petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2010

Av petrasperspektiv - 6 oktober 2010 20:57

Jag undrade varför jag kände mig trött. Tänkte efter. Jobbade till 7.30-21 i måndags, 7-18.30 igår och 8-18 idag. Det kanske inte är så konstigt att jag är lite trött. Men, jag har fått undan massor av post-it lappar från skrivbordet. Det är ju alltid något.


Nu ikväll ringde broren. Jag och dottern ska ju ner och hälsa på lite i helgen. Det ska bli så kul. Deras hus är ju klart så vi kan få en första kik. Bara utifrån men ändå. Kul!


Vi ska dessutom gå på musikal och så shoppa så klart. Broren lovade mig en tur till IKEA. I like. Jag har aldrig varit på det nya, bautastora i Malmö.


Nu börjar alldeles strax Grey´s Anatomy!!! Äntligen! Men, om  Derek dör vetifasen om jag inte slutar att titta.

Av petrasperspektiv - 5 oktober 2010 19:35

Dagen har tillbringats i Malmö, på föreläsning om nya skollagen, nya läroplanen och annat smått och gott. Det var mycket som var intressant men det som imponerade mest på mig var att istället för att folk räckte upp handen och ställde frågor så SMS:ade man dem till en tjej som sammanställde frågorna och så svarade föreläsarna på dem med jämna mellanrum. Det är att använda tekniken klokt.


Jag har förresten hört att jag var i tidningen idag. Vi ska ju ut på facebook på skola 2. Vi ser det som en mötesplats för föräldrar, elever, lärare och rektorer. Det är också att vara "i tiden" och att använda "ny" teknik för att uppfylla krav vi har på oss. Om det funkar med facebook är det ju ett utmärkt forum för diskussioner, upplysning, frågor och skolutveckling. Jag tror på idén.





Av petrasperspektiv - 4 oktober 2010 21:41

Min sextonåriga dotter, som är större än mig, hänger på mig och när jag gnäller liiiite på att det kanske inte är så bekvämt för mig bara fnyser hon och säger att jag är till för att luta sig emot. Hmmm, kanske inte rent bokstavligt. Hårt huvud har hon med...


Och så tjatar hon om en Iphone hela tiden. Finns det en Off-knapp på tonåringar?


Nu har jag kommit hem från kvällens middag och film med Rotary på Hanöhus. God mat och en bra film som jag tror kan göra stor nytta ute på skolorna.


Imorgon ska jag och resten av rektorerna i stan lära oss om nya skollagen och nya läroplanen. Det ska bli mucho intressant!


Ingen har bjudit mig på kanelbulle idag. Bara så ni vet. Att det är lite synd om mig.

Av petrasperspektiv - 3 oktober 2010 12:35

Vilken höstdag det är! Solen skiner, temperaturen är behaglig och det är riktigt trevlig att vara utomhus.


Nu har maken och jag röjt lite. Vi har plockat in utemöbler, dynor, krukor och annat smått och gott. En sista klippning av gräset ska oxå bli klar under dagen. Sen kan det börja snöa. Eller inte. Men vi är i alla fall redo för vinter.


Jag funderar på att gå en sväng. Eller ska jag göra det när dottern balettar. Hmm, svårt beslut.


Dottern pluggar Nk. Duktig dotter! Just nu hörde jag en smygande dotter som tog en kakpåse i skafferiet. Hmm, prestationshöjande? Motivationshöjande? Eller bara ren tröstätning? I vilket fall som helst är kakor gott och om man dansar så sjukt mycket som hon gör varje vecka kan man ju unna sig lyxen att äta en påse kakor. Jag kan ju nöja mig med att titta på påsen en stund sen...


Tidigare idag såg jag ett program på tv med Paolo Roberto, Magdalena Graaf, Annika nånting (suttit i fängelse i USA), Stig Larssons änka och en präst som mist två (!) söner. Är det någon mer som sett det programmet?

Vilket suveränt program. Det var Paolo som hade bjudit in de andra fyra och de pratade om sina olika livsöden och hur dessa stärkt dem och lärt dem saker. Wow! Jag älskar verkligen såna program. Så klart grät jag lite också. Det gör jag ju alltid! Nästa gång är det Petra Mede som ska bjuda in gäster såg jag. Frågan är vilken dag det sänds på. Någon som vet?

Av petrasperspektiv - 2 oktober 2010 19:36

Sitter i soffan och är mätt efter den Kreolska söndagsgrytan som maken vill kalla lördagsgryta eftersom det liksom blir fel annars;-)


På tv:n är det hockey och det passar perfekt. Det kräver inget som helst engagemang.


Loppisarna gav inget idag. Mest för att jag inte var på rotar-humör. Man måste vara det för att göra riktiga fynd.


Var och fikade hos R idag. Jättegod äppelkaka med vaniljvisp bjöds det på. Mycket gott. Jag ska försöka komma lite oftare, Åtta år mellan fikorna känns så där...


Jag och dottern var en sväng bortom inredningsmässan oxå men jag tyckte inte det var så mycket att hänga i granen. Hoppas den blir större nästa år, om den blir av.


Nu är det kaffedags:-) Ha en härlig lördagskväll!

Av petrasperspektiv - 2 oktober 2010 09:21

Läst tidningen och ätit min goda frukost, yoghurt, keso, äppelbitar, valnötter och kanel, och nu har jag precis druckit upp kaffet. I love lördagsmornar.


Snart ska barnens frallor värmas och så sätter jag på en kopp kaffe till som jag kan dricka medan de äter frukost. Som sagt, I love lördagsmornar.


Lite loppis, lite inredningsmässa, lite motion och lite fika hos R ska hinnas med under dagen är det tänkt. Det låter som en riktigt bra lördag. Hoppas alla andra oxå får en bra dag.



Bra

Av petrasperspektiv - 1 oktober 2010 19:59

Nu har jag putsat några fönster, läst det sista fran det utskrivna från Skolverket, stöttat min man när han lagade mat, ätit och druckit gott så nu är jag lugn och magen är inte arg längre. Så skönt.


Jag har alldeles nyss sett några minuters repris av Ullaredsprogrammet. Jag gillar det! Och så längtar jag dit. Jag, dottern, M och J ska dit på höstlovet. Superkul. Hur M ska klara det är en gåta. Hon är lite halvallergisk mot shopping...


Nu börjar strax Idol. maken tror på fullt allvar att han får välja kanal. Ha! Jag skulle vilja se honom vinna över dottern i den debatten. Han kommer att förlora, lätt.

Av petrasperspektiv - 1 oktober 2010 16:18

...blev det av att putsa fönster men inte helt bra. Funderar på vad jag ska göra nu för att ta bort resten av irritationen. Gå en runda? Crosstraina? Japp, något av det får det bli.


Jag vet inte hur det är med andra men när jag blir arg sätter det sig i magen. Är det vanligt?



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards