petrasperspektiv

Alla inlägg under mars 2010

Av petrasperspektiv - 7 mars 2010 19:27

Sovmorgon blev det idag. I mitt fall är det inte att sova överdrivet länge för då får jag bara ont i huvudet. Nej, men att få sova tills man vaknar av sig själv och inte klockradion och sedan får ligga kvar och slumra. Det är sovmorgon för mig och det hade jag idag. Gott.


Lite goda värmebullar till frukost och sedan kaffe. Härligt.

Nej, jag dricker inte kaffet till frukosten. Jag dricker det efteråt. Det är godast så.


Vi hade en härlig säsongsavslutning idag. Pojkarna vann mot Karlskrona men 7-3. De spelade jättebra. Sonen fick sätta ett mål idag också och det var bra för självförtroendet. Det har varit lite måltorka på sistone. Han har gjort suveräna insatser men just målen har lyst med sin frånvaro. Därför var det extra roligt. Ett tag spelades det riktig "grishockey" med fula tacklingar och oshyssta grejer. Det kulminerade med att en av våra blev jättefult tacklad mot sargen. Karlskronas tränare kom ut på isen med en av våra tränare för att ta hand om vår kille och när han mötte sin egen sa han mycket argt till honom att genast gå och sätta sig i båset. Samma kille fick sig en salva till i båset. Det tycker jag är bra! Fult spel  ska stävjas.


Efter matchen duschade pojkarna maken i Pommac. Jag undrar hur många på Mc Donalds som skulle kunna tänka sig att mannen i grått ställ körde kalsonglöst...


Nu tittar vi på matchen igen. Riktigt kul! Nu kan jag ju dessutom vara lugn. Jag vet ju att vi vinner:-)

Av petrasperspektiv - 6 mars 2010 18:04

Dagen började tidigt. Det är SÅ mycket lättare att vakna och stiga upp när det är ljust och soligt utanför fönstret. Jag mornade mig en stund men sedan tog jag tag i mitt liv och körde en stund på crosstrainern till "På spåret"-reprisen (!). Jag tycker egentligen inte om det programmet men jag gillar Kristian Luuk så av den anledningen stod jag ut.


Efter dusch och frukost var det dags att skaka liv i dottern. Inte helt lätt en lördagsmorgon...Därefter ett Kristianstadsbesök. Dottern, jag och maken minsann. Det är inte varje dag han hänger med på såna utflykter. I och för sig drogs riktlinjerna upp innan avfärd så att inga missförstånd eller shoppingutsvävningar skulle uppstå. Riktlinjerna var: Ur & Penn, ställa in klockarmbandet, HM, noggrann shopping, MQ, kolla stråhatt. Vi var också på Stadium, makens favoaffär, efter Biltema då, och Glitter men det gick undan vill jag lova.


Senare kollade jag och maken på när sonen dömde i hockey. Det är cup i ishallen idag och sonen som vädrar stora inkomster har tagit på sig att döma de flesta matcherna. Han lär vara dödstrött och iskall när han kommer hem ikväll. Men rik, i hans ögon i alla fall:-)


Eftersom shoppingen hämmades något av makens närvaro har jag nyss beställt hissgardin, påslakan och extra örngott till sovrummet på Internet. Jag vill ändra stil därinne och göra det lite mer gammeldags. Det är verkligen fantastiskt praktiskt att kunna sitta hemma i soffan och bara klicka hem det man vill ha.


Imorgon är det säsongens sista hockeymatch med grabbarna. Det är både skönt och trist. Skönt för jag tror maken behöver vila och trist för att jag älskar att titta på när de spelar. Får väl kolla fotboll istället, även om det inte är lika skoj så är det helt okej.


Nu tar jag lördagskväll med ett glas rödvin. Mums! Maken är och handlar ingredienserna till en ostbricka. Livet kan vara sämre:-)

Av petrasperspektiv - 5 mars 2010 19:04

Just nu sitter det tre hysteriskt fnittriga tjejer i köket. De ska skriva en sångtext till en operalåt men de skrattar mest. En av dem har ett sjukt smittande skratt så när hon lägger av en skrattsalva sitter jag i rummet bredvid och skrattar jag med. Jättekul!


Maken och jag har diskuterat husköp. Det verkar inte bli något av med det...

Då återstår bara att vinna på Lotto och leja bort allt arbete. Det funkar det också.


Nu ska jag tömma torktumlaren. Tvätten som ligger i har legat där sedan förra veckan. Jag har glömt, förträngt, den. Säkert måste jag tvätta om skiten.


Eller struntar jag i det. Har den legat där så länge kan den ligga där tills imorgon. Jag byter lakan i sängen istället. Det är så härligt att lägga sig i en renbäddad säng.


Nu skrattar de igen. Jag med:-)



Av petrasperspektiv - 5 mars 2010 15:45

...ett nytt hus! Japp, det vill jag. Antingen det eller obegränsat med pengar så att jag och familjen kan tala om för en inredningsakitekt hur vi vill ha det, arkitekten ritar det och instruerar sedan alla möjliga hantverkare om hur de ska göra. När allt detta är klart ringer valfri människa till mig och familjen som ligger vid en pool i ett varmt land och sippar på en Vodka Lemon, ja inte barnen då, och säger att vi när som helst kan komma hem för allt är klart. För att gardera sig mot ett psykbryt ser man till att någon annan, tex arkitekten, noga kollar igenom huset så att allt är riktigt gjort så att vi inte ska behöva ta tag i några som helst obehagligheter.

Så vill jag ha det. Nu! Vad tror ni om det?


Idag var det en som gratulerade mig till mitt nya jobb. Jag tackade och log och var sedan beredd på att lämna det samtalsämnet men det var inte den andre. Nej då, hans nästa fråga handlade, i något förtäckta ordalag, om hur mycket jag skulle tjäna. Vilket jag givetvis inte talade om bara för att det störde honom. Elakt? Mmmm, kan vara sån ibland. Grejen är att om man som han tror att jag tar ett rektorsjobb för att tjäna pengar då är man snett ute. SÅ mycket tjänar man faktiskt inte...Om man gör det för pengarnas skull gör man det av helt fel anledning. Här snackar vi om en chans att driva skolutveckling! En chans att skapa en bättre skola för elever och lärare. En chans att förändra! Att då snacka om pengar är futtigt.


Tillbaka till huset. Jag vill verkligen ha ett nytt eller ett totalrenoverat hus! Är det stor utdelning på Lotto i helgen?

Av petrasperspektiv - 4 mars 2010 20:33

Kom på att jag glömt berätta hur det gick efter skräckfilmen som grabbgänget tittade på här hemma förra veckan. Resultatet blev: en hel hög med kids som sov i sina föräldrars sängar eller i närheten av desamma. Den enda som sov som en stock i egen säng tror jag var sonen. Jag hade gärna tagit åt mig äran av det skulle varit mina gener men tyvärr vore det lite för långt från sanningen. Jag hade varit skiträdd.

Så, jag och maken kanske inte är de allra populäraste föräldrarna i umgängeskretsen just nu. Men vad fasen. Lite kul är det:-) he he he

Av petrasperspektiv - 4 mars 2010 19:43

Nu har jag och kompisen E varit ute och gått i nästan två timmar. Jeeeses vad det känns i benen. Men så kan det gå när man har så himla mycket att prata om. Vi är ju inom samma "bransch" och vi tycker och tänker så lika kring många pedagogiska fenomen att det är en fröjd att prata, prata och prata. Och under tiden vi pratar får jag så många bra idéer att jag genast vill pröva dem. Underbart!


När jag kom hem från promenixen orkade jag inte riktigt ta tag i middagen som var planerad idag, kött, wok och ris utan tänkte att jag bara skulle steka lite pannkakor. Sagt och gjort. Jag vispade ihop smeten och började. Det jag inte tänkt på innan är ju medlemmarna i familjen inte äter några små mängder. Plockade fram ett paket korv och korvbröd ur frysen. Till maken tänkte jag. Sedan stekte jag korv och gräddade pannkakor och märker att det förmodligen har tagit fyra gånger så lång tid som ursprungsmiddagstanken! Korkat. Och inte kan jag lämna spisen heller för då bränner jag ju pannkakorna. (Har just bränt två eftersom jag skriver...).


Jaja, annars har dagen varit bra. Vi har till och med hunnit veckohandla och hur skönt är inte det. Imorgon när jag kommer hem kan jag alltså ta det lugnt. Förmodligen blir det inte så men det känns skönt att låtsas.


Nähä hörrni, nu måste jag äta. Är riktigt hungrig. Hej svejs!

Av petrasperspektiv - 3 mars 2010 19:13

Huset är tomt. Alla är iväg och tränar på ett eller annat sätt. Kvar är jag. Ni vet hon som var uppe kvart över sex och tränade på crosstrainern! Impade? Jag förstår det. Lite impad själv faktiskt!


Idag fixade vi igång sonens Visa-kort och skaffade id-kort till både sonen och dottern. Det var på tiden...Men, så stolt han var. Tror han växte en eller två decimeter. Vi var tvungna att gå raka vägen till Konsum så att han fick inviga kortet under uppsyn av hönsmamman:-) Det gick jättebra!


Idag var jag inne och vikarierade i sonens klass. Jag var rätt taggad när jag gick in och jag var beredd på att få vara ganska tuff för att få dem att förstå att sonens mamma är jag på fritiden men i klassrummet är jag lärare. Visst fick jag förtydliga min roll och visa att jag är en ganska sträng lärare som inte tillåter nåt trams eller tjafs i klassrummet men när det väl var sagt fungerade allt bra!

Vi avslutade med lite rättstavning ā la petra, hänga gubbe. Jag har ett helt grymt ord som kan "hänga" vilken elevgrupp som helst men idag var det ju lite jobbigt för där satt dels egna sonen och dels tre elever som är mina ordinarie SvA-elever och de har ju redan fått känna på grymmeordet. Vad göra? Fuska så klart! Jag bytte ord:-) Sonen blev skitsur:-)


Nähä, nu är det dags att rätta uppsatser.


Idag börjar Grey's Anatomy! Det enda viktiga programmet som sänds, nästan. Måste vara klar tills dess.


Jag måste återigen tacka alla trevliga, snälla människor som hejar på mig och mitt bloggande. Det är verkligen jättekul med er positiva feedback!

Av petrasperspektiv - 2 mars 2010 19:12

Idag har jag trevande känt på rektorsrollen. Jag var ute och besökte nya arbetsplatsen och vi började med en fika, kaffe och semla! Ja, jag vet att det var årets sista i söndags men man vill ju inte vara bantarbesvärlig när man träffar nya kollegor:-)

Vi hade ett givande samtal och det känns mycket bra måste jag säga. Framförallt har vi samma pedagogiska tankar och värderingar och det är viktigt.

Jag fick också se mitt arbetsrum. Det är litet men trevligt och jag känner att jag kommer att trivas där. Jag är dessutom granne med biblioteket och då är ju lyckan fullkomlig.


Idag har solen visat sig och man blir så glad. Det är så härligt och sinnet blir genast lättare. Dessutom blir jag shoppingsugen. Det är kanske inte normalt men sån är jag. Jag vill till IKEA. Jag vill ha en ny matta och nytt soffbord. Men eftersom jag toksparar pengar till Kreta-resan och att mina barn fyllt och snart fyller år är det inte riktigt läge för det egentligen. Jag hade glatt kunnat leva på nudlar en eller ett par veckor som kompensation för ett IKEA-besök men maken och jag talar inte riktigt samma språk i dessa frågor...


Idag är det hockey på tv, Djurgården-Brynäs. Gissa om jag har minsta lilla rösträtt vad gäller kanalval idag. Rätt gissat, inte en chans. Och nu tog Brynäs ledningen också. Lyckan är fullkomlig!





Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards