petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2010

Av petrasperspektiv - 25 maj 2010 22:16

Då var jag hemma igen. Dagen har varit lång och händelserik. Lektionerna var det lite si och så med för vi hade skol-DM i fotboll på skolan. Det vill man ju ogärna missa så vi tillbringade rätt mycket tid där. Laget sonen spelade i kom trea och det var de nöjda med. Något ingen var nöjd med var vädret. I normala fall är Svarta Led ett blåshål och idag slog det sig själv med hästlängder. Fy f-n vad kallt det var! Klänning och leggings som vissa smarthuvuden (jag) hade på sig värmde ju inte heller direkt.


Jag har fått tilt i huvudet efter Kreta. Min hjärna kopplar liksom inte tillbaka till opålitligt väder i Sverige uten litar på att det är varmt ute när solen skiner och himlen är blå. Imorse var det så. Jag kikade ut, sol och blått, alltså klänning, leggings och tunn kofta. Ut och upp på cykeln och där stelnade jag till. Så svinigt kallt. Kan inte varit många plusgrader. Jag vill ha sommar! Nu!!


Efter jobbet bar det av till stan. Ny bandyklubba till sonen. Suck. Inom Shack Matt med dottern. Inget roligt där idag. Det blev ju i alla fall billigt.


Hem och slevade in mat innan det bar iväg till föräldramötet. Det var trevligt och jag var inte ett enda dugg nervös. Konstigt. Många frågor och en del kritik blev det men det avslutades i positiv anda och det är ju det viktigaste. Fastnade sedan med en förälder och kom därför hem så här sent. Föräldern är ju också kompis och fd kollega så vi har ju en del att prata om när vi träffas.

Kul är det i alla fall.


Nu ska räkningar betalas och morgondagen planeras. Och jag som är trött i ögonen. Lika bra att göra det snabbt!


Hej svejs!



Av petrasperspektiv - 24 maj 2010 21:34

Idag när jag körde hem från jobbet hörde jag något sjukt roligt på radion. Det var några som diskuterade kring rapporten om att vi svenskar blivit allt mindre skeptiska till invandrare och att det kanske vore smart av SD att byta inriktning i sin politik. De drev sedan hejdlöst med SD genom att föreslå att SD kunde byta ut ordet muslim till cp-skadad istället. En av tjejerna berättade att hon redan hjälpt till genom att byta ut ordet i en intervju med JÅ. Därefter spelades intervjun upp. Jag har ju erkänt sjuk humor så jag skrattade så tårarna rann. Hysteriskt roligt.


OM nu någon skulle bli upprörd och tro att jag driver med cp-skadade människor så kan ni släppa den tanken direkt för det gör jag INTE! Däremot driver jag med SD. För människor som inte ser allas lika värde är människor jag inte tycker om.


Som ett litet sidotema på detta kan ni gå in på länken till vänster, dotterns blogg, och läsa om hennes funderingar kring in- och utlänningar. Lika smart som sin mamma;-D


Av petrasperspektiv - 24 maj 2010 20:20

Måndag. Förmiddagen var full av lektioner och eftermiddagen var ett enda långt möte. Ett trevligt och givande sådant. Ingen verkade vilja slå mig och det är ju alltid skönt:-)


Efter jobbet for jag till gymmet. Tränade lite för syns skull men pratade mest. Mycket trevligt.


Sa jag förresten att jag var ute och gick imorse? Klockan strax innan sex. Jag imponerar på mig själv.


Idag har jag inga djupa tankar och inget vettigt att skriva om.


Imorgon är det mitt första föräldramöte som rektor. Jag borde kanske vara nervös men det har jag inte vett till. Prata är ju ändå grenen jag har vinnarchans i så det ska nog inte bli några problem. Jag tänker i och för sig hålla en oerhört låg profil men hälsa välkommen och berätta nya organisationen faller ju på min lott så lite snack blir det ju.


Äh, nu tar jag en kopp kaffe och ser om hjärnan startar. I så fall återkommer jag. 

Av petrasperspektiv - 23 maj 2010 17:26

Det gör gott för självförtroendet att höra att några saknat mig under veckan som gått. Tack!


Igår kväll öppnade jag mejlboxen. Hoppsan vad det händer saker på en vecka. Och då är det säkert flera som vetat att jag inte varit hemma och därför med flit väntat med att mejla. En som skrivit var jättegullig och skrev att jag absolut inte fick öppna mejlet förrän jag var i tjänst. Synd bara att jag är så sjukt nyfiken att jag var tvungen att läsa lite. ;-) Nu har jag i alla fall återigen en sjukt lång att-göra-lista till imorgon. Hela förmiddagen är full av lektioner och på eftermiddagen har jag ett viktigt möte som förmodligen kommer att innehålla massor av åsikter och känslor. Om ni inte hör av mig imorgon kväll har jag gått i däck eller har någon nitat mig;-).


Förr har jag önskat mig sommarlov för att vila. Nu önskar jag mig sommarlov för att hinna ifatt.


Dagen har varit lång. Eftersom jag ju varit på träningsläger där dessutom tiden ligger en timme före oss vaknade jag klockan 04.50 (!) imorse. Jag låg och drog mig en stund, läste lite, innan jag klev upp och drog på mig träningskläderna. Sen, trumvirvel, SPRANG jag. Kan ni förstå att att jag, av alla, var ute och sprang klockan sex en söndagsmorgon. Helt sjukt! Men fruktansvärt imponerande om jag får säga det själv. Och det får jag ju:-D


Nu är det Grey´s!

Av petrasperspektiv - 22 maj 2010 22:10

Att jag inte är någon vidare djurvän är för de som känner mig ingen nyhet. Djur kan vara söta på håll och om man slipper deras hår i ens hus men ett djur som f-n i mig aldrig är sött är kackerlackan. Sent en kväll på semestern ska jag på toa. Barnen sover sött i rummet bredvid toaletten. Maken tittar på grekisk tv (!) och jag ska som sagt på toa. Tänder lampan och vad får jag se?! Jajamensam en skitäcklig kackerlacka! Vad göra? Givetvis försöka kalla till sig maken så att han kan göra något manligt som att döda kräket. Hör han mig? Nix. Vad göra? Slita till sig en ballerinasko och föröka döda den själv. Resultatet? En levande kackerlacka som försvann in bakom toaletten. Skitäckligt. Gissa vem som drog upp benen när hon satt och kissade?!


Jag bestämde ganska kvickt att inte yppa ett ljud om husdjuret för barnen. Hade dottern anat en kackerlacka på toa hade hon inte pinkat på resten av semestern. Den ungen kan hålla sig! Men, någon dag senare när jag återigen stormar in på toa är det lilla odjuret framme igen och den här gången hörde maken mig! Jag trängde in äcklet (kackerlackan) i hörnet och sedan tog maken till tyngre saker än ballerinaskor och då var det över med kackerlackan.


Det mina vänner är ett hjältedåd! Att jag faktiskt agerade och inte blev fjompigt hysterisk som jag egentligen ville bli gör mig stolt. Att jag sedan hade lagt mig ner och dött om det var en mus det är en helt annan historia.

Av petrasperspektiv - 22 maj 2010 20:41

Jeeezez vilken  abstinens jag haft! En vecka på Kreta utan blogg och facebook...Det var en hård prövning vill jag lova. Att läsa allt jag missat på facebook är ju orimligt så om det förekommit något riktigt smaskigt kan ni väl lägga ut det igen. He he;-)


Ja, jag har allstå varit på Kreta en vecka. Jag fick inte ens andas om det på bloggen för maken så om någon trott att jag tröttnat på att blogga eller brutit båda handlederna kan jag glädja er med att båda hypoteserna var fel. Jag har helt enkelt varit piskad att låta bli. Jobbigt!


Något som däremot inte var jobbigt var att ligga vid poolen med en bok i ena handen och en drink på bordet bredvid. Det var bara gött. Utom när det blåste full storm eller i fredags när familjen låg vid poolen hela dagen och solen behagade titta fram i cirkus en timme sammanlagt på hela dagen. Man skulle kunna kalla det semester men oxå träningsläger. Ni som följt mig och familjen på tidigare semestrar vet att maken sällan lutar sig tillbaka och pelar sig naveln. Nixelipix. När han är med är allt seriöst. Vi är ALLTID först vid poolen. Men, tack vare honom har vi alltid solsängar och har fått mest soltid av alla...


På tal om solsängar. Det är en grej som tar på krafterna. Det blir liksom tidigare och tidigare varje dag om man vill ha sängar, och det vill man. Vi är ju såna ordentliga människor som inte bara lägger ut handdukarna utan faktiskt lägger oss och solar och vi stör ihjäl oss på människor som lägger ut handdukar innan fan har fått på sig skorna och sedan masar sig ut klockan elva. Då har hur många som helst fått lägga sig på stenhårda plattor för att sängarna tagit slut. Sjukt! Fram för fler som den brittiska kvinnan på vårt hotell som helt coolt flyttade väck en handduk och tog solsängen.Jag kan berätta att den som fått sin handduk flyttad inte sa ett pip. Well done!

Av petrasperspektiv - 14 maj 2010 13:36

Jag tyckte det var ganska varmt och skönt ute innan idag, ialla fall tills dottern och jag åt glass på Glassbåten. Antingen kylde glassen ner oss eller blev det kallare. Ruggigt är det nu i alla fall.


Just nu känner jag mig ganska klar med alla sysslor. Tvekar kring om jag ska ta en halvtimme på crosstrainern. Det hade ju inte skadat.


Snart kommer brodern med familj från Malmö för att kolla på dottern när hon och resten av Danskompaniet showar. Lite tacos ska ätas innan oxå. Vi får väl se vilket skick svägerskan är i. När hon var ute och sprang igår (sista rundan innan Göteborgsvarvet) bröt hon foten. Här snackar vi otur. Verkligen oflyt.


Vi hörs!


Av petrasperspektiv - 13 maj 2010 18:44

Vad händer när jag har tvättat som en maniac hela dagen? Jo, maken plockar fram ett par byxor som genast måste tvättas fort! Why not skjuta honom?


Ni som känner mig vet ju att jag är oerhört mycket för jämlikhet och att jag aktivt arbetar för att få alla att förstå att hemmet är ett gemensamt ansvar, inget de andra "hjälper till" med. Så långt är allt okej MEN tvätten sköter jag. Mest för att maken är kass på det. Efter en grådassig vittvätt och en bebisgul annan vittvätt har jag tagit över den delen av hemmet. Han får faktiskt inte tvätta. Inte mer än sina äckliga träningskläder. Absolut inte någon annans kläder i alla fall. I och med detta förbud blir jag alltså den som nu måste tvätta en maskin till. El pucko.


Dottern är och genrepar inför vårens dansshow imorgon. Det vete katten när hon kommer hem igen. Sonen har flickvännen på besök och på vanligt tonårsmanér har de stängt in sig på rummet...



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards