petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2010

Av petrasperspektiv - 15 oktober 2010 19:01

... jag har fortfarande ont i huvudet. Det är så konstigt för när jag vaknar har jag inte ont men sen så smyger det sig på under dagen. Mucho märkligt. Maken läxade upp mig idag och sa att man skulle gå till doktorn om man har huvudvärk i mer än fem dagar. Jaja, då har jag ju helgen på mig att få bort eländet. Konstigt det där. Det är så lätt att uppmana andra att gå till doktorn men när det gäller en själv kan det ta upp emot en tio år sådär innan man beställer en tid för koll av födelsemärken...(vem kan det vara som gör så...;-). Synd att han inte läser bloggen.


Jag skrev en gång för ett tag sedan att jag skulle skriva om det plötsligt var en lugn dag på jobbet. Hmmm, nixelipix, kan inte skriva om det idag heller...


Imorgon är det match för sonen och hans lag. Jag är i spekerbåset, maken i spelarbåset, dottern på läktaren och sonen på isen. Dessutom kommer P, M och W och tittar på. Kuligt!


En orörd helg ligger framför mig. Jag älskar verkligen fredagskvällar! Nu ska jag bara byta om till något skönare än jeansen och sedan ska jag sjunka ner i soffan och bara ta det lugnt.



Av petrasperspektiv - 14 oktober 2010 20:09

så måste saker och ting lugna ner sig lite nu för annars tror jag att jag kollapsar eller nåt.


Huvudvärken höll sig borta ända tills i förmiddags när den sakta kröp sig på igen. Skittrist! Och det är en sån där riktigt jobbig huvudvärk som sitter ovanför högra ögat och spränger både uppåt huvudet och neråt kinden. Inte hann jag till nåt Apotek heller...


Imorgon måste jag vara tidigt på jobbet och med tanke på det tänker jag strax gå och lägga mig nu.


Just nu är det få människor det är mer synd om än mig. Eller hur?;-)

Av petrasperspektiv - 13 oktober 2010 19:18

Jag hatar att ha huvudvärk. Särskilt när det inte hjälper att ta Panodil för då vet jag att det är något som stressar och oroar mig och att jag förmodligen kommer att dras med huvudvärken ett tag. Så himla tradigt.


Dagen har varit full av möten. Det ena har avlöst det andra. Konstruktiva och bra har de varit men de gör ju att inget annat hinns med så nu har jag suttit här i min lilla soffa och svarat på mejl och så funderar jag på om jag ska ringa några samtal eller om jag ska lugna mig till imorgon.


Imorgon ska jag ta tag i mitt liv, i alla fall på ett sätt. Mer säger jag inte men förhoppningsvis kommer det att märkas.


Just nu förhör maken dottern på historian hon ska ha prov på imorgon. Duktiga dom är! Jag ska läsa igenom ett svenskarbete hon ska lämna in. Varje förälder ska göra det den är bäst på liksom. Hon har verkligen fattat det;-)


Jag har fått en superbra idé. Åtminstone tycker jag att den är bra. Nu ska jag bara få fler att tycka som jag. Men det är jag ganska bra på;-). Jag vet inte om det är att de håller med eller om folk bara inte orkar lyssna längre och låtsas;-)

Av petrasperspektiv - 12 oktober 2010 19:28

är det idag. Ni som följt mig ett tag vet att det finns dagar jag borde låsa in mig och inte prata med folk för att jag är så folkilsken. Så har det bitvis varit idag. Det funkar rätt dåligt när mitt jobb går ut på att träffa och prata med folk hela dagarna. Som tur är har jag haft lite luckor i ilskheten så att jag i alla fall har fungerat. Som tur var fick jag mig faktiskt lite goa skratt också. Hoppas all ilska är borta tills imorgon.


När jag kom hem lagade jag mat lite kvick men bestämde mig för att gå en lång runda istället för att äta direkt. Det var ett klokt beslut för det var precis vad jag behövde, massor av friskluft och ett tillfälle att rensa huvudet.


Nu har jag sjunkit ner i soffan och det känns som rätt ställe att stanna på. Nu ska jag koncentrera mig på nyheterna.


Av petrasperspektiv - 11 oktober 2010 18:22

Jag har det igen. Grus in my eyes alltså. Är dödstrött, en måndag...


Jag kände av det redan i eftermiddags när det känns som om jag var något lite oseriös vid några tillfällen på jobbet. Undrar om det märktes?


Idag var det en massa seniorer och så min gamla chef som besökte skolan. Det var riktigt roligt att träffa alla dessa människor.


Just nu skulle jag ha suttit hos frissan och blivit snygg i håret men hon blev hastigt sjuk så det fick ställas in. När jag för en gångs skull hade en tid innan jag ser helt j-ig ut i huvudet. Nu fick jag en ny tid om drygt en vecka och då kommer jag att ha en grym utväxt. Suck...


Studiedag imorgon och rätt mycket att förbereda med grus i ögonen. Vi får se hur det går...

Av petrasperspektiv - 10 oktober 2010 14:36

Lagar mat och bloggar samtidigt alltså. Undrar om det går bättre den här gången?


Nu är jag hemma igen efter ett litet Malmö-äventyr som har varit toppen!


Det började med tåg ner i fredags och bästa broren som stod där med bilen och tog våra tunga väskor. Sen var det intensivshopping i ett par timmar innan vi åt fantastisk god mat som bästa svägerskan lagat. Mums!


Efter det var det skjuts till Operan och där sågs Singin in the rain som var helt magiskt bra och bjöd på många goa skratt. Om ni får möjlighet att se den så GÖR DET!


Lördagen inleddes av en väckning av brorsonen. Lika söt som vanligt:-)


Efter frukosten hade han en cirkusföreställning för oss som givetvis höll världsklass. Han var inspirerad av clownen Manne. Behöver jag säga mer?


En check av nya huset som jag själv gärna hade flyttat in i och sedan tre timmar på IKEA. I like! Vi hann dessutom med lite Entré innan tåget gick hemåt. Fullspäckade men superhärliga dagar!


Idag är det åter till verkligheten och jag tillbringar den mesta tiden i tvättstugan. Jaja, det är ganska trevligt där. Jag lyssnar på en deckare samtidigt;-)


Nu börjar det lukta bränt...

Av petrasperspektiv - 8 oktober 2010 12:16

Jag är ju liiiite bortskämd med att äta god lunch i matsalen så idag när jag arbetade hemifrån och kylskåpet gapade tomt blev den fantastiska lunchen en tallrik yoghurt. Usch vad tråkigt, men snabbt. Eftersom jag jobbar länge nästan varje dag hinner maken nästan alltid hem före mig och då säger våra husregler att han ska börja laga mat. Det är en fördelning som passar mig som handen i handsken. Jag ska bara få honom att tänka lite "roligare" mat. Men, det kommer;-)


Nu är alla mina omdömen skrivna och jag är mycket nöjd med mig själv. Jag hade en liten formsvacka när jag tänkte skjuta upp de sista tills på söndag men jag tog tag i mig själv och tvingade mig att skriva. Och nu är det ju såååå skönt. När jag beklagade mig lite grann för dottern och hennes kompis och sa att alla elever borde vara grymt tacksamma över att lärare sitter och sliter sitt hår för at få till bra omdömen. Då tittade båda två på mig och sa: Men, det är ju ert jobb. Hmmm, de börjar bli lite för smarta nu.


Nähä, back to the packning. Tror ni maken uppskattar om jag föreslår att han städar huset och veckohandlar medan jag är i Malmö? Nej, trodde väl egentligen inte på det själv heller. Det är ju som om jag frivilligt skulle gå ut och idka trädgårdsarbete eller tvätta bilen. Ha ha, kommer aldrig att hända, åtminstone inte det sista.



Av petrasperspektiv - 7 oktober 2010 20:32

...har jag gjort nu enbart för att skjuta upp det faktum att jag måste skriva omdöme. Få saker är så prestationsångestframkallande och pestigt som att skriva omdömen. Det är ju viktiga saker och jag vill få så mycket sagt men det får inte sägas på vilket sätt som helst och så ska jag ha smarta idéer på hur vi ska arbeta vidare med varje elev. Det tar tid. Inte själva skrivandet i sig men tänkandet och formeulerandet. Suck. Nu måste jag strax dra igång för annars kommer jag inte att hinna.


Den här veckan har jag motionerat absolut nada. Skit. Måtte det vara uppehåll imorgon bitti så kan jag gå en runda då, innan omdömesskrivning.


Sen är det musikaldags och shopping. I like!


Dagens fråga: Varför söker man till Robinson om man inte är minsta intresserad av testa på att överleva på ett aktivt sätt? Om man bara ligger och pelar sig i naveln och väntar på mat borde man inte få vara med.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards