petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2010

Av petrasperspektiv - 15 augusti 2010 22:27

Vilken behaglig söndag jag har haft. Den började med att jag vaknade i husvagen. Jag var säker på att klockan inte var alls mycket för det är hon aldrig när jag vaknar men tji fick jag. Hon var nio. Kanon. Utsövd. En frukost i förtältet med en bok innan barnen vaknade till liv hann jag med. När de hade ätit och vi hade packat ihop oss for vi hem.


Väl hemma veckohandlade jag och maken och sen for han till jobbet. Efter det har jag crosstrainat, tittat på Avatar, tvättat, sytt, facebookat, lagat mat, ätit mat, pratat i telefon och lite annat smått och gott. Allt detta i en behagligt måslig takt. Så skönt!


Avatar fick jag låna av kollegan innan semestern och eftersom jag är långt ifrån någon filmtittare hade jag glömt bort den. Den var inte den bästa film jag sett men inte den sämsta heller. En helt okej film att crosstraina till för jag var tvungen att koncentrera mig på filmen och då tänkte jag inte på hur länge jag höll på.


Sonen och dottern hamnade i soffan däruppe och har kollat på OC i evigheter. Om jag och maken skulle vilja resa iväg en vecka eller så är det bara att köpa en OC-box till dem så är de roade:-)


Imorgon är det jobb igen. Jag ska börja min dag på skola 2. jag behöver kolla upp en del grejer som salar och så. Sen verkar det som om jag blir av med min arbetsplats där så eventuellt måste jag packa ihop mina grejer. Det känns ju verkligen toppen att man brydde sig om att prata med mig innan man fattade det beslutet. Märks det att jag är ironisk? Bra! Jag tycker verkligen det vore på sin plats att prata med mig innan man bestämmer att jag ska dela skrivbord med någon. Fattar ni hur mycket material jag har? Fattar ni hur pedantiska högar och hur välorganiserat mitt skrivbord är? Nej, om jag måste dela tänker jag planera och rätta hemma.


Om jag skulle ta och gå och lägga mig. Jag planerar att promenixa imorgon klockan sex...

Av petrasperspektiv - 14 augusti 2010 15:09

Det regnar i Hällevik. Jag skulle precis snöra på mig promenadskorna när det började. Jag tog det som ett tecken. Alltså kollade jag facebook och bloggade lite istället. Dottern kom oxå in och hon satte på tv:n. Där visas just nu Lotta på Bråkmakargatan och tro det eller ej men jag får knappt kontakt med henne. Värsta nostalgitrippen. Den filmade rullade en del hemma hos oss för några år sen... Bredvid sig har en en gigantisk godispåse som hennes överdrivet hyggliga mamma köpt till henne. När jag ville ha en bit såg hon ut som om jag försökte ta hennes ena njure eller nåt. På nåder fick jag ta en bit. Helst ingen men om jag måste fick jag ta en "sockerbit". Rebellisk som jag är slet jag snabbt åt mig en fudgebit och proppade in den i munnen. Ha! Jag ska smygsno mer sen:-)


Igår kväll köpte dottern och jag pizza som vi åt i förtältet. Riktigt mysigt var det. Senare satte sig dottern vid datorn och jag kollade på tv. Det tog säkert en halvtimme innan jag somnade...herregud, tänk att man kan vara så slut efter en veckas arbete...


Nu slutar smattret på taket. Jag tror jag går en sväng. Kanske till affären borta i byn så jag kan handla mina egna fudge... 

Av petrasperspektiv - 13 augusti 2010 17:16

Jaha, då var husvagnen uppställd och förtältet uppslaget. Givetvis inte av mig för jag jobbade ju...smart va?!


Sonen är lämnad på miniträningsläger och dottern är snart packad och klar. När hon väl är det drar vi till husvagnen och har en egen kväll. Maken får passa huset. Nån ska ju göra det...


Idag hade vi föreläsning på jobbet. Jag tycker den var jättebra. Föreläsaren hade många väldigt kloka saker att förmedla. Fikan fungerade toppen och jag hann med allt annat som oxå skulle fixas. Skönt att allt gick så bra. Nu kan jag slappna av. Det kommer att dröja innan jag tar på mig att ordna en studiedag igen...


Ha en härlig fredagskväll allihopan! Vi kanske ses i Hällevik!

Av petrasperspektiv - 12 augusti 2010 20:32

Idag rivstartade vi skolan och jag måste säga att det var skitkul! Så klart är det en massa grejer att reda ut och fixa och dona med men det är ju riktigt, riktigt kul!


Imorgon är det föreläsning och jag har precis lämnat av föreläsaren på pensionatet hon ska bo på inatt. Hon ville testa dator och kanon ikväll så att hon skulle ha koll innan morgondagens föreläsning och tur var väl det för tro inte att det funkade. Nej då. Det var bara att ringa kollegan M och fråga lite så där snällt om han gjorde något särskilt. Nej då det gjorde han inte. Han rev bara en vägg (!). När jag berättade var jag var och att det uppstått ett liiiitet problem undrade han om jag ville han skulle komma upp till skolan. Ni fattar vilket hygglo han är. Bäst!


Det är sjukt kvavt och jag har öppnat tvärdrag i hela huset. Det märks knappt.


Imorgon ska dottern och jag till Hällevik och spana in jazzfestivalen. Kan det va något tro?

Av petrasperspektiv - 11 augusti 2010 21:35

Sverige håller på att vinna en fotbollslandskamp. Det var ju ett tag sen. Och rolig fotboll oxå. I like it!


Jag har en favoritfrukost. i den ingår valnötter. Jag var tvungen att sticka ner och köpa nya för den gamla påsen tömdes imorse. 53 spänn tar de på Ica för en liten sketen påse. Är inte det hutlöst? Det tycker i alla fall jag.


Imorgon ska sonen på hockey i Karlskrona, Icebreakers vs KHK. Fy sjutton vad jag oxå vill dit. Men det går inte för jag ska möta föreläsaren vid stationen, visa henne aulan och sedan lotsa henne till stället hon ska övernatta på. Dålig tajming.


Dottern har ont i tänderna. Fattar ni hur mycket järn och gummiband hon har i sin mun? Jag lider med henne. Inte konstigt att jag gått med på att bekosta en tandblekning när hon blir av med eländet.


Nu tar jag ett glas vin och firar att terminen drar igång på RIKTIGT imorgon. Tjolahopp!

Av petrasperspektiv - 11 augusti 2010 16:08

Jag tror minsann jag är redo att möta alla imorgon. Det känns som om jag har koll på läget.


Antingen kan det kännas gött och man kan luta sig tillbaka och slappna av eller kan man tänka att det verkar lite för lätt och att man förmodligen har missat en massa saker. Gissa vilken personlighet jag är! Japp, jag lägger just nu min mesta energi på att försöka räkna ut vad jag har missat. Suck.



Av petrasperspektiv - 10 augusti 2010 21:53

Som svar på en kommentar: Självklart ska jag roa dig imorgon. Alla borde få skratta på jobbet:-)


Ehhh, ni vet det där med att jag eventuellt skulle börja leva på golfen. Glöm det. De nya klubborna är kass! Värdelösa! Skitklubbor! Och nu pratar vi inte mer om det...


När jag för en gångs skull sitter i soffan en tisdagskväll och är redo för Morden i Midsomer, då är det inte Morden i Midsomer. Fy så illa.


Idag åt jag lunch på Richards en trappa ner, eller vad det nu heter. Jag uppmuntrar alla att äta där för det var sjukt gott!


Imorse när jag och maken var ute och gick 06.15 (impade va?) var det 10,2 grader. Vi snackar fleecen på.


Imorgon ska det visst regna. Undrar om jag har tillräckligt med självdisciplin för att gå ut en runda på morgonen då? Förmodligen inte...


Idag träffade jag en gammal (alltså hon är inte gammal) facklig kollega på stan. Vi pratade lite och hon sa snälla saker för sån är hon. Hon är verkligen en genomgod människa. Jag är rätt kass på att tala om såna saker så jag gör det nu och hoppas hon läser detta. Ta åt dig M! Du är super!


Just nu har jag nyheterna på och minknäringen diskuteras. Jisses vad jag har svårt att ta "djurvännerna" på allvar.

Av petrasperspektiv - 10 augusti 2010 17:38

Har ni det så att ni skrattar så mycket att ni får ont i magen, på jobbet? Det har jag. Vilken lycka säger jag. Idag har jag skrattat så mycket att jag knappt fick luft ibland och där mina kollegers förtjänst. Jag jobbar ihop med två mycket seriösa och kunniga människor och mitt i all denna kunnighet är de helt galna. De har precis samma knäppa humor som jag och det underlättar ju. Jag tror faktiskt till och med att deras är snäppet knäppare än min.


Tänk om alla kunde få ha det så. Jag är lyckligt lottat.


Nu ska jag och maken ta en sväng till golfbanan. Bli INTE förvånade om jag typ kan leva på mitt golfspel efter idag med mina nya klubbor och allt.


Tjingeling!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards