petrasperspektiv

Alla inlägg under augusti 2010

Av petrasperspektiv - 23 augusti 2010 20:41

Idag var det dags för första lektionen med niorna. Så himla kul att träffa dem igen! Vi drog lite riktlinjer och regler inför hösten och så berättade vi vad vi gjort på sommarlovet. Som vanligt var jag den enda som inte varit utomlands. Så är det alltid. Mina elever har släktingar världen över och åker alltid till så härliga platser på semestern. Jag har erbjudit mig att följa med och "passa dem" om de behöver nån som ser efter dem. De bara skrattar när jag säger det. Vad kan de mena med det?;-)


Efter en lång jobbedag var det styrelsemöte. Som vanligt var det snackigt och glatt men idag tror jag minsann vi slog rekord. På två timmar var vi klara. Det har aldrig hänt förrut!


Nu sitter jag och barnen och kollar på Fångarna på fortet. Vilken nostalgitripp:-)


Idag har dottern börjat gymnasiet. Schemat ser glassigt ut och jag tror nog att hon kommer att gilla gymnasiet. Jag är lite avundsjuk. Jag hade gärna levt om gymnasietiden, minus alla kärleksbekymmer då;-), fast jag lärde väl mig något av dem med...


Av petrasperspektiv - 22 augusti 2010 22:14

...jag höll nästan på att glömma att blogga och det går ju inte för sig.


Jag måste säga att helgen varit behaglig. Idag har jag pulat med lite allt möjligt här hemma. Bland annat har jag organiserat våra 83 miljoner par skor, ja de flesta är mina, i källaren. Så nu är min plan att de flesta skor ska vara där och INTE på hallgolvet, huller om buller. Vi får väl se hur länge den här organisationen håller.


Planen var att maken och jag skulle spela golf framåt kvällen men eftersom vädret är liiiite opålitligt ville jag inte chansa på att det inte skulle börja regna utan stannade hemma och crosstrainade istället. Sonen följde gärna med och höll maken sällskap. De hade bara varit ganska mycket osams när de kom hem. Sonen har ju ett visst temperament. Det har maken också men det fattar han inte själv och därför kan det vara bra att han får handskas med andra med samma golftemperament. För så är det. Maken är mycket sällan arg, till skillnad från mig som är arg ett antal gånger varje dag, men när han spelar golf kommer hans sämsta sidor fram. I och för sig bara när han och jag spelar själva men ändå. För när han blir sur och förbannad på sitt spel blir jag sur och förbannad för att hans pissiga humör påverkar mitt spel negativt. Ja ni fattar vilken cirkus det blir av det.


Jaha, då var det jobbedag imorgon igen. Dags att möta mina goa elever. Sista året tillsammans nu. Jäklar vad de ska få jobba, he he. :-)

Av petrasperspektiv - 21 augusti 2010 14:19

Jag älskar att strosa omkring i stan på lördagar. Idag var det extra trevligt för det var så mycket folk där. Det var loppis på torget, valstugor på samma ställe och så något trädgårdsgrej någonstans. Därav allt folk. I vilket fall som helst var det trevligt. Lite fynd gjorde jag också. I en affär som ska läggas ner fyndade jag ett svart linne och ett skärp för den enorma summan av 55 kronor:-).På Liv hittade jag annat kul. Inga fynd men sånt som livar upp. En lunch på Kristinas är aldrig fel. Där åt dottern pannkakor med grädde och sylt och jag åt en bit broccolipaj. Mumsigt. Och trevlig personal har de där oxå;-)Ikväll blir det grillemat. Jag tror minsann vi ska sitta ute på altanen hela kvällen. Det är ju så skönt ute. Tänk att det är så göttigt trots att vi är inne i slutet på augusti. Den här sommaren kan man verkligen inte klaga på.

Av petrasperspektiv - 20 augusti 2010 21:24

Nu har det hänt igen! En sorglig sak har drabbat vår lilla stad återigen. Den här gången i form av ett mord på en 17-årig tjej. Usch, hur mår de stackars föräldrarna nu? Blir man nånsin "redig" igen. Jag har svårt att tro att jag skulle kunna skrapa ihop kraft att orka leva vidare. Förmodligen finns det en inre styrka som tar en igenom och som gör att man överlever men jag är glad om jag ALDRIG behöver få några erfarenheter av det.





Av petrasperspektiv - 19 augusti 2010 21:27

...blev det i matchen mellan Ifö:s 97/98:or och ett lag vars namn var omöjligt att komma ihåg för jag tror det var tre ortsnamn i det. Matchen spelades i alla fall i Arkelstorp, typ. Sonen satte två mål och spelade för övrigt också mycket bra. Hela laget spelade väldigt bra och det var en fröjd att titta på. Kul!


Idag fick minsann både jag, maken och sonen hasta iväg till jobb och skola. Dottern, den lilla grisen, låg kvar och tog sig en rejäl sovmorgon. Som straff fick hon laga middag. :-)


Att det varit händelserikt på jobbet behöver jag väl knappt berätta längre. Jag tror jag gör så att OM det infinner sig en lugn dag utan att det händer en miljon olika saker på jobbet så skriver jag om det istället.


Nu ska dotterns ögonfransar färgas och eftersom jag gjort det innan med lyckat resultat har jag fått nytt förtroende. Det är ju inte särskilt jobbigt. Särskilt inte för dottern vars enda uppgift är att blunda i 30 minuter och det har hon inga som helst problem med.


Imorgon SKA jag ut och gå på morgonen. Bara så ni vet. Er jag träffar får gärna fråga mig om jag varit ute så att jag får skämmas rejält om jag inte gått min runda. Kom ihåg det!

Av petrasperspektiv - 18 augusti 2010 18:44

Jag och dottern for iväg till Eko för det var en del saker hon behöver inför skolstarten på måndag. Bland de nödvändiga sakerna var ett hänglås. På min tid, ni vet på 1900-talet, hade vi nycklar till skåpen på Furulund. Uppenbarligen är den tiden över...Smart dock, för tänk så mycket tid och pengar som INTE behöver läggas på borttappade/slarvade nycklar.


Ha! Ikväll kan jag äntligen tvinga sonen att gå och lägga sig när jag tycker det är lämpligt. Inte för att han är extremt rebellisk i vanliga fall men han har ju haft helt rätt i att han inte behövt stiga upp så tidigt och följaktligen inte behövt gå och lägga sig så tidigt men jag är ju så lättväckt sådär i insomningsprocessen så jag föredrar ju att det är helt tyst då. (Vilken lång mening det blev...)


Hujedamig vilka dagar det har varit den här veckan. Jag känner mig helt slut. Jag tror det beror på alldeles för lite friskluft, jag hinner inte sticka ut näsan under arbetstid ens, och alldeles för mycket att hålla reda på. Mina att-göra-listor blir bara längre och längre.


Alltså: friskluft! Nu!


Av petrasperspektiv - 17 augusti 2010 20:06

...SKA jag se Allsång på Skansen live. Om jag så ska åka dit själv så ska jag se det. Ikväll är det sista avsnittet. Sen, kan jag meddela, är sommaren slut. Japp, så är det. Kanske inte officiellt men i min lilla bubbla är det så att när Allsången är slut och skolan har börjat-då är det höst. Eller i alla fall nästan. Inte så att man åker till stranden längre i alla fall.


Idag har dottern bokat in oss på Singin in the rain i Malmö, på Malmö Opera, i oktober. Tur att nån tar tag i såna saker så vi blir lite kulturellt bildade.


Jobbet har varit händelserikt, som vanligt. Ingen dötid där inte. Nej, toktempo hela tiden. Men, det gör inget så länge jag styr över tiden själv och det inte läggs på mig saker jag inte fixar för då blir jag stressad och sur. Och som sur är jag inte kul. Jag höll på att bli lite härsken idag men då roade mina coola rektorskollegor mig så att jag höll på att skratta ihjäl mig och så var jag glad igen. Tur att de finns!


Fast jag har blivit sur idag. På maken, det puckot. Här har jag suttit i 2,5 hos frissan, kapat håret säkert en decimeter och färgat hela härligheten och han ser inte det. Antingen är hans syn mycket sämre än han vill erkänna eller är han bara dum. I vilket fall som helst blir jag skitsur. Jag ska ALDRIG mer säga nåt positivt när han har klippt sig. Måtte jag komma ihåg det! Det är synd att jag är så kass på att tjura men idag ska jag f-n imig anstränga mig...


Nähä, dags att slänga ihop ett litet brev som ska hem med eleverna. Hej svejs!

Av petrasperspektiv - 16 augusti 2010 18:03

Dagen började med att jag konstaterade att det regnade så jag somnade om en stund till för morgonpromenader i regn är överskattade. Efter alla bestyr for jag till skola 2. Där fick jag reda på att jag får behålla min arbetsplats och det tackar jag väldigt mycket för. Han som skulle fått den har väl blivit livrädd när han hört mig morra. Men, helt bitchig är jag inte så jag sa att han gärna får använda den när jag inte är där bara han inte stökar runt i mina högar. Vi får väl se om han vågar...


På skola 2 har det varit hektiskt. 83 miljoner frågor att svara på. Ungefär lika många beslut att fatta och så lite nya elever som trillar in. En vanlig dag på jobbet alltså. Men, som vanligt har jag skrattat en massa också. Bland annat åt en lapp som satt på mitt skrivbord när jag kom tillbaka efter ett möte. Jag kan inte skriva vad det stod på den men dels fick den mig att skratta och dels fick den mig att må bra. Jag gillar såna lappar, och människor som skriver såna lappar:-).


Eftersom jag inte klev upp och promenerade imorse straffar jag mig själv med att crosstraina nu ikväll istället, trots att det fortfarande är SJUKT kvavt.


Imorgon ska jag äntligen till frissan. Jag har en grotesk utväxt och det känns som om alla jag pratar med bara tittar på utväxten. Usch och fy. Precis som vanligt känner jag att jag vill göra något helt galet imorgon, som att kapa det en decimeter eller färga det i en helt ny färg. Men när jag väl sitter där mesar jag väl ur och så ser jag ut som jag brukar när jag går därifrån. Om någon har något konstruktivt förslag på förändring får ni gärna höra av er.


Nu ska jag dricka kaffe!  

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards