petrasperspektiv

Alla inlägg under december 2011

Av petrasperspektiv - 23 december 2011 16:00

Här hemma glassas det. Allt är klappat och klart (vitsigt va?). Maken och jag har motionerat. Maken och sonen har motionerat ännu mer. Dottern och jag skulle ha gått en runda på stan men hennes förbaskade feber vägrar att ge med sig. Skit. Hoppas den är borta tills imorgon. Annars får det bli Panodil. Istället fick maken hänga med på en stadsrunda. Det gick bra. Enda gången han var lite kinkig var i kön på Shack Matt när jag plötsligt kommit på att jag behövde strumpbyxor. Men han överlevde även det:-)


Nu sitter vi med varsitt glas vin. Maken ska alldeles strax börja laga mat och jag ska försöka vara upptagen med något annat;-). Det ska nog inte vara några problem:-)


Idag fick jag veta att min julklapp från maken inte kommit med posten ännu. Det bara konstaterar han och så säger han att då får jag ju vara utan. Men allvarligt talat. När man knappt får några julklappar alls längre då vill man fasen i mig ha den man faktiskt räknar med. Nixelipix, maken. Det duger inte. Jag vill ha en julklapp. Visst är det moget och vuxet att säga att det inte gör något och att jag kan få den efter jul men så vuxen vill jag inte vara. ;-)


Nu har maken fastnat i en julfilm. Det kan hända att jag dör svältdöden om jag inte styr upp matlagningen lite. Så, hej så länge!

Av petrasperspektiv - 22 december 2011 20:30

Idag har vi haft en pratdag på jobbet. Ja, vi har ju inte pratat exakt hela tiden men nästan. Vi har pratat beteende, manligt/kvinnligt ledarskap, vanligt ledarskap, hur vi själva fungerar och hur vi upplever att den andre fungerar osv. Såna samtal är så otroligt kreativa och lärorika. Kollegan kan säga saker om mig som jag aldrig tänkt på och jag vet att jag gjort detsamma om honom. Såna reflektioner får en att fundera, analysera och växa. Superhärligt! Och lite jobbigt när han ser att jag gör saker som förminskar mig...men å andra sidan kan jag arbeta med det om jag är medveten om det.


Nu har jag slagit in julklappar. Halleda vad jag har slagit in. Och då förbarmade sig ändå dottern över de stora paketen till kusinerna som maken och jag hoppats att den andra skulle slå in. Ingen gjorde det... Tur dottern är så snäll.


En snabbrunda till Kristianstad har hunnits med idag. De sista julklapparna är i hamn. Thank God. Nu kan jag släppa det. Nu har jag dessutom gått bärsärkagång i huset och (förhoppningsvis) hittat alla jag gömt lite här och var. Sonen hittade ett megabautapaket i styrekträningsrummet idag! Hoppsan. Tur det inte var till honom. Dottern skulle aldrig gå ner där så det var helt riskfritt att gömma det för henne där, till och med oinslaget:-)


Sonen tränar hockey just nu men när han kommer hem ska vi klippa resten av julkalendern. Den är riktigt bra tycker jag!


Jag funderar på att kompa imorgon. Vad tror ni om det? Det är jag nästan lite värd, eller hur?




Av petrasperspektiv - 21 december 2011 21:48

...känner jag att jag gjort ett galet val. Det är skolavslutningsdagarna vid sommarlovet och jullovet. Det är konstigt för det stör mig inte att jobba. Jag tycker till och med att det ska bli skönt att få jobba undan och få lite struktur på tillvaron. Det är egentligen känslan av att veta att man är ledig i 2,5-3 veckor och den känslan är INTE obehaglig. Men men, idag när skolan tömdes på folk fick jag massor gjort och det var alldeles tyst där. Ganska trivsamt det med faktiskt.


Maken och jag har varit oerhört intelligenta idag. Vi har vecko- och julhandlat. Hur smart var inte det? Måtte jag inte komma på att vi glömt något så att jag måste gå in i en mataffär igen.


Idag fick sonen betyg för första gången. Det gick ju riktigt bra. Han kan ännu bättre men det har han ju tid på sig att visa.


Annars är alla julklappar inhandlade. Nu ska jag bara komma ihåg var jag har lagt alla och så måste jag se till att alla blir inslagna. Hmm, det blir lite att stå i det.  Jaja, det blir ett bekymmer att ta tag i imorgon. Nu ska jag wordfeuda lite. Tjingeling!

Av petrasperspektiv - 20 december 2011 21:06

Jag vill absolut inte att min blogg ska vara ett gnällforum eller negativt och tradigt skriven. Nej, jag vill skriva en blogg som är pigg, glad och skriven med glimten i ögat. Gnäll är sällan konstruktivt eller leder till något gott och är det något jag har svårt för så är det just gnäll. Därför tänker jag inte skriva något långt inlägg idag. Just för att jag känner mig gnällig. Det är bättre att bespara alla det tradiga.


Det jag kan berätta är att det varit styrelsemöte i hockeyn och vi slog personbästa med råge. Mötet klarades av på UNDER två timmar. Det har aldrig hänt förut.


Dottern, stackarn, är sjuk. Hon är full av feber och gör inget annat än sover och snyter sig. tradigt. Hoppas hon frisknar till innan julafton.


Sonen har en gigantisk polyp som ska opereras bort. Hoppsan. Det är därför han varit täppt i typ sju, åtta år... Ingen kan anklaga oss för att springa hos doktorn i onödan i alla fall...


Mmm, det var väl sjukläget i familjen. Upplyftande va?;-)


Snart är det helg. Julafton och juldagen är intecknade med sällskap med familj och släkt. Måndagen har jag talat om att jag inte på några villkors vis tänker vara social på. Icke. Då ska jag såsa omkring här hemma i pyjamasen och bara göra sånt jag vill. Jag tänker inte prata med andra än familjen och jag tänker inte gå ut. Jag tänker överhuvudtaget inte göra nånting som kräver något av mig. Bara så ni vet om ni hade tänkt komma hit den dagen. Den dagen är min och den ska vara kravlös. Mmm, jag längtar.


Nu ska jag ringa kollegan så att vi kan styra upp morgondagen. Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 19 december 2011 19:46

Idag har varit en riktig skitdag. Jag är trött. In i märgen trött. Jag är trött på konflikter. Jag är trött på tjafs och jag är trött på att reda i allt. Jag vill vila och jag vill slippa stressklumpen i magen. Jag vill skratta mer än jag grubblar. Men, jag vet att om jag bara ger allt tid så kommer det att bli bättre. Så är det. Det blir alltid bättre.


Jag har, trots att det var en skitdag, haft roliga och trevliga stunder också. Bland annat hade vi en supertrevlig julmysträff i arbetslaget som var som balsam för själen. Sedan var det promenaddags och det var minst lika trevligt. Det är märkligt vad det blir roligare att gå när man har sällskap. Sedan har jag och familjen klätt granen och det var inte alls konfliktfyllt;-). Sonen kände sig lite mobbad ett tag men det var bara som han var lite känslig. Man kan ju inte hänga kulorna hur som helst:-)


Nu ska vi klippa några avsnitt till på julkalendern. Ha det gott!

Av petrasperspektiv - 18 december 2011 22:31

Äntligen hemma. Det var bortamatch i Kalmar idag och ungefär en kvart innan bussen skulle gå bestämde jag mig för att trotsa illamående och huvudvärk och följa med. Nej, det var inget smittsamt. Jag var ju på julfest med A-laget igår...


Julfesten var väldigt kul. Jag hamnade bredvid tränarens fru och ödet är ju rätt kul för hon är förskollärare så samtalsämnena sinade inte precis. När en förskollärare till sällade sig till oss så var det fullt ös i samtalet.


Maken och jag gick hem vid midnatt och jag tyckte vi var i ganska gott skick men ibland hinner det hända saker när man börjar röra på kroppen som suttit stilla en hel kväll så när vi kom hem var vi inte i lika gott skick. Eller jo. JAG var. Maken var lite mera "trött". Då är det extra orättvist när jag är den som har en nära-döden-känsla på morgonen och inte han.


Nåja, framme i Kalmar var jag i rätt bra skick igen. Så jag IB, ML och JP gick till köpcentrat i närheten och då kan man ju inte annat än må bra. Jag måste ju säga att det måste vara en synnerligen intelligent människa som lägger en ishall ett stenkast från ett köpcentrum. Klokt! Lite fynd gjordes och jag var klart nöjd.


Mindre nöjd var jag med matchen dock. Vi stod emot bra men spel tre mot fem knäckte oss och målen trillade in. Trist. Efter andra perioden var jag tillbaka lite sent så istället för att knö mig förbi alla som satt så satte jag mig bland Kalmarföräldrar. Dumt gjort. Jag höll på att smälla av. Jag tycker så här:om man inte kan något om hockey och hockeyregler då ska man hålla truten. Om man dessutom är så pass hemmablind att man inte kan se vilket av lagen som spelar grishockey och har domarna på sin sida då ska man verkligen vara tyst. Jeeezez, vilka korkade människor det finns. Till slut stod jag inte ut längre utan fick flytta på mig.


Nu måste jag jag sova. Imorgon är det jobbedag och på kvällen ska granen tas in och kläs. Jag ska dessutom motionera. I ösregn om det krävs. Så är det.



Av petrasperspektiv - 16 december 2011 20:38

Innan sa maken att vi INTE skulle köpa så många julklappar i år. Jag höll med men visste att jag inte skulle klara av att hålla det. Så skulle det bli ordning på julklappsfronten så fick maken ta ansvar för det. Jag är nämligen helt värdelös på att försöka begränsa julklappar och presenter. Jag älskar att ge!


Efter dagens shoppingrunda kan jag meddela att vi slår alla tidigare rekord och har i år handlat julklappar för summor vi inte ens varit i närheten av andra år. Det är ju kul men också lite ångestfyllt. Jag vill gärna ge men jag vill inte att barnen tar något för givet eller blir bortskämda. Jag tror det inte dock. De brukar inte ta prylar för givna.


Nu har vi precis ätit middag. Idag var det lax- och spenatlasagne. Mums! Vad roligt det är att laga mat när man inte är dödstrött av att ha jobbat hela dagen. Det var länge sedan jag njöt av att laga mat men idag var det riktigt trevligt.


Sonen och några kompisar är och spelar fotboll i någon turnering. De verkar inte vara särskilt seriösa med sin insats men det viktigaste är väl att de har roligt. Maken, dottern och jag ligger utsträckta i soffan och gör inte för mycket. Det är skönt. Riktigt skönt!


Av petrasperspektiv - 15 december 2011 21:16

Jag är alldeles nyss inkommen från regnet ute. Nu tror ni att jag äntligen tagit tag i mitt liv och motionerat men nixelipix. Så är icke fallet. Nej istället har jag varit på O'learys i K-stad med mina båda rektorskollegor där vi åt och drack gott. Mmm, supertrevligt.


Jag och kollegan M tog 17-tåget. Jag gick in på HM och han gick till bokhandeln. På tio minuter, eller kanske femton, hade jag plockat ihop lite intressanta kläder, provat och betalat. Det ni. Har jag svart bälte i shopping eller vad?!


Idag var det en av klasserna på skolan som hade öppet hus. Så himla trevligt! Jag var inne där och tog en fika och så gick jag och en elev ihop och trackade en av lärarna så där kamratligt med glimten i ögat. Underbart roligt och det får mig att sakna den speciella kontakten man som lärare får med sina elever. Men men, jag har ju den med mina lärare istället. Sicka härliga människor!


Imorgon ska det handlas julklappar tillsammans med maken. Härligt.


Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards