petrasperspektiv

Alla inlägg under april 2012

Av petrasperspektiv - 19 april 2012 20:08

Idag har jag varit iväg på en grej som var oerhört givande och stärkande och som får mig att må så bra att det är nästan inte klokt att något kan få en att må så bra. Härligt. Och rörigt. För när dottern bad mig berätta vad som hänt idag så kunde jag inte komma på en enda sak. Det var tomt i huvudet. Och jag vet att jag måste sätta mig ner och verkligen gå en runda i hjärnan för att komma på vad som sagts och gjorts. Efter det kommer det att vevas runt i huvudet i alla möjliga och omöjliga sitautioner ända tills det på något sätt inlemmats i hela mitt system, mina tankar och mitt agerande. Sån är jag. Allt detta tänkande och reflekterande gör att jag känner mig tom i huvudet. Tommare än vanligt alltså;-). ¨å är hockey på tv perfekt. Det kräver inget tankearbete alls. Bara engagemang och det har

jag:-)


Imorgon är det fredag och jag jobbar minidag. Göttans. Efter jobbet är det raka vägen till P som ska fixa till håret på mig. Härligt. Någon som pillar mig i håret, massor av tidningar jag bara läser hos frissan och så kaffe. Bättre kan man ju knappt ha det!


Jag kan meddela att det är svinigt kallt i uterummet. Ja, på hela nedervåningen faktiskt. Sådär rått och kallt som det blir när det inte finns någon värme. Usch. Nu kan vädergudarna ställa sig på vår sida tycker jag och fixa lite ljummet väder så att vistelserna i uterummet blir lite behagligare. Okej?! Nähä, nu måste jag koncentrera mig på hockeyn.

Av petrasperspektiv - 17 april 2012 21:35

...har jag varit idag. Allt bara flöt på och sakerna på att-göra-listan bara ströks i swosch-hastighet. Bra det.


Väl hemma konstaterade jag att sonen lagat mat. Till sig själv. Pucko;-) Jag och dottern blev utan men å andra sidan är ju mackor gott.


Ett pass body balance har hunnits med. Idag gick det lite lättare med de nya övningarna även om det fortfarande är en övning där jag fattar absolut ingenting. Jag hamnar fel och har ingen aning om var jag ska placera kroppsdelarna. Suck. Men jag och EB fick i alla fall ett gott skratt.


Det ser mörkt ut för Brynäs. Det måste vara för att maken jobbar. Andra matchen han gör det nu och som ni vet, andra förlusten. Nu får polismyndigheten ta sitt ansvar och låta honom vara ledig så Brynäs kan ta SM-guld:-)



Av petrasperspektiv - 15 april 2012 20:40

Nu är det paus i matchen mellan Brynäs och Skellefteå. Just nu leder SAIK. Inte bra. Men det är ju en hel period kvar så allt kan hända. Lite tradigt bara med så mycket gnäll och fulheter på isen.


Imorgon ska soffan packas ihop och flyttas ut i containern. Då är nedervåningen officiellt obrukbar. Idag åts frukosten i uterummet och det gick riktigt bra. Lite kyligt var det men vi har både element och varma kläder så vi ska nog klara det med.


Imorgon börjar en ny vecka med nya saker att sätta tänderna i. Livet som rektor är sannerligen varierande. Inte en enda dag som är den andra lik. Ibland vet jag inte om det är bra eller dåligt. Eller jo, det är bra när det händer bra och positiva saker och det är dåligt när det händer dåliga och negativa saker. Ganska enkelt egentligen. Fast innerst inne tror jag att jag gillar utmaningarna i de mindre roliga sakerna också. Knäppt;-)


Nähä, hänga upp lite tvätt och sedan är det dags för tredje perioden!

Av petrasperspektiv - 14 april 2012 19:47

Jag är inne i en skrivarformsvacka. Jag tycker liksom inte att jag har något kul att skriva om. Dessutom blir jag lite stressad av att det finns de som tolkar det jag skriver på fel sätt. Det är inte så att jag hör det särskilt ofta men det räcker att man vet att det finns en som tolkar så man blir gråhårig för att det ska ta bort lite av skrivarglädjen. Menmen, inspirationen kommer kanske tillbaka fullt ut igen. Eller lär jag mig att nonchalera energidränerare. Jag tror det sista vore bäst.


De senaste dagarna har varit händelserika. Det är också en anledning till avsaknaden av inlägg. Jag har helt enkelt inte hunnit skriva.

I torsdags for jag och dottern till Malmö och njöt först av en kanonmiddag på en grekisk restaurang. Mums! Efter det gick vi till Babel och lyssnade på Soran Ismail när han pratade klokheter på ett ytterst underhållande sätt. Jag älskar verkligen hans humor. Ingen töntig under-bältet-humor här inte. Ånej, det är mycket roligare än så. Jag skrattade så mycket att jag började hosta och hade ont i halsen halva fredagen. Då fattar ni vad rolig han måste ha varit.


Igår fyllde jag år. I vanlig ordning håller jag låg profil kring det men i facebooks kölvatten är ju sånt väldigt offentligt. I vilket fall som helst är det faktiskt rätt så kul när man får jättemånga gratualtioner både på fejjan och i verkligheten! Det sjöngs dessutom för mig både av familjen på morgonen och av hela ledarstaben i SIK. Härligt:-) även om jag i stunden inte riktigt vet var jag ska göra hän mig. En grym Desigual-väska fick jag av familjen och en blomma av SIK. Tackar för det! Kalas blir det inget. Det har jag slutat med. Det är bara en massa jobb med det och då väljer jag hellre att bara äta något gott med familjen. Idag blev det ett nytt recept med kyckling, pesto, vitlök, bacon och annat gott. Mucho gott:-). Inget vin dock. Nix, idag är jag redo ifall dottern behöver hämtas från festen hon ska på. Känner mig riktigt ansvarsfull;-)


Nu är snart varenda pinal på nedervåningen nedpackad. Så skönt. Nu ska bara hela nedervåningen renoveras innan livet blir som vanligt igen...


Maken lovade att gå en runda med mig. Han skulle bara ta fem minuter på soffan först sa han. Ni har hört den förrut va? De fem minutrarna är nu uppe i 30 och han sover djupt... Om jag låter honom vara är det jag som har makten över fjärrkontrollen men å andra sidan kommer jag inte ut på promenix. Svårt val;-)

Av petrasperspektiv - 11 april 2012 20:58

Det ska vara behagligt väder, varmare än innan och man ska kunna ha tygskor och tunnjacka. Man ska INTE behöva ha tre lager tröjor OCH tjockjacka och två lager byxor när man är på sonens fotboll. I och för sig frös jag absolut ingenting med den munderingen men det ska inte vara nödvändigt. Så är det.


Men det var ju väldigt kul att träffa alla härliga fotbollsföräldrar igen. Det var ju ett tag sedan. Nu ska vi hänga ihop tills augusti/september nånting. Kul:-)


Nu är det Grey´s- veckans enda viktiga program. Hej svejs!


Av petrasperspektiv - 10 april 2012 20:41

Idag hade jag verkligen för avsikt att ut och gå en runda innan dusch och frukost men en titt ut genom fönstret på det gråa tradiga vädret fick mig att ställa om klockan istället. Det var jätteskönt!


På jobbet har det varit bra. Det var roligt att träffa och prata med alla igen. Lite kaosigt eftersom det var en hel del vikarier som behövdes fixas men det löste sig så småningom.


Utvecklingssamtal med dottern blev det idag. Det fick jag veta vid 13-tiden idag så förberedelserna var lika med noll men det gjorde inget. Hon sköter sig. Exemplariskt. Bättre än vad jag gjorde i den åldern. Inte för att jag var någon som inte tog studierna på allvar men jag var inte hälften så strukturerad och organiserad som vad hon är.


Sonen tog ett initiativ idag som jag hyllar. Han var missnöjd med en sak i skolan och tog tag i det. Han är en handlingarnas gosse. Han har dessutom stor integritet och kräver att bli behandlad med respekt. Blir han det är han respektfull tillbaka. Men, blir han det inte kan han vara rätt så dryg. Ganska sunt om man tänker efter. Inte för att jag hyllar dryghet, absolut inte, men jag hyllar att man vågar kräva respekt trots att man bara är femton.

Av petrasperspektiv - 9 april 2012 16:54

Idag har jag packat, organiserat, stuvat om och slängt. Tanken är att uterummet ska vara vårt kök och vardagsrum nu under tiden vi renoverar. Jag ser inte fram emot det. För det första är det kallt där och för det andra finns där inget rinnande vatten. För det tredje är stolarna sjukt obekväma. Men, nu har vi valt att bo kvar här hemma under tiden så det är ju verkligen bara att gilla läget.


Vi saknade vår bigabautasoffa jättemycket efter en vecka i Sälen och nu ska vi vara utan den i två månader ungefär. Ojojoj, hur ska det gå?


Vädret kan ju få en i grunden urpositiv människa att bli deprimerad. Hallå, det är april, snart mitten av april och jag tycker det är dags för vår nu, riktig vår. Gärna sommar direkt men jag kan gå med på en riktigt bra vår också. Nu är alla våra vantar, mössor och andra vinterattiraljer på vinden så är det kallt ute nu så kommer vi att frysa.


Imorgon är det dags för lite jobb igen. Typiskt, nu när jag hade börjat vänja mig vid att vara ledig;-)



Av petrasperspektiv - 7 april 2012 20:25

...f-n. Det står lådor och kassar överallt. Hyllor och tavlor är nedplockade från väggarna och det som syns är fula märken överallt. Det står kassar som ska till Brokiga Boden och kassar som ska slängas, och sorteras, suck.


Jaja, nedmontering går ju i alla fall framåt och om ett par månader har vi en sketaflott nedervåning;-). Det ska bli riktigt gött.


Imorgon ska jag ta mig iväg och inhandla engångsmaterial för några veckor framåt. Inget kök innebär inget vatten som innebär halvdan matlagning och ingen möjlighet att diska. Att slippa laga mat varje dag ser jag egentligen inte som ett problem. Jag dör inte av att äta yoggi till kvällsmat och jag tror inte nån annan gör det heller, även om de själva hävdar motsatsen;-)


Dottern är hemma förresten. Skönt! Nu är ju sonen i och för sig hos en kompis så flocken är inte samlad men imorgon kväll utfärdar jag nog utegångsförbud för alla så att vi kan ha en riktig familjekväll med god mat och god dricka.



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards