petrasperspektiv

Alla inlägg under januari 2013

Av petrasperspektiv - 19 januari 2013 13:08

Det känns som om jag är konstant trött. Mornarna är hemska och jag vill egentligen bara ligga kvar. Sätter/lägger jag mig i soffan somnar jag bums och hur länge jag än sover är jag trött. Alla ni som läser detta och kan sånt här, vad gör man åt det? Vitaminer? Vilka i så fall?

Nu har maken och jag varit i K-stad. Det som inhandlades för min del var en sport-bh och en dammvippa (!). Nästa sak att göra är att gå en lång runda i det fina vädret. Om han släpper datorn och mejlskrivandet innan det är mörkt alltså...

Ikväll ska här lagas Canneloni, eller hur det nu stavas. Mums!

Av petrasperspektiv - 18 januari 2013 18:31

Turen att hålla sig frisk alltså. Jag tycker var och varannan skriver på facebook att de är sjuka och influensan verkar ju inte vara något man skojar bort så jag kramphåller tummarna för att jag ska slippa. Jag har redan fått min beskärda del av elände tycker jag. Med tanden alltså. Jag har fortfarande ångest. Det lär jag ha tills det är över och tanden antingen är rotfylld (igen) eller utdragen. Suck. Jag har i alla fall bestämt mig för att ringa tandläkaren på måndag och resonera kring vad som är klokast. Och då räknar jag med att han inte tänker ekonomiskt för hans del utan vad som faktiskt är bäst för mig.


Utöver tandläkarebesöket har veckan varit riktigt bra. Jag hinner ju inte en bråkdel av vad jag tror att jag ska hinna men man kan ju inte få allt. Kul på jobbet är det i alla fall.


Igår dealade jag med maken. Dealen var att om jag skrev matsedel och handlarlista OCH veckohandlade så skulle han städa huset. Han accepterade. Jag kan berätta att min del är klar nu;). Riktigt skönt. Men fasen vad jobbigt det är att inte handla i gamla vanliga affären. Eftersom maken och sonen skulle gymma i Bma passade jag på att handla på Maxi. Vilken tid det tog. Dels var det galet mycket folk, men är man så korkad att man handlar en fredagseftermiddag får man väl skylla sig själv antar jag. Dels kommer ju varorna inte i samma ordning som på Ica och det gör att det blir jobbigt. Att jag dessutom glömt penna så jag inte kunde stryka på listan är oerhört amatörmässigt och gjorde mitt liv ännu jobbigare.


Nu ska jag äta och  dricka ett glas rött till. Sen kryper jag upp i soffhörnet och sover en stund. Härliga fredag:-)

Av petrasperspektiv - 15 januari 2013 20:28

...men gudomligt skön är min onepiece. Nu sitter jag nyduschad, nymotionerad och nyäten i soffan i onepiecen och det är underbart skönt. Dagarna försvinner i ett nafs när man jobbar lite för mycket, susar hem och iväg igen för att träna MEN vad underbart det då är att jag har vänner på jobbet OCH motionerar med vänner. Då gör det ju liksom inget att det är lite körigt.


Idag när vi sprang fick jag dessutom ett gott råd av vännen C. Det rådet tänker jag aktivt försöka ta till mig. Det gäller verkligen att fokusera på här och nu. Måla fan på väggen och uppleva saker hundratals gånger innan de sker och helt i onödan är något jag verkligen måste sluta med. Det förstör för mig och det som inte är bra måste man försöka ändra på. Så är det. Så nu njuter jag av att jag sitter här, är frisk och mår bra, att alla jag tycker om har det bra och att jag ska äta en bit mintchoklad till kaffet. Mmmm:-)



Av petrasperspektiv - 15 januari 2013 06:49

Det gick inget vidare hos tandläkaren igår. En gammal rotfyllning som spökar. Så nu blir det till att göra om den. Och då snackar vi om tanden precis innan visdomstanden. Gapa får en ny innebörd liksom... Och vet ni det värsta? Det kan vara så att en omgörning inte funkar och då måste den dras ut! Mmm, lite två i en där va? Ångesten är total och magen är i kaos. Suck. Men nu pratar vi inte mer om det. Idag.

Av petrasperspektiv - 13 januari 2013 21:08

....på att-göra-listan. Attans. Nu är det kört tills nästa helg. Vardagarna är ju knökfulla av jobb och andra måsten så då hinns knappt nånting med. Och putsa fönster när det är mörkt har jag gjort förut och resultatet när ljuset stod på senare skojar man inte bort. Därför lär det få vänta tills nästa helg.

Sonen har varit i Mjölby och spelat hockey. Samling 06:00 vid ishallen. Jag skjutsade honom faktiskt. När det är samling typ mitt i natten bryter jag mot min regel om att aldrig skjutsa så korta sträckor. Jag tror han uppskattade det. Han var lite borta. Han är ingen morgonmänniska precis;)

Dottern har suttit i soffan HELA dagen. Hon påstod att hon pluggade varje gång jag ville att hon skulle göra något. Nu när jag ockå sitter i soffan har hon lagt bort böckerna;). Jaja, har man skött sig exemplariskt alla år i skolan måste man väl få ha rätten att vara lite skoltrött.

Imorgon ska jag till tandläkaren. Vi pratar inte så mycket mer om det tycker jag. C har kört lite terapeut-snack så jag försöker att vara cool.

Av petrasperspektiv - 12 januari 2013 19:29

Lördagskväll och jag sitter i soffan med datorn i knät och Trinny och Susanna på tv:n. Sonen och hans flickvän sitter också här. Sonen ogillar programvalet men det tar jag ingen hänsyn till. Han får kolla hockey i reklampauserna;-)


Jag gillar verkligen Trinny och Susanna även om de ibland har en väldigt skum smak och blandar färger och mönster hej vilt. Det kan ju i och för sig vara jag som är mesig också;-)En sak de är grymma på är att få folk att må bra och fokusera på positiva saker. Det är bra. Mer sånt!


Idag har jag städat. Ni vet på det där sättet som gör att man aldrig blir klar. Jag vetifasen hur jag gör det. Jag ligger i som bara den men hittar nya saker hela tiden så städningen blir helt ostrukturerad och aldrig slutförd. Därför är dagen imorgon räddad också. Om jag inte gör en lista kommer det att bli lika ostrukturerat då och så är det inte färdigstädat imorgon heller. Hmm, bäst att göra en lista då. En lista är alltid bra:-)



Av petrasperspektiv - 11 januari 2013 21:45

...roar oss här hemma. Maken jobbar. Nån ska ju göra det;) Vi andra har precis ätit god mat och sedan blev vi sittandes länge vid bordet. Tänk så kloka femton- och artonåringar kan vara. Det var många goa skratt men det var också många kloka reflektioner. Stolt är bara förnamnet.

Dagen har varit bra. Jobbet flöt på. Massor att göra och hela tiden omgiven av människor jag tycker om. Bättre kan man ju inte ha det!

Sprang/gick gjorde jag också. Själv idag. Skittråkigt. Jag gillar att springa tillsammans med J och C mycket mer! Tur det snart är söndag:)

På måndag ska jag till tandläkaren men vi pratar inte om det nu.

Imorgon ska jag ner på Mq- rean. Det är ju hur mycket fint som helst där. En runda inom Smeralda ska också hinnas med. Så mysig affär!

Sen är det hockey med sonens lag. Härligt!

Dammsugas ska det också. Tråkigt men nödvändigt. Plocka ner stjärnor och ljusstakar. Motvilligt. Jag gillar skenet de har.

Av petrasperspektiv - 9 januari 2013 22:39

Nu är jag trött och ska gå och lägga mig strax. Vi var hemma sent efter sonens hckeymatch som slutade med förlängning och straffar där sonen var en av straffläggarna. Halleda vad jobbigt. Tur han satte den:)

Imorse var jag så trött att jag raskt bestämde mig för att inte crosstraina och dessutom börja åtta istället för halv åtta. Skönt med flex:) men imorgon bitti är det dags igen:)

Ni som känner mig vet hur mitt psyke funkar när det är dags för tandläkarbesök. Jag hade en tid innan jul och jag stålsatte mig för att inte ringa återbud. Jag klarade det men döm om min förvåning när tandläkaren ring upp mig och ändrar tiden. Den nya tiden var imorgon. Idag ringer de och behöver skjuta upp mitt besök, igen. Nämen oj vad synd;). Nu har jag ialla fall fått en ny tid på måndag och det är bara att fortsätta jobba med psyket. Det ska funka.

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards