petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2012

Av petrasperspektiv - 20 maj 2012 21:12

Idag hade jag och dottern planerat ett Ikea-besök och som planerat drog vi iväg i förmiddags. I en bil utan ac, ska tilläggas...

Vi tyckte det var rätt varmt i bilen men HUR varmt det var ute fattade vi inte förrän vi klev ur bilen i Älmhult. Det var ju Greklandsvärme! Och i den gick vi i ett möbelvaruhus. Jaja, det var tvunget. Badrummet ska börja kaklas och klinkas imorgon och hela nästa helg ska vi spela golf så det var idag eller en vardagskväll och då är jag ändå glad att det blev idag.


Handla är en gemensamt stark gren hos kvinnorna i familjen så pengarna rullade och snygga toagrejer inhandlades. Det var riktigt roligt ända tills det skulle in i bilen. Suck och stön och pust. Jättevarmt och jättetunga paket. Vi slet hårt men till slut var allt på plats. Då gick vi in för att hämta ut speglarna vi också köpt. OJ, vad stora de var... Ut igen och stuvade om, kliade oss i huvudet och mätte. Vi fick dessutom hjälp av två supertrevliga ikea-arbetare som tyvärr inte heller lyckades. MEN, min kärlek till Ikea är ju inte obefogad för för endast 495 kronor levererar de de stora tunga paketen på torsdag. Perfekt.


Väl hemma åkte kläderna av fort som bara den och sen hällade jag mig i solstolen. Jag älskar det! Jag reste mig bara upp för att dricka lite vatten då och då. Underbart!


Nu är det VM-final men den klassas som meningslös i mina ögon eftersom Sverige inte är med. Sån är jag.


Fyradagarsvecka väntar. Fredagen kompas ut. Riktigt skönt. Men innan dess är det en mängd möten och en del skrivelser att författa. Dessutom är det årsmöte imorgon. I vanlig ordning är jag inte förberedd. Jag får fixa det imorgon eller kör jag på känsla;-)


Av petrasperspektiv - 19 maj 2012 23:45

Idag har jag hunnit extremt mycket. Kolla här:Överraskade familjen och mamma med frukostbuffe på böckmans. Mums! Därefter ett stop hos mamma medan maken checkade hennes gräsklippare. Lämnade dottern på dansen. Ner till stan. Provade ett gäng brallor innan jag till slut bestämde mig för ett par. Därefter blev det ett kvickt besök på Tjejmässan. Hoppas det ordnas fler gånge och att jag har mer tid till förfogande då. Direkt därifrån till Bokelund för att hämta dotter och skjutsa till sminkning i k-stad. Medan hon sminkades hämtade jag ut den lagade datorn, köpte present, köpte golfbyxor och facebookade i bilen. Eftersom dottern fått teatersminkningen och jämförde sig själv med en drag queen vägrade honatt gå in på mc donalds så jag sprang in och fixade enburgare som hon åt i bilen. Väl hemma slängde jag i mig ett par mackor och sen var det dansshow. Superduperbra! Handling av mat till ett gäng grabbar. Grillning och ett glas vin. Efter det blev det inte mer gjort men det känns som om det kvittar.Dagen har utöver allt detta präglats av tankar kring en av killarna som sonen spelar hockey med i Blekingelaget.Han krockade med moppen igår, har opererats och ligger nu nedsövd i Lund. Stackars, stackars föräldrar. Tänk vad livet kan förändras snabbt. Måtte allt gå bra för honom.

Av petrasperspektiv - 18 maj 2012 21:52

20 procents laddning kvar... Jag måste skriva snabbt;-)Jag är alldeles nyss hemkommen från Danskompaniets vårshow. Som vanligt är jag helt lyrisk! Så himla bra de är!!! Och då såg jag ändå bara mindre än hälften idag eftersom jag hjälpte till med servering ich annat. Dottern inte bara dansar. Hon skådespelar också. I årets show är hon Herkules och av det jag såg idag gör hon det lysande. Hade jag varit som ni hade jag kastat mig ner till Tobaksaffären imorgon bitti och köpt en biljett till morgondagens föreställning. Klockan 16:00.Nu är det 19 procent kvar...Sonen är iväg med kompisar på moppe. Han åker. Jag är faktiskt inte redo för att ha så stora barn. Nu kommer dottern. Då måste vi prata show. Hörs imorgon:-)

Av petrasperspektiv - 16 maj 2012 21:31

Idag har varit en bättre dag än gårdagen. Tur det för jag hade nog inte pallat två i rad...


Morgonpromenixen fick dock offras för hårtvätt. Skittrist men alternativet är att ut och gå vid fem och det är inget alternativ jag på allvar överväger. Nixelipix, fem är natt i min värld och då sover man.


Idag var jag på äldreboendet som ligger nära skolan och tittade på en dokumentär som tre elever i sexan har gjort. De har intervjuat en kvinna vid namn Irma, 98 år, som berättade om sin barndom och uppväxt. Jättespännande och lärorikt. Vi borde starta upp ett samarbete där unga och gamla kan lära känna varandra bättre och kan lära sig saker av varandra. Ett projekt inför nästa år kanske?


Nu ikväll var huset tomt och jag kom på att det var ett perfekt tillfälle att träna meditation. Jag somnade. Jaja, jag mediterade nog i tio minuter i alla fall.


Handla borde jag ha gjort men det gjorde jag inte. Varför göra det idag som kan skjutas upp till morgondagen?;-)


Nu ska Grey´s få min odelade uppmärksamhet. Hej svejs!

Av petrasperspektiv - 15 maj 2012 19:49

Definitivt en av de sämre dagarna i mitt 42-åriga liv. Utan tvekan. Fy, fy, fy! Jobbigt att märka att allt jag tycker jag har lärt mig om mig själv och hur jag ska styra mig själv i olika situationer plötsligt bara försvinner. Jag trodde jag hade lärt mig att inte släppa in folk i min bubbla men idag har det varit fullt av folk inne i bubblan och min energi har dränerats totalt. Hmm, vad gör jag nu?


Väl hemma känns allt lite bättre förutom att fågeln från helvetet här bredvid skriker som besatt. Nu är det nog snart dags att vända sig någonstans för jag kommer att få dårpippi av att lyssna på den galna fågeln en hel sommar. Varför i hela fridens namn vill man ha ett sånt djur?! För att ni ska fatta ska jag ta och lägga ut en ljudfil här på bloggen en dag. Ni kommer inte att tro era öron. Lovar.


Så nu hoppas jag att morgondagen blir bättre. Annars vetifasen vad jag gör. Bryter ihop kanske...

Av petrasperspektiv - 14 maj 2012 21:51

En lång jobbedag är slut och jag har hunnit dricka en kopp kaffe och prata lite med maken och sonen och nu är det dags att gå och lägga sig. Dagen har, liksom många andra dagar, innehållit möte efter möte. Dessutom händer det en massa grejer nu och allt är inte roligt. Jag gillar egentligen förändringar och tycker det är både utvecklande och roligt när det sker men alla förändringar är inte kul. Sen kanske det blir bra ändå i slutändan men nu är det lite för mycket som händer på lite för kort tid för att jag ska hinna hänga med.


Jaja, dessutom har vi saker som kräver skrivinsatser som tar lååång tid att utföra. Suck.


På hemmafronten är det gips på väggarna numera. Jag tror det är nästan överallt men det är så mörkt därinne att jag inte kan se så jag får kolla det imorgon. På måndag ska allt kakel och klinkers vara här så att hantverkaren kan sätta igång med att kakla och klinka.


Nu pratar maken och dottern så himla mycket med mig att jag inte kan koncentrera mig så det är väl bäst att jag slutar skriva. Hörs imorgon:-)


Av petrasperspektiv - 13 maj 2012 22:39

...varannan vecka eller nåt;-). Helger som denna skulle jag kunna leva med lite oftare. Jag har ju varit iväg med två supergoa vänner och vi har haft en toppenhelg i Malmö. Den var helt kravlös. Vi strosade fram. Shoppade lite här, tittade lite där och plötsligt gled vi in på ett ställe och tog en Ciabatta och en öl. Inte dumt alls. Lite shopping till blev det innan vi sprang (!) till hotellet i värsta ösregnet. Tur att det inte var så långt. Väl där fick vi ett gigantiskt familjerum som var superflott inrett och stort nog att rymme en mindre släkt. Härligt! Senare gick vi iväg och åt på en italiensk restaurang och bara hade det gott.


Imorse tog den hurtiga av oss, inte jag, en morgonpromenad. Vi andra två låg kvar och pratade. Vi hade inte ens lämnat sängarna när hon kom tillbaka. Latoxar är vi;-). Sen var det frukost. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag älskar hotellfrukostar. Innerligt.


Väl hemma fick jag lite sol på altanen innan det var dags för fotbollsmatch. DÅ visade sig inte solen en enda sekund, i vanlig ordning , och dessutom fick Ifö stryk men jag fick en trevlig stund med M och sämre kan man ju definitivt ha det:-).


Sonen och jag gick en runda i det goa vädret, som kom direkt efter fotbollen, och umgicks lite. Jag fick tonårsanpassa mitt tempo så att vi skulle fungera bättre ihop. Jag förbrände förmodligen väldigt lite men det var en härlig stund med sonen.


Mmm, ni fattar att jag hunnit ladda batterierna lite den här helgen va? Det behövdes kan jag säga. Imorgon blir dessutom en lååång dag som avslutas med ett föräldramöte. Det är himla trevligt men det är synd att det alltid ligger den tiden på dagen när man är helt slut... Jag kanske ska försöka komma ut och få lite luft innan. Det vore inte dumt.


Nu ska jag fortsätta läsa den braiga boken jag börjat på. Det är Människohamn av John Ajvide Lindqvist. Till min stora glädje verkar det vara en sån där bok man inte vill lägga ifrån sig och som man längtar efter att få sätta sig med. Det var ett tag sedan jag hade en sån bok.

Av petrasperspektiv - 11 maj 2012 20:21

Det är verkligen häftigt att lära sig nya grejer. Jag älskar det! Just nu lär jag mig mest hur jag själv fungerar. Hur jag reagerar i olika situationer. Varför jag reagerar just så. Hur jag agerar när jag reagerar och om det finns andra sätt att göra det på. Man tycker att man känner sig själv och så börjar man rota lite inuti och fattar att jag nog inte känt mig själv riktigt så bra som jag har trott. Men det är jäkligt häftigt att lära känna sig själv. Och i och med att jag förstår mig själv lite bättre så förstår jag faktiskt andra lite bättre också. Om detta låter flummigt så bjuder jag på det. Jag gillar flummigt och jag gillar djuphet. Jag gillar att jag har fattat att jag behöver ha in mer kreativitet i mitt liv. Jag ska bara fundera ut exakt hur den kreativiteten ska se ut.


Idag känner jag mig stark och full av energi och det känns verkligen toppen. Jag ska försöka lagra den känslan och spara den tills nästa vecka när det är jobbiga saker som ska klaras av. Men, innan dess ska jag ha kul i Malmö. Dessvärre kräver roligheterna att jag måste packa. Packa är ångestladdat och stressande för mig. För att hantera det skriver jag en lista och sedan packar jag sakerna i tur och ordning och stryker efter hand. När alla grejer på listan är strukna kan jag slappna av och mitt kontrollbehov är tillfredsställt. Sån är jag och jag tycker det är helt okej.



Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards