petrasperspektiv

Alla inlägg under april 2012

Av petrasperspektiv - 6 april 2012 19:32

Nån som vet nån som råkar ha en pardörr till ett uterum liggandes hemma till ingen nytta? I så fall får ni gärna förmedla den kontakten för vi behöver en sån. Rätt så snart faktiskt.


Idag har vi planerat badrum. Oj vad fint och oj vad dyrt det blir. Men blotta tanken på att ha ett badrum som är stort nog att hysa mer än en person i taget är nog för att göra mig lite lyckligare.


För övrigt har det packats, packats och packats och så gick vi en lång runda och mamma var här på kaffe och så har det lagats mat. Det är väl ungefär vad som har hunnits med. Ja, lite tvätt också förstås men det tillhör ju liksom.


Nu slumrar maken i soffan, sonen har försvunnit till sitt rum, dottern är fortfarande i Kiruna så i brist på sällskap tror jag minsann jag tar och läser lite.

Av petrasperspektiv - 5 april 2012 22:02

Nu är jag ledig! I fyra dagar! Så gött:-). Det är också så att jag numera ser skrivbordsskivan, har betat av det mesta på att-göra-listan och gjort så mycket jag kan innan jag får de besked jag behöver. Skönt att vara ikapp. Nu har jag bara en hög med olika böcker och skrifter att läsa men det tänker jag INTE göra den här helgen. Skönt att ha bestämt sig. Dottern har varit på ishotellet och så har hon åkt hundspann. Båda grejerna var hon nöjd med, lät det som i alla fall... Jag har ju haft lite dåliga vibbar kring den gröna minibussen som skulle hämta upp dem till hundspannsåkningen men hon har messat så jag vet att hon är i säkerhet. Skönt!Nu är sonen äntligen hemma. Skönt. Då kan jag slappna av lite.

Av petrasperspektiv - 4 april 2012 21:24

Senaste infon från dottern kom i eftermiddags när de äntligen var framme i Kiruna. 24 timmar efter avfärd från Bromölla. Helt galet. Eftersom jag är en cool mamma som inte oroar mig (not) skulle jag vilja att dottern ringer när hon läser detta så att mamman inte behöver vara oroliga mamman som ringer vid fel tillfälle. Ok?


Idag var premiärdagen för the kofta. Jag fick faktiskt en del kommentarer om att den var fin. Kul!


Möten har det varit många idag. Man kan säga att jag har vandrat från det ena till det andra och alldeles nyss kom jag hem från det sista idag, SIK:s. Om någon tror att det är lugnt och skönt på hockeyfronten nu för att matcherna är slut och isen är borta kan jag meddela att inget kunde vara mer felaktigt. Jag tycker det är mer att göra nu än under brinnande säsong. Och det krockar med att våren är den mest intensiva tiden på jobbet i och med att allt planerande inför hösten i form av resurser och tjänster och annat ska fixas.


Imorgon är det skärtorsdag och efter det är jag ledig i fyra dagar! Oj, vad skönt. Så många dagar i rad var det länge sedan jag var ledig. Om jag skulle ta och damma av golfklubborna kanske...



Av petrasperspektiv - 3 april 2012 20:56

Händelsrik är en klar underdrift om man ska beskriva den här dagen.


För det första tog dottern sitt efterlängtade körkort! Halleda, jag trodde jag skulle sprängas av lycka när jag såg henne komma körandes tillbaka till bilskolan, ensam i bilen. Så klart bölade jag lite med för det gör jag ju alltid;-)


En snabbfika på Ritz hanns med innan det var dags för henne och kompisen L att åka på äventyr till Kiruna. Nu tar man ju inte sig till Kiruna i ett nafs direkt utan det är ju några delsträckor som ska klaras av. Och det är här trubblet började. Någon eller några idioter har stulit koppar så att på sträckan nånting till nånting fick tåget ersättas med buss. Detta gör att tåget som skulle varit framme 19:50 i Sthlm inte är framme förrän 21:30. Nattåget till Luleå skulle avgå 21:05 men alldeles nyss fattades beslut på SJ om att nattåget ska vänta in dotterns tåg. Tur! Jag har redan ringt kundtjänst två gånger och stod i startgroparna att rodda upp allt. Framförallt ville jag se till att fixa dem ett hotell att bo på, kvickt som attan. No way min unge yrar omkring, utan mig;-), i Sthlm. Jag hade redan tänkt igenom en plan B och en plan C och om Lillan läser detta kan jag berätta att du var en del av planen;-). Men, som det verkar nu ska de alltså få åka med nattåget. Håll alla tummar och tår ni har!!!


Sonen har fått sin tandställning nu. Fy vad det är synd om honom. Han har ont. Riktigt ont. Och han är ju inte direkt den gnälliga typen, som jag;-).


Så, nu tar jag ett glas vin och är nervös ända tills jag får klartecken på att allt löst sig för dottern och L.

Av petrasperspektiv - 2 april 2012 21:20

Chill, ett rätt så bra uttryck måste jag säga. Ibland känner jag mig lite omogen för jag är alltid den första av mina jämngamla som börjar använda kidsens uttryck. Hmm, omoget men rätt så kul. Det är alltid kul att bygga ut sitt språk lite.


Jobbdagen började med ett möte och avslutades med ett möte. Däremellan var det lite skrivarbete, lite fixande och trixande och bra samtal med olika människor.


Kvällen tillbringades hemma hos grannen L tillsammans med C och J. Go fika och gott samtal och så lite skvaller. Sämre kan man ju ha det;-)


Efter det var det dags för lite övningskörning med dottern. Jag utsatte henne för en fickparkeringsövning i stan som hon klarade med glans. Den satt som en smäck! Bra jobbat.


Sonen är hos en kompis med ett helt gäng kompisar och njuter av kvällen innan tandställningen. Den ska på plats imorgon och sedan ska den sitta där i 2-2,5 år. Inte kul men det blir snyggt när det blir klart.


Imorgon far dottern och en kompis till Kiruna. Fattar ni hur långt det är till Kiruna?! Vad är det för fel på Stockholm? Det känns ju  som ett stenkast bort om man jämför med Kiruna... Jag har i alla fall talat om att det räcker att hon messar mig typ varannan timme. Då är jag lugn. Inte annars. Jobbigt det här med stora barn. Det var rätt skönt när man kunde förbjuda dem att gå ut när det var mörkt eller efter Bolibompa. Det var tider det.


Nu ska jag umgås lite med dottern. Förmana och prata om allt hon INTE ska göra;-)

Av petrasperspektiv - 1 april 2012 20:09

Jag är hemma igen efter några riktigt bra dagar i Göteborg. Jag drar snabbversionen:

* Tåget upp med J och M. Underbart med sällskapet och mat och vin:-)

* En extra runda i Gbg innan vi kom fram till hotellet för M drog iväg oss på ett annorlunda håll;-)

* Umgänge med all de som redan var där och hade sett första matchen, som slutade med förlust.

* Upp till rummet som var väldigt fräscht! Odin Hotell är att rekommendera.

* Fredag morgon, frukostbuffé 1. Mycket gott.

* Shopping i Nordstan:-)

* Match- vinst:-)

* Tillbaka till hotellet och middagsbuffé. Gott!

* Match igen- förlust:-(

* Umgicks, spelade spel och ombads att dämpa oss...jobbigt;-)

* Lördag- frukostbuffé 2. Lika gott.

* Sightseeing och promenad i Gbg. Härligt men blåsigt.

* Match- vinst.

* Till hotellet och sen lite mera shopping i Nordstan innan middag på hotellet. Riktigt gott.

* Match igen. Allt var bra ända tills sonen dönade rakt in i sargen och fick en skridsko på mjukdelarna vid axeln varpå han stapplade ut i båset där han omhändertogs av en sjukvårdare. Sjukvårdaren konstaterade att inget var brutet eller ur led men en inre blödning som behövde lindas var det och så var det vila (=inget spel) som gällde. Detta mottags med stor irritation av sonen. Tråkigt! matchen slutade dessutom med förlust.

* Lite eftersnack på hotellet innan vi stupade i säng för att väckas av ett helt lag som tycket det var kul att umgås, festa och slåss lite i korridoren utanför. Suck. Men, ett litet samtal till receptionen löste det och det blev tyst. Somna om var det lite värre med dock.

* Två matcher idag, förlust i båda. Trist. Ännu tristare att se sonen som inget hellre vill än att spela och istället tvingas se på från båset.

* Ett Ikea-besök har hunnits med idag också och det är nog enda  gången någonsin jag lämnar Ikea utan en enda pryl. Det var helt galna köer och det känns ju sådär att köpa fler saker som bara ska packas ner...

* Hemfärd med J och M. Den här gången i bil med maken och dottern också. Lika trevlig hemresa. Dock utan vin och mat men man kan ju inte få allt.

* Nu har vi landat i soffan och jag känner att jag är hungrig. Jag tror jag försöker förneka det för jag orkar verkligen inte fixa något att äta nu. Hellre är jag hungrig.

* Imorgon är det jobb i vanlig ordning. Jag har som mål att hitta skrivbordsskivan.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards