petrasperspektiv

Alla inlägg den 30 mars 2010

Av petrasperspektiv - 30 mars 2010 19:53

Idag har jag varit och handlat priser som ska delas ut imorgon och på torsdag. Jag tror nämligen på positiv förstärkning och belöningar istället för tjat. Så i mina grupper har jag infört en tävling. Till varje lektion ska eleverna ha med sig penna, suddi och mapp. Har de med sig de sakerna och kommer i tid får de ett kryss. Den med flest kryss vinner. Någon gång har vinsten varit godis, någon annan gång en cool penna, några gånger har det varit böcker. Det är inga stora och dyra vinster men det blir ändå viktigt för ungarna att vinna. Detta innebär att jag aldrig behöver tjata och gnälla på dem när de inte har grejerna med sig. De får skylla sig själv. Imorgon är det alltså dags att kora vinnarna från jullovet fram till nu. Spännande!


Idag har varit en kul dag på jobbet. Lektionerna har gått väldans bra och alla har varit glada. Vi har fortsatt att titta på film och jag kan återigen rekommendera alla att se den om ni inte har gjort det. Dessutom kom E från exepeditionen in till mig och visade att jag hade fått dagens ros på kommunens intranät. Men, hur kul är det?! Jag blev jätteglad och till och med lite rörd. Det var en urgullig mamma som tycker jag gör ett bra jobb när jag undervisar hennes son. Tack! Tänk vad omtanke och en klapp på axeln kan göra en glad.

Dessutom hade vi en bra pedagogisk diskussion när vi satt på ett möte. Det kan låta löjligt men det är alldeles för sällan vi har tid med det. Tyvärr, för jag tror egentligen att det är nödvändigt för att utvecklas i yrket och för att se nya möjligheter i undervisningssituationen. Men, bland alla måsten och akuta saker får det tyvärr alltför ofta kliva åt sidan.


Nu är det Mästarnas mästare. Jag har inte följt det innan men råkade se förra avsnittet och fastnade. Idag är det sista avsnittet och final och det vill jag ju inte missa. Så, ha det gott. Vi hörs imorgon.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards