petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2012

Av petrasperspektiv - 10 maj 2012 20:49

Igår slog sonen sömnrekord. Antingen var han sjuk och sov bort det eller var han helt utsliten av att att arbeta. Han praoar den här veckan och det är intressant att se vad "vanligt" arbete gör med en tonåring. Han är ju helt slut. Så slut att han sov i nästan 18 timmar, i sträck. Helt galet. Men idag är han pigg. Bra det! Han har snart plöjt igenom hela teoriboken. Bra jobbat!


Imorgon är det utbildning. Lovely. Energipåfyllning.


Sedan ska det väljas kakel och klinkers. CH, om du läser detta så behöver jag din hjälp. Imorgon, cirka klockan fyra. Kan du?


Efter det ska det packas för på lördag morgon bär det av med P och E. Så HIMLA roligt. Längtar verkligen!


Nu ska jag plöja igenom facebook och kolla så jag inte missat något. Särskilt viktigt är det att följa med på sidan med gamla Sölvesborgsbilder som en kille startat. Den är helt underbar och jag lär mig massor om vår lilla stad av att hänga med i konversationerna där. Förresten är P:s pappa väldigt aktiv på den sidan och sitter inne med massor med information. Så fort något inte reds ut direkt skriver någon: Gunnar vet säkert. Och det gör han. Alltid! Härligt!



Av petrasperspektiv - 8 maj 2012 20:55

Varför är inte jag född i en spinkig kropp? Tänk att kunna äta vad man vill utan behöva tänka på att man lägger på sig en massa. Lycka. Men, sån är inte jag och jag är så trött på sluta-röka-kilona som etsat sig fast på kroppen att jag kan spy. Jag vill ju bara bli som vanligt igen. Och det kräver en insats. Bara att bita ihop och kämpa på alltså.


Det finns andra saker jag också skulle vilja kräka på men det är inget jag kan ta här. Tyvärr för det hade varit skönt men det är inget bra alternativ. Bara att bita ihop. Igen...


Imorgon är det onsdag och en del möten står på schemat. Kul! Sen, på kvällen ska jag ta det lugnt. Härligt!


På renoveringsfronten har följande hänt: ny pardörr mellan uterum och kök, nytt innertak på ungefär halva nedervåningen. Ingen golvvärme dock. Hoppas de kommer imorgon.


Nu har maken stekt korv och tycker jag ska hålla honom lite sällskap när han äter. Mmm, visst. Bara plåga mig.

Av petrasperspektiv - 7 maj 2012 21:09

...om arbetsmiljö men när jag nu satt på utbildningen idag så märkte jag att jag faktsikt har ganska bra koll. Återigen ställer jag själv högre krav på mig själv än vad som är nödvändigt. Men så klart lärde jag mig ett och annat nytt och jag fick en bok jag ska ta och läsa så att jag får ännu bättre koll.


Nu har jag pillat med tjänstefördelningen hela kvällen. Jag har med flit brutit mot min regel om att inte jobba hemma. Men jag var tvungen, här är så tyst och lugnt och jag behöver det när jag och siffror ska samarbeta;-). I vilket fall så har jag nog fått ihop allt nu. Tror jag. Det är fortfarande en del saker som inte fattats beslut kring och som är avgörande för om min tjänstefördelning funkar eller om jag ska bli tvungen att göra om allt. Det kan hända att jag bryter ihop lite då... 


Imorgon ska golvvärmeläggarna börja lägga golvvärmen. Jippi! Det går framåt. Sakta men säkert;-)


Idag har resten av golvet glesats (be mig inte förklara varför det heter så men det handlar om att spika fast brädor som golvvärmen ska ligga på) och så har en ny altandörr till köket installerats. Dessutom har maken och snickarna bestämt hur glaspartiet i duschen ska se ut och och så har det beställts en handdukstork. Bra intiativ:-)


Nu camperar vi i dotterns rum och kollar på när Sverige förnedrar Danmark och så är vi lite ledsna för att vi inte är i Globen. Nästa år, då jäklar!

Av petrasperspektiv - 6 maj 2012 20:45

...så hade man kanske varit ikapp lite mer. Idag har jag nämligen klippt gräs, tvättat, fixat fika, lagat mat, solat:-), varit på golfbanan och efter det gått en runda. Busy, busy. Gräset var så långt och tjockt att gräsklipparen stannade ungefär tretton tusen gånger och jag fick ropa på hjälp varenda gång för jag kan inte starta eländet själv. Dessutom så ligger det tre miljoner saker på tomten som gör att klippningen blir halvdan och skitjobbig. Suck. Om det inte hade varit så dyrt hade jag satt någon på att göra om hela vår tomt och när det var gjort skulle jag anställa någon som skötte den. När jag blir rik ska jag göra det;-)


Ny vecka imorgon. Utbildning i arbetsmiljö hela dagen imorgon. Inte så dumt. Framförallt är det välbehövligt. Det är inte min starkaste gren...


Sen susar väl veckan på i vanlig ordning och så blir det lördag och då ska jag och två kompisar till Malmö. Där ska vi bo på hotell, dricka vin, shoppa, äta gott och prata, prata, prata. Längtar!


Nu ska jag hälla mig i dotterns soffa och tvinga mig själv att titta på en film. Ingen stark gren det heller;-).

Av petrasperspektiv - 5 maj 2012 14:38

Igår var det en liten mini-after-work med jobbet. Det var jag och tre till men andra var också där och det blev himla trevligt. Jag hade tänkt mig ett par timmar i trevligt sällskap. Istället blev det fem! Ni fattar vad trevligt det var:-) Dessutom kunde vi sitta UTE hela kvällen. Lovely! En fleecefilt gjorde det lite lättare men bara det faktumet att vi faktiskt inte frös ihjäl är gött.


Dagen idag har hittills innehållit frukost i uterummet, ovanligt va? Efter det var det dags för veckohandling, följa med dottern till Hällevik, en runda inom Spar, handla biljetter till Danskompaniets show, ett kapinköp i Butik no 3, kolla handukkstorkare på Elon, byta sängkläder i alla sängar och nu ladda för middag hos mamma.


Förresten, jag köpte en gigantisk blomsterampel av Ulrika på torget också. Jättefin är den och kostade bara 130 kronor. På Spar tog de ungefär 200 för en likadan. Alltså, gynna torghandeln istället.



Av petrasperspektiv - 3 maj 2012 20:52

Lätt! Att kunna gå ut och dricka kaffet sittandes på en bänk utan att frysa ihjäl är ju helt underbart! Låt oss frysa vädret så det blir som idag alla dagar till och med september. Ja alla bönder, det behövs regn också. För min del är det okej om det regnar mellan midnatt och fyra på morgonen. Jag kan vara så generös att det kan få regna varje natt om jag bara får sol på dagarna. Ok?


Jaha, då var det fredag imorgon igen. Denna veckan gick snabbt. Det gör inte direkt något;-). Lite After Work blir det imorgon. Ännu så länge är vi 3:-). Vi sa att vi kör det lite spontant så där och bara säger till alla vi ser på jobbet. Problemet är bara att med mitt teflonminne så kommer jag ju inte ihåg att säga det till en enda människa. Hoppas de andra har bättre minne.


Mamma ringde innan ikväll och bjöd oss på middag på lördag. Såna initiativ tas tacksamt emot för det innebär att vi inte behöver laga mat i uterummet den dagen. Att dessutom få mammas mat är toppen. Hennes kyckling och sås är svårslaget. Just nu kan jag inte komma på nånting som är godare:-)


Nu har maken diskat i tvättstugan och som belöning ska han få ha datorn;-). Hörs imorgon!

Av petrasperspektiv - 2 maj 2012 18:29

Jag har ju bott i min lilla stad nu i 34 år. Oj, vad det lät gammalt... I vilket fall som helst så har jag lärt känna en himla massa folk. Det tycker jag är trevligt. Och kul. Och som idag var det till och med riktigt, riktigt bra för istället för att stå i toakön fick jag komma in "bakom kulisserna" och gå på toa där. Jättesnällt! Tack för det M!


Idag kom jag minsann ut på en morgonpromenix. Måtte jag nu ha karaktär så att jag kommer ut imorgon också. Det är ju så skönt när man väl är ute.


Jag är hungrig men det är så himla bökigt att fixa mat så antingen väntar jag på att någon annan fixar den (och då lär jag ju få vänta) eller är jag hungrig (och det dör jag ju inte av). Ett tredje alternativ är att övertyga resten av familjen om yoggins förträfflighet och att lagad mat är överskattad. Önska mig lycka till.


Idag har det känts som måndag. Så himla gött att det redan är onsdag då. Denna veckan lär gå snabbt;-)


Idag är det Grey´s. Bara så ni vet.

Av petrasperspektiv - 1 maj 2012 19:52

Äntligen sol, värme och altanhäng. Underbart! Jag har till och med rensat ogräs och det krävs minsann riktigt fint väder för att jag ska trädgårdsarbeta! Eftersom jag hade rosa jobbarbrallor på mig tog jag i och släpade byggskräp till containern och när jag ändå var igång så hjälpte jag maken att bryta upp hallgolvet. Coolt va;-)Däremot är rosa jobbarbrallor HELT FEL nere i stan, mitt under första maj-firandet'. Verkligen fel. Men jag tittade på klockan 11:43 och 11:45 skulle dotterns dansare uppträda så det var inte läge att byta kläder. Jag försökte göra mig osynlig men det är inte lätt i de brallorna:-). Till råga på allt missade jag dansen. Suck.Nähä, nu ska sonen hämtas från Bma. Han missade tåget och erbjöd sig att gå hem men då tycker jag att den tiden hellre kan läggas på engelska glosor eller körkortsteorin så jag hämtar honom. Hej svejs!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards