och åka karuseller. Grattis alla goa ungar! Bra jobbat!


Han som organiserat allt, typ, stannade och frågade om jag var där som lärare, rektor eller förälder. Vi skrattade åt mina olika roller men jag kan tänka mig att det skapar viss förvirring hos andra. För mig är det glasklart. Jag var bara mamma idag. Det är jag alltid när jag är iväg på något med mina barn. Då är jag aldrig lärar- eller rektorpetra, bara mamma petra.


Däremot pratar jag så klart med mina elever och deras föräldrar för att jag tycker det är kul att umgås med dem. Tyvärr har jag ännu inte lärt känna så många på nya skolan men det kommer.


Efter fighten var det hemfärd och sedan middagslagning. Sonen drog hem till kompisen för övernattning medan maken, dottern och jag drog igång och spelade Buzz. Först ÄGDE jag dem men sedan slutade jag att ha tur och då vann maken. Men, det var då rakt inte skicklighet som ledde honom till seger utan en fruktansvärd tur!


Nu är det snart dags att styra mot sängen. Ska bara kolla på jag inte missat något viktigt på FB först :-)

Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 7 maj 2010 18:05

Jag kan meddela att det inte var varmare i Kristianstad. Det var lika bedrövligt kallt där som här. Och i denna fantastiska temperatur provar alltså dottern bikini. Ja, det var något varmare inomhus men tittade man ut fick man liksom höstkänsla.


Jag föll också för dotterns optimsism och köpte mig en vit sommarklänning. Så söt. För att inte släppa gamla vanor med svarta kläder, jag handlar nästan bara svarta kläder, så köpte jag en sjal som gick i svart och rosa. Mucho snyggo. Jag fick dessutom ett anfall av generositet och köpte en klänning till dottern. Den var, om möjligt, ännu sötare än min och den ska hon ha när hon ska på Operan i kungliga huvudstaden.


Inte förrän dottern insåg att vi förmodligen skulle dö svältdöden snart var det dags att åka hem.


Nu sticker maken och hämtar pizza till övriga familjen men jag ska ju ut och äta. Mmmm. Jag vill gärna på Salvatores. Hoppas de andra oxå vill det.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards