petrasperspektiv

Alla inlägg under maj 2011

Av petrasperspektiv - 23 maj 2011 19:21

Halleda vad seg jag är. Jag har nyss ätit kvällsmat (inte lagad;-) och så har jag gått igenom dagens facebook-händelser och jag kan meddela att jag lätt hade kunnat lägga mig ner och sova nu. Lätt. Men si det går inte för sonen är och spelar fotboll i Bma och dottern ska övningsköra och hämta honom och det verkar ju lite smått olagligt om jag inte hänger med. Så, det är bara att hålla sig vaken.


Idag tror jag att värmegolvläggarna lagt klart slingorna. Då ska de nog provtrycka imorgon. Nice:-). Sedan kommer P-bröderna och lägger golvet. Ännu mera nice.


Imorgon ska jag på möte på morgonen och sedan ska jag ut en sväng på jobbet innan nästa möte. Mycket möte blir det...


Jag har ju pratat om kollegan M tidigare. Ni vet han som krockade förra veckan. På grund av krocken haltar han lite lätt och när jag såg honom komma gåendes häromdagen slog det mig hur sjukt lik Doctor House han är. Alla ni som vet vem han är, fundera på det och håll sedan med mig. Det finns nämligen några blinda på jobbe som inte ser likheten;-).

Av petrasperspektiv - 22 maj 2011 18:40

...lite i alla fall. Jag började dagen med att sova tills jag vaknade av mig själv. Första gången vaknade jag 05 nånting men då talade jag om för mig själv att det är rubbat att vakna så tidigt en dag man är ledig så jag vände mig om och somnade om och sov till kvart i åtta. Underbart!


Frukost med maken på altanen var nästa aktivitet. Första utefrukosten i år. Uuuuuunderbart!


Sedan har dagen innehållit trädgårdsarbete (! ja, jag vet, oväntat...), solning på altanen (mycket mera väntat), tvätt, tvätt, tvätt och lite strykning på det. Det som måste göras är en dammsugning och en far-omkring-och-plocka-iordning-runda innan jag kan slänga mig i soffan och läsa min braiga bok och suga ut det sista ur helgen.


Imorgon är det fullt ös igen. Lång jobbedag och maken jobbar eftermiddag vilket innebär att jag åker på att laga middagen. Skittrist när man inte är hemma förrän vid sex. Eller övertygar man sina barn om att varm mat är överskattat:-) och så äter vi mackor och yoggi istället. Passar mig utmärkt.


Nu börjar det mörkna ute. Jag läste på facebook att det är riktigt dåligt väder i åtminstone Ystad, Malmö och Ängelholm så jag antar att det är det som är på väg hitåt. Det gör verkligen ingenting. Då kan jag ju inte gå en runda... Mot boken:-)


Av petrasperspektiv - 21 maj 2011 19:57

...följer med till Ikea efter en match i gassande solsken och sedan väntar de tålmodigt medans dottern ska bestämma sig, första Ikea-anställda inte fattar någonting, andra Ikea-anställda reder ut allting, tredje Ikea-anställda gör tokfel i kassan så slutsumman blir typ dubbelt så stor som den ska vara och fjärde Ikea-anställda pelar sig i naveln och stressar inte ihjäl sig med att packa ihop vår order. Samma riktiga vänner trycker sedan in en bautalåda i sin bil och tar sonen (som inte får plats i vår bil) och levererar både son och låda och ler fortfarande trots att sonen sjungit för dem halva resan hem, med sin ljuva målbrottsstämma och som M sa; i fyra tonarter samtidigt. Det, mina vänner, är sanna vänner. Tack M och U!


Idag var vi alltså i Helsingborg och kollade på när sonen och laget spelade match. De förlorade. Trist.


Nu ligger vi utslängda i soffan, helt slut, och var och håller på med sitt. Maken sover, dottern och jag har varsin dator i knät och tv:n står på. Lagom ansträngande alltså:-). På tv:n är det där programmet där man tävlar och mäter sig med en femteklassare. Jag tror att jag ska kolla på det. Jag räknar med att kicka ass:-).


Sexorna har varit och tävlat i Drogfighten idag och jag undrar varför ingen har lagt ut vilken klass som vann. Jag är ju nyfiken!

Av petrasperspektiv - 20 maj 2011 19:39

Idag har jag nog varit igenom varenda humörsvariant man kan vara i. Jag har varit allt ifrån lugn till stressad, från tokglad till tokförbannad. Jag har känt lugn och tillit och jag har känt blossande ilska och besvikelse. Ni fattar att jag är helt slut nu.


En sak som fullständigt knäcker mig är när jag inte kan lita på att folk gör det de sagt att de ska göra. Sånt tycker jag är enormt jobbigt. Särskilt om jag inte kan göra det själv. Att vara beroende av andra är inget jag uppskattar. Jo, om jag vet att de gör det de ska. Om inte, blir jag bara stressad och hade lika gärna kunnat göra det själv för även om jag hade varit stressad av att behöva hinna mer så hade jag nog hellre varit stressad av det...


Men, men, men, idag hade vi yoga med bästa S. Åhhh, vad jag har saknat det. Jag känner verkligen att jag borde prioritera yogan. Den får mig ju att må så bra. Till hösten är det jag som börjar igen. Tänk om jag hade kunnat tillräckligt mycket för att yoga hemma. Jag kanske ska sätta upp det som ett mål. Då hade jag kunnat yoga var som helst och när som helst.


Idag har jag shoppat! Då var jag glad vill jag lova. Jag fyndade en fantastisk lampa på Liv. Den kommer att pryda vår hall på ett utmärkt sätt. Jag har också, tillsammans med maken, valt fondtapet till vårt sovrum. Jag och dottern for ner till Jims färg, japp jag kallar fortfarande affären för det;-), och botaniserade bland alla fina tapeter. Jag fastnade direkt för en helt galen tapet. Den är så färgsprakande att man behöver solglasögon när man tittar på den men man bli SÅ glad av den. Dottern talade direkt om att "den skulle pappa ALDRIG acceptera" och jag var beredd att hålla med. Men, den följde med hem tillsammans med tre andra prover och sedan valde vi. Först tog jag fram de tre mer normala tapeterna och maken hade en klar favorit. Innan jag tog fram den galna tapeten sa jag att det var min absoluta favorit, det KAN ha påverkat makens beslut något för till min stora förvåning sa han: Japp, den tar vi! Jag trodde verkligen att han drev med mig men det gjorde han inte. Fasen vad flott det kommer att bli. Jag utlovar foto på denna grymma tapet när den kommit upp på väggen! När vi ändå var där köpte vi magnetfärg till dotterns rum. En halvliter till det nätta lilla priset av 463:-. Det är galet, på riktigt.


Nu har jag precis ätit en supergod gyrossallad från Sölvesborgs pizzeria. Jag är så mätt att jag inte orkar resa mig men å andra sidan behöver jag ju inte resa mig heller. Nu ska jag yla med i sångerna i Så ska det låta. Ha det gott mina vänner!

Av petrasperspektiv - 19 maj 2011 21:25

Jag är den som har rätt så svårt för att säga nej till olika grejer. Särskilt grejer som jag ser som utmanande och häftiga. Jag har i och för sig tagit på mig en del uppdrag för att ingen annan velat det, ni vet föräldraföreningar och sånt, men nu har jag toppat mig själv ska ni veta. Idag har nämligen lilla jag blivit vald till orförande i SIK, hockeyklubben. Hahaha, helt galet MEN rätt coolt. Jag är ju dokumenterat galen i hockey och jag har ju lite ledarvana så det kanske inte är helt och hållet galet. Bara lite:-). Övriga på årsmötet talade om för mig att jag är historisk, första kvinnliga ordföranden. Att vara historisk toppar verkligen det mesta:-)


Jag kan inte direkt påstå att jag har fattat vad det innebär eller vad jag förväntas göra men folk omkring mig har talat om att med rätt organisation och delegeringar ska jag inte behöva göra alls mycket. Inom en snar framtid kommer vi att veta om de har skojat med mig eller om det är sant:-)


Ett löfte jag definitivt INTE kommer att låta någon glömma är sponsorsansvarigas utlovade Piggelindricka:-). Bara så ni vet.


Nähä, nu ska ordförande ;-) ta sig ett glas vin och begrunda min nya roll. Hmmm, vad har jag gett mig in på?


Förresten ingår det tydligen i ordförandeskapet att vara med på A-lagets lagbild. Ha! Jag tror jag dör. Jag tror dottern också dör. Hon brukar inte tycka att det jag gör är pinsamt men där är vi nog farligt nära gränsen. Hehehe:-)

Av petrasperspektiv - 18 maj 2011 18:23

Idag var jag, maken och dottern i en affär nära oss och kollade på golv. Det finns ju en del att välja på kan man ju lugnt säga. Och det är ju faktiskt ett ganska stort och viktigt beslut för tänk vad jobbigt om vi bestämmer oss för ett golv till hela övervåningen och så visar det sig att vi ångrar oss och tycker det är fult plötsligt. Då får vi ändå leva med det för vi ska ALDRIG mer renovera. Så är det.


Men nu har vi alltså kommit till den lite roligare delen av renoveringen, att välja golv, tapeter, färg osv. Sen, kommer den ännu roligare delen, inredningsdelen. Den gillar jag mest! Jag har satt upp en regel för familjen och den innebär att inte en enda pryl kommer in i huset utan noggrannt övervägande om man verkligen vill ha den, tycker om den och att den passar in. Japp, så ytlig har jag gått och blivit.


Dottern valde ett skitflott golv som är rättså mörkt och till och med försäljaren i affären sa att hon förmodligen kommer att vara tvungen att dammsuga varje dag för att allt kommer att synas men det struntar hon i. Jag har redan lovat henne en egen dammsugare i julklapp:-).


Sonen ska också få välja och förmodligen kommer han att välja samma som dottern. Men sonen och dammsuga varje dag säger man ju inte i samma mening så vi får väl se hur vi ska få honom på andra tankar...


Nähä, dags att börja med middagen. Klockan sju ska den vara klar för då samlas familjen efter träning och övningskörning. Ha det gött!

Av petrasperspektiv - 17 maj 2011 17:19

Idag har jag varit på utbildning i K-hamn. Som vanligt var den bra och jag lärde mig dels en del nytt och dels förstärkte jag sånt jag hört och lärt förut. Jag har också fått stoff att fundera på under mina morgonpromenader. Rundorna borde nästan räknas in i min arbetstid för det är då jag löser de flesta dilemman jag ställs inför. Det är tyst och lugnt och jag har tid att tänka. Det är verkligen något att rekommendera.


Imorgon är det möte hela dagen. Helt okej för min del. Det enda är att jag har en gigantisk att-göra-lista på jobbet som inte blir det minsta avbockad men men jag får väl ta det så fort jag hinner.


Idag jobbar snickarna över. De använder någon djävulsk maskin som får hela huset att skaka. Jag vete fasen vad det kan vara för något. Jag var uppe och kollade när jag kom hem och det har ju hänt en del. Åh vad kul det ska bli att få börja inreda det när det har kommit så långt.


Jag tänkte jag skulle tvinga maken att hänga med ut och gå. Vad tror ni om det?  Perfekt prattid. Promenader är bra till mycket:-)



Av petrasperspektiv - 16 maj 2011 20:35

Började 7:30. Slutade cirkus 20:30. Lunchrast noll. Kafferast noll. Nu är jag trött. Maken och jag ska gå en snabb runda nu för jag känner verkligen att jag behöver syre.


Imorgon är det utbildningsdags igen. Vi har saker att läsa och uppgifter att göra. Flitig som jag är läste jag det för länge sedan. Så länge sedan att jag glömt vad det handlar om. Alltså måste jag snabbläsa igenom det en gång till innan jag somnar. Hmmm, vi får väl se hur det går... Uppgiften har jag inte hunnit göra. Suck.


Nu ska vi gå. See you!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards