petrasperspektiv

Alla inlägg under oktober 2012

Av petrasperspektiv - 11 oktober 2012 19:08

...är klockan nu när jag äntligen landar i soffan med en mugg kaffe, en bit mörk choklad och datorn i knät. Härligt. Nu ska jag hålla kväll och inte göra ett endaste dugg nytta. Möjligen ska jag läsa lite, eller slötitta på tv, eller spela sudoku på telefonen. Inget mer avancerat än så.


Igår kväll gjorde jag världens deal med maken. Han städade huset mot att jag veckohandlade. Så när jag kom hem var huset städat. Det var bara för mig att skriva en lista (och den fanns ju i boken jag skrev om igår;), muta dottern med ett choklad för att få sällskap och sedan dra iväg. Sen kom ju det allra tråkigaste, att packa upp och in på rätt ställe, men det gick rätt snabbt så jag överlevde det med;)


Till middag gjorde jag blomkålsgratäng (ofattbart gott) och till det stekte jag ytterfilé. Halleda vad gott det var. Nu är jag mätt och nöjd. Konstigt vad lite grädde i maten kan mätta.


Imorgon är det först jobb och sen lite After Work. Vi kanske ses där!

Av petrasperspektiv - 10 oktober 2012 20:37

Igår köpte jag en ny bok. Det var Katrin Zytomierzskas bok "Dags att bli smal". Jag har läst 34 sidor hittills och måste ju säga att upplägget är annorlunda. Lite halvgalet och kul. Kanske är det det jag behöver för att lyckas! I vilket fall som helst tänker jag försöka. Någon gång ska det väl funka. Kanske den här gången?

Dagen har varit bra. Förutom att jag var dödstrött imorse. Sen hockey och sen sänggång är inte bra för mig. Jag behöver min sömn.

Nu ska jag ladda upp för ett nytt avsnitt av Greys Anatomy. Det gillas:)

Av petrasperspektiv - 9 oktober 2012 19:31

...Olofström lite grann. Nu ikväll har jag återigen gått en runda här men den här gången i andra kvarter än senast. Och jag måste ju säga att det var riktigt mysiga kvarter med fina gamla trähus som det lyste så inbjudande i.

Dessutom är centrum väldigt trivsamt och många fler affärer än vad jag trodde finns här. Synd att hockeymatcherna ligger så sent.

För övrigt har det varit ytterligare en behaglig dag. Hmm, det känns verkligen konstigt men jag kan lova att jag njuter.

Hockey nu alltså. Sik:s J18 möter OIK/Mörrum. Hoppas det blir schysst spel.
Trevlig publik är det i alla fall;)

Av petrasperspektiv - 8 oktober 2012 20:21

Jag har haft en helt underbar dag på jobbet idag. Det har hänt lagom mycket så jag har dels haft tid att prata med folk, en del länge och andra lite kortare tid, dels har jag betat av hela att-göra-listan. Det har aldrig hänt förut. Åtminstone inte utan att den har fyllts på med nya saker. Tänk att det egentligen bara krävs en dag som är lagom hektisk för att jag ska vara nöjd med mig själv och min insats. Fler såna!


Som kronan på verket prioriterades en promenix med P och E där vi hann avverka en del viktiga och oviktiga saker.


Nu har jag ätit, druckit kaffe, kollat facebook, pratat med maken som var hemma i en kvart mellan träning i ishallen här och match i ishallen i Kristianstad. Jaja, en kvart är bättre än inget. Särskilt bra var det att han tryckte och knådade min rygg innan han stack igen. Nu känns den mycket bättre. Halleda vad han kan. Det måste vara alla timmar han själv blivit knådad av naprapaten som gett honom den kunskapen;)


Maken har dessutom beställt en tv. Nu ska tjock-tv:n lämna vårt hus. Vi är nog bland de sista som har en sån men den funkar och egentligen är jag motståndare till att slänga ut saker som funkar. Men visst ska det bli härligt med en flashig smart-tv.


Om ni vill gråta lite glädjetårar (jag grät så jag har vätskebrist nu) så ska ni gå in på hesafredrik.se och kolla på klippet från Krif:s match igår där de hyllade en kille som i maj skadades allvarligt i en trafikolycka och som mot alla odds tog sig tillbaka till livet. Killen spelade i Blekingelaget tillsammans med sonen och även om jag inte känner honom personligen har jag följt hans öde och glatt mig åt framstegen han gör. Det är verkligen en saga och jag blir så rörd av att se att han faktiskt lever och fungerar.


Nu ska jag prata med min egen son som precis kom hem.

Av petrasperspektiv - 7 oktober 2012 19:41

Jag var liiite avundsjuk redan innan men efter dagens möte där jag och dottern var och där vi fick se hur de ska bo, vad de ska göra och vilka miljöer de kommer att vistas i är jag fruktansvärt avundsjuk. Så klart unnar jag dottern att resa till Filippinerna men jag vill också följa med! Tänk att få möta dessa människor och se dessa miljöer. Jag ska också dit! Nån annan gång...


Sonen är hemma efter helgens camp. Han ligger halvdöd i soffan och äter godis. Bra det. Det måste ju vara lite balans i tillvaron.


Maken lär snart trilla in genom ytterdörren. Han stack imorse vid åtta och har sedan dess varit i ishallen. Först som tränare en match, sedan som materialare/tränare i en annan match, efter det förhoppningsvis som åskådare en match men det troligaste är att han for omkring och skulle lösa allt och inget. Han kollapsar snart... Slutligen är han där som spelare i en fjärde match. Det kan faktiskt bli FÖR mycket ishall.


Själv har jag inte satt min fot i ishallen. Det hade jag i och för sig gärna gjort men vi har ju lite andra saker att pyssla med. Som tex tvätt, en strykhög man inte skojar bort, veckohandling, matlagning och så Filippinerna-möte.


Imorgon börjar en ny vecka. Precis som alla andra söndagar har jag bestämt att jag ska träna något varje dag, åtminstone gå en runda om jag inte hinner något annat. Hmm, vi får väl se om jag lyckas den här veckan. Det vore första gången i så fall.


Nu ska jag stryka gardiner och kolla på Solsidan:)

Av petrasperspektiv - 7 oktober 2012 01:01

Jag glömde ju att skriva om varför jag valde just den rubriken på mitt förra inlägg.
Vi var ju i ishallen i Tyringe och den ligger i samma fastighet som simhallen. När vi kom ut ur ishallen efter matchen såg jag en massa människor som var där och badade. Herregud, utbrast jag. Badar de en lördagskväll. Har dom inget liv? Det tog ungefär en sekund tills jag kom på att jag själv tillbringat kvällen i en ishall. Hmmm... Fast jag gillar ju det. Förmodligen gillar de att bada;)

Av petrasperspektiv - 6 oktober 2012 22:14

Jaha, då är maken och jag nyss hemkomna från en kul hockeymatch i Tyringe. Sonen är ju där och då missar vi ju förstås inte det. Underbart kul var det. Särskilt roligt är det när det går så bra för sonen och till och med han själv är nöjd med sin insats efteråt.

Eftersom blåbären var slut här hemma i frysen och jag MÅSTE ha blåbär till frukost lyckades jag övertala maken att köra en runda inom Ica. Där hamnade vi i ett litet drama med ungdomar som inte var sams. Så klart känner vi vårt ansvar och pratar med dem som verkar ansatta av de andra. Vi erbjöd oss att skjutsa hem dem men precis då kom en förälder och hämtade dem. Frågan är ju om någon av de andras föräldrar har en endaste liten susning om vad deras ungdomar gör ikväll?! Vad jag är glad att min unge är på en idrottscamp och måste sköta sig!

Imorgon ska jag putsa fönster (tror jag) och så ska jag på möte och prata dotterns Filippinernaresa (vet jag). Däremellan vet jag inte vad jag ska göra ännu. Vi får väl se.

Av petrasperspektiv - 5 oktober 2012 19:41

Det blev inte bara titt på klänning utan det blev köp av klänning. Hur underbart är det inte när man inser att man har hittat rätt. Det insåg dottern, och jag, idag. En helt underbar klänning som speglar dottern och satt som en smäck har alltså inhandlats och hänger just nu i köket här hemma.
Något bildbevis kommer inte förrän den 2 juni:)

För övrigt var det mest jag som shoppade idag. En flott skylt, två tröjor och ett linne, UNDERBARA stövlar och lite annat smått och gott blev det. Kul!

Maken har tillbringat sin lediga dag i ishallen. Lite störd är han allt;)

Sonen är inkvarterad i Tyringe och hör som vanligt inte av sig;)

Dottern riggar just nu för X-factor. Det ska ses på hennes rum för just nu har vi inte något surroundsystem i tv-rummet. Härlig fredag!

Presentation

51 år, mamma, fru, lärare, rektor, chef, vän, coach med sjuk humor och ett hjärta som klappar för alla som på något sätt är utsatta. Gillar det mesta som förgyller livet.

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards